till sommaren

Å kolla vad Klara har gjort.

Den är så fin så fin så den lyser upp hela min söndag.


http://www.klarast.com

Å vad jag längtar tillbaka till sommaren och allt fint som den gav.

Till exempel Arvika då med Ladyfest.


- SARA


smälter

Precis som snön utanför. Det rasar snö från taket och söndagen är så fin men känns så tom. Ingen är hemma och inga böcker måste läsas och på teve går inget för antennen vet ingen vart den tog vägen. Har längtat efter att få göra ingenting sen vi började skolan men nu när allt bara är stilla och blött är det inte lika lockande. Får väl utföra några hushållsnära tjänster åt mig själv, sätta på en dålig film och läsa någon bok jag inte behöver läsa.Sanna kom hem.

- SARA

tentafirande

Igår slog vi allt med skola och lärande ifrån oss och tentafirade. Först på Curney med en underbar lunch. Hemma hos Anna, och för ovanligheternas skull hamnade vi sedan på Marie Laveau. Ett och annat kärt återseende och en mycket lyckad kväll i hårda festandets tecken.¨


- SARA

tentadag

..igen. Känns som det var igår vi hade förra. Vi lär oss hur vi ska lära ut under bästa omständigheter men universitetet lär ut efter sämsta. Snabbt ska det gå, läsa utan att sätta till relevanta sammanhang och genom det glömma lika snabbt vad man lärde sig.
Men ikväll blir det fest. Gudans vilken tur.

- SARA

godisboostar

Dagen innan tenta har vi suttit hela gruppen och laddat, försökt fått klarhet. Det känns för mig långt ifrån lugnt. Förra tentan kändes iofs lugn och då gick det inte så värst bra. Denna tentan känns hemsk alltså kanske den kommer gå bra. Man vet ju aldrig.Har allafall ätit väldigt mycket godis i eftermiddag. Ska gå över till advokado och ägg för att få grund till min studiemotivation som skall pågå ungefär fem timmar till.

- SARA

pengar kommer in och pengar går ut igen

Betalat första elräkningen. Nu var det roliga över innan det hann börja.- SARA


vitaminboostar

Tentavecka som det är. Ger mig själv en vitaminkick med blodapelsin och kiwi. En och annan kopp te går också ner. Tur man inte dricker kaffe. Skulle nog ökat min konsumtion av denna dryck markant i detta studietempo.Redovisningen gick allafall bra idag. Nu är det fredag som gäller och när tentan är avklarad ska vi "grupp femare" dricka oss så pass berusade så vi glömmer allt som har med språkteorier att göra.

- SARA

onsdag långt ifrån paradiset

Det är redovisning nu på morgonen och vi ska göra en liten teater till och med, men tänk vad långt ifrån teaterns värld jag egentligen är. Kändes bara konstigt igår när vi övade, som om jag aldrig satt min fot på en scen. Känns sorglit.- SARA

hade glömt hur en riktig dusch ser ut...

..och framför allt hur det känns att duscha i ett uppvärmt rum. Efter förberedelserna inför morgondagens redovisning fick jag låna Annas dusch. Så fantastiskt skönt.

Nu blir det plugg igen. Jag kommer få gråa hår innan jag hinner fylla tjugofem. Alltså i december.Vill ha sommar, yatzy i Vitabergsparken och studiefritt, ingen snö och massa öl.

- SARA

när vattnet frös

Skulle duscha men inget vatten kom. Får hoppas jag inte luktar allt för äckligt. I eftermiddag får jag väl uppsöka något slags badhus eller liknande.

Idag ska vi förbereda redovisning hemma hos Anna i min grupp, så nu sticker jag och Alfons iväg alldeles strax.- SARA

och en ack så isande afton

Vi är inte ute på några långrundor idag och och Alfonsen min. Blir träning på pilatesbollen istället och Alfons kurar hellre ner sig under filt i sängen. Sängen som knappt har plats för en hund, den är ju bara en och åttio.Pilates var det. Sen plugg igen, precis som resten av denna måndag.

- SARA

en isande morgon

Riktigt kallt är vad det är. 20 grader under nollsträcket och Alfons hoppar på tre ben genom snön (han vilar ett i taget från den kalla marken). Skulle kanske skaffa små skor till honom, men tror han skulle tycka det var mer obehagligt. Nu myser vi inomhus efter att ha pulsat trädgården runt på jakt efter en snöskyffel. Hittade en gräsklippare, vilket inte hjälper vårt hushåll något vidare i dagsläget.Mamma är fortfarande här vilket är så mysigt och känns nästan som hemma men det är grymt irriterande att jag måste plugga hela dagen. Tenta på fredag, och förberedning av redovisning imorgon så har tyvärr inget annat val än att sitta och läsa hela dagen.

En och annan paus tänker jag däremot ta, till exempel elvakaffe med kladdkaksballerina.

- SARA


och här sitter alfons

I fönstret sitter min älskling och kollar ut över en solig men ack så snöig och kall dag. Vi har varit ute på långpromenad och ätit en fantastiskt god frukost. Nu ska jag och Alfons läsa kurslitteratur medan mamma och Sanna ska gå på symässa i Älvsjö. Livet är inte alltid rättvist, men så fortare jag sätter igång dessto snabbare får jag ha myssöndag.- SARA

äntligen hemma

Mamma och Alfons har äntligen anlänt till huvudstaden efter 14 timmars tågresa. Nu ska vi lägga oss till rätta och sova. Imorgon blir det Alfonsmys hela dagen blandat med massa plugg.- SARA

dryga sju timmar för sent

Vi väntar fortfarande på stackars mamma och Alfons som sitter på det försenade tåget än i denna sena timma. Vid fem skulle dom vara framme, men snart åker vi in och möter. Snökaos. Pff. Trött man blir. Snöat har det ju gjort i Sverige i alla år.Sommaren får vi vänta lite längre på men snart är du här Alfons

- SARA & SANNA

chokladbollar i väntan

Mamma är försenad och därmed min lilla hund också. Det verkar vara mer eller mindre kaos i hela landet. Vad svårt det är att förutse att det kommer snö varje år till detta nordiska land.

Vi bakar chokladbollar medan vi väntar. Eller rättare sagt Sanna knådar och rullar och jag står jämte och äter.

Det här receptet har ganska många år på nacken, men funkar lika bra varje gång

- SARA

tack men nej tack

Ingen mer snö nu. Tack.

Korridorsfesten blev mycket lyckad och för första gången har vi lyckats hitta nattbussen som tog oss nåstan ända fram till dörren. Nästan.ankfot var det här
Det som är lite svårt att greppa med om denna dag är atta Alfons kommer. Jag får tårar i ögonen bara jag tänker på det. Av glädje så klart.

- SARA

den förbjudna avdelningen och lanislunch

Jag och Sanna har hängt ett tag på Universitetet idag. Lite för länge för hann bara söka tre jobb, men alltid något. Vi får fortsätta med detta någon annan dag helt enkelt.

Vi hittade mycket spännande på universitetsbiblioteket. Särskillt i den förbjudna avdelningen med böcker stora som element.
Och på Lantis hittade vi så mycket god mat att vi rullade ner för den snötäckta gångbanan mellan Universitetet och tunnelbanan.
- SARA & SANNA

inlämning och jobbsök

Idag ska jag ta och lämna in reflekterande text och sedan blir det att vandra runt och lämna mitt cv till diverse butiker och andra potentiella arbetsplatser.
Ikväll blir det korridorsfest.

- SARA


första dagen på min nya "arbetsplats"

Precis hemkommen från min första dag på Utsäljeskolan. Vår handläggare har gått igenom grunderna för vår VFU alltså vår versamhets förlagda utbildning. Alltså vår praktik. Det känns lugnt. Bra.

Skolan är en riktigt liten Bullerbyskola och ligger mitt i ett villaområde men jag ska även få praktisera på en skola med fler elever med annan etisk bakgrund, vilket jag uppskattar. Mycket av vår utbildning och det vi bland annat läser om nu handlar ju om klassrumssituationer med tvåspråkiga elever.

Det jag blev lite chockad över är att jag ska få börja min VFU i en sjätteklass. Hade hoppats på förskola. Som högst en tvåa. Men det är bara att ta det med öppna sinnen och göra det bästa av situationen, tror det kan bli en väldigt bra erfarenhet allafall.

Imorgon ska vår första skriftliga inlämning vara klar så det blir att göra klart nu. Referat hit och källförteckning dit. Pust. Host. Men snart är det helg. Snart är det fest.- SARA

alldag

I dag är det alldag på skolan, det betyder att man får välja mellan olika roliga aktiviteter. Jag har valt film och bakning vilket betyder att jag får äta hur mycket deg och smet som helst och kolla på film samtidigt.

- SANNA

hej lilla utsäljeskola

Idag ska jag på introduktionsdag inför min om två veckor kommande praktik på Utsäljeskolan. Lite pirrigt men väldigt spännande.

Ikväll kommer Sanna och det blit fint det.- SARA

puffärm

I dag har jag börjat sy på ett nytt plagg. Till Sara. Lite svårt och avancerat men otroligt roligt. Har suttit i sysalen i timmar och nu börjar det likna något. Inte klar på långa vägar men en god bit på väg. 


Min provdocka är verkligen guld värd vid tillfällen då jag syr plagg till andra. Blir så otroligt mycket lättare. Bästa julklappen någonsin.

- SANNA


tillbaka på banan

Det är fantastiskt vackert att sitta inne och se snön falla utanför fönstret och Rågsveds höghus skymta i fjärran. Efter denna dag känns allt så sjukt mycket bättre. Fått ett litet grepp om vad det är vi ska ha tenta på nästa vecka.Nu ska jag sätta mig med min text som ska vara inlämnad på fredag.
Blir inga problem det inte. Känns hur lätt som helst.

Sen blir det powerwalk, pilates och middag.

Livet är på topp igen.

- SARA

blårutigt och svart- SARA

uppätna

Tur det var minisemlor annars hade vi rullat ner i sängen efter denna kvällsförtäring. Nu skuttar jag istället på lätta ben ner under täcker och tycker denna feta tisdag varit fett nice. Fett nice är ett utryck som flitigt används i denna stad. Och man får ta seden dit man kommer sägs det ju.
- SARA


hemlängtan

I dag har jag insett..

..att Semlor är väldigt gott direkt efter brockolisoppa
..att Semlan är ett vädigt fint namn
..att gå ut och gå på morgonen innan frukost är en bra idé
..att innebandy faktiskt är roligt och det går nästan aldrig att sluta
..att jag behöver gympaskor
..att min symaskin är en väldigt snäll vän
..att det finns sjutusen olika sätt att sy maskinsömmar på och minst tiotusen olika handsömmar
..att gå och lägga sig vid nio är en mycket bra idé

 och det sista är att jag längar hem otroligt mycket.- SANNA


lördagens hjärtan

Till helgen kommer mamma. Underbart nummer ett. Till helgen kommer mamma och har med sig Alfons. Underbart nummer två. Dessa glada besked kommer lysa upp jag resten av min vecka.Trots alla svåra böcker och reflekterande texter så ser jag ljuset i tunneln. Det ska vi fira med semlor. Är det någon dag man ska frossa är det allafall den här dagen. Jag och Sofie slår till med tre var. Minst.- SARA


på strålande humör

..nä för vidare glad är jag inte.

Iväg till skolan ska jag om liten stund och plugga hela dagen. Peppande.

Fick allafall låna Sannas nysydda kavaj denna veckan vilket glädjer mig något enormt. Den är så sjukt snygg. Nu ska jag gå till skolan och känna mig snygg. Inte lycklig men lite snygg är ju bättre än inget.
- SARA

fått en ny drog..

..den heter stickning. Kan inte sluta.


Är klar med tröjan till lilla Ella och när jag ändå höll på kunde jag inte låta bli att sticka ett par strumpor också. I morgon skickas de iväg mot Vegby. Hoppas Ella blir nöjd och att de nya kläderna passar fint.


Nu ska jag fortsätta med mitt nya projekt. Stor tröja till mig själv.


- SANNA


mer att ta igen än jag trodde

Började räkna sidor. Inte bra att räkna sidor. 140 sidor plus den skriftiga inlämningen på fredag.

Gråter. Nä inte jag inte. Det var bara igår det.

Att träna pilates istället för att läsa tycker däremot Sara-Louise är en mycket fin idé och blåser upp sin pilatesboll och sätter i Lucy Knight i DVD-spelaren.- SARA

ny vecka. mycket att ta igenJag har mycket att ta igen. Gör det nog bäst i min svarta byxdress och guldfärgad kofta skulle jag tro

- SARA

vem tror på evig kärlek. ja vem tror på det.Vi sket i deppet och gav oss in till Söder istället. 

Ätit en fantastiskt god middag på Curtney och försökte oss på lite plugg och stickning i ny miljö. Vi tog sedan en mysig promenad över Söders isiga men ack så mysiga gator.

Helt plötsligt känns allt så bra och förmiddagens djup är så långt borta nu. Så glad att Sanna är hos mig, att hon valde att stanna. Kan dessutom hända att Alfons kommer upp i veckan, kan hända att mamma kommer nästa helg.

Det blir fint det. Så fint det.

- SARA

avskaffa

Timmarna bara går och går. Har massa jag måste läsa men inte blir jag klokare. Med andra ord fattar jag faktiskt inte något av vad jag läser idag. Suffixer hit och satsdelar dit och jag börjar bara gråta för jag saknar Alfons så. Saknar mamma och pappa och vill inte att Sanna ska åka hem till Väddö.Jag blir ensam i huset igen för Sofie är inte här och Linn firar väl också alla hjärtans dag på så sätt man ska göra det. Tillsammans med den eller dom man tycker om.

Tycker alla hjärtans dag borde avskaffas för den skapar mer ångest än vad den skapar kärlek.

Kärleken lever så vackert runt omkring oss ändå, den behöver vi inte ha en speciell dag för att fira. Ångesten däremot är en konstruktion av dessa dagar då ensamheten står så uppenbart och knackar på när ingen är hemma. 

Ingen är hemma, mer än jag, jag och mina hemska böcker som en vanlig söndag skulle vara intressant och givande men nu trycker ner mig i skuld och hopplöshet. Berättar för mig om hur hjärtat saknar beröring.

En vanlig söndag skulle det inte saknat någonting.


Jag hade njutit av den kärlek jag har. Inte ens reflekterat över saknad.

- SARA

från hjärtat av huset
- SARA

här var det husmys

Stina är på besök och Stockholms stad får vänta när hus i Huddinge lockar så mycket mer denna kalla februarilördag. Vi har det så finfint med soppa, godis och lite Fader Foura.

- SARA & SANNA


nu är det fredagsmys

Sofie har kommit hem. Sanna har kommit hit.

Underbart att slippa vara ensam.

Imorgon kommer Stina också, och det blir fint det. Vi ska upptäckta de bra delarna av huvudstaden, så storasyster kan känna att Stockholm kanske ändå är lite hennes stad.- SARA

in my walk in

Äntligen klar med garderoben. Här finns plats för allt. Till och med lite kitsch.
- SARA


kavaj med rött foder

Nu är den äntigen klar, efter att ha legat i en kartong i en månad tog jag i går tag i den och nu, i kväll blev den färdig.

Min första kavaj!Är lite stolt.

- SANNA

ta det lugnt

Mitt sjukdomstillstånd har inte blivit det minsta bättre, så det blir att stanna hemma ikväll. Tråkigt, ensamt, men ack så sant.

Svårt att ta det lugnt som jag har tyckte jag (med mitt förkylningsnedsatta luktsinne) att det var en bra idé att sortera ut all gammal mat som våra husägare lämnat efter sig.

Hur bra idén nu var kan väl diskuteras. Är helt slut. 

Nu kära läsare får ni allafall gissa vilken bild där ni tror att bäst-före-datumet har passerat och vilken som inte gjort det?
Slängde allt i frysen med. Allt luktade fisk. Wäääk.

- SARA


vems kassa idé är det här?

Mitt sjukdomstillstånd har ju inte blivit bättre under natten. Huvudet spränger och näsan rinner. Vi börjar inte förän ett idag men får se om jag orkar gå tills dess. Kanske blir att jag åker till gruppseminariet klockan fyra istället.

Förstår inte vems kassa idé det är att man ska vara sjuk just när man känner sig pepp att motionera, plugga och dricka bärs?!

Hörde allafall fågelkvitter utanför mitt fönster och väntade med att dra upp rullgardinen för att för en stund få drömma mig bort till sommar, blommor och gröna träd. Där jag inte är sjuk.Ipren/honung/apelsin/ingefära/citronboosta hela dagen.

- SARA


måla måla

Jag är trött, har varit det hela dagen. Riktig tröttdag, men jag har åstadkommit mycket. Ett kuddfrodral, en kavaj och nu det sista har jag suttit med mina nya akvarellfärger, me like!Nu är det dags att sova, i morgon blir det kroki och då ska jag vara utvilad och glad. God Natt

- SANNA


fryser

Vad kallt det är här...

..och särskillt när man är ensam, men snart kommer Sofie hem och i helgen kommer både syster liten och syster Stina och vi ska ha en fantastiskt mysig lördag tillsammans.

Måste läsa mina tre kapitel i Barnet, språket och miljön, men Gossip girl, en varm kopp te och massa filtar lockar liksom lite mer. Tur jag inte börjar förän ett imorgon.

- SARA

kaos i stockholm

I går var en lång dag, möbelmässan var faktiskt väldigt rolig men på tok för många utställare.

Efteråt gick jag och åt middag med Sara på Muren i gamla stan som är mitt nya favoritcafé. Det var hur mysigt som helst.

Senare skulle jag åka hemåt mot Väddö, men Stockholm var i kaos. Den röda linjens tunnelbana gick inte på grund av en olycka och människor sprang runt och virrade, även jag. När jag väl tagit mig till Tekniska högskolan hade jag missat bussen och fick ta en senare vilket ledde till att jag missade den i norrtälje också (med tio minuter) och fick vänta där i en timme. Jag kan även säga att fyllisar hade sitt högkvarter i väntsalen. Vilken upplevelse.

 

- SANNA


halsont

Va är det här nu då. Ska honungsboosta hela dagen så det försvinner.

Tur jag inte börjar skolan förän ett idag så jag hinner ta det lite lugnt, framför teven med Gossip Girl. Trodde inte den dagen skulle komma igen då jag hann sitta och kolla på slappserier, men sanningen är att denna veckan är ganska lugn. Ganska.- SARA

möbelmässa

I dag bär det av på studiebesök med klassen igen, det är möbelnmässan i Stockholm som står på tur. Har i stort sett ingen aning om hur det ska bli, men det verkar intressant jag hoppas på det.- SANNA

ska bara. ska bara

Ska bara göra massa saker denna veckan. Till exempel:

*Skriva CV
*Söka jobb
*Läsa tre böcker
*Städa klart i min garderob
*Gå till skolan. nu.- SARA

finbesök

Ikväll har vi haft besök av en av mina bästa vänner Rebecca. Vi har ätit bulgursallad, semlor, druckit the och spelat spingo. Underbart. Hoppas på ett återbesök snart igen. Hoppas på att hon får ett jobb i stan till sommaren dessutom, då vore lyckan total.Nu får jag sätta mig med plugg eftersom jag inte prioriterat det tidigare idag. Mycket handlar om prioriteringar  har jag märkt och hur jag får belöning och staff för dessa mina val.

- SARA


dagen är lång

Ända till halv nio låg jag och snusade under varma täcken imorse. En morgonpromenad med stavarna i högsta hugg och sedan frukost och Glappet på teven.

Idag tvättar jag, städar och fixar. Det är mycket att stå i när man har ett helt hus, men fint blir det. Riktigt fint.

Om en stund ska jag in en sväng till stan och möta Linn med all hennes packning. Ikväll kommer min underbara fina Rebecca och vi ska käka middag hos oss och ha det mysigt.Skulle hinna med att plugga idag också. Får se när jag ska klämma in det. Dagen är lång.

- SARA

söndagskväll så som den ska vara


Girlpower på Daggstigen med semlor, morotskaka, te och Thelma & Louise.

- SARA & SANNA

underbart gott

Vi har bakat hela eftermiddagen, gjort ett lite nyttigare men minst lika gott alternativ till semlebullen.Så här börjar du:

1. Smält 100-150 g margarin eller smör
2. Häll i 5 dl mjölk, värm tills fingervarmt
3. Häll detta över 50 g jäst och rör om

Rör sedan i:

1. ½ tsk salt
2. 1 dl socker
3. 2 tsk kardemumma
4. Ca 8 dl dinkelmjöl + 4dl vetemjöl
5. Rör allt samman till deg som släpper bunkens kanter
6. Jäs i ca 15 min

Sedan gör du så här:

1. Lägg upp degen på mjölat bakbord
2. Knåda till smidig deg
3. Rulla små bullar (ca 5cm i diemeter) och lägg på plåt
4. Jäs i 30 min
5. Grädda bullarna i 5-8min i mitten av ugnen i 250 grader


Till sist gör du:

1. Skär av toppen på minibullen
2. Gröp ut bullen och lägg degen i en bunke
3. Vispa grädde med florsocker
4. Hacka chesewnötter
5. Blanda ihop nötterna, degen och lite grädde till en mandelmassliknande smet
6. Häll tillbaka blandningen i den urgröpta bullen
7. Spritsa på grädde
8. Lägg på locket och pudra på lite florsocker


Vi har nu njutit två var. Underbara.

- SARA & SANNA

å lilla lördag

Det har varit en otroligt fin dag det här.

Mycket fika, mycket mat. Mycket mys.

Först på väg in till stan med tunnelbana över vatten
Senare på Muren i Gamla stan.
På Kofi vid Sergels Torg
 ..och sist på bio vid Hötorget och en Snabba cash på duken. Bra film där.Nu är vi alla hemma och tänker lägga oss till rätta för att smälta den fina dagen med den massa maten och de goda godiset och kakorna. För imorgon måste vi vara redo igen. Semelbullbakdags.

- SARA & SANNA

klädd i vitt- SARA


god morgon skulle man kunna säga

Jag, Sanna, Sofie och Johan har haft en goden morgen och kollat på Sunes jul och ätit kanongod frukost. Sofie har nu åkt hem till Väddö och resten av lilla gänget ska in till stan. Hämta teaterbiljetter för framtida bruk, fika, leta skor till Johan, fira Johans födelsedag i efterskott med middag och bio.

Vilken underbart fin dag det kommer bli. Tentan är gjord och idag och imorgon ska jag bara njuta av att vara ledig för att på måndag sätta igång med plugg igen. Helgen är ju till för att vara just helg.

Återblick till gårdagskvällen så hade vi det kanonmysigt hemma få förfesten, lite mindre mysigt på klubben vi hittade, men man kan inte pricka rätt varje gång. Nu vet vi vart vi abslout inte tänker gå någon mer gång allafall. Tur man bor i en stad med mer än en klubb. No fance U-port.
- SARA

pizza med dans


Vi har ätit pizza. Vi har bakat den också. Vi dansar till 80-tal dricker vin, öl och mer öl. Vi ska på någon slags rockhak vid Hornstull/sommarparty med lammkött till överklasskids. Vad ska vi välja? Vad ska vi välja?

Vi har en fin fest i stuvstahuset.

- SARA & SANNA

inspirerad till hundra

Gårdagens modebvivning var helt fantastisk, blev så inpirerad. Det här otroligt vad mycket man kan göra med bara fantasi, tyg, garn...

..och godis.

- SANNA


allt handlar om utseendet

Har vi lärt oss något på dessa dryga två veckor. Svaren sätts på papper under dagens tenta. Den första i sitt slag.
Den första för mig och så snygg som man är idag kan det ju inte gå annat än bra.- SARA


vårt hus är som en opel

Ja detta huset påminner faktiskt mycket om den vita Opel jag hade för några år sen. Först såg den helt okej ut men så fort jag började använda den började den sakta och säkert krackelera. För att sedan ge upp helt och säljas som reservdelsbil.

Idag var det duschslangen som gav upp. Eller rättare sagt sprack. Igår började micron spraka och spisen låter inte riktigt som den ska. Kranarna läcker och tvättmaskinen är kass. Tur det finns en kakburk som håller upp taket i köket allafall.Men jag trivs ändå. Skulle däremot aldrig köpa en Opel igen, heller inget Opelhus.

Tur vi hyr.

- SARA

visning

Befinner du dig i huvudstaden och är intresserade av mode borde du verkligen sticka in till stan imorgon kväll (4/2). 

Borås textilhögskolas modedesignlinje/åk 2, kommer ha visning på Galleri [KG52] på Kammakargatan 52. Kammakargatan är en tvärgata till Drottninggatan, alltså mitt inne i smeten. (http://hitta.se/LargeMap.aspx?var=kammaregatan+52). Visningarna är 17.00 & 20.00 och insläppet är en halvtimme innan så kom i tid för att säkert få plats.Sök på evangemanget VISNING KG52 4/2 2010 på facebook för mer information.

- SARA


cirkuratmosfär

I dag hade textil tvåan modevisning på deras cirkusprojekt. Jag var verkligen imponerad, de hade sytt otroligt fina plagg.

I morgon blir det modevisning igen med underbara Sara.

- SANNA


slutspurten

Imorgon är det modevisning hela dagen så då kommer inte så mycket plugg hinnas med. Därför kör jag slutspurten inför tentan idag. Håller mig vid liv med godis. Sjukt odiciplinerat dagen innan en visning att proppa i sig godis men det får gå för denna gången. Godispepp för väl tentapepp till.- SARA

jeans på en onsdag

Det som är lite ovanligt denna onsdag är att jag har utsläppt hår. Det växer.

Det som är mycket ovanligt denna onsdag är att jag har jeans på mig. Händer ungerfär en gång i halvåret. My skinny jeans. Som en smäck.- SARA


längtar till helgen

Med tanke på att jag bara pluggat vid universitetet i elva dagar och redan känner att jag sitter dygnet runt med skoluppgifter kanske det inte är så konstigt att jag längtar till helgen.

Imorgon är det plugg hela dagen för på torsdag är det modelljobb hela dagen och sen kommer Sanna och Johan för att se sista visningen, alltså kommer jag inte hinna med någon läsning då. Men jag tilltror mig till det gamla begreppet om att man aldrig ska plugga dagen innan prov. 

Fredag morgon är det tenta. Min första tentamen på mina kommande fyra års studier. Skräckförtjusining?! Jo det skulle man verkligen kunna kalla det. Jag känner att jag har koll, samtidigt ingen aning om vad som väntar. En liten svag press på att prestera mot högsta betyg, men också en frågeställning om jag verkligen måste det genom dessa kommande åtta terminer.

Min fina Sofie kom hem med studiepepp till mig förut. I form av yougurtdraperade jordgubbar och müsli. Min mage är mätt och min hjärna är dessvärre också det. Bara en timme till.- SARA


fashion night

I morgon är det Fashion Night i huvudstaden. Då har flera butiker med svenska märken öppet till 20 och bjuder på dryck och tilltugg. Butikerna har upp till 20% rabatt på märkesvaror och jag och mina vänner tänkte kolla in stan nattetid. Det är bland annat Weekday, Fhilippa K och Odd Molly som har öppet. Ska bli roligt med lite fredagsunderhållning mitt i veckan. Efteråt blir det öl och vin, om vi inte förduckit oss på butikernas drinkar vill säga.För mer info besök:
www.elle.se/fashionnight

- SANNA

som en fågel i en bur


 

Halsbandet införskaffades en av de vackra dagarna i Budapest. Även fast fågeln är inlåst betyder den tur och lycka för mig. Varje kväll släpper jag ut den, jag lovar.

 

- SARA


i mitt lilla plugghörnTrött är jag, men står ut i mitt mysiga lilla plugghörn. Har peppat upp mitt musikval med Kate Nash och ätit tre yougurttäckta kaneläpplen. En timme till klarar jag nog.

- SARA

mycket tvtittande blir det

I dag blev jag klar med min väv. Jätte skönt, kan nu vara otroligt stolt över min tre handdukar.

Efter skolan i dag har jag inte gjort annat än att suttigt framför datorn och kollat på OC. I kväll blir det Paradise Hotel. Finalvecka. Spännande.

- SANNA


det växer vår i mitt fönster...och ur mina högtalare strömmar Yann Tiersen. Studielugn.

- SARA


iväg till skolan- SARA

RSS 2.0