nä nu får det var nog med akademiska termer

Mina ögon faller snart ihop så det får bli så att jag går till skolan två timmar innan vårt gruppseminarium och läser klart istället. Tror jag kan ta in det bättre då faktiskt. Har ju ändå suttit hela eftermiddagen.

Så nu går jag och lägger mig. Mysa i min myssäng i mitt mysrum.- SARA

band of horses

Har städat och tvättat i dag och förtjänar därför lite underbar musik av Band of horses.- SANNA

nya vetskaper med vacker utsikt

Min plan var, med tanke på att jag somnade runt fem imorse, att gå upp klockan ett och börja plugga. Jag gick istället upp elva, kollade på Sunes jul med Linnsi fina fram till nu.

Nu är klockan halv två och jag lådsas att jag precis gått upp, efter en åtta timmars lång härlig sömn, och sätter mig för att läsa Skolämnet svenska - en kritisk ämnesdidiaktik.

Etersom jag har en otroligt vacker utsikt från mitt skrivbordsfönster och Ane Brun i mina öron är jag mer än peppad att suga in Gunilla Molloys ord.- SARA


löjliga familjen. det är vi det.

Igår bjöd vi hem två nyfunna och relativt okända män till vår boning. Detta kan låta som en väldigt ogenomtänkt idé, men Linns inbygda och mycket känsliga varingssystem gav inte utslag. Därför var det ingen fara.

Det huvudsakliga syftet med denna bjudning var att få upp gardirnen i trappan......spela fia med hutt...
...äta chokladbollar......spela rappakalja......dansa och läsa Elle under dramatiskt minspel.....äta brända popcorn med istappar......och dricka upp all alkohol som fanns inom husets väggar...

...alla kraven uppfylldes.

Kollektivet vårt har dessutom fått en namn. Löjliga familjen, det är vi det.- SARA

mitt rum. vårt hem

- SARA


god shoppinglycka

I dag har vi shoppat loss i Norrtälje och måste säga att det var bättre än förväntat. Hittade jätte mycket på rean och på röda korset. Tex en tygrulle för 50, kofta för 70, kjol för 70 och en västa för 10kr. Sedan hittade jag ett par fantastiska skor för halva priset. Kan det bli bättre?

Nu blir det Robinson och efter det Sex and the city, perfekt lördags underhållning.

- SANNA

in i dimman

Det har varit en lång helg redan. Känns som söndag för festen började redan i torsdags med sittningen på Bojans kårpub. Tresätters och alkohol till oförskämt billig penning.

Otroligt fina människor och dans tills klockan slog ett och det är meningen att man ska gå hem och sova. Jag går aldrig hem klockan ett. Så två partytappra studenter gick till Marie Laveau för att träffa finländare med bodybuilder kärlekar, anorektiska plyschbeklädda nittonåringar och världens finaste trumpetare. För att sedan vingla hem i natten och somna inte mer än några kilometer från mitt egna hem.Det blev mycket mjölk, gitarr och pizza under gårdagen. Mycket fin gårdag som sedan mynnade ut med en Fruängenresa och lägenhetsfest med vin, trevliga vänner och makaroner i mängder tills vi alla föll ihop vid femtiden i morse.Nu har allafall jag och Linnsi vandrat de kalla Stockholmsgatorna hem. Men sova nu känns ju sjukt överskattat så tänkte ta tag och göra iordning mitt rum istället. För nu har jag inte bara ett eget rum utan en walk in closet som ska fyllas med kläder, skor och smycken.

Lycklig Sara i kallt men snart otroligt mysigt hus som dessutom fick ett underbart samtal från väldens bästa Jane för en stund sen.

Hurra det är lördag. Ikväll kan vi förflytta oss in i dimman igen.

- SARAnu ska jag åka hem

..och flytta in i mitt rum.

- SARA

till robinson kan vilken tröja som helst stickas

Det gick bra på krokin i dag, allt handlar bara om inställning.

Nu är det snart robinson på tv och jag ska sticka klar min babytröja som jag håller på med. Den ska Ella få, Johan lillasyster som kom till världen förra veckan. Längtar så mycket tills jag får träffa henne.Nu är det bara ärmarna kvar.

- SANNA

i dag ska jag bli bättre

I dag går jag till krokin med inställningen att jag är bra på det här och jag ska bli bäst!

- SANNA

första sittningen

Ikväll är det trerätters middag med drinkar och annat stohej på universitetet. Min klass är ganska tråkig och tycker det är onödigt att umgås med folk dagen innan man har föreläsningen. Jag tycker det är en väldigt bra ide. Det tycker Johanna från Lidköping också. Vi ska gå.

Vi ska dricka varannan vatten.


Var på Ikea igår för tredje gången bara för att köpa madrasskydd, köpte bara det och två paket med julgranskulor för fem kronor stycket. Madrassskyddet var fel så jag får åka dit igen. Tur man kan köpa prinsesstårta och kaffe för tio kronor på det stora möbelvaruhuset annars hade jag inte fixat att åka dit igen alltså.
Gillar inte alls att gå i möbelaffärer. Där ljög jag lite.

- SARA

glädje i shakespeare. de ni.

Den där Shakespeare är väl inte en gubbe i mitt tycke. Hans pjäser är faktiskt ganska uttjatade och ointressanta.

Däremot gillar jag att gå och se Shakespearematerial när det spelas på ett sånt underbart sätt som i Stadsteaterns nu pågående föreställning om Hamlet.Mina tristessvarningssignaler över ytterligare en i raden mansdominerade pjäser med ett språk som kan få vem som helst att somna, var som bortblåsta redan efter första akten. Gustav gör för det första ett fantastiskt jobb. Det är ofta man glömmer av att han inte bara är född Skarsgård utan också kan spela teater. Han rolltolkning får mig upprymd genom hela föreställgningen. Varierat, orginellt och med en otrolig närvaro. 

Jag möts dessutom av en scenografi helt i mitt tycke och en genomtänkta och enkla scenlösningar. Tomma golv och skådespelarnas jobb som utgångspunkt.

Vad vissa skådespelare däremot gör på stadsteatrar runt om i landet undrar jag ofta. Det finns tyvärr några svaga insattser även i denna uppsättning och dessutom några lite väl "genomtänka" regidelar, men det sköljs faktiskt lätt över med helheten.

Glädje. Glädje i Shakespeare. De ni. Se den.

- SARA

väva väva liten vävNu börjar det hända lite grejer här. Är numera expert på att väva!
Tycker i vilket fall det är väldigt kul och spännande. Tyvärr så somnade jag en halvtimme innan lektionens slut, så väven blev inte längre än som den är på bilden, men i morgon blir det nya tag!

Dags för lite stickning och OC tittande. Senare blir det halv åtta hos mig och Bygglov. Tur att min granne har tv.- SANNA

nu lägger jag boken för den är nästan slut

...dags för teater.

Gustaf Skarsgård och Lisa Werlinder i Hamlet. Premiär 31 december 2009 på Stora scenen.

- SARA

det är så mycket text det är så mycket pengar

Föreläsningen handlade om portföljer i undervisingen. Två timmars fakta inklämt på en och en halv. Med följderna att man inte hinner anteckna så klart.

Har betalat kåravgift, hyra och massa annan skit, gud vad pengar det går åt alltså. Hur ska man orka ha ett extrajobb i detta tempot. Men bor nog nödvändigt att söka ett. Tyvärr. 

Ska sätta mig med de sista tre kapitlerna i boken nu, försöka peppa mig med en liten kopp te för tolv kronor. Nu börjar det snåla livet.

- SARA


födelsedagsbarn, föreläsning och kvällaktivitet

Idag fyller vår söta Sofie tjugofyra. Jag var uppe tidigt och stekte pannkakor så hon kunde få en underbart god start på sin alldeles egna dag.Medan fina Sofie myser hela dagen lång för hon blivit ett år äldre, sitter jag hela dagen lång på universitetet och pluggar. Med ett avbrott för föreläsning om tjugo minuter, och ett avbrott för min hallomisallad vid två.

Som tur är finns en kvällsaktivitet inplanerad annars hade jag stordeppat ihop. Linn och Sara ska gå på stadsteratern och se Gustav Skarsgård i egen hög person spela Hamlet.- SARA

semla och tjenare kungen

I kväll firade vi Evelin i min klass som fyllde 25 år i går. Detta gjorde vi med semlor i mängder och Tjenare kungen. Kan det bli bättre?Tidigare på dan i dag har jag fortsatt med min väv, kommer snart få börja väva. Trodde faktiskt inte det var så mycket förarbete, det har inte varit speciellt roligt men hoppas själva vävningen blir roligare.

Nu är det dags för mig att sova... efter ett till avsnitt av OC. Min nya drog.

- SANNA

gilla läget trots trötta ögon?

Det var en välbehövligt och uppfriskande, tänkvärt och peppande avbrott med Stefan Sundström på scen i Jakobsbergs lilla aula vid lunchtid idag.

Ett avbrott som tyvärr innebär att jag är kvar på universitetet nu och har mycket kvar att göra. Kvar att läsa. Frågan är hur mycket mer jag orkar, eller måste göra idag?! Måste nog gå en kurs i studieteknik för det går ju inte vidare snabbt det här.

Men en sak är säker. Detta jag läser nu är väldigt intressant. Språktraditioner. Gillar väl inte att göra det under tidspress.

Får ändå helt enkelt gilla läget. Fortsätter läsa. Nu.


- SARA

det blir en pluggig dag

Ska sitta och plugga hemma fram till lunch och sen beger jag mig antingen med Linn till Jakan och kollar på Stefan Sundström och sen till universitetet eller så drar jag dit med det samma.

Har sjukt mycket kvar tills på onsdag.

Det här ska bli kul.

- SARA

snart har jag landat

Känner att jag börjar landa. Ligger fortfarande och sover på soffan i vårt lilla hus men på torsdag får jag mitt rum. Stillar mig mer och mer för varje dag och börjar inse att jag faktiskt bor i denna staden nu. Helt underbart.

Teatern var fantastiskt inspirerande. En stor bredd och variation bland skådespelare och författare, närvaro och texter. Vilket gör det ännu mer intressant och som ett hopplock av de man bara vill se som det är och det man vill se med helt andra ögon.

Så stolt över min fina Mayra är vad jag är. Hennes insatts för den teatergruppen är fantastisk. Det är så underbart att se hennes vilja och känna hennes begåvning.

Pepp inför kommande projekt. Snart är jag tillbaka i teatern värld. Inte bara från utsidan.- SARA

umgås

Här sitter Sara & Linn och umgås på Ritorno.- SARA

en splittrad harper

Har sett pjäsen Harper när Göteborgs stadsteater satte upp den för något år sen. Alltid kul att se pjäser i nya tappningar på nytt sätt. Stadsteatern här i Stockholm hade dock gjort en mycket liknande version av uppsättningen så gick ifrån den med ganska liknande tycke som förra gången. Ett ganska splittat tycket om denna Harperkaraktär.

Harper Regan är en medelålders kvinna vars pappa ligger döende och får genom detta en chans att tänka över sin egna livssituation. Under ett fåtal dygn händer mer saker i Harpers liv än vad det verkar gjort på åratal. Historian får mig att tänka efter men sätter kanske inga djupa spår. Karaktären gör mig mer och mer förvirrad för var minut av föreställningen. Ändå tycker jag Ingela Olsson gör ett intressant jobb. Det är just denna förvirring, växlande mellan olika personligheter och tankspriddhet som måste vara så sjukt svårt att sätta fingret på och gestalta och som skådespelare. Övriga ensemble gör ett bra jobb. Tydliga och smarta scenlösningar kantas med närvaro och spelglädje. Värd att se.Idag blir det mer teater. Klocka fyra ska vi gå och se Bekännelser av Jakans dramatiska teater med min älskade Mayra i en av rollerna. Ska bli otroligt intressant med tanke på att jag själv ska vara med i deras teatergrupp under nästa projekt.

Teatern, det är väldigt fint att du är tillbaka i mitt liv.

- SARA

teaterdags

Efter en dag med få timmars sömn och en ny tripp till lilla Ikea i lilla kungens kurva, ska vi nu bege oss in till stadsteatern för att se Harper med fantastiska Ingela Olsson i en av rollerna. Äntligen lite teater. Underbart.

Ingela Olsson i Harper. Premiär 12 december  på c/o Stockholms stadsteater, en samproduktion med Teater Galeasen

SARA & SANNA


god kväll. god natt. god morgon.

Nu är vi hemma efter punk på Broder Tuck, dans på Marie Laveau och whiskey och snurra petflaska i Årsta. Allt mer råge.


Vi har haft så underbart roligt ikväll men nu börjar sömnen (av någon outgrundlig anleding) så smått smyga sig på. Kanske man skulle sova en sväng. Mer bilder kommer när vi vilat ögonen en stund.

- SARA & SANNA

vodka plus chokolat plus jerry plus jerry

- SANNA & SARA

jag pluggar mig till sömns

Har haft infodag till tolv. Sen satte jag mig på biblioteket för att försöka få lite strukur om vad som nu ska ske dessa två veckor innan första tentan. Efter två timmar, ett kapitell läst, låg jag framstupad i min bok och sov.

Tog en chailatte för att sockerpeppa mig genom kapitell två men det gick inte. Nu ska jag vila mig, dricka vin och dansa till punkiga toner och sen blir det plugg söndag och måndag igen. Tufft liv man försatt sig i.

Tufft men säkert underbart långt.- SARA

stockholm i mitt hjärta

Dags att åka till Stockholm igen, denna gång på studieresa. Vi ska gå på dansmuseet och kolla på kostymer.

Efteråt bär det av till Sara igen. Hela helgen tillsammans igen. Härligt.

´

- SANNA

introduktionsdag. igen.

Känner nästan för att skippa mer information men kan säker vara en del bra som sägs. Det är bara att stå ut och fortsätta ta in så mycket som går. Lite trött och matt efter en veckas studerande är jag allt. Men ikväll ska jag vila ut. Punkkoncert på Broder Tuck. Därför värmer jag upp med nitar på kjolen idag. Bara därför.- SARA

glappigt i kalla husHar precis sett första avsnitten av min underbara seriefavorit Glappet som gick på SVT runt 97. Jag blir lika upprymd och glad varje gång jag ser den. Hemsk, rolig, förvånande, glädjande och tankefull. Allt i härlig VHS-kvalite. Bättre torsdagsavslut får man leta efter.

En liten saknad bara. Värme. Jag fryser in i hjärnbalken.

- SARA

"det handlar om djurplågeri och det handlar om mord"

Öppnade Veckorevyn nere på Coop och fick se ett lite känt ansikte. Nämligen det jag ser när jag kollar mig i speglen.

Nu är mitt debattinlägget om päls med. Sida fyrtio.Inlägget för er som inte läst det kommer här nedan:


Jag pratar om pälsen.


Ett material som utvecklats från att vara något som skulle hålla oss varma om vintern till att bli en gigant i modevärlden och en hög statussymbol.


Vad många verkar ignorera är att deras pälsbeklädda plagg är mångt mycket dyrare än vad prislappen egentligen visat och vad kortläsaren dragit. Det priset får pälsens rättmätige ägare alltid betala och det leder inte bara, varje gång till döden utan också till ett mycket plågsamt liv på vägen dit. Ett pris som knappast någon skulle betala, även om det handlar om mode och framgång.


Vad är det då som gör att vi fortsätter? Varför köper vi en vara som orsakat så mycket lidande, så mycket skada, och det helt i onödan? Hur kommer det sig att modevärlden blivit så viktig för oss att vi tappar all moral och att vi till och med obehindrat kliver över lik?


Visst kan päls vara snyggt, men i detta avseende går det inte att jämföra med plagg framställt av syntetmaterial. Det handlar inte om vad som klär oss eller inte gör det. Det handlar om en industri långt bortom all sans och vett.  Det handlar om djurplågeri och om det handlar om mord.


Vi får aldrig glömma att det är vi som konsumenter som styr hela modeindustrin. Det skapas vad vi efterfrågar.  Vi vill ha pälsen och därför ser marknaden så fruktansvärd ut som den gör idag. Vi måste kunna fortsätta älska mode, men på ett nytt sätt och börja handla efter vårt samvete. För visst har vi ett?


I en debatt finns ju ofta två sidor. Så även i detta fall. Den andra tjejen Emma Cornér lägger argument varför hon kan tänka sig att köpa riktig päls.

"Jag är emot att använda päls där djuret är utrotninghotat men vem är för det?"

Själv tycker jag det är bra att man tänker på utrotningshotade arter. Frågan är om Emma menar att det är helt okej använda päls från minkar och chinchillor som föds upp i massindustrier utan för alla ramar för naturligt beteende och sedan gasas till döds bara för dom inte är utrotninghotade? Varför skulle det vara bättre?

Hon skriver också:

"Men man ska inte glömma att päls är ett miljövänligare alternativ än att producera jackor med giftig plastrelaterat material  som polyamid och polyester som används flitigt i många av våra plagg. Det påverkar växthuseffekten"

Visst påverkar växthuseffekten av framställning av syntetmaterial men inte på långa vägar i den utsträckning som kött och pälsindustrin gör. Låt oss ta död på den myten. Nu. Självklart är det sådana tomma och ogrundade påståenden, som sätter sig som de djupaste argumneten hos människor som försöker försvara något som inte går att försvara.

Emma fortsätter:

"Sen tycker jag man ska vara konsekvent. Äter man kött, har man täcken med dun i, skinnjacka, läderskor - ja, då tycker jag inte man ska döma ut dem som har päls. Vad är skillnaden?"

Även jag kan tycka att många lever i en dubbelmoral genom att äta viss typ av kött och ändå kalla sig vegetarian. Jag kan tycka det är dubbelmoral att använda skinnskor men inte äta ostlöpe. Men alla prioriterar på olika sätt och varje litet stå är en bit på vägen till ett bättre samhälle. Det ena behöver ju inte leda till att man måste använda det andra. Inom pälsindustrin handlar det om djur som föds upp enbart för deras päls skull, plågas och dödas under fruktansvärda former. Det är enligt mig en stor skillnad på ekologiskt framställd mjölk och en pälskrage. Det är en skillnad.

Jag tycker det är viktigt att lägga relevanta argumnet till varför man väljer att första vårt jordklot eller om man inte gör det.

- SARA

tre timmar helt slut

Suttit på seminarium tre timmar. Mycket bra seminarium men mycket tröttsamt. Jag orkade inte ens få upp dörren ut från skolan och knappt få upp busskortet ur min plånbok. Hemma nu och ätit mat. Pigg igen.Nu ska vi alla i vårt lilla kollektiv gemensamt gå och handla. Mycket mysigt. Kanske kan vi ta en kundvagn.

- SARA

kroki

I dag har vi haft kroki, vilket ger mig en klump i magen bara jag tänker på det. Jag känner mig så dålig. Jag vet att man inte ska jämföra sig, men det gör jag ändå.
Så fort vi går in i krokisalen deppar jag ihop och springer nästan där i från med tårar i ögonen när det är slut.  Jag ska öva själv tills nästa vecka, tycker det är så jobbigt när någon studerar mina teckningar fast det är bra för läraren hjälper mig, men jag skäms för det jag har gjort och vill inte visa det för någon.

Nu ska jag gå ut och gå av mig lite så att jag kan sätta igång min kreativitet igen och få tillbaka hoppet.- SANNA

välkommen till stockholms universitet

Glömde ju berätta om gårdagens välkomstdag. Jag och en annan tjej i klassen var på plats först. Tillsammans med kanske två andra okända människor. 11.20. Stockholms universitets studentkårs orkester skulle spela. Låt mig småle (utropstecken). Kanske kunde dom spela med det togs ut av deras urusla sennärvaro och blaj. Dessa gäng med (här kommer fördom) töntmusiker varvades med en dansgrupp som nog inte sett röken av taktkänsla sen åttiotalet och en sångeska som var lågnt ifrån att ta en ton rätt. Spex på högskole nivå är inte min grej. Känns mer som högtadienivå. Suckade i fyrtio minuter.

Ändå skickade jag in intresse att vara med i teaterförreningen på skolan. Finns alltid chans att förändra.

Resten av dagen var däremot väldigt bra. Var inte vidare pepp att gå till skolan igår morse men efter en dag med massa elever och lärare som förklarat både det ena med det andra känns allt så sjukt mycket bättre. Eller så är det bara att det är torsdag idag. Man vet ju aldrig.
Nu är det allafall dags igen. Prata om den där hemska boken som säkert kan vara bra att ha om man bara fattar den. Men bara till tolv. Sen ska jag och Linn börja organisera köksskåp. Kan lova att vi kommer hitta både det ena och det andra. Detta huset är fullt av överraskningar.

- SARA

handboll då eller

Nä handboll har väl aldrig varit min grej. Men umgås är alltid kul. Jag och Linn tog oss till Linns före detta klasskamrat för att få in fyran och handbolls-EM. Sverige förlorade. Det rör mig inte i ryggen.Jag ska upp kvart över fem imorgon. Det rör mig lite smått där bak.

- SARA

med pennan i hand

okej efter mina byxor tappade jag lusten till att sy mer. Ett plagg per dag får nog räcka.

Började skissa lite istället.I morgon har vi krokimålning, tycker det känns lite jobbigt, men blir jag bättre på att skissa och måla kroppar efter det så är det ju hur bra som helst.

Förra veckan var den dagen vi hade kroki den dag som jag blev tröttast av på hela veckan, därför ska jag gå och läga mig nu så jag är riktigt utvilad tills i morgon och kan lära mig mycket.

Om min granne bara kunde sluta spela jätte hög musik varje kväll!

- SANNA

symaskinen ryker

Nu är jag klar med byxorna som jag började på i går, blev ganska nöjd med tanke på att det är mina första sydda byxor.
Nu ska jag leta upp tyg och mönster och börja på något nytt spännande projekt.

- SANNA

bland trådar och nyblivna väverskor

- SANNA


iväg med mig- SARA

andra dagen i skolan

Jag känner redan att detta kommer bli aningens svårt.

Vi har som sagt fått 141 sidor att läsa tills imorgon. Detta ur en helvetesbok som ska förklara hur man skriver på bästa sätt. Kan väl inte säga att jag inte fattar något av vad som står, men nära på. Tråkigare bok får man väl leta länge efter. Det är väl antagligen bara att bita ihop. Läsa dom där 140 sidorna tre, tio gånger så kanske man fattar. Ja om jag nu läste lite snabbare bara, för det finns inte en chans att jag hinner det tills imorgon. Ge mig mod och styrka.Idag är det allafall välkomstdag för alla nya studenter och hade hoppats på en stor välkomstfest men föreläsningar får väl duga. Tur det är helg snart.- SARA

choklad, grädde, te och många sidor att läsa

Vi hade kanonmysigt på Ritorno på Odengatan. Väldigt bra pluggmiljö. Väldigt god choklad. Väldigt god grädde. Väldigt fint att hitta på något så trevligt denna tisdagseftermiddag.Efter några timmar på det fina fiket och 37 sidor lästa av mina 141 (som ska vara klara till torsdag) så vandrade vi Odengatan ner och besökt underbara tehuset Java. Där finns allt mellan himmel och jord. Gemensamt är så klart att allt på ett eller annat sätt har att göra med te. Te som är så gott.

Besökte också Stadsbiblioteket, fick ett lånekort och skrev ut tre papper för nio kronor.

Nu har lilla kollektivet på Daggstigen ätit min gryta med linser, quinoa, lök, havregrädde och kikärtor. Vi har druckit Linns nyinköpta extrapris-glöggte från Java och njutit av hennes frukt och nötkaka, som blev misslyckad i konsistensen men mycket lyckad för smaklökarna.

- SARA


byxor med gröna fickor

I dag har det varit en lång dag igen. Inte speciellt kul. Har stuckit 80 trådar genom små hål i min vävstol, bara 360 kvar. De sparade jag tills i morgon.

Efter lektionerna gick jag och Sofie ut en sväg i skogen, villade bort oss lite i Väddö skogarna men kom tillbaka helskinnade. När promenaden var slut var jag full av energi och började sy ett par byxor. Blir bra detta!- SANNA


nu känns det som dagen börjar

Klockan är snart två men nu ska jag och Linn ta oss i kragen och åka in till stan. Linn har ett favoritcafé på Odenplan som vi tänkte mysa ner oss på. Först göra oss i ordning lite.

Tjo nu börjar dagen!

- SARA

saknad

God morgon i Stuvsta. Slirat runt på fantastiskt oplogade trottoarer i över en timme. Inte vidare roligt med morgonpromenadert i denna halkan, men det får gå. Snart kommer våren. Ganska snart allafall.

Tur Sanna kommer på fredag för jag vill umgås. Linn sover. Sofie ver jag inte riktigt var hon är. Skulle ju vara bra med lite fler vänner. Får ta och skaffa mig det. Idag kanske.

Saknar Alfons mycket med. Har man honom hos sig behöver man ju aldrig känna sig ensam. Skulle kunna tänka mig att gråta en liten stund men det tänker jag inte.

Tänker istället klä mig i fina kläder, ta några böcker i väskan och ge mig in till stan. Hitta en mysigt café. Sitta och läsa. Sen leta upp stadsbiblioteket och skriva ut massa bra papper. På universitetet måste man skriva ut massa papper. Därför tänker jag köpa mig en skrivare när jag fått pengar från CSN. Tills dess bibblan.- SARA

nya gardiner

I dag har vi haft en fullspeckad dag med massa stickning, trådrullning och nu sist har jag sytt fina gardiner till mitt rum. Är helt slut och har tänkt att krypa ner i min nybäddade säng snart.
Jag längtar tillbaka till Sara och Stockholm men här är det också fantastist trevligt och fina människor. Till helgen blir det dock resta till storstan igen, behöver komma i från skolan ett tag ibland för det är väldigt intensivt.
 


I morgon blir det bara att fortsätta med väven. Det tar tid men är roligt.

God Natt Väddö, God Natt storstan.

- SANNA

pottermaraton

Vad ska man annars göra en måndagskväll. Läsa igenom alla papper från universitetet. Tjeck. Gå ut och gå en timme. Tjeck. Äta avokado med keso. Tjeck. Ja då var det bara tre filmer Harry kvar då.Hade ju varit trevligt med någon mer i soffan. Måste börja dejta.

- SARA

nyheter till mig

Jaha då ska man alltså läsa fyra år innan man blir lärare och inte tre. Ja det var väl bra att jag fick veta det nu allafall och inte om tre år. Första dagen har annars varit kanon men aningens tröttsamt med all information och med alla nya intryck.Började med en föreläsning med en mycket bra kvinna vid namn Ann Philgren, och jo jag känner mig allt välkommen till läraryrket. Om fyra år kommer jag allafall defentitivt göra det.

En sabbis inne i stan. Kollade in Östermalm, nu vet jag vad god Chailatte går att köpa och vart Mulberry ligger. Det enda som behövs. Blev också sugen på att äta lunch på Örtagåden som ligger ovanför Östermalmshallen, en fantastisk vegetarisk bufférestaurang. Det får bli en annan gång, en gång då jag kan sitta länge. För där finns mycket mat.Sen var det dags för seminarium med klassen, eller grupp tre som vi kallas. Vi läser ihop med folk från de olika inriktningarna vilket är bra. Kom i en kanonbra studiegrupp med, tror jag slapp "de väldigt unga" och "vetabästarna".

Detta kommer bli kanonbra. Måste bara smälta alla nya intryck. Ledig imorgon. Bra där.

- SARA

möten för vuxna människor

Nu börjar jag äntligen komma i ordning på mitt lilla rum, bara gardinerna kvar att sy.
Hade myspys i går med ljus och OC på datorn. I dag ska vi börja väva ska bli intressant, men först en massa möten. Jag är ju faktiskt vuxen nu, då gör man sådant.

- SANNA

första dagen

...i skolan.

Snart på väg. Lite försovit mig. Duschat i hemska kallduschen i källaren men pepp inför första dagen trots påsar under ögonen och lite rossel i halsen.- SARA


husmys när det är som bäst

Vi filmmyser i kärlekens tecken. Började med gamla 90-talaren Vinterviken och nu rullar Revolutionary road igång. Husmys när det är som bäst.Imorgon börjar skolan. Imorgon börjar allvaret. Känns ju väldigt seriöst.

- SARA

nu börjar vi bli lite trötta


Fullspäckade helger i ny stad tar på krafterna.Det blev en lugn kväll igår med film & mys men det blev ganska sent. Ändå var vi uppe tidigt idag, morgonpromenerat och varit inne i stan och gjort lite ärenden. Städat vidare i huset och inte hunnit sitta ner särskillt mycket. Mer än på ett café på Hötorget där vi drack en fantastisk chailatte och väldigt stark tomatsoppa.Nu ska syster ung dra ner till bussen mot Väddö och syster fem år äldre hjälpa henne att dra alla väskorna dit.

- SARA & SANNA

en lång dag

Vi har dansar runt i Stockholm hela dagen. Först på söder och frukost/lunch/fika på Blå Lotus. Vi har gått i second hander, på rean och i tygaffär vi med glädje hittade på St Paulusgatan.Sedan drog vi ut till Kungens kurva och vad den har att erbjuda. Alltså bland annat och till stor del vårt älskade IKEA. Införskaffade massa nödvändigt skoj och åt vegetariska tortillas i restaurangen.


Underbar dag och imorgon kommer en till. Kanske vi skulle införskaffa det som stod på våra måste-köpa-innan-måndag-listor också.

- SARA & SANNA


för det är lördagsförmiddag...
...och då ser vi ut så här. Mot city. Fika. Överstrykningspennor. Block. Second Hand. Lunch. Tyg. Fondation. Ikea.

- SARA & SANNA

livet är en fest

Livet är en fest på Under Bara Bar

Livet är en fest på Helens Bar
Två nya barkanskaper i huvudstaden och livet är en fest dagen efter i en soffa söder om söder om söder.

- SARA & SANNA


hallomi. vin. ben. jerry.Sanna är här och vi husmyser innan vi ska dra in till stan och dricka öl med Mayra. Ätit underbar Hallomisallad och sen toppat med en kall men ack så god Ben & Jerry's. Till det dricker vi rött vin. Sorten god. Bättre start på kvällen går väl inte få.

Nu ska vi bara gör oss iordning också.

- SARA

hej mitt vinterland

Det är lite svårt att promenera i denna snön. Den är slirig men allt går om man bara vill. Jag vill promenera, lära mig mitt nya område. Min nya väldigt vackra område.Sitter och äter frukost och kollar på Harry Potter. Fått igång min dvd men inte teven. Får nog ta och skaffa en boxer. Kanske skulle ringa Robert. Harry får duga så länge.Om två timmar kommer Sanna. Vilken mysdag vi ska ha. Känns lite konstigt att inte ha henne runt mig varje dag. Har liksom blivit van vid det. De andra i huset har ju liksom sina saker, sina vänner. På måndag börjar jag allafall också i ny klass. Det är bara att hoppas på många underbara bekantskaper.

- SARA

så lite har man väl hunnit med


Prövat på idag:


* Handlat på ICA i Rågsved
* Åkt buss
* Åkt tunnelbana
* Gått på Universitetets område
* Handlat på Coop i Stuvsta
* Satt ihop två isärplockade bokhyllor
* Börjat ordna upp röra
* Spikat upp tavlor
* Gått på Daggstigen tills den slutade
* Lagat lök- tomat- spenat- havregräddegryta
* Dammsugit upp tretusen granbarr

..jo men så lite har man väl hunnit med första dagen i storstan...

..och imorgon kommer Sanna.

- SARA

i det kalla huset med det varma köket

Sitter och äter min första frukost som stockholmare. Huset är kallt men stänger man alla dörrar in till köket så är det allafall varmare här. Ja om man sätter på ugnen och har tre tjocka tröjor på sig.

Ska till universitetet snart och registera mig. Får se om jag hittar dit. Tar allafall tunnelbanan så jag har en timme till godo. Man vet aldrig.

Saknar Sanna. Imorgon ses vi.- SARA


rörig lycka

Ja det är en röra in i alla vrår och så här kommer det mer eller mindre se ut under två veckor framåt tills mitt rum blir så jag kan bo i det. Man kan väl bo där nu i och för sig men där ligger ett par och snarkar så det kanske vore lite opassande.Jag njuter allafall. Kliva av tåget på perongen i Stockholm. Se min fina Linn och upptäcka att även min andra sambo Sofie verkar vara en hyvens tjej utan dess like. Imorgon blir det en tur till universitetet. Registrering. Sen är det helg. Bokhylleprojekt och för hoppningsvis massa fika, mys och kanske även ett och annat glas...

...och nyckel har jag nu. Till mitt nya hem. Till mitt nya liv.- SARA

nu har det börjat

Nu har verkligen skolan börjat på allvar och jag förstår att jag verkligen går här och ska göra det ett år framåt. Det känns konstigt men ändå otroligt roligt. På kvällarna är det bara lite drygt för själva aktiviteterna har inte riktigt kommit i går än, men då får man hitta på annat så gott man kan. Tex kan man gå till Väddös stora samlingspunkt Ica.

I dag har jag börjat sy på en body här hemma på mitt lilla rum. Man får exprementera lite när det inte blir som man tänkt sig. Tex med en blå krage.
- SANNA


en stad i nöd och lust

Efter många timmar på tåg. Efter mycket släpande på lite väl många väskor är jag snart framme i huvudstaden. Som tur har jag två underbara sambos som möter mig på stationen så jag själv slipper släpa alla mina fem (ja jag fick inte ner dom till fyra) väskor ut till huset.Det känns lite konstigt det här. Jag är lite nervös. Känns som jag ska möta en liten nyförälskelse. Kanske för det är precis vad det är. En fling som för hoppningsvis ska bli till långvarig kärlek, en stad i nöd och lust. 

- SARA 

sista morgonen i skogen* Morgonpromenad
* Frukostera
* Minska mina sex väskor till fyra (nästan)

* Duscha
* Fixa lite färdkost (eller köpa på torgstall)
* Skriva ut viktiga papper
* Ta bussen till Ulricehamn och sedan vidare till Falköping. Skövde. Stockholm.


- SARA


klädberget och den lilla resväskan

Jag ska skriva en barnbok. En bok om en lite väl optimistisk tjej med alldeles för mycket grejer och alldeles för liten resväska...och du trodde det var alla mina saker i huset Linn. Det var bara början tyvärr.

- SARA

lämna & nystarta

Stationshänger nu en stund innan bussen bär av mot Ulricehamn. Att lämna Göteborg känns ju (som jag nämnt) lite märkligt. Att inte behöva beträda Ulricehamns gator på ett bra tag känns däremot helt fantastiskt underbart. Tror faktiskt jag är en människa som inte ska befinna mig i småorter under för lång tid. Nä stad och puls och människor, fik och restauranger, konsterter, klubbar och barer och tusentals gatunamn, höga hus, kultur, shopping är nog mer min melodi. Framför allt gillar jag orginalitet vilket nästan saknas helt i vissa mindre orter. Ingen nämnd, ingen glömd.- SARA

drömmar i grönt. drömmar i lila

Kunde inte sova inatt. Först låg jag och tänkte på min hesa röst och mitt logopedbesök. Sen låg jag och tänkte på tågresan till Stockholm. Sen låg jag och tänkte på hur jag skulle få ordning på huset. Hur vi ska inreda för att få det snyggt, eller rättare sagt hur vi ska få plats med alla mina saker.

När jag väl somnade för någon timme så var drömmarna i lila och grönt med inslag av stora speglar och snygg dekoration.- SARA

god natt göteborg

Fjärde dagen i Göteborg lider mot sitt slut. Imorgon ska jag till logopeden min för sista gången och sen blir det hemresa till skogen för att packa. Packa för att på onsdag kunna ta tåget till Stockholm. Stockholm ja. Mitt nya hem. Nu börjar det kännas som verklighet.

Jag och Elin har allafall haft en kanonmysig långhelg. Mycket fest. Mycket mat. Kanske lite väl mycket av det goda. Eller kan det bli för mycket. Nja.  Nästa gång får du komma till huvudstaden och hälsa på.

- SARA


saknaden efter sommar, saknaden efter finaste
- SANNA


sanna nilsson textil-10

Nu har första dagen gått, det har pratats, pratats och delats ut papper. Mycket information blir det när man börjar på något nytt.Nu blir det OC fram till middagen halv fem. På det här stället gör man visst inget annat än att äter.

- SANNA

som solen värmer- SARA

monki me. please

 

Det är inte i varje butik jag skulle kunna köpa i stort sett vad som helst. Ja förutom på Monki då. Nästan allt i sortimentet faller mig faktiskt i smaken. Känns som alla kläder är designade bara för mig.

Om man skulle ta sig en tur in till stan och ta sig en omgång Monkiinspiration.

- SARA


i ett litet rum med min symaskin

Nu har jag äntligen fått i gång internet, efter en helg utan tv och utan dator kände jag att det behövdes. Även om det går lika fort som på stenåldern så är det i alla fall ett internet.

Jag och Johan har haft en fin helg med 10 timmars tåg/buss åkning och många yatzypartier (där jag oftast van). I går åkte min fina tillbaka mot Ulicehamn och jag satt kvar ensam på mitt lilla rum med min symaskin och allt för många OCavsnitt.

I dag är det måndag och klockan 12.50 börjar min första lektion med klassen. Fick ett underbart SMS från Josefin innan och nu tror jag på mig själv, detta kommer bli hur bra som helst, jag kommer klara detta. Tror detta kommer bli ett fantastiskt år.

Nu har jag fått igång Spotify också, kan knappt bli bättre.- SANNA


när alla andra går till jobbet...

...sitter Sara och njuter av en underbar frukost i Elins soffa samtidigt som Sex and the City rullar på teven. Hade kollat fel på dagarna och logopedbesöket var inte förrän imorgon. Därför stannar jag i fina Göteborg en dag till. Helgen har varit underbar så en dag till på fantastiska västkusten skadar aldrig. Synd bara det är snö och minusgrader ute och inte 25 plus och solsken. En dag i slottskogen skulle vara perfekt.- SARA

in i dimman. ut ur dimman. in i dimman igen.

In i badrum......ut i kylan

In på Börns bar.......ut i kylan

In på sticky...

...ut i kylan

In på efterfest...


...ut i kylan....

....och in i dimman. ut ur dimman. in i dimman igen.

- SARA

för det är lödragskväll
...mot Björns Bar.

- SARA

soholunch & kafferep

Träffade fina paret Nilklas och Jane idag igen över en sen lunch på SoHo. Underbart och alltid lika avslappnat och trevligt....nu har vi även kafferepat i Elins kök. Hallelujea jag har druckit kaffe. Med daim i. Nu har jag ont i magen. Ska bota det med lite Varm & Kall.

- SARA

spontant och galet roligt....

...precis som min fina Jane citerade det.

Jag och Elin började med att öppna champagne på Grevegårdsvägen i Frölunda.Sen vandrade vi hem till Jane och Nicklas i kylan för några förträffliga vin, ost och speltimmar.Sen pälsade vi på oss för att gå ett kvarter för ännu mer vin och ännu mer spelEfter en fin stund på restaurangen gav Jane och Niklas sig hemåt medan jag och Elin vinglade in på Pustervik. Var kvällen sedan slutade vet bara vi och änglarna. 

Hela livet är så underbart en lördagförmiddag i Göteborg. Allt för vi alla har varandra. Mitt luckorus är officiellt tillbaka.

- SARA

västra delen av mitt hjärta

Sitter på tåget mot Göteborg. Elin möter mig på stationen tio i fyra. Inhandling av lite vin och mat och annat bra att ha under helgen saker.

Ikväll åker vi hem till Jane och Niklas. Gott vin, ost och mys. Kanske utgång. Kanske hemgång. Vi får se vad den kalla fredagskvällen bjuder. Mitt lyckorus som någon vecka legat på is är nu på väg tillbaka när vi i sakta mak tuffar förbi Borås. När vi i sakta mak tuffar mot västra delen av mitt hjärta....och nu är du snäll mot mig så är jag snäll mot dig...

- SARA

nu har du åkt

Sanna har lämnat skogen med provdocka under ena armen och med Johan i den andra. Hon sitter nu på tåget någonstans mellan Falköping och Stockholm. Saknar henne redan, men nästa vecka ses vi kanske igen. Eller näst nästa. Eller veckan efter det. Vi får se. Jag är så glad för din skull. Väddö kommer bli kanonbra för dig!- SARA

bättre än en pappkartongJenna skickade precis ett foto. Jo du har faktiskt rätt. Du ser ut som en tioåring. Kanske bättre än att se ut som en pappkartong allafall.

Arvika för hundra år sen. Tider det.

Lover you darling.

- SARA

snart blir det västkust

Imorgon tar jag och skiter i skogen och beger mig väster ut några dagar. För en sista gång innan flytten till Stockholm blir verklighet. Jag är trött på skogen nu. Man blir nog lite skadad av att vara hemma hos sina föräldrar för länge i denna åldern skulle jag tro. Bäst att ge sig av.Träffa Elin. Träffa Therese. Träffa Jane och träffa fina staden som jag nu inte längre bor i. Känns konstigt. Hoppas jag inte blir så snurrig framåt småtimmarna så jag ger mig av mot Björcksgatan bara. Elin du får hålla hårt i mig.

En helg på västkusten är precis vad jag behöver nu. Underbart.

- SARA 

modelljobb och träningseftermiddag

Har tränat på min boll idag igen. Jobbigt som bara den och alla mina muskler får sig en rejäl omgång. Särskillt magen. Snart är det beach 2010. Underbart.
Linda från textilhögskolan hörde av sig idag och den fjärde februari ska jag gå vising i Stockholm. Kul man får lite modelljobb trots fyllda 24 och aldrig varit rutinerad. Roligt är det. Roligt vill jag ha. Resten av mitt liv.

- SARA


sista dagen och kass film

Sista dagen på vår sjudagarsutrensning idag och vi har faktiskt fixat det. Vi har inte fått i oss något socker och ätit regelbunden hälsosam mat. Största utmaningen blev igår när hela huset luktade bullar, kakor och wienerbröd. Inte en enda sockersmula. Vilken självdiciplin.Allvarligt talat är ett sockerberoende väldigt farligt, och svårt att bli av med. Så det är viktigt att hålla sig till kontrollerade mängder av detta "vita gift" och akta sig för det gömda sockret som finns i mycket färdigmat. Ett förbud är aldrig bra men man kan försöka hålla sig till att äta något sockrigt någon gång i veckan, eller vid speciella tillfällen. Annars är det lätt att man blir sittande med huvudet i godispåsen varje dag, med svajiga blodsockernivåer som följd.

Tillbaka till gårdagens filmval så drog vi en nitlott. Om du inte gillar grabbig, lite småsexistisk, typiskt amerikans blajkomedi så ska du inte se "I love you man". Gemensamt tog vi beslutet ungefär en kvart in i filmen. Detta är en riktigt dålig rulle. Såg klart den. För man vet ju aldrig. Nu ska vi fundera ut vem vi ska ge bort den till.

- SARA & SANNA

vilken film ska vi se kan tro

Mor och far ska kolla revy. Sanna och Sara har ingen alls lust att kolla nån gamal revy. Vi kryper istället upp i sängen men många täcken och en bra film, men vilken ska vi välja tro........äventyr, komedi eller drama. Vilket I-landsproblem vi nu har.

- SARA & SANNA


klädda i ljusa färgerMedan snön faller utanför klär vi oss gärna helt matchande i dess färg.
Vitt, benvitt, beige. Stumpbyxor, klänning, strumpor, jacka, kofta, mössa, vantar, halsduk. Kör på många lager. Kanonsnyggt nu i snötäcka Sverige.


Bryt av med svarta grova stövlar. Detta är ju bara inspiration, så klart så leta i garderoben innan du springer ut och köper nytt. På second hand kan man också hitta kanonfina ljusa fynd.

- SARA

långsiktigt?

Satt och kollade lite repriser på tv3 play igår. Bland annat knappade jag in till Du är vad du äter - vad hände sen. Jag blev faktiskt väldigt förvånade över hur det gått för de olika deltagarna. Många av dom hade fallit tillbaka till samma vanor, gått upp alla kilon igen och påstod att det beror på att Anna Skippers metoder inte fungerar. Om man får ett bra tillvägagångsätt för att äta rätt, motionera och sluta röka och sedan med egen vilja skiter i allt vad man lärt sig är det ju inte Annas fel. Utan deras egen motivation och viljan att bli frisk och hälsosam. Eller fattar dom inte?

Kollade också på Generation fett som var på besök på en bantningskola i USA. Ungdomarna fick lära sig att röra på sig, vilket självklart är bra. Ungdomarna diet gick ut på att minska på fettet och räkna kalorier. En lunch kunde se ut som följande: Två vita bröd (ju vitare desto bättre), Chips, Vaniljpudding, Jordnötsmör, Marmelad, Banan, Läsk. Enligt dom lite kalorier, lite fett. Helt sinnessjukt vilken matkultur det landet har. Visst gick ungdomarna ner i vikt, men undrar hur deras kroppar egentligen mådde. Mår. Anställda (så kallade) dietister föder dessa ungar med livsfarlig mat. Dom får ju inte i sig några av de näringsämnen, mineraler och vitaminer som de behöver för att kunna leva ett långt liv. Gå ner i vikt kan man göra på många sätt men leva hälsosamt kan man nog bara göra på ett.Mina bästa tips är enkla, vi har nästan alla hört dom förut, och dom funkar.

* ÄT BRA MAT
   - ät vegeterarisk
   - ät varierat
   - låt störsa delen av kosten bestå av protein och grönsaker
   - unvik inte kolhydrater helt men välj fullkorn
   - välj bort bröd eller ät små mängder fullkornsbröd
   - drick mycket vatten och skippa läsken
   - undvik socker men unna dig i mindre mängder då och då
   - ät lagom stora potioner och tugga länge
   - ät regelbundet. Lite och ofta är mycket bättre än mycket och sällan
   - minska på alkoholen

* MOTIONERA
   - hitta någon motionsform du tycker är kul
   - gör inte motionen till ett tvång utan till en rolig vana
   - rör på dig varje dag, en promenad räknas
   - använd bra skor och bra träningskläder efter väder
   - motionera tillsammans med vänner
   - motionera gärna på morgonen om du kan och hinner
 
* SNÖA INTE IN DIG
   - gå inte på några snabba dieter
   - låt inte hela ditt liv snurra kring mat och hälsa 
   - låt nyttig mat och motion bli en naturlig del av ditt liv
   - tänk logiskt
   - tänk långsiktigtAlla vi människor i Sverige vet nog innerst inne vad vi ska göra för att må bra. Så varför väljer vi inte ett långt och hälsosamt liv med lagom mycket mat och mycket motion, glädje och kärlek?

- SARA


får jag (bygg)lov

Efter några veckor med inredningstorka på teven (mycket beroende på att mamma och pappa vägrar köpa till fler kanaler) säsongsstartar ikväll Bygglov på fyran. Jag kommer sitta klistrad och ikväll beger sig Matte Carlsson, Willy Björkman och Mija Kinning till Ven för att hjälpa Stefan och Lars att renovera deras övervåning.- SARA


tror på bollen

Pilatesbollen visade sig vara jätterolig. Effektiv vet jag inte riktigt än men det känns faktiskt så efter bara två pass på min rullande julklapp.Pilatesbollen jag och jag kommer bli goda vänner, det känner jag på mig.

- SARA

äntligen är julklappen inhandlad

I julklapp fick jag precis vad jag behöver, en provdocka. Dock inte inhandlad. Förän idag. Äntligen är den min.Nu kan jag sy tills fingrarna blöder, och det är precis vad jag ska göra också. Om mindre än en vecka börjar jag på hantverk och designlinje. Min provdocka är som den gråa på bilden. 1940 små kronor och köpt på Bergman och Johansson i Borås. www.bergman-johansson.se

- SANNA

nu färgar vi hår

Mitt hår har hållt sig sommarblont ovanligt länge i år men nu kändes det som det var dags för en uppfriskning. Imorgon får vi se hur resultatet blev....och även Sanna har fått sig en omgång. Med färg.

- SARA


vilken supervecka

Jag och Sanna rensar våra kroppar med supermat denna veckan. Igår var det tufft, men inne på dag fyra känns det riktigt bra. Inga svullna magar och vi blir piggare och piggare. Det enda jag sitter och abstinensar lite över är min älskade chailatte. Får nöja mig med örtte och sen dricka min favoritdryck med måtta.


Tre dagar kvar sen är sockersuget borta och kropparna redo för ett nytt underbart år.- SARA 


en pilatesboll till mig. tack ska du ha tomten.

Varje år gömmer mamma våra julklappar, varje år är det några hon inte hittar. Idag har det kommit fram en pilatesboll med tillhörande dvd till mig. Måste pröva med det samma....


...ja här tränar jag då på min nya julkapp....

- SARA


se upp i backen
Efterår gick vi en liten runda i skogen, glömde vist av att det inte är plogat på stigar i skogen. Men där var i alla fall otroligt vackert.

Såg även filmen Zodiak denna kväll, var bra tycker jag men tror att det behöver ses två gånger, ska jag nog göra i morgon.

Tack Josefin i alla fall för en fantastisk kväll, jag kunde knappt fira en söndag på ett bättre sätt än med dig.

- SANNA


hurra för tjugohundratio

Kommande år faller mig musikmässigt fullständigt i smaken. 2010 kommer definitivt bli ett år jag lägger pengar på nya skivor. Mina musikaliska sinnen kommer med största sannolikhet njuta av.......som alla släpper nya album under året.

Dessutom ser det heller inte helt hopplöst ut på filmfronten detta år. Kommer bli en hel del biobesök för att se bland annat...och jag hurrar stort för tjugohundratio.

- SARA


pulkaåkning

På torsdag flyttar jag, det känns obegripligt. Att bo på ett ställe som man bara varit på en gång och där det inte finns någon man känner, det känns konstigt. Jag hoppas i alla fall att det kommer bli bra. Längtar lite, men kommer sakna Johan så jätte mycket. Även bästa vännerna kommer jag sakna.

I kväll ska jag och min fina Josefin träffas innan jag åker, för att åka pulka och titta på film. Nog det bästa som finns att göra i Ölsremma en vinterkväll.

Nu ska jag snart ta på mig termobyxera och ge mig i väg ut på den hala vägen mot fina Ölsremma.

Nästa resa blir som sagt mot huvudstaden.

- SANNA


detta var tjugohundranio från september till december

SEPTEMBER - när vi gav oss ut på vår underbara resa. Berlin: med höga hus och långa cykelturer. Paris: romantiska underbara Paris som tyvärr sätter spår i plånboken efter några dagar. Milano: modestaden med de första välsmakande italienska pizzorna. Rom: med alla byggnader och turister och ett vackert gammal del av staden. Catania: med den underbara stranden och alla äckliga män. Siracusa: den vackra staden där havet mötte oss med styrka. Budapest: vår räddning efter snuskiga Italien, med underbara människor, fantastiska badhus och härlig värme. Prag: östra Europas svar på Paris, med ännu mer rolig fest, shopping och historia som pulserar runt hörnet. Malmö: på svensk mark och mellanlandar hos fina Stephie i södra sveiges huvudstad upprymda av den bästa resan någonsin.


OKTOBER - och vi är hemma på svensk mark igen. Bullbak och djurmys hos mor och far och 18-årsfirande i Göteborg. Fest i U-hamnen och ännu lite mer fest på västkusten.NOVERMBER - började fantastiskt med en utekväll med fina vännerna. De kreativa lustarna har satt penseldrag på tavlor. Vi har fikat, quizat i Rånnaväg, festat i Ulricehamn, besökt underbara Rebecca i Linköping och firat Janes födelsedag i Göteborg.DECEMBER - och det har firats födelsedag, göteborgsmyst i decemberkylan. Det har blivit besök på Väddö och i Stockholm, pysslats och sålts saker på Ladyfests julbazaar, tackat Göteborg med rödvin i goda vänners sällskap, firats jul och juldag.

...sen har vi ju flyttat från västerkusten så klart, men det har väl ingen missat. Nu är det nytt år och det kommer bli bättre än någonsin förut. Det känner vi på oss ut i tånaglarna.

Gott nytt önskar vi också er alla underbara läsare. Hoppas ni hänger med oss hela detta året också.


- SARA & SANNA


detta var tjugohundranio från maj till augusti

MAJ - hände mer saker än någon annan månad under året. Solen kom till Göteborg, vårblandning, hästmys, bal, student, föreställning på Wendelsberg, fest och mer fest. Syster liten flyttar till Göteborg och våren sätter sitt spår i alla våra kroppar och knoppar.

JUNI - med några dagars sol och bad. Modevising i Borås och franska inflyttningsfesten på Björcksgatan.


JULI - och vi reser med Ladyfest till Arvika och har några oförglömda dagar precis så festivaler ska vara.

AUGUSTI - och vi festar, fikar, plockar sten, cyklar och festar lite till.

mer återblickar kommer nästa gång....

- SARA & SANNA


detta var tjugohundranio från januari till april

Vi har nu nått ett nytt år så det är dags att sammanfatta det som just varit. Vad hände systrarna grus kan tro? Vi kollar tillbaka i fotoarkivet och ser efter.


JANUARI - där fest och tårar gick om varandra. Januari är ju alltid som det är men ändå en fin första månad på året. Göteborgsfest, Köpenhamnssväng och Ulricehamnskalajs.


FEBRUARI - med många egobilder, middagar, fika, rosa fester och truckerkepsdans.


MARS - med musikal och teater i Ulricehamn, Håkan på Åhaga och sjuttiotalsfestande i Linköping.

APRIL - med massa mys i Göteborg i form av kontikihäng, longboard, modevising och Svanendans. Oslobesök men även en tur till Sveriges huvudstad och ännu mer fest runt om i landet....de resterande månderna kommer nästa gång.

- SARA & SANNA


nytt år. fint år

Jag hade rätt. Det känns mycket bättre idag och inte ont i huvudet någon stans. Gått en timmes promenad med pappa innan frukost och jag och Sanna har börjat med vårat sjudagarsprogram för att få ett nystart för våra arma kroppar. Än så länge känns det väldigt bra. Gröt och yougurt till frukost var något nytt. Men gott.

Nu är man tillbaka på banan igen.

- SARA

RSS 2.0