så var det lördag igen

Hela gårdagen kändes som en lördag. Jag älskar lördagar.

Särskillt med mys på stan med Sanna och Emelie.Särskillt med bra teater framåt kvällen.


Särskillt med fint födelsedagsbarn i Olskroken. Fint kalas. Och kokosnötter.Särskillt när det är lördag dagen efter också. Det är det.

Emsan kommer idag. Sara är lycklig.

- SARA

för det skulle ju vara dans
- SARA & SANNA


det duger för en torsdag


- SARA, SANNA & EMELIE


alfons gästskriver

xdcxc xdkjjkisifrduijkyuöuiöåolty6to7kklo5€r5t9€5ty6gltyg.öäytö
'åytäögtgäöytyöäåg
¨52134+5234¨´åproew83245
polrerfdtll mjnvmkj,jmkjuj

Det betyder ungefär att han är arg på sin mamma för hon tänker inte ta med honom till Göteborg och att han tänker kissa på golvet i vardagsrummet precis efter hon gått. Ungefär 52134 gånger plus några till.

- SARA

i denna secund börjar helgen

Solen lyser. Suppen ska åka till sina nya ägare. Eller rättare sagt vi ska köra henne till hennes nya ägare. Vi hoppas på en okomplicerad flytt.

Sen bär det av mot västkusten. Torsdagsklubbande.

Synd bara man fått Saharas värsta torka i ansiktet. Får smörja mig med de fetaste krämerna jag kan hitta och hoppas på att öknen mjukas upp tills ikväll.- SARA

heja ulf

Ja nu har du gjort det igen du, och jag älskar det. Jag faller. Pladask.

Faller för den svarta värmlänska humorn med magknipet krypande så tätt inpå. Faller för tidsuppfattningens ickeexistens och den fantastiskt märkliga kostymen. Faller för den värme som filmen kastar ut till mig hela tiden, men lika snabbt snor tillbaka, rått och brutalt. Faller för skådespelarna som ser, hör och ger. Faller för dig Malmros åter igen. Åter igen på ett nytt sätt.

Du har gjort det igen du.

Heja Ulf.
- SARA

måla hela världen lilla mamma

Vi har målat hela dagen, vilket är aningens långtråkigt. Vi har sjukt mycket kvar men det finns en vecka nästa vecka också.

Nu ska jag ut och springa i skogen igen. Det var faktiskt himla skönt igår och dessutom är det inte lika mörkt nu. Mest dimmigt.

Ikväll bli det bio. Med mammas symötesgäng plus Sanna, plus Linn. Igår när vi skulle beställa biljetter fanns 216 av 219 platser kvar. Typiskt Ulricehamn, som Linn sa, som jag håller med om.- SARA


glädjebesked från blekinge

Min älskade Anna fick en dotter i förrgår kväll. Underbart. Jag glädjs med hela mitt hjärta och tar snart mig en tripp ner till sydöstkusten.

Ser ut som denna dagen blir lika fin som igår.

Hela livet är ett disko.- SARA


sängen ser ensam och ledsen ut....

...kanske man skulle lägga sig i den.

Lägga sig i.

Debattinlägget är inskickat. Blev bra det.

Morgondagen väntar och sista jobbadagen denna veckan. Kanske hittar jag en ny "Dream Girl"-kalender att riva sönder även på en onsdag. Slöseri med papper säger ni. Slöseri med livsdrömmar säger jag.

- SARA

mörka skogar och svettig mössa

Tog mig en tjugofemminutare på Orbitracken, men upptäckte efter det att pappa inte kommit hem och hundarna stod med benen i kors så tänkte jag lika väl kunde ta mig en runda i skogen med.

Mörkt var det. Nästan svart.

Fick förlita mig fullt ut på att mina fötter, efter mer än tjugo år över stock och sten klarade springa utan att riktigt veta och att Alfons hjälpte mig att missa vattenpölar.

Han hatar vatten han och det gör mina joggingskor också.

Min mössa blev svettig och mina skor var torra och det känns bra. Nu kan jag börja träna igen, efter två månaders dvala.- SARA

svett och dårar

Jävlans vad jag ska trampa på mammas "Orbitrac" nu. Plan ett var att bege sig ut i skogen men lite väl kallt är det väl idag, dessutom kan jag ju inte kolla tv samtidigt.

Nu börjar min svett och dårar säsong.

- SARA

kött & potatis vs. broccolisoppa toppad med stekt hallomi
Ni får själva äran att gissa vad som faller mig bäst i smaken.

Två och en halv timmes mer jobb sen ska jag försöka mig på att motionera.

Efter det. Troligtvis platt fall.

- SARA

vr på kinden

Jag får idag inte glömma att skicka in debattinlägget Veckorevyn bett mig skriva. 

Så smart, men aningens glömsk, som jag är så skriver jag VR på min hand igår kväll. Lägger mig på handen, sover på den och vaknar med VR på min kind. Nu kan jag ju bara inte glömma vad jag ska göra.

In your face.- SARA


allt för ni ska kunna köpa billig sprit i taxfree

Har förgyllt min kväll med ytterligare några avsnitt med vår allas Bert Ljung. Men nu är det nog dags att krypa till sängen snart. Måste vara väl förberedd och utvilad inför morgodagens prövningar i vuxenlivet.

Som alltid var det en supermysig fika med min Jane tidigare idag. På lördag ses vi igen tillsammans med Jennifer. Då kommer också min underbara Emelie ner till storstan och en oförglömlig dag ska skapas i Göteborg.

På Sense med min fina Jane


- SARA


plånboksrensning

Sprang in på Mango efter läkarbesöket och köpte mig en ny plånbok, mycket välbehövligt (heter det så tro). Riktigt mycket skit låg i min gamla. Har rensat ur den och nu åker tusen kvitton och gammal plånbok i papperskorgen.Ska ner på stan och fika med min Jane nu innan jag åker tillbaka till skogen för jobb i hela två långa dagar. Som sagt en tvådagars arbetsvecka passar mig perfekt.

Förresten har jag cyklat idag. Det gick bra. I fem minuter, sen ställde jag cykeln och tog vagnen. Mycket mer bekvämt.

- SARA

hurra det är måndag

Varför är vi så elaka mot lilla måndagen? Vi stenar den och proppar den full med ångest och självömnkan.

Men hallå där ute. Första dagen. Innan en ny fantasitisk vecka tar fart. Måndagar ska vi ta vara på. Pussa, krama och vagga som vårt eget barn. Det är ju starten. Början på allt. Bra start. Bra fortsättning.

För utan måndagar blir det aldrig tisdag med äntligen hemma på fyran, det blir aldrig onsdag, lillördag full med hopp för torsdagen närmar sig. Det blir inte sopptorsdag och inga pannkakor och torsdagsklubbar. Det blir ingen fredag, ingen sista jobbdag på veckan, inget fredagsmys, ingen afterwork. Ingen lördag, och vad allt denna underbara dag bjuder på, lördagsgodis, loppmarkander, promenader, böcker, spel, sång, dans långt in på natten, ja ni fattar, dagen där allt är möjligt. Det blir självklart heller ingen söndag, inga fler av dessa underbara bakfylledagar där hela staden ligger i lugn.

Utan måndag vore veckan en grå massa där inget kommer till rätta och inget blir gjort.

Så härmed förklarar jag måndagen som den viktigaste och bästa dagen på veckan, och hurra det är måndag idag!- SARA

systerkärlek

Hittade en fin bild på oss på nattstad. Vad jag älskar min Sanna. På torsdag ska vi ut och göra Göteborg osäkert igen.- SARA

vad livet kan vara vackert

Vi hade en fantastiskt trevlig gårdagskväll. Linn. Jessica. Madde. Samuel. Alltså kan det bli bättre? Förfest hos Linn blir aldrig fel. Ströget blev det sen. Vi hittade en bra plats där vi såg alla men ingen såg oss vilken är en väldigt bra förutsättning för att gå ut i Ulricehamn.

Träffade Emelie vilket vara så underbart. På lördag ska vi leka. Längtar!Denna söndagen har varit väldigt fin, och lång. 
Full med fika, glass, badkar, gitarr, mys...


Imorgon blir det ett besök hos herr Forniatriker....

- SARA

 


ner mot djupet

Inte tänker vi ha tråkigt ikväll allafall. Ner i djupet bara.- SARA

ja vi borde ju jobba i butik vi två

Vad bra vi säljer alltså. Affärsidé teaterbutik/teatercafé och spikrak karriär i storstan.


- SARA & SANNA

tuppen & jag

Så är man uppe så här tidigt fast att det är lördag. Pust, men har ju en butik att ta hand om idag och innan dess ska vi hämta transporten och städa lite. Det blir fullt upp. Fullt upp känns bra, trevligt om ambitiöst. Precis som jag.- SARA

det är dags för fredagsmys


Tro det eller ej. Djungeltelgrafen går. Sara dricker vatten ikväll.

Alf dricker öl. Alfons tuggar råtta. Det är fredagsmys det.

- SARA

hurra det är fredag

Efter en (håll i hatten så den inte blåser av) drygt åtta timmars arbetsdag så är jag tillbaka in i värmen i päronens hus. Riktigt skitväder är det ute för finhösten har över gått till grådis-, slask- och ruskhöst.

Funderar på om jag ska göra en liten helgstädning så slipper pappa göra det denna veckan. Har ändå inga planer för kvällen. Huslig. Ja som fan.

Mamma har, tillsammans med storasyster, åkt iväg till moster i Nässjö över helgen så imorgon får jag och Sanna stå i affären i Ulricehamn. Här ska säljas hantverk. 

Butik Krusidull på Storgatan i Ulricehamn


- SARA

en tvådagars arbetsvecka passar mig perfekt

Nu börjar jag och Sanna på våran andra och sista arbetsdag denna veckan. Skönt att mjukstarta lite sådär lagom mycket. Sen blir det helg. Skulle vara bra för mig att ta det lugnt lördag och söndag, men det händer för mycket kul för att det skulle vara möjligt.

gårdagsjobb- SARA

men vart tog du vägen bert?

Sitter och avnjuter ett gäng Bert-avsnitt och man kan ju inte låta bli att undra var alla de underbara barnskådespelarna tog vägen. Så försökte göra lite research.

Bert - Martin Andersson - Född 1979
Var väldigt svårt att hitta fakta om denna man. Det enda bud är att han, efter rollerna som storebror Jonas i Lotta på Bråkmakargatan och som Bert, pluggade på musikhögskolan och sen flyttade utomlands och bytte namn, men man vet ju aldrig. Fick fram ett kort med men frågan är om det är han. Kan ju vara någon helt annan som råkar heta Martin Andersson och är lite lik (förlåt i så fall). Döm själva.

Tillägg: Hittade just lite fakta på Wikipedia om att han numera är matematiker och disputerade 2007 med avhandlingen Robust Ergodic Properties in Partially Hyperbolic Dynamics. Det låter invecklat.Åke - Oliver Loftéen - Född 1979 (döptes till Mattias John Sebastian Loftéen)
Oliver fortsatte skådesplarkarriären med roller i filmer som Brottsvåg, Vägen ut och Sex hopp & kärlek. Vad han gör just nu vet jag ju inte men på midsommar brukar han gänga runt Skrea stand i Falkenberg. Det har jag hört från säkra källor.Lill-Erik - David Boati - Född 1979 (i Milano)
Har också fortsatt med skådespelaryrket och har medverkat i filmer som Festival, Cuppen och Ängeln. Han ser ju lika söt ut som för fjorton år sen. Bara lite mer skägg på hakan där.Klimpen - Martin Lindqvist - Född 1978 
Jag såg allt till honom i fina filmen Vinterviken, men sen verkar han försvunnit spårlöst från jordens yta.

Torleif - Nick Atkinson - Född 1979
Nick har arbetat mycket som röstskådespelare, och har många produktioner bakom sig av dubbning och insjungning av reklam, tecknad film och cd-rom. Nick räknas idag till en av Sveriges mesta dubbare. Han har gjorde de svenska rösterna till bland annat Tom Dolder i Harry Potter och Hemligheternas kammare, Ryan Evans i High School Musical och Blake i Bolt. Han håller dessutom på med musik och sång.


 
Benny- Erik Johnasson - Född 1979

Erik ser man väl mest hela tiden på både film och tv. Bland annat en av mina favoritfilmer Stockholm Boogie. Han har gått på teaterhögskolan i Malmö.Rebecka - Maria Simonsson - Född 1980
Har man också sett på film och tv lite varstans. Hon har bland annat spelat Jonna i Pappas flicka och som Mona i Stockholm Boogie. Maria har också gått på teaterhögskolan i Malmö stad.Det verkar ändå som många som börjar som skådespelare när de är unga fortsätter på en liknande bana, om de nu inte gör en helvändning och försvinner helt....som Bert.

källornas ursprung www.wikipedia.com

- SARA

nu finns ingen återvändo

Nu måste vi jobba. Hej vad pepp vi är.- SARA & SANNA

aj då....är fortfarande arg

Jag är fortfarande jätteledsen över gårdagen. Vill bara släppa det och kunna tänka att jag aldrig kommer få tillbaka den där påsen, men det är lite svårt. Fy fan vad jag hatar den människan som sitter med alla mina saker och gottar sig nu. Hoppas den personen också vaknar med en rejäl ångest, som jag gjorde.

Hem till mor och far bär det av nu allafall, och vad jag inte har lust att någon gång sätta foten i denna jävla staden igen.

- SARA

nu gamla prylar ska ni få känna på en helg på kommersens loppmarknad

Nu har vi bokat bord på kommersens loppmarknad en helg innan vi flyttar. Rättare sagt den 28-29 november. Så vill ni ha något av vårt gamla, men ack fina, skräp så kom dit den helgen eller våldgästa oss innan dess. Innan vi gör oss av med allt överflödigt.- SARA & SANNA

det smakar plast rök o sprit i din mun. när du pratar verkar du jätte dum o du är alldeles för ung men det får duga i natt för båda vet att det här betyder ingenting
...precis. nu fattar jag.

- SARA

ja jävla människor

Nu är strömmen tillbaka allafall och trevligt hade vi ända tills den svenska mentaliteten hann ikapp oss. 

I The Studios lokalerI hissen på väg därifrån med båda påsarna i behåll


På väg ut på Göteborgs gator


På spårvagnen hem

...men stämningen kunde vart finare här hemma...ja jävla männsikor.

- SANNA


nu är det strömavbrott med. hela kvarteret är svart


Vem vill straffa mig? Jag kokade faktiskt quinoa.

- SARA


jag får psykbryt på människor, inkl mig själv

Sminkkursen gick jättebra var väldigt roligt och hittade kanonfint smink som jag köpte med mig hem.

Dum som jag är (vet egentligen att jag inte kan skylla på någon annan än mig själv) så glömmer jag påsen på vagnen. Kommer snabbt på det och hinner ikapp spårvagnen två hållplatser senare men påsen är borta. NÅGON JÄVEL HAR SJÄLVKLART TAGIT DEN. Vem fan gör så? Varför lämnar man bara inte in den till chaffören?

Vet att det bara är smink (och att människor svälter i världen) men som säkert skulle räcka ett helt år, alltså mycket och det gör mig så sjukt ledsen att jag gör så här dumma saker jämt. Det gör mig så sjukt ledsen att någon tagit det som är mitt. Vem vill leva i ett samhälle där folk är så sjukt oärliga och bara roffar till sig allt dom kommer åt? ALDRIG ATT JAG SKULLE TA NÅGOT SOM NÅGON ANNAN BETALAT FÖR.

Nu ska jag lägga mig och må dåligt. Jävla pissdag.

- SARA

sol ute sol inne

Det är kanonfint väder ute så ska börja min dag med att vandra bort till Ica och köpa soyamjölk till mitt chaite. Ska dra upp Sanna ur sängen med så hon kan hänga på.

Planen för resten av dagen blir först Sanna, Sara & Emelie på en sminkkurs. Sen blir det Sara & Sanna i tvättstugan tills stora högen tvätt är som bortblåst. Hinner vi tar vi tåget hem till mor och far igen ikväll annars får det bli imorgon bitti istället. Vad ska ni göra denna fina höstdag?

- SARA 

utrensning

Har allt för mycket kläder jag inte använder som jag ska börja använda. Har allt för mycket kläder jag inte använder som jag inte ska börja använda utan sälja eller skänka. Har allt för mycket kläder jag inte använder men som jag ska börja använda efter jag sytt om dom. Nu börjar utrensningen.

Det tar ju tyvärr lite tid när man måste prova allt. Men nu är en garderob avklarad. Bara tre till då.

- SARA

där tårarna inte slutar rinna

Vår första plan var Bröllopsfotografen. Där fanns bara kassa platser kvar (för det värsta jag vet är att sitta för långt fram på bio). Plan två var nog Flickan men då fanns bara lite platser över på den också.

Då valde vi Allt för min syster istället. En berörande film som bygger på romanen av Jodi Picoult med samma namn. Svårt att skriva om den för man måste nog se det för att förstå vilken fantastisk skildring faktiskt var. Vilka underbara skådespelare. Den gör mig inte glad, men det gör mig heller inte illa. Den påverkar och stannar.Men jag tycker det är svårt att se en så tårdrypande film på bio. Gråten sätter sig liksom som ett tryck över bröstet på hela salongen och stämningen när man lämnar dom vinröda stolarna är minst sagt märklig. Man sitter där med hundra andra okända männsikor, man delar något och i alla tycks det göra lika ont. Sen är allt slut och alla går bara åt var sitt håll men håller i samma sak. Jag skulle vilja krama om dom alla, men så gör man inte i Sverige, jag kramar Sanna, det gör man i Sverige. Allt för min syster.

- SARA

vilken film ska man se då

Fikat var fint, Trasan är fin.

Har jag mellanlandat i Borås och köpt tyg till en klänning Sanna ska sy, men är nu på bussen till Göteborg.

Bio ikväll. vad ska man se tro?

Flickan?


Bröllopsfotografen?


Upp?


Coco - livet före Chanel?


Allt för min syster?


eller går det något annat bra på bio just nu som är värt att se?

- SARA

på bussen hej då skogenget dressed. on the bus

- SARA


hej trasan

Godmorgon i dimmigt Sverige.

Ska in till Ulricehamn alldeles strax och träffa min gamla vän Sara som jag gick med på mitt första gymnasium (ja jag har gått på två). Vi bodde ihop i ettan och heter Sara båda två så det blev till att komma på smeknamn. Trasan och Nisse. Vilket radarpar vi var och vad jag lärt mig mycket av den bruden, äntligen ska vi träffas igen.

Jenna och Trasan bakar kladdkaka på internatet i Sätila


- SARA


klara fina gulleborg

Familjen Bäckman-Nilsson hittade inget intressant på teven efter klockan åtta, så en film fick rulla igång istället. Eller en serie egentligen. Kejsaren av Portugallien som är baserad på Selma Lagerlöf berättelse och i regi av Lars Molin. 

Första avsnittet avklarat ikväll och det får nog bli att vi ser de andra två avsnitten inom kort. Bra är det, som mycket annat av Molin. Som mycket annat av Selma.

Roligt är att klassen som gick över oss på gymnasiet gjorde den som musikal och det enda jag kommer ihåg att vi som "statister" fick göra var att bära in och ut en stor sten i frigolit. In och ut. Ut och in.- SARA

jag ser bra ut. därför behöver jag inga glasögon

"Men det där är ju ingen kaffefläck. Det är ju Madagaskar"

Kanske skulle börja andvända mina glasögon nu när jag ändå har ett par
Eller vad tycker ni?

...och inte bara när det är 70-tals fest hos Rebecca i Linköping (även fast det gärna får vara det snart igen).

- SARA

börjar man bli gammal tro

Har varit på vårdecentralet och en mycket försiktig och ganska okunnig sköterska har lyssnat på hjärtat mitt. Jag bli ju inte förvånad när hon inte kunde säga något om vad det var. Får väl avvakta och se om det går över. Kan varken jobba, träna eller festa mer om jag mår så här. Börjar man bli gammal tro?

Bra jag umgås med fem år yngre Sanna hela tiden så jag inte märker att jag börjar närma mig tjugofem...ännu är det långt kvar till pension. Nu tänker jag bli frisk.

- SARAi'd rather go nakedDet pratas om päls just nu och det skrivs om päls i väldigt många bloggar runt om i landet.


Inläggen är många och åsikterna fortfarande olika. Även fast många (sorgligt nog) fortfarande verkar tycka det är helt okej att plåga levande individer till döds så är det enda sättet att ändra deras åsikter genom att låta debatten leva vidare och det gör den i högsta grad just nu.

Många större bloggare sätter tydligt ner foten för ett hopp om ett stopp på denna fruktansvärda marknad. Dessutom driver djurens rätt en kampanj just nu med namninsamling för att stoppa pälsuppfördningen i Sverige.

"I Sverige är det ännu tillåtet att föda upp och döda djur för deras pälsars skull. Storbritannien, Österrike och Kroatien har sedan tidigare infört förbud mot pälsfarmning av etiska skäl. Den 10 oktober i år fattade Irland beslut om att förbjuda all uppfödning av djur för päls, med en utfasningsperiod på tre år. Om andra länder kan så kan vi!"

Gå in och hjälp till med ditt namn, din åsikt på http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/aktuellt/kampanjer/djurens-dag-2009

Dessutom. Det finns fuskpälsar. Snygga. Överallt. Till exempel på mitt huvud......OCH DET ÄR INGEN LYX ATT BÄRA PÄLS. DET ÄR JÄVULENS PÅFUND.

- SARA


ett hjärta eller två

Mitt hjärta klappar inte som det ska. Har faktiskt ganska ont. Vad beror nu detta på då?

Har väl många gånger haft ont i hjärtat. Men inte på ett sånt här fysiskt sätt.

Typiskt.

- SARA

huset är rött och där finns en katt

Har fått se foton på vårt nya hem i Stockholm idag. Huset såg verkligen kanonfint ut. Där finns fem rum och en katt som heter Tipex.

Januari får gärna ha kommit när jag vaknar imorgon. Det kommer bli så sjukt fint att bo med mina älskade Linn och Sanna.

Hela den gråa vintern ska vi sitta i vårt röda hus och dricka te, lyssna på Ryan Adams och mysa med Tipex och Alfons. När våren sen kommer och också blommorna i trädgården så kan vi ligga där på vår gräsmatta kolla upp på himlen och träden och känna hur Stockholm pulserar runt omkring vår egna lilla oas.

Jag mår som jag förtjänar. Sjukt bra.- SARA

nä nu blir jag uttråkad

Utråkad igen.

Nu har jag ändå inte varit här ute på landet mer än några timmar. Det enda jag gör är ju att sitta vid datorn och göra absolut inget alls. Inget som tillfredställer min skaparglädje och lust att umgås med människor allafall. Fast jag har tagit tummen från facebook och laddat hem Spotify. Ett stort steg.

Jag vet precis vad jag vill göra denna veckan, typ:

*Rita. Eller egentligen måla. Måste hämta hem mina färger och köpa nya målardukar.

*Smida. Svettas i smedjan en stund och ett försök till en ljusstake kanske.

*Rida. Jennifer är du pepp att ha besök och en hösttripp över skog och mark.

*Sova. Med mitt sjukt tjocka vintertäcke. Vakna som en inbäddad och svettig.

*Träffa. Linn som kommer mot U-hamnen i veckan. Jessica, Samuel, Trasan...

Jag vet precis vad jag ska göra denna veckan.

*Träna.
Fy i skatan vad pepp jag är efter snart två månaders förslappande. (Jag och Jessica gick upp för en tio meter lång backe igår och flåsade som vi varit med i ett maratonlopp. Inte helt okej.)

*Prata. Med magstöd.

*Ringa. Min läkare som ska kolla hur det står till med dom vibrerande banden i halsen. Om jag bara kunde komma ihåg vad han heter.

Per-Ove. Stig-Erik. Jan-Björn...ja nått sånt

- SARA

när allt är så vackert

När allt är så vackert. Allt i mitt liv är så sjukt vackert just nu. Måste nog skriva den en gång till. Vackert. Så där ja.

Igår festade lilla Sara i Ulricehamn. Fast att krogen och drinkarna dyra så var Ulricheman (håll i hatten) vackert som aldrig förr.
- SARA

nu fattas det någon

Red Surprise kommer få det underbart på det nya stället, hon kommer få det bättre där, men jag saknar henne så det gör ont. Väldigt ont.

-SANNA

my friend got married last weekendbehöver ju inte skriva eller säga något. det är det som är så bra med musik. bra musik.

- SARA

bla bla bla köpekontrakt

Sitter och skriver köpekontrakt och funderar över varför man alltid skriver helt oförstående och krångligt i alla kontrakt, och dessutom på ett stenålersspråk. Är det meningen att man ska kunna lura den man säljer till. Att köparen i oförståelse och total förvirring över alla jobbiga meningsbyggnader och byråkratiska ord, inte vet vad hon egentligen skriver på. Varför skriver man annars inte bara på ett mordernt, enkelt språk som alla kan förstå?

Detta är delar ur ett gamalt kontrakt jag hittade bland mina hästpapper:

"Risken för fel hos hästen övergår till köparen, om säljaren ombesörjer leverans till av köparen anvisad plats samtidigt som hästens sista ben lämnar någon del av transportmedlet, eller om köparen hämtar eller ombesörjer av hästen samtidigt som hästens första ben beträder någon del av transportmedlet"

"Om dålda fel framträder skall säljaren underrättas inom skälig tid, normalt 14 dagar, efter det han märkt eller bort märkt felet. Reklamation skall ske skriftigt och skall mot säljaren göras senast ett år från det hästen såldes. Försummar köparen att lämna underättelse såsom här anges förlorar han rätten att göra gällande befogenheter på grund av felet"

Bla. Bla. Bla. Jo visst fattar man (när man läst det några gånger) men skulle det inte gå och skriva på ett enklare sätt.

Idag har jag skrivit ett kontrakt man förstår. Vi har inget att dölja.

- SARA


en liten häst flyttar ut

Idag ska vi köra vår fina Red Surprise till hennes nya hem. Damen är inte överförtjust att åka transport så vi får hoppas det går vägen. Så ikväll går bara lilla Prima kvar här hemma. Min första ponny, vår sista ponny.

- SARA

snyggaste brallorna fick lämna programmet

Bättre fjungossen hade fått åka hem. 

Camillas byxor var nog bland de snyggaste jag sett allafall. Synd dom fick vandra ut ur tv4 ikväll. Måste ha.

För er som inte såg Idol så har Camilla ett par höga röda byxor i lite spandexmaterial. Liknande mina turkosa partyleggings men undefär trehundrafemton gånger snyggare.
Foto:

- SARA


idoler hit idoler dit

Ikväll är det första gången jag kollar Idol för detta år. Helt okej men hade jag valt mellan det eller öl och dansnatt så hade programmet kommit i skymundan. Men ser tyvärr varken alkohol eller hör någon dansant musik så Idol får väl duga för en fredag så här i mitten av månaden.Kollade en stund på True Blood också med vår "svenska stolthet" Alexander Skarsgård. Var väl inget jag kommer fortsätta kolla på precis. Har för mig att vissa kritiker har hyllat det. Vi kan ju faktiskt inte vara helt saliga varje gång en svenne visar sig i en engelsktalande film, kasst kan det vara ändå.

Hur ska man nu väga upp detta nu då. En film kanske. Vad ska man välja.

- SARA

nu har vi ett boende

Ett hus rättare sagt. I januari kommer jag huvudstad. Fy fasiken va gott liv man lever.

- SARA

tillbaka i göteborg

Är tillbaka i Göteborg. Drack öl med Therese. Viktorias, Skål, Svanen. Bra. Mycket bra.

Är tillbaka på städa-lägenheten-är-ett-måste-nivå nu igen. Det är någon som vandrar omkring här inne och kastar ut alla saker ur graderoben, välter saker och dricker ur tjugo glas samtidigt. Inte vidare snällt.

Av någon anledning är allafall kylskåpet väldigt välorgansierat. Någon vet nog inte hur man öppna kylskåp.- SARA


picknick i kylan

I går hade jag, Johan och Fredrik picknick ute i kylan, det var mysigt men otroligt kallt.I dag beslutar jag mig nog för att stanna inne. Det snöar och är blött ute, då är tv:n och en filt mer lockande än att sitta på en kulle och äta kakor.-SANNA

baka baka liten kaka

Det är inte helt lätt att vispa smör, sirap och socker pösigtMen mikron är alltid till god hjälp när det krisar i degbunkenSå nu fick pappa och mamma sirapskakor i mängder- SARA


vi hade ett boende på gång

...men magkänslan sa att det inte var rätt boende för oss. Nu letar vi vidare, på två och en halv månad lär man kunna hitta något bättre.

Men vad jag längtar till huvudstaden, får nöja mig med lilla Göteborg så länge. Går inte helt av för hackor att gå på vasagatan när de gula, röda och oranga löven faller omkring en. Det ska jag göra hela dagen imorgon. Fram och tillbaka, fram och tillbaka.

- SARA

hej orrbacka. hej snö- SARA

hej moster

Nu har vi ätit ikeapizza och ikeaprinsesstårta hos fina moster Amie. Hon blev nog minst sagt lite förvånad när vi dök upp i dörren, och glad förhoppningsvis.

Nu ska vi ut till stugan en sväng och hämta lite blommor som håller på att frysa ihjäl men stanna där gör vi inte länge för då går vi nog samma öde till mötes. I stugan finns ingen värme om vintern och ingen isolering i väggarna.

Imorgon ska jag jobba fram till lunch någon gång under eftermiddagen ger jag mig ner till Göteborg igen. Jag och Therese ska dricka öl. Skål vore inte fel, har inte varit där på hela sommaren.

- SARA

hej småland. hej ikea.

Vi fick ett ryck och gav oss av mot biblens och krsitna samfund hemstad Jönköping och gick på Ikea. Här hittade vi bullar, tavelramar och ljus i mängder. Är inte så sugna på att köpa stora saker till lägenheten nu eftersom vi flyttar snart men smått från underbara Ikea glädjer oss alltid.

Nu åker vi vidare mot Nässjö och hälsar på moster Amie. Det vet hon inte om, än.

- SARA, SANNA & MAMMA GUN-BRITT

tänk att få dö till tonerna av spill your beans

Jag höll på att dö till tonerna av Spill Your Beans idag.

Det var en man som trampade på Alfons när jag skulle gå av spårvagen till tonerna av Spill Your Beans. I min förvirring och ilska över att folk trampar på de som är små och svaga, glömde jag helt att kolla mig för och gick rakt ut framför en spårvagn och hör inte hur den plingar eftersom jag har Spill Your Beans i öronen.

Min ängel var en tant som tog tag i mig och drog mig av spåret. Hon var arg för folk går runt med hög musik i öronen och nästan tar död på sig själva och de små och svaga som folk trampar på. Min tantängel får vara arg. Jag är också arg. På Timo Räisänen och hans jävla låt som inte verkar framkalla annat än onska och död.- SARA


kallt

Nu får nog Sverige ge sig en smula. Det är ju minst tjugo minusgrader ute. Gick ut i skinnjacka jag, och i den beklädnanden kan man tydligen hälsa hem en svensk höst som denna.

Mer kläder på och sen ska jag gå ner till stationen för att sedan ta bussen mot "kära" Ulricehamn. Man vet ju inte riktigt, jag ju redan vara snö där.- SARA


minikul eller inte det var allafall en kuk

Sitter och kollar på Babylonsjukan, nog en av de finaste svenska filmer jag sett. Alla borde se.Tog en sväng till Tranquilo innan och träffade Jane över ett glas rött. Alltid så himla fint och roligt att träffa min gamla kombo. Men behöver spara min röst nu, pratar för mycket så jag är alldeles hes igen.Nu ska jag vara tyst ända till imorgon 11.51 då jag ska träffa min efterlängtade och underbara gymnasievän Trasan (har för mig att hon heter Sara egentligen) i Ulricehamn. Det ska bli helt knasigt skoj.

- SARA

alfons vs. australiensk terrier

Träffad en man på stan som minst sagt blev förvånad när jag berättade att Alfons fortfarande inte är någon terrier. Har många gånger fått höra att han är lik en Yorkshireterrier men denna mannen hade själv en Australiens terrier och han sa att den nästan var idenstiskt med Alfons, bara lite större.

Hur blev det nu så här konstigt då? Ganska enkelt. Man tar bara en....

Dvärgpincher


och blandar den med en liten

Chihuahua


Sen tar man ett av deras barn och blandar den med en

Powder Puff


Då får man kanske en liten...

Austarilensk terrier
eller en...

Yorkshireterriereller helt enkelt en...

Alfons

...världens bästa hund.

- SARA

lunchrast

Nästan klar med städningen men tog en lite paus för att min mage kurrade så värst.

Idag serverar jag mig själv sallad, tomat, ärtor, fetaost och cournbacon....och vatten- SARA


till tonerna av ett dammigt rum

Ja nu ska jag ta tag i det som jag inte hann klart med igår. Städa.

Det till tonerna av Hello Saferides Lund när jag plockar upp alla tvåhundra UNO-kort som ligger på golvet...och Martha Weinwrights Bloody Mother Fucking Asshole när jag diskar hela helgens disk....och Hajens Scapegoat när jag dammar alla tavlor, tv-apparater, hyllor och gitarrer....och sen A-Has Take On Me när jag dammsuger i highspeed.......här ska bli fint.

- SARA

det här var nog bland det värsta jag varit med om

Efter fina Simon & Tomas rullade "Svenska Hollywoodfruar" igång. Har hört lite om att det skulle vara kasst men trodde inte det var så här illa. Kan säga att det var det värsta program jag sett på länge. Andra Avenyn borde bli oskarsbelönat i jämförelse, jag skojar inte. 

De tre kvinnorna som alla bor i Hollywood och har minst sagt fått ett lyxliv på hjärnan. Hjärna..?!

Mest irriterad och ledsen blir jag på Anna Anka som verkligen verkar vara helt sjuk i huvudet. Hon kläcker ur sig kommentarer som att "tjocka mammor är egoistiska gentemot sina barn just därför att dom är tjocka", att "om din man vill ha en avsugning varje morgon så är det upp till dig som kvinna att ge honom det, annars är det inte konstigt att han blir otrevlig mot dig" och "det är din skyldighet som kvinna att vara snygg inför din man annars kommer han vara otrogen".Fy fan vilket program alltså, måste leta upp en fin film och försöka glömma denna hemska upplevelse.

- SARA

sveriges fulaste hem

Simon & Tomas är tillbaka på trean. De hoppar denna höst in i några av Sveriges fulaste hem och försöker få lite förändringar i bostäder där mordern inredning aldrig satt sin fot. 

Så lyckas dom ju kanske inte alltid fullt ut, enligt min smak, men hemmen lär ju inte se värre ut än innan dom började. Dessutom är dom, enligt min smak, sjukt underhållande.

Ikväll. Just nu faktiskt. Program nummer fem. I Göteborg.

Det verkar nästan vara någon slags Göteborgstema på teven. Kanske man borde stanna här hela veckan. Det är faktiskt en fin stad man bor i.- SARA

fika. chai. halv åtta hos mig.

Blev en mycket fin fika med kära Therese på Sense. Vi har inte träffats på länge så vi har så mycket att prata om. Därför får vi allt fortsätta på torsdag över en öl på Skål.Efter fika åkte jag hem till älskade Alfons och vi tog på oss alla halsdukar, mössor och tjocka tröjor vi har och gav oss ner mot stan igen. Nere i city gick vi mot Espresso House och köpte chai tea. När det var avklarat gick vi hem igen.Nu sitter jag framför teven och kollar "Halv åtta hos mig" på fyran. Denna veckan är dom på plats i Göteborg. Alfons är på plats på golvet och sover efter långa promenaden. Så dricker jag chai latte så klart. Undrar just hur länge den burken kommer räcka. Godare dryck får man leta länge efter.

- SARAäntligen måndag

Solen tränger in genom fönstret denna måndagmorgon (eller mer förmiddag kanske det är nu). Det första jag tänkte på när jag vaknade var att jag skulle lägga mig i en park och sola hela dagen och kolla upp på himlen. Sol är det ju, men oktober är det också så någon park blir det nog inte. Däremot en mysig morgonpromenad med älsklingen, men fullt påklädd i höstoutfit.Ska träffa Therese när hon jobbat klart idag. Innan dess ska jag städa efter helgens kalasande och leta efter min telefon. Den måste ju finnas här någonstans.

- SARA

flickan som lekte med elden

Det går sjukt många bra filmer just nu. Mycket biobesök det kommer bli i höst.

Vi började allafall filmsäsongen med att ikväll se andra filmen ur Stieg Larssons Milleniumtrologi. Flickan som lekte med elden. Vilken start sen. Bättre svenska filmer är nog svåra att hitta. De är enligt min mening näst intill fläckfria (förutom någon liten felcasting av biroller).

Bäst av allt, underbara och otroligt begåvade Naomi Rapace. Det går inte utrycka i ord hur jävla duktig den tjejen är. Vill se så mycket mer av henne nu.

Det är en tung film och jag går från Filmstaden med en klump i magen precis som efter första filmen. Men den är också väldigt stark och Sara är aningens biosalig.

Nu längtar jag till sista filmen och under tiden tänker jag hinna se filmer som Coco - livet före Chanel, Flickan, Allt för min syster, Bröllopsfotografen & Prinsessa (för i den är jag kanske med).god natt vänner

- SARA


ännu en lyckans dag

Idag har det hunnits med en fika med min söta Jennifer och ett teaterbesök på Wendelsberg. Deras djungelbok var verkligen fin. Över alla förväntningar. Men finast var att träffa gamla klasskompisar. Saknar många av er. Saknar inte skolan dock och mitt beslut om att hoppa av känns bara bra.

Kanske ofta låter som jag gett upp mina teaterdrömmar, men det har jag inte. Jag vet vad jag kan och vad jag älskar, ska bara ge det en chans på ett annorlunda sätt. I en ny stad.

Jag är så lycklig just nu. Vet inte vart lyckan kommer ifrån eller vad den vill men tänker heller inte fundera på varför. Tänker bara låta den vara och leva i mig så länge den vill.

Nu har vi ätit thaimat för andra dagen i rad och om en kort stund ska vi på bio med fina Emelie.

Världen är vacker.

- SARA


galen i min symaskin

När Sara gick ut i höstnatten stannade jag hemma och tog igen mig, det betydde att jag hade en hel del tid till att göra klart ofärdiga projekt.
 
Projekt ett fick bli en klänning som jag köpte i Budapest på en loppis. Den skulle sys in och fökortas.Projekt två fick bli min jumpsuit (bilder kommer senare när jag är klar med den). Har massa idéer till nya projekt så det gäller att sätta fart nu med det samma så de inte försvinner.

-SANNA


i can not text but i can make a music video

sex on fire....och take on me...- SARA & SANNA

on the top

Kommer hem och inser att en ny säsong av topmodel har börjat. Så nu är jag upptagen varje söndag mellan 19.00 och 20.00, bra!-SANNA

åldern inne

Jag måste säga att jag mått bättre. Frågan är om det är värt det?

-SANNA


in i göteborgsnatten


..gårdagen var fantastisk. Drinkar. Fia med hutt. Litterär vandring på långgatorna. Mer hutt. Dans. Musiker på spårvagnen. Mer dans. Bil. Volvo. Gren.

- SARA & SANNA

pizza i fiskebäck

Var ute och lämnade saker till storasyster och passade på att kolla till båtarna och äta pizza ute vid Fiskebäck.


...eller pappa åt pizza och vi sallad. Pizzan får vänta till vi är bakfulla och eländiga. Tillexempel imorgon.

- SARA & SANNA

gothenburg i came back to you

...now you be nice to me, then I´ll be nice to you

Tillbaka i Göteborg, för kulturkalas, tysk likör och sol. Känns sjukligt bra. Tre månader kvar sen lämnar jag dig igen. Känns ännu bättre. Men nu. Njuta för stunden. Staden är vacker.- SARA


antagningen 833 82 strömsund

Idag åker mina gymnasiebetyg till Strömsund. Lär inte bli några problem att komma in på lärarprogramet. Det enda jag inte är nöjd med är mina betyg i engelska. Jag var sjukt kass på engelska i gymnasiet. 

Trots det klarade jag mig faktiskt förvånansvärt bra på vår resa. Min engelska är det inget fel på och vad kan det bero på annat än att SATC och Gossip Girl är en mångt mycket mer effektiv inlärningsform än sju års engelskatragglande i skolan.
 
 


- SARA

men väx då

Mitt hår växer så otroligt långsamt. Klippte mig kort i november förra året och har efter det försökt spara ut det men det kan högst blivit tio centimeter längre. Jag har bara toppat det lite, lite varje gång men det känns på något sätt som det stannat i växten.

December 2008


September 2009


...okej det är ju lockigt på nedersta bilden men ändå, mycket längre är det alltså inte, vad är det för fel på mig?

Sanna kommer snart hem från frisören, antar min snygga syster kommer se ut ungefär så här- SARA

saras auberginepizza

Kläcker ju otroligt många bra idéer, varje dag faktiskt. Dagens bästa är nog min nya maträtt auberginepizza. Lätt, gott, nyttigt och mättande, och vem vill inte äta något sånt.

Ja men då gör man så här:

Man skär en augergin i tunna skivor.
Man lägger på vad man vill ha, jag tog pesto, lök, tomat, kryddor (ganska mycket) och mozzarella (med vegetabilisk löpe)
Man stoppar in den i 200 graders ugn till osten smällt och pizzan ser god ut- SARA


det gick ju fintEn promenad var precis vad jag behövde....

- SARA


det snurrar i min skalle

Igår kväll hade jag svårt att sova, precis som kvällen innan dess. Ligger och funderar för mycket. Det är inga onda, oroliga tankar, snarare helt obekymrade och det är nog därför det snurrar så, är inte van vid det.

Ska försöka släppa det allafall och bara vara. I min fina livsituation.

Det är otroligt vackert väder idag. Ska försöka mig på en promenad om en stund, kanske känns min kropp frisk igen om jag bara får komma ut och andas svensk höst.- SARA

vad är en strudel kan tro?I kväll börjar bonde söker fru på tv4, det ska ses och förhoppningsvis bli en bra kvällsunderhållning varje onsdag nu i höst. Till det serveras i dag kantarellstrudel och chokladdoppad frukt. Låter som en lyckad kväll för mig.

Kantarellstrudel (nej, jag har inte stavat fel det heter faktiskt så)  görs så här:

1 liter kantareller
1 gul lök
olja till stekning
500g färs av något slag vi hade quornfärs
salt och peppar
½ paket filodeg kan göras själv (av mjöl, vatten, olja och salt) eller om man vill köpas i affär
olivolja
1 dl gräddfil

Stek färsen med svampen och löken, krydda.

Lägg två ark filodeg i en form och ringla över olja och gräddfil, lägg sedan på färssmeten.

Lägg två ark filodeg uppepå och gör om samma prosedur.

Rulla sedan ihop till en rulle och grädda i ugnen på 200 grader i 20 minuter.

Serveras med sallad och rårörada lingon.


-SANNA

2 dagar, snart där

Kollade just lägenheterna på Stockholms stundentbostäders hemsida. Blir väl inga problem att få boende genom dom. Alla lägenheter ligger ju på mellan 400 och 1300 väntdagar och jag är ju redan uppe i två.

Över till plan B.

- SARA

överdoserat?

Ja eventuellt om man har kollat 25 avsnitt av Gossip Girl på 4 dagar. Jag som var rädd att vi inte skulle hinna se klart hela andra säsongen innan nummer tre börjar den 18 oktober. Är man effektiv serietittare så är man...och nu var det gjort. 1017 minuter av mina 5760 minuter är väl inte så mycket. Har ju hunnit se både Äntligen hemma och Kobra också.

Imorgon är jag frisk då ska jag inte se på tv alls, man vet ju inte hur mycket sanning det ligger i de där med fyrkantiga ögon.

- SARA

please mr cold

...kan du inte lämna min kropp. Varje kväll känns allt bättre, varje morgon är jag lika sjuk igen.

Det är lika vackert ut idag som igår och löven börjar skiftar i gult och orange. Får helt enkelt njuta av hösten inifrån varmt hus idag också och hoppas att förkylningen lämnar mig snarast. Börjar bli trött på det här, alltså är det dags att ta i med hårdhanskarna.- SARA

någon fyllde år och hemkomsten måste firas

I helgen ska jag och Sara åka tillbaka till Göteborg en sväng, Emelie har fyllt 18 och det måste firas. Vi ska börja med en litterär promenad på långgatorna sedan får vi se vart Göteborg tar oss, och med mina allra finaste vänner Emelie, Josefin och Sara så kan det ju inte bli annat än en fantastisk kväll.-SANNA

university application is submitted


Tack för din anmälan!

Vårterminen 2010 

Du har anmält dig till följande utbildningar:
 
1. SU-90114 - Lärarprogrammet med inriktning mot svenska / svenska som andraspråk för skolår F-6 240hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Stockholms universitet, Stockholm

2. SU-90136 - Lärarprogrammet med inriktning mot samhällsorienterande ämnen för skolår F-6 240hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Stockholms universitet, Stockholm

3. SU-90156 - Lärarprogrammet med inriktning mot naturorienterande ämnen för skolår F-6 240hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Stockholms universitet, Stockholm- SARA

kallt, grönt och kattDet förvånar mig att det är så mycket grönare här hemma i Sverige än jag föreställt mig. Har suttit inne hela dagen och tittat ut på den vackra hösten.

Tog nu steget ut på altanen och en kall luft slog emot mig. Kallt men skönt och friskt. Vill ta på mig massa kläder och ge mig ut i skogen, men får allt vänta tills jag blir frisk. Är nämligen en klok ung dam jag (och på fredag är det fest i Göteborg, då måste jag vara på topp).

Träffade en katt med under min snabba utevistelse. Min katt rättare sagt. Walter med mustaschen. En fin katt det, lite trögtänkt, men bra på alla andra sätt.- SARA

inspiration


http://hel-looks.com

Som hjälp från ovan skickade Stina länkar till olika sidor med inspiration, har fått sån lust att skapa, att sy, måla, klippa och klistra. Nu ska sättas fart, här ska kommas in på folkhögskola.

-SANNA


bullbak

Hela huset luktar gott, och mor och far får en positiv överraskning när dom kommer in. Nybakade kanelbullar. Vissa brända, vissa gyllenbruna, alla fina, alla goda.
- SARA

i'd rather dance with you

Lyssnade just på en inverviu med Kings of Convenience på P3.

Fina dom där kungarna från Norge.Nu ska jag baka....

- SARA

snörvel snuff

Hade bestämt att jobba idag men huvudet, halsen och näsan säger något helt annat. Blir nog en dag till hemma i sängen eller soffan.

Men behöver inte stressa med något nu känns det som, har en underbara framtidsplan som jag glädjer mig varje steg jag tar. Men avslöjar inget än. Ni får vänta och se vänner.vill resa mer kära syster. nästa resa. flytt. stockholm.

- SARA

sleeprunnerhundar är ett bra djur
och ett underhållande djur

- SARA

lite jobb lite studier vad sägs om det

Pappa har jobb åt oss några dagar. Känns helt okej med tanke på att kontot är tömt efter resan.

Denna dagen har varit väldigt lung som jag planerade den till att bli. Många avsnitt Gossip Girl, många koppar te och vissa ändringar på studera.nu

Nu har jag lust att baka men det tänker jag inte göra. Sätter istället på ett till avsnitt, och drömmer mig bort till New York en stund till.- SARA

inspiration?

Den 15 november ska arbetsproverna till Väddö folkhögskola vara inskickade. Tre A3 med skisser och teckningar och en med bilder på sådant man sytt eller skapat på annat sätt. Det betyder att jag måste sätta fart.
Men var finns min inspiration när jag behöver den?

-SANNA

höstsol och morgonpussar

Höstsolen lyser in så vackert genom mitt sovrumsfönster och Alfons pussar på mig tills jag vaknar. Bättre uppvaknande till en ny vecka gå nog inte få.

Är fortfarande förkyld så tänker spendera dagen inne och mysa med 15 koppar te, gossip girl och syster lilla. Hör att hon börjar vakna i hennes rum, snörvlandes, jag antar hon har samma planer som jag för denna fina måndag, hemme i Sverige.- SARA

som sagt....

...upp och ner. Nu, uppåt och det finns nog ganska många anledingar till det

hmm, jag har en liten plan om vad jag vill göra till våren, vill inte avslöja för mycket än men tror det är en bra plan. En framtid.

hmm, Stockholm känns så bra, även på långt håll.

hmm, liten älskling ligger och snusar i min säng, så vacker, så mycket liv.

hmm, skönt att kunna fokusera. På något. Från och med imorgon fokuserar jag.

hmm, ja och den där låten som sjunger i mitt huvud om och om igen ända sen jag gick ut från det där hotellet, den där morgonen. En liten sång. Ett litet hopp.- SARA

tout à coup il se sent pas très bon plus

Ena stunden regnar det och andra stunden kommer solen fram.

Vackert där ute, men vill inte leva så.

...je suppose que je m'ennuie de lui

- SARA

man måste ingenting...

...men det finns som sagt massa saker jag borde göra som...

...att söka mig ett jobb i Stockholm
...att söka mig en lägenhet i Stockholm
...att rensa ur min garderob och sälja det jag inte behöver (alltså mycket)
...att rensa min lägenhet och sälja det jag inte behöver (alltså mycket)
...att lägga ut alla våra resebilder på facebook
...att framkalla alla bilder och fixa mitt efterlängtade (från min sida) europafotoalbum
...att börja äta nyttigt igen
...att börja gå till friskis och utnyttja att jag betalar pengar till dem hela tiden
...att träffa massa vänner jag inte träffat på länge
...att köpa kilovis med chailatte från espressohouse (jo, kilovis, allså pulvret så jag kan sitta hemma med min älsklingsdryck när jag vill)

Det bästa med min lista är att ju längre jag skriver på den desto mer får jag lust att göra allt som står i den. Vad ska jag börja med. Fixa lite bilder på facebook tror jag.- SARA


rusk ute gossip girl inne

Gick en liten runda med min älskade och hans stora styvbror, men det är ett ruskigt land man kommit hem till. Tror inte jag kommer gå ut mycket mer idag.

Förkyld är jag med, tur att man inte ska tillbaka till något jobb på ett tag. Vila upp mig. Kolla på Gossip Girl som låg och längtade efter att jag skulle komma hem. Jag har egentligen en lååång att-göra-lista men den kommer i ett senare inlägg. Nu ska jag bara ligga platt och njuta av att jag är inomhus.- SARA

så var resan över

Efter en ytterligare en stund på tåg är vi nu äntligen hemma hos mor och far framför teven. Pizza, godis och körslag. Nu är man hemma igen.


- SARA & SANNA


i will follow you into the dark

Nu har jag lyssnat på denna underbara låten ungefär 138 gånger på resan. Dags att kolla in lite andra versioner och tack, här hittar man tre underbara tjejer.Gå in och lyssna på mer av deras låtar på http://www.youtube.com/user/kinagrannis

- SARA

chai latte och sojamjölk
Kolla in min titta på mitt utryck på kortet ovan och den när jag kollar på falafel i förrförra inlägget. Det är något speciellt med min kolla-djupt-ner-i-förtärings-blick.

...två och en halv timme kvar. Alfons.

- SARA

så vad lärde vi oss i tjeckien egentligen

Nu är vi som alla förstår snart inte på resande fot längre. Dags att sammanfatta lite av vad vi lärde oss i landet med stort T.

Nämligen...

...att trädklättring efter lagom många öl är en mycket bra ide
...att glömma väskan i gardoben på en klubb kan rädda en från en hel dags försummande av pengar
...att söta små killar gör sig bäst resandes med stor ryggsäck på ryggen
...att att gröna strumpbyxor är mycket fina
...att nazisterna gjorde många misstag när dom försökte ta över landet, tex att när dom skulle putta ner en staty av en judisk kompositör från taket på ett konserthus så tog dom fel och lät Hitlers favoritkompositör istället falla till marken och gå i tusen bitar
...att Prag lätt kan tävla om att vara en av Europas romantigaste städer
...att bagelchips är en mycket upplyftande uppfinning
...att hundar inte alltid är bra att röra vid

Sen får vi väl också göra en liten lista av vad vi lärt oss första dagen på svensk mark.

Nämligen...

...att alla borde besöka caféet glassfabriken i Malmö och äta tofusallad med hemmagjord pesto
...att ölen är dyr i Sverige
...att en kall dag med blå himmel är tio gånger bättre än en varm regnig
...att vänner med katter är mycket bra vänner
...att svenskars mentalitet tyvärr inte förändrats sen vi åkte

- SARA & SANNA


falafel eller trillarätt

Måste ju äta falafel innan vi lämnar Malmö, annat vore en synd.
Om dryga två timmar tar vi tåget mot Alvesta och byter sedan till tåget till Limmared. Hemma hos mor och far och syster. Hemma hos hundar, katter och hästar. Hemma hos pojkvän för den av oss som har en kvar. Hemma till hem. Snart.

- SARA & SANNA

malmö

Malmö är så bra. Särskillt när himlen är blå, löven är stora och vännerna är fina.Idag regnar det. Nu åker vi hem.

- SARA & SANNA

en president på vift

Tänkte ta oss över till Köpenhamn, men där sitter visst en bortsprungen president och pratar om att Chicago vill ha OS om några år. Konstigt. Vi stannade i Sverige.

Sitter nu och äter lunch på Glassfabriken, ett underbart vegancafé nära Möllevångstorget. Njuter av vår tillvaro i en mycket bra stad vid namn Malmö.

Nu ska vi bara hitta Stephi också. Undrar vart hon befinner sig denna fredag.- SARA & SANNA

på svensk mark

Efter ganska många timmar över hav och land står vi nu på svensk mark. Eller står i tåg som står på svensk mark. Känns märkligt men bra.

Så nu får vi ta på oss kläder för en dag i Malmö och Köpenhamn. Alltså ganska mycket skulle vi tro. Berlin var svinkallt.

- SARA & SANNA

heja gislaved

SEGERFIRANDE David Watt och Chris Holder firade som sig bö

Fick besked hemifrån Sverige om att vårt älskade Lejonen knep SM-guldet i Speedway i år igen. Hade gärna varit där.

Underbart!

- SARA & SANNA

vi börjar närma oss slutet

Sista dagen i Prag. Ieftermiddag åker vi mot Berlin och sen nattåget hem till Sverige. Där blir ett stopp i Malmö, sen över till Danmark en sväng. Vi hade en ide om att mor och far skulle möta upp oss där men vi träffar dom i Göteborg på söndag istället.

Hemma är 19 minusgrader har vi hört och en meter snö. Därför måste vi gå och shoppa snöboots nu.

- SARA & SANNA

RSS 2.0