på sjö. på ö.- SARA

perfekt till skolstarten

Då har jag återigen gjort ett gratisfynd i världsklass hemma hos min kära moster med alla sakerna. Perfekt för höstens skolstart. Inte bara en ryggsäck kom jag över utan även två kuvertväskor, två handväskor samt en mycket snygg handlarkasse i skinn. Kommer aldrig mer behöva köpa en ny pryl. Allt gammalt är ju så mycket bättre, vackrare och unikare.


- SARA

med korksulaklädd i nya skor från nilsons. i kork.

- SANNA


elsies

Även i Nässjö finns ett favoritfik. Jo för fika är ju det bästa vi vet.
kafferepet är den lina, där man hänger nästor sina

- SARA & SANNA

innan dagens jobb

Åker in till Nässjö och handlar lite. Måste låta nattens regnande torka upp innan vi börjar dagens jobb.

 

klädd i sommarstugefynd nertill, bustier från lindex, sannas hm-jacka och converse fyndade i budapest

- SARA

skratta eller gråta

Gråter när jag tänker på att det som uttalas inte bara beror på att artikeln är från 60-talets Femina utan att det fortfarande skapas samma skuggor mellan könen än idag, bara att det inte skrivs ut på samma sätt.

Skrattar när jag tänker på att mycket ändå (tack och lov) har hänt och att alla inte resonerar som Sean Connery och Frankie Avalon, inte ens år 1968.
Sen får jag väl skratta åt att det, i nästa nummer, kommer en artikel om allt "som vi inte står ut med hos honom". Vilken tur. Phu.

- SARA

med fyra små tänder i en påse


Framme i stugan i Smålänska skogen efter en lång dag i Jönköping. Veterinärbesöket gick bra men Alfons är lite tagen efter bedövningen och fyra små tänder fick vi med hem i en påse. Vi har under dagen även hunnit med att fika på konditori, få det kortaste kvittot på ikea någonsin och fikat en gång till.

På plats i stugan med rugget utanför kollar vi film och tänker fortsätta göra det hela kvällen skulle jag tippa på.

- SARA

slarv med tandborstning

Uppe med tuppen som vanligt men inte för att jobba idag utan för att ta lilla snutten till veterinären. På grund av bristningar i uppfostran och slarv med tandborstning så ligger tandstensborttagning på schemat denna underbart soliga och somriga fredag.- SARA

från ljust till mörkt


Ny hårfärg.

I kväll bär det i väg mot Ulricehamn igen för att träffa Gadden, med grillning i det härliga vädret och tv inomhus!

- SANNA

arbetslagenVissa säger att vi fikar för mycket på vårat jobb. Andra säger att få lite sött minst en gång om dagen står skrivet i arbetslagen.

- SARA & SANNA

lätt snyggast

Jobbar som verkstadsarbetare och är lätt de snyggaste brudarna på arbetsplatsen.
SARA & SANNA

street art at sawmill


det är inte kladd och kludd det är grafitti

- SARA

hos min fina

Med aprikospaj och kaffe på Linns altan blir tisdagskvällen en saga.
Fina fina Linn.

- SARA

färgstark

Snart är målarjobbet klart. En halv dag till så kan vi säkerligen skölja av penslarna och gå i pension. Frågan är nu bara hur lång tid det tar innan färgen i min navel kommer ut.en arbetandes färgstarka näve

Nu åker vi mot vårt mer hatade än älskade Ulricehamn för att besöka en ack så mycket älskad väns altan, för kvällsfika och mys.

- SARA

fungerande tv

Svt kör repriser på Vem tror du att du är på måndagskvällarna. Ett helt fantastiskt program där man får följa en mer eller mindre känd svensk person bakåt i släktleden. Otroligt spännande och rörande.


lotta ramel i vem tror du att du är

Igår började också en, för mig, ny svensk serie från början av 2000-talet. Pusselbitar handlar om familjerelationer och pusslandet för att få det att gå ihop, om man vill få det att gå ihop överhuvudtaget. Gillar den skarpt men faktumet att vi inte har någon tv i Stockholm gör att jag inte kommer kunna kolla vidare. Att vara hemma hos mamma och pappa i ett helt hus med teve är inte så dumt ändå. Samtidigt har vi så mycket vi ska göra i Augusti så det kanske ändå mestadels är tur att antennen gick ur funktion för säkert tio år sen på vår daggstig i huvudstaden.

- SARA

och diskar i bäcken

Vart tog köket vägen kan tro. Medan jag låg i soffan under hela gårdagen hände något med köket vårt. Så nu fikar vi i vardagsrummet, skär upp sockerkakan på pianot och diskar i bäcken.- SARA

g som i

Tyvärr var längdskidtävlingen inställd på grund av regn så vi slängde på en film istället. En timme och fyrtiofem minuter underhållning i världsklass och priset för 1982 års bästa skådespelarinsatts går till Magnus Uggla i G som i gemenskap.- SARA

men idag regnar det

Fantastiskt trevligt igår. Som vanligt råkar jag gå och lägga mig med kläderna på och vaknar och vet inte riktigt hur det gick till.

Det var sol över Horshaga och över min fina familj, solen fortsätter här inne idag men ute regnar det så jag tänker stanna inne och kolla på längdskidor hela dagen.

- SARA

klädd i vitt

Kvällen är till enda, grannarna går hem, Sara har gått och lagt sig och snart ska även jag krypa i säng. 

Äntligen kan jag sitta vid vuxenbordet och dricka vin, tycka det är trevligt att prata om gamla historier och inte alls tycka det är långtråkigt. Jippi jag har blivit vuxen.

Vuxna går och lägger sig klockan 00.14. God Natt!


bodyn är från gina tricot och klänningen är egendesign

OBS! I morgon ska jag bli ung igen.

- SANNA

bak

Varför krångla till det när kladdkakan finns.Varför krångla till det när man är kass på bak.

- SARA

sextio och ett halvt

I kväll ska familjen Nilsson fira mamma Gun-Britts födelsedag. Hon fyllde år i julas men nu äntligen blir det av, grannar ska komma hit och det ska bli en hejdundrandes fest.

Till en sådan fest krävs en del förarbete vilket betyder att systrarna ska hjälpa till med städning, bakning, grillning och sånt. Dags att sätta igång.

Grattis mamma på din 60½ års dag.

- SANNA & SARA

maggie maggie

Hela familjen är för en gång samlade i Horshaga och vi har fredagsmyst med lite mat, rabarberpaj, glass, chips, öl och gotlandssnaps.

Och en film.

Maggie Gyllenhaal och Sherrybaby. Kan inte säga annat än att det är en njutning att se hennes skådespel. Filmen i sig var inte den bästa jag sett men den berörde ibland. Hon berör.Men det blir säng snart. Jobb väntar även imorgon. Passa på att jobba nu när jag kan.

- SARA


som målare i värdsklass

Ja säga vad mam vill om klart.se men sågverket vi för tillfället jobbar på verkar inte ingå i dess väderprognos. Uppehåll hela dagen vilket gjort att vi felfritt kunnat jobba på som två målare i världsklass.Nu regnar det. Men vad gör det när ingen behöver gå ut mer idag.

- SARA & SANNA

i farfars hus

Vår kära farfar har flyttat till äldreboende och hans forna bostad står nu tom på människor men full med saker som också måste flyttas ut. Det är som att gå in i ett stort gratisloppis. Men det är också som att gå in i ett helt liv, många liv och lyfta och röra bland flera generationer med minnen, tankar och känslor.


- SARA

fem

Vem har födelsedag idag om inte min älskade fina Alfons.

Hade han kunnat läsa skulle jag skriva en lång kärleksförklaring till min söta men det får räcka med en mening som lyder: Utan dig skulle jag kanske varit död, kanske varit borta för alltid, du förändrade allt.

Då är man bland annat värd en sån här fin tårta i femårspresent.- SARA

lagom till gröten- SARA

speed

Speedwaykvällar är himla bra kvällar. Det hade vi nästan glömt.
Synd bara att vi inte vann. Men nästa gång.

- SARA & SANNA

men då så

Första joggingturen på två veckor. Känns skönt.
Men milen väntar jag några dagar med.
Nu blir det speedway.
Kanske ska borsta håret. Kanske inte.

- SARA

100 m speedway

Vi drar och jobbar på sågverket idag. Över hundra meter bana har vi att måla.

Ikväll blir det speedway. Det gillar Sara.

- SARA

gissa vem som har namnsdag idag

Gissa vem som var flintis och hade dubbelhaka som ung.


Grattis Sara. På Sara-dagen.

- SANNA


borst. mål. mål. såg.

Nu har vi fått jobb. Bara Sanna yster kan vakna så ska vi packa matsäcken och åka till sågverk. Borsta och måla och måla en gång till.

Vågar inte hoppa på henne. Nog bättre att höja musiken så får hon långsamt vakna till liv till tonerna av Melissa Horn.


du ville träffa mig i veckan och du vill alltid samma sak. du vill ha det du förlorat men mig får du inte tillbaks. mig får du inte tillbaks.

- SARA

i ur och skur. i nöd och lust

Det har varit en fantastisk helg i de Värmlänska skogarna det kan vi båda skirva under på. Vi har tältat, vi har klätt oss fint för LSB, vi har fört statestik, vi har lekt, vi har dansat, vi har kramats, vi har sovit här och var och inte alls, vi har hängt i vip-området, vi har nästan regnat bort, vi har ätit gratis langos, vi har ätit gratis soppa, vi har varit med i Arvika Tidning, vi har lämnat över massa bra förslag på kvinnliga artister till Arvikas ledning, vi har Ladyfestat och vi har vi druckit vin, druckit öl, druckit rom, druckit likör, druckit gin.


Vi har åkt hem igen.

- SARA & SANNA

i ännu djupare skogar

Powernappat en timma och nu på det ljuva livet igen.

Väskorna är packade och vi lämnar skogen för festival i ännu djupare skogar.- SARA & SANNA

på tjeckisk, tysk och svensk mark

Vi har nu efter många timmar på tåg tagit oss till hembygden i Västergötaskogarna. En lång lista att fixa och sen bär det av mot Arvikafestivalen så ingen tid att andas ikväll inte.

Lite bilder från Prag kommer här nedan. Vi ger den en stor stjärna för att vara en av de vackraste städerna i Europa, men tyvärr har fler turister börjar hitta hit vilket gör att priserna stiger. Värmen steg också och vi svettades mer än på tåget ner till Berlin. Om det nu är möjligt.


promenad utmed vltava


på turistjaktjan saudeks fotoutställningfotboll, holländare och spanjorerbron, slottet och vyn vi alla talar om

Det är nog så med en del städer, platser och människor att man första gången älskar och avgudar dem men redan vid det andra mötet har de tappat sin glans. Prag är nog tyvärr en sådan stad. Eller behöver vi bara ge den en chans till.

Årets tågluff har funnit sitt slut men nästa år åker vi säkerligen igen.

- SARA & SANNA

lilla dator. solsting.

Vår lilla älskade resedator har fått solsting och värmechock och har bestämt sig att inte fungera mera. Inte ladda upp bilder allafall vilket gör att vi när vi först är hemma i Sverige imorgon kommer kunna fortsätta berätta om vår resa.

För er som gärna vill läsa och se så återkom gärna under morgondagens senare timmar.

Kärlek till er alla från oss i vackra Prag.


- SARA & SANNA


göra prag

Sanna och Sara är numera invigna fotbollsfans och har hejat på fel lag i 120 minuter.

Idag gör vi Prag.

- SARA & SANNA

hej då du sköna

Det blev en och annan svalkande öl innan vi runt fyratiden i morse gav oss till tågstationen för att hoppa på tåget mot Prag. Några timmars sömn i helt okej bekväma tågsäten och sen av i en kanske ännu lite varmare stad.

Saknar redan vårt underbara Budapest. Roligare, billigare och mer stämningshöjande stad får vi nog leta länge efter. Så om resan går mot Budapest vad ska man göra...

...jo om man gillar fantastiska barhäng på innegårdar eller små mysiga pubar i källare så är det bara att gå av de större gatorna så finns dom där överallt. Favoriten är absolut Szimpla som ligger på Kazinczy utca 14. Skulle ett sånt ställe finnas i Stockholm skulle vi aldrig annat göra än att hänga där.

...jo om du gillar att gå i trappor, klubba, kolla soluppgången och med staden långt nedanför på samma gång så finns den underbara klubben Corvin Rooftop Terrace på Somogyi Béla. Där finns allt och lite till och dessutom är man värd mer än en stor öl för att man orkade klättra dit upp.

...jo om du gillar att bada så ska du självklart gå till ett av badhusen. Det bästa och största som heter Scéchenyi och ligger på Állatkerti körút 11, där kan man hänga vid och i mängder av olika pooler både inne och utomhus. Kan också passa på att vandra kring i den vackra parken när man ändå är där uppe.

...jo om man gillar höra lite historia om staden ska man gå en guidad tur, och orkar man inte gå kan man ta en buss som (håll i er) efter halva turen kör ner i vattnet och fortsätter turen guppandes på Donau. Tro det eller ej. Vi är mäkta imponerade.

...jo om man gillar billig mat ska man gå till den stora saluhallen som ligger på Vamház krt. Där finns massa gott och mycket mindre lockande men för alla smaker på markplan och dessutom billiga restauranger en trappa upp.

...jo om man vill hänga i stora parker, se mer eller mindre spännande djur och vandra utmed Donaus vatten så ska man ta sig ut till Margeret Island. Köp med lite fika och öl från fastlandet för på ön råder turistpriser.

...jo om man gillar utsikter ska man vandra över till Budasidan där finns mycket berg att bestiga och kullar att långsamt kravla sig upp på. Där finns också slott, kyrkor och underjordiska gångar.

...jo om man gillar äta billigt ska man gå till Ráday utca där det finns fantastiskt mat till fantastiskt bra pris

...jo så klart om man gillar att bo i hemmamiljö och träffa fantastiska backpacker vänner från världens alla hörn ska man ju självklart bo på Bubble Hostel som ligger på Bródy Sándor 2.


på favoritbaren szimpla

Sara och Sanna hoppas på ett återbesök snart. Mycket snart. Men nu är det Prag som gäller. Två nätter tjeckisk njutning. Varm njutning.

- SARA & SANNA


mitt emellan buda och pest

Vi har haft en fantastiskt dag på Margaret Island. En tre kilometer lång ö som ligger mitt i Donau, mitt emelllan Buda och Pest. Där finns stora parker, typiska Ungerska djur (hästar, höns och ankor).Har också second hand shoppat ett par converse för ca 80 svenska kronor. Det dyraste på denna resan.


Planen för ikväll. Dricka bira och vara vaken till halv sex då tåget går mot Prag.

- SARA & SANNA


tur vi har

Eftersom vi hade en så oeffektiv dag igår gav vi desto mer idag. Bra på att nosa upp sötsaker som vi är hittade vi till en chokladoutlet och åt sedan upp allt det inhandlade i en park. Där vi också passa på att leka lite.


Vi tog oss sedan en free tour.
Varmt, intressant, svettigt och givande och lite mer svettigt.


och om ni undrar vad fröknarna håller på med så är det bara lite hästpungklämm. Skulle föra tur med sig.och om ni undrar vad Sanna gör så går hon på en av många broar som leder oss över vackra Donau.

Tur vi har som är i en av världens vackraste städer.
Tur har vi som har tre öl på kylning.

- SARA & SANNA


i mage, huvud. hjärta och tår

Gårdagen spenderades i och vid vatten, men en flaska vatten i hand. Detta i skuggan av en natt med lite för mycket öl och lite för lite sömn. Idag är vi tillbaka i gamet och tänkte ta oss en ny free tour. Solen lyser utanför fönstret och det kommer bli en så underbart bra dag. Sånt känns i mage, huvud, hjärta och tår.- SARA & SANNA

och vad pengar det går åt

Tillbaka till den underbara staden i öst och vi vandrar gatan fram och tror vi hittat en lösgodis-outlet. Det fanns inget vidare ätbart men en pärl-outlet där en ask full mer pärlor kostar mindre än 10 kronor är nästan bättre än lösgodis. Mer bestående allafall.Vi vanderade vidare för att spendera mer pengar på en måltid. 11 svenska kronor rättare sagt för stor soppa och bröd. Helt okej.

Mycket fint det gick på Ràdays gata att se och vi vandrade sedan till House of terror för andra gången i vårt liv. 30 kronor. Tjeck. Vilken tur att Emelie är med denna gången så vi har en anledning att se allt intressant igen.Nu ska vi dricka våra inhandlade öl för 7 kronor styck. Det blir en dyr resa det här.

- SARA & SANNA


och vi delar allt med 29

Lämnade Berlin med thaimat i hand.Anlände till Prag för soptömning och en snabb titt på vackra hus.
Vidare på tåg och en kall natt för att äntligen landstiga i underbara Budapest där vi delar alla kostnander med 29 och upptäcker att det kommer bli fem billiga dagar och var bor vi om inte på Bubble.
- SARA & SANNA

till minne av

Under det stora minnesmonumentet Memorial to the Murdered Jews of Europe, som vi tidigare besökt finns också ett minnesmuseum. Mycket att läsa, mycket att ta in, alltid så svårt att förstå. Att det hände. Hur kunde det hända?

- SARA & SANNA


i berlinnattenBra gata: Oranienburgerstrasse. Barer, restauranger, konst, Berlinkärlek.
Mindre bra klubb: Matrix. Parningsdisco.
Mycket bra stad vilket som: Berlin

- SARA & SANNA

och vi älskar i värmen

Lämnade Göteborg och Långedrag vid fyratiden igår och mötte upp vår kära Emelie på stationen för att ta tåg nummer ett.Stopp och byte i Lund. Till ett mycket varmt tåg mot Berlin. "Det blir bättre när tåget börjar rulla". Det blev inte bättre. Fram till fyra i natt har tre små svenskor svettats mer än någon gång tidigare. Som tur var fick vi en liten svalkande paus på färjan med Tuborg, Dallasdam och Yatzy.
Väl av från det varma tåget där sovtimmarna inte blev många sköljde vi på primitivt vis av våra klibbiga kroppar på stationen för att ge oss av mot vårt första hostel. Corner hostel. Ovanligt nog gick letandet helt smärtfritt och vi hittade det utan problem.
Efter packningsavlämning och klockan blivit lite efter nio och vi hade närmare 30 grader på Brandenburger Tor.
Vi ser en kille med röd tischa och hör en underbar dialket från engelsktalande land eka över torget. Detta betyder för er som inte vet: Free Tour. Kanske kan tyckas aningens herr Turist men sanningen är att finns det sån här gratis guidad tur i staden man besöker eller bor i ska man inte tveka att gå en. Guiderna är jätteduktiga och mycket känd och okänd information får man berättad under den över tre timmar långa vandringen över stadens gator...och det under klarblå himmel.

Så mycket historia i denna oändliga stad. Så mycket mer att se, känna och uppleva. Vi fortsätter imorgon. Men först. Öl, bar och klubb. Vi är ju ändå i Tysklands huvudstad. Klubbarnas moder.- SARA & SANNA

ja men då åker vi

Snart packat klart, och pappas bil som ska bli till buss mot Göteborg som ska bli tåg till Lund som ska bli tåg till Berlin åker snart.

Vi mellanlandar i Göteborg några timmar och går på Ladyfest-möte i Långedrag. För när vi kommer tillbaka till Sverige den 13:e åker vi nästan omedelbart vidare till Arvikafestivalen och agerar Ladyfest Statistiska Byrå aka LSB.
lsb arvikafestivalen 2009

- SARA & SANNA

dags att packa

...ska bara kolla klart på Guldkompassen först och sen ta en joggingrunda i skogen.


Värmen har delvis lagt sig och någon vidare motion lär det inte bli det kommande veckorna. Joggingskorna får ändå hänga med, man vet ju aldrig vad man får för sig. Om inte annat för att gå runt och se ut som herr turist från USA i.

- SARA

badat

...fötterna i en sjö......druckit kaffe med glass......och jobbat, ganska varsamt i värmen.

Man har det fint här på landet.

- SARA

som en solig dag

Lyckliga vi är, får vi både vara i solen och tjäna pengar hela dagen. Städat, lekt bonde, putsat fönster och städat lite till.

Efter jobbdagens slut åkte vi mot grannsamhälle. Farfar har flyttat och hela huset står fullt med saker, bra saker och mindre bra saker. Hittade en hel del som jag ska ha i mitt framtida, nästa, boende bara inte någon av de andra släktisarna vill ha det. Får vänta och se.

Få vänta och se hur nästa boende ska komma att utforma sig. Lyckan kanske finns där. Jag hoppas på morgondagen.

Dagen avslutades som fredagskvällar med över 25 grader runt åttatiden bör.Men varför har jag en klump. Klump i magen. Jag hoppas att den lämnar mig vid hamnen. Jag hoppas den stannar och inte orkar vänta tills jag kommer tillbaka.

- SARA

läka lite i värmen

Jag vill tacka för våren i huvudstaden.

Jag har mått så bra nu i snart ett år. Bättre än jag mått någonsin under hela mitt liv faktiskt. Tror inte bara det beror på den nya staden, utan att jag på något sätt äntligen tillåtit mig att landa i mig själv, efter alla år av förvirran och förtvivlan.

Jag har hittat en utbildning som iofs är lång men som passar mig som handen i handsken. Jag får ett yrke där jag kan jobba med människor, teatern och det i en mycket stimulerande miljö.

Har fått äran att vara med i två teaterprojekt vilka jag i båda trivs otroligt bra, jag får inte spela teater på heltid än men jag får göra det flera gånger i veckan vilken får mig att leva.

Jag har fått bo med underbara människor (i ett inte så underbart hus) och finns kärlek finns värme, och vi ser en ljusare framtid närmare stan i ett hus med toalett som inte lutar, kylskåpsdörrar som inte trillar av och med plusgrader i badrummet. Linn och jag.

Sanna. Sanna följde mig mot huvudstaden och har varit hos mig nästan varje helg. Nästan varje helg med mitt lyckas andra hälft.

Sanna och Linn är de människor som betyder mest för mig. Två människor som jag har sån tur att få lära känna och ha i min närhet. Vad mer kan jag önska.

Jag önskar. Det gör jag. Önskar mycket men det tror jag man ska. Landa, stäva, landa, sträva, landa, lycka.

Vi lämnar Stockholm för en månad nu. Jag är inte ledsen för det. Ska bli underbart att resa igen. Jag behöver komma ifrån den svenska mentaliteten ett tag och hur gör man det bättre än en tågluff genom Europa igen. Det behöver jag. För att läka sår som allt för många är så bra på att riva upp och skita i att sy igen. Bäst på det är jag själv.

Jag behöver läka lite i värmen. Sen kommer jag tillbaka till dig min fina stad.säger hej till daggstigen för ett tag

I höst...

....repa. I höst har vi premiärer.
....designa. I höst ska jag och Sanna jobba klart med vår kollektion.
....lära känna. I höst börjar jag i ny klass.
....flytta. I höst ska vi leva och bo.
....älska. I höst ska jag lära mig att älska igen.

- SARA

nu ska vi sätta fart...

...packa och städa inför fyra veckor off Stockholm är såå roligt.

- Packa massa saker
- Gå till Telenor och lämna en sak
- Gå till Swedbank och fråga en sak
- Gå till Biblioteket och lämna fjorton saker 
- Gå till HM och köpa nödvändiga saker till billigt pris
- Sätta oss på tåg mot skogen, för att så sak(ta) börjar närma oss Europa

Det är dagen. Nu ska vi sätta fart.- SARA & SANNA


RSS 2.0