för livet så fint

Jag visste att jag skulle tycka om den men jag var ärligt talat rädd att jag inte skulle älska den som jag älskar den första och andra. Men så blev det allafall, jag har inte känt så här mycket på länge, inte för en film, inte för bilder och musik och underbara skådespelare. Nostalgi, jo ja visst men också en värmande hopp för livet så fint och komplext det är. Skratta om ni vill, jag går och lägger mig och kollar första filmen en stund tills jag somnar och drömmer åkrar och ängar och hus, ortsbor, intriger och kärlek.

Sen var det fullt på Dalstorpsbiografen med. Det har inte hänt sen förra Änglagårdfilmen spelades för 16 år sen. Fint.

- SARA

if it makes you feel good were itJulklapp i form av den superfina målarboken My Wonderful World of Fashion av Nina Chakrabarti. En sån klockren julklapp kan bara väljas ut av en så klockren och fin vän som Linn.

- SARA & SANNA

om den gör det

Det ser ganska lovande ut. I alla fall stundtals och hoppet är väl det sista som överger oss och innan den gör det är det ingen ide att dra fötter och tappa motivationen. Den kommer nog tillbaka ska vi se, som den alltid gör. Kanske att det ska hålla detta året, denna gången. Obegripligt blir kanske men mer uppenbart när det kommer tillbaka för att stanna, om den gör det.


- SARA

kan det bli till hösten

Vet inte när, men eftersom jag bestämt att det kommer bli någongång så är det bäst att börja planera och sätta upp lite mål som ska bli verklighet innan jag flyttar dit och pluggar.

Jag behöver...

...lära mig engelsk skrift (för tydligen görs vissa språktest på dessa skolor)
...spara ihop "lite" pengar (för tydligen är det ganska dyrt att bo i denna stad)
...gå ner några kilo (för tydligen blir man fet av att bo i detta land)

Jo det var väl allt, sen är det bara att åka, kan det bli till hösten redan kanske, eller nästa vår, vår i New York och kanske sommar dessutom. Bäst att sätta fart, i alla fall med engelskan.

- SARA

någonstans mellan småland och havet


Det börjar bli ordning nu. Nu när vi lämnar den fina för julfirande i annat fint hem i skogarna någonstans mellan Småland och havet.

- SARA & SANNA

är till ända


Sannas folkhögskoleår är till ända och ett nytt skede börjar, vi har flyttat till nya lyan och hälsat på för examensutställningen på Väddö i veckan. Det är så mycket så jag inte ens hinner blogga. Helt utslagna sitter vi nu i soffan o alla fall och njuter lite lördagskväll med risgrynsgröt och lösgodis.

överst är sannas kollektion med tema cykelresa och nedan andra kollektioner med olika reseteman från väddö folkhögskolas avgångsklass 2010

- SARA

med konkursrelaterade jobbinsatser

Hörde tidigare idag om ett "steg-tre-system" som tydligen flurerar ute på arbetsmarknaden. Tanken med detta är att man helt enkelt, på ett eller annat sätt, får jobba för sitt socialbidrag. Alltså jobbar man gratis men får istället pengar av staten och dessutom får företaget en summa pengar för att du ska kunna vara där.

Kan väl säkerligen både vara bra och dåligt och hur det fungerar i praktiken tycks vara lite tvetydligt, men vilket som så känner jag att just jag är en sådan person som min chef (alltså min far) skulle få betalt för att ha jobbandes i företaget.

Åter igen har en arbetsdag tagit slut och åter igen har jag inte åstakommit mycket mer än problem.

Har idag...
...borrat nya hål i massa plattor för jag förra gången satt dem alla på fel plats
...borrat ner de nya hålen på någorlunda rätt plats men med fel borrstorlek
...borrat ytterligare en gång, lyckats förstöra två borr, mosat mitt lillfinger och skurit upp insidan av ena handen
...istället för att andas lugnt och göra klart det jag skulle med arga steg gått in i huset och proppar i mig mat i ett desperat försök att få upp humöret
...inte bara försatt företaget med konkursrelaterade jobbinsattser utan håller även på att äta mina föräldrar ur huset

Staten vart är nu när vi behöver er? "Steg-tre-stöd" åt mor och far tack.

- SARA

er som jag älskar

Känner mig lite som Agnes i Fucking Åmål när jag ställer till med fest eller kalasligheter. Ett väntande på att folk ska komma fast jag innerst inne vet att många inte kommer göra det.

Men så tänker jag igen (ganska bra på det nuförtiden). För de vänner som alltid tar sig tid att komma, eller åtmindstone tar sig tid att försöka komma eller förklara varför de inte kommer, är ju de vänner som är vänner att lägga energi på. Lägga kärlek på. Efter två helgers firande med tårta efter tårta och massa massa kärlek så vet jag helt säkert vilka ni är, och helt säkert vilka jag inte behöver bjuda in till nästa fest.

När jag tänker igen så tänker jag på er som finns, mina små marsipanbakelser med guld inuti och med ros på toppen, er som jag älskar med hela mitt lilla hjärta. Ni vet ju vilka ni är.


- SARA

åka eckerölinjen

Att åka Eckerölinjen var en mycket bra minisemester för att ta det lite lugnt utanför skolan. Vi spelade enarmade banditer, drack drinkar, handlade taxfree och hade det mycket trevligt. Kan man vara mer nöjd en torsdagskväll?


- SANNA

kallt mys

Åkte vägen förbi vår fina moster i Nässjö och hann med både loppisrunda, cafébesök och sommarstugemys. Ganska kallt mys med pulversoppa och ostmacka med kupevärmaren på högsta fart i köket.Vid nästa besök har nog förhoppningsvis snön tinat bort och knopparna på träden börjat slå ut.

- SARA

till sjöss

Nu, äntligen är min cykeltavla klar och bara lite småfix är kvar till nästa veckans utställning.


I morgon tar jag och några från klassen ledigt och åker till sjöss, en liten kryssning mitt i veckan har väl aldrig skadat.

- SANNA

klädd i

klädd i vintage paljettopp och sanna i rosklänning från hm garden collektion

Utlovade ju lite bilder från festen och här kommer en allafall. Kan komma fler fram i veckan när min andrafotograf skickat sina bilder.

- SARA

en helg. ett nytt år

En helg. Ett nytt år har liksom börjat.

Ett år äldre var man. Tjugofem klingar väl inte så dåligt ändå och med fina vänners firande efter en lite svajig utrensning i fredags så känns livet fantastiskt fint. I hjärtat allafall.Bilder från min underbara dramafest kommer imorgon, när fotografen kommer hem med kameran.

- SARA

min underbart duktiga, hurtiga och snygga

Brukar ju inte skriva så mycket om min träning. Tränar gör jag flitigt men bara för min egen skull och tycker väl inte jag behöver skriva ut det med stora bokstäver.

Idag gör jag dock ett litet undantag och då självklart bara för att få er soffpotatisar som sitter med morgontidningen i hand och än så länge inte kommit ur morgonrocken att få lite dåligt samvete.

Fem ringde klockan och oväntat pigg krängde jag på mig promenadkläder och går en kylig runda med Alfons innan jag, med träningsväskan på ryggen kvart i sex sitter på bussen mot stan. Fyrtio minuter på crosstrainen, en timmes bodypumppass och en skön varm dusch senare sitter jag på pendeln hem igen.

Stiger innanför dörren, gör frukost, dukar upp på bricka och kryper upp i min säng med ett "Här får du frukost på sängen min underbart duktiga, hurtiga och snygga Sara-Louise".


och vackert är det ute också

- SARA

på cykeltur

Har nu börjat på min sista väv här på Väddö folkhögskola, en liten cykel ska det bli en mycket fin cykel.


- SANNA

invigt december månad

Första december och lika kallt som igår men idag känns det som det blir en bättre dag. Helt övertygad om att det blir en bättre dag faktiskt. Invigt december månad med att traditionsenligt kollat på första avsnittet på julkalendern...


..på världens bästa julkalender.

- SARA

RSS 2.0