för oss. släppa tag.Den vita kontrollen och den svarta synden.

Det vita som inte är så vackert som sagan påstår när det svarta inte någon gång får bli en avlastning för det som stänger ute och förtär. För vi lever inte i antingen det svarta eller det vita och väljer vi att göra det så slutar svanarnas dans i inlåsta själar eller frisläpta jävular.

Allt handlar om oss. Oss människor och hur vi blir offer för vårt eget kontrollbehov. Kan nog finnas mening med att reflektera över den och börja se livet i nyanser där det spontana kan bli en räddning från den tvångsmässiga bemärstringen och strukturen kan trampa upp stigar ut ur kaoset.

Det färgskalorna vi behöver. Annars tar den svarta och vita svanen långsamt död på varandra utan innehåll som vi kan lita på eller lyckligt slut.

För oss. Släppa tag.

- SARA

ödet vi alla känner tillÖdet vi alla känner till. Världens mest älskade och sorgbringande kärlekspar förenade i ett värsmått signerat Shakespeare under Dramatens välsmyckade tak...

..ger dessvärre en icke så välsmyckad upplevelse.

En påspädd förlegad kvinnosyn med oklart syfte om att väcka, snärja eller konservera. En lite svagt förståndshandikappad Julia som inget annat ger vika för än sin dumhet och den unga kåthet hon inte kan stå emot. En Romeo som inte riktigt menar vad han säger men som ändå maler på i långrandiga monologer utan känsla plus ett gäng statister och småroller som springer ut och in utan riktning eller vilja att vara på plats.

Om det är en uttjatad historias oförmåga att möta publik som redan kan slutet, känslorna som inte får fäste eller insikten om att kärleken är den värsta av mekanismer som på jorden flurerat. Långt och förljuget känns det vilket som.

Ändå finns delar i den som lyfter, språkets skönhet till trots i en ändå så ärlig tolkning av Julia och ett hopp om människans godhet i den fina Amman. Mercutio han lever, men tyvärr är resten dött lopp och när Fursten avslutar föreställningen med "ingen historia har rört oss mer än den om Julia och Romeo" med en ton av "det var roligt att ni kom men vi har redan spelat i flera månader och har en föreställning i morgon också" så känns det som att verket kanske skulle göra bäst av att vila en så där hundra år för att sedan kunna ge författarens intensioner rättvisa igen.

- SARA

välbehövlig

Åkte in till stan för en välbehövlig fika med Ida i gamla stan och ett möte med ett par väldigt fina och närgångna änder.


- SANNA

maj på lidingö


Ömsom sol, ömsom regn. Ömsom plugg, ömsom fest. Ömsom park, ömsom hav. Ömsom morgon på balkongen och ömsom solnedgång över Tranholmen.

Livet är rätt fint just nu och det är maj på Lidingö.

- SARA

här skulle man ju kunna bo


Här skulle man ju kunna bo. Jag älskar Lidingö. Mitt hem. Ljuva hem.

- SARA

vilket bär va


Säsongen är här och snart finns det äntligen svenska små gubbar också. Tills dess får vi hålla oss till godo med de belgiska. Till ostkaka, till frukost och till frukost igen och dessutom har vi haft dem på pannkaka idag. Vilket bär va.

- SARA & SANNA

bland fågelsången


Morgonpromenaden är min bästa tid. Ensam med tankarna i morgonsolen bland fågelsången .

- SARA

så är allt klart tills nästa


Det är väl till allmänkännedom att vädret varit fantastiskt. Glass och mys och mycket balkong och lite brygga. Sakta börjar molnen tätna. Det blir plugg inomhus hela helgen. Går allt som det ska så är allt klart tills nästa fredag. Vad som komma skall står i stjärnorna och stavas up in the air.

-SARA

le balcon du fantastique


Vi äter, pluggar, läser inredningstidingar, solar, spelar yatzy och klipper hundar på vår underbar balkong i söderläge. Le balcon fantastique.

Möbler har vi dessutom fått tag i, för en mycket billig penning från ett café en bit härifrån, och nej vi tog dem inte, vi frågade om vi fick ta dem. Och det fick vi.

- SARA & SANNA

med de lila petuniablommorna


Här ska sen växa egenodlat men fram tills dess får de fina kopparna med de lila petuniablommorna bryda vårt nya växthus som jag hittade på vinden hemma hos mor och far.

- SARA

till vår enkla boning


Nu har dom äntligen anlänt. Fem veckor efter utlovad tid men ack så fina. Mymlan, Sniff, Lilla My och Filifjonkan, från Arabia Finland, välkomna till vår enkla boning.

- SARA & SANNA

förvirrande


Lämnar skogen och vitsipporna. Stockholm väntar. Massa måsten väntar.

Fint kan det ju också bli, om man väljer att se det så. Jag kanske skulle välja att se det så. En sak i taget är min nya riktlinje. Lätt att säga, svårt att genomföra. En månad och sen är jag fri. Fri från måstena och redo att gå vidare. Hoppas jag. Förvirrande. Just precis vad det är det.

En liten lista kanske skulle sitta fint?

- SARA

RSS 2.0