just nu slår det i otakt


Med Donovan strömmande ut ur LP-spelarens knastriga högtalare går Sara-Louise genom en liten existenciell kris. Frågorna står uppradade och framtiden tycks egentligen bara vara en kompromiss med det hon egentligen vill. Vad säger en femårig utbildning om vem hon vill vara. Det säger inget mer än ytterligare massa måsten. En arbetsplats som hjärtat egentligen inte vill vara på.

Det hon är bäst på är att inte slutföra det hon påbörjat. Letar efter perfektion och tänker inte ge upp förrän hon vaknar tillfreds, äter lunch tillfreds och stänger ögonen för en tillfreds dag, liv, ett liv. Är det så fel kan tro?

Tänker nog sätta ytterligare en punkt till sommaren för vem vill slava för maskinerierna och vem vill ångra den hon aldrig gjorde. Framgång är en illusion men lyckan är en sommarsång. Kanske en del människor helt enkelt mår bra av att flytta på sig, att inte tjäna så mycket, gör det dom vill och somnar gott om kvällarna. Kanske är hon en sådan människa.

Den enda som vet är hjärtan själv, till tonerna av Donovan slår det just nu i otakt.

- SARA

och björkarna slår utI skogen och sätter stänge så kossorna och de små kalvarna får komma ut på bete. Vitsipporna blommar och björkarna slår ut. Vår bästa tid är nu.

- SARA

glasburk med plastlock

En loppisrunda han vi allt med när vi var hemma hos mor och far. Då blev nya fina saker till lägenheten inskaffade. Tallrikar för två kronor styck, glasburk med plastlock och tavla/tallrik på vår kronprinsessa var några av de vackra föremål som vi fick med oss hem från de överfyllda loppisarna.


- SARA & SANNA

mitt fina västkust


Min fina Jennifer. Min fina Jane. Mitt fina västkust. Med havet och hästar och rosévin i plastglas på kollektivfest ovanpå Linnéterassen och kajakpaddling med pannkakspicknick under Marstands fästning. Sol och hopp och påskhelgen kunde inte bli bättre. Kärlek till vänster.

- SARA

på resande fot


Varit på resande fot några dagar, med besök i både Nässjö, Fredriksdal, Horshaga och Borås.

Sitter nu hemma hos min fina Jennifer i Kungälv. Här har ridits, ont i bak men glad i hjärta. Ikväll bär det in till staden för att träffa Jane och gänget. Min nya påsktradition stavas Göteborg.

- SARA

inte illa för sjuttonde aprilSöndagen började med att solen sipprade in mellan persiennerna och lämnade små tappra ränder av hopp över vardagsrummet. En sådan morgon jag skulle vilja ha var dag, en sådan morgon då värmen knackar på balkongdörren och livet väntar utanför.

Efter den underbara frukosten med mannagrynskardemummagröt och nybakade scones väntade picknick i Observatorielunden med två av Sveriges finaste teatersjälar. Jordgubbsinvigning dessutom. Inte illa för sjuttonde april. Nu börjar det. Nu kommer den. Våren.


- SARA

det är vår det


Första glassen är slukad, påskliljorna är planterade och riset är klätt med fåret Shaun och virkade hönor i blått och rosa. Det är vår det.

- SARA & SANNA

tidningen från 1953

Min moster är som jag, en samlare, och det finns så mycket fint och roligt att kolla på i hennes lilla men välfyllda lägenhet. Bland annat hittade jag den här tidningen från 1953.


- SANNA

höstens hit

Har lagt undan tröjan med (för tillfället) bara en ärm och börjat på ett nytt projekt. Denna gången är det "hörstens hit" som ska stickas: ett par randiga damaskbyxor med stickmönster från 1986.


- SANNA

hoppats på att den skulle


Helgen blev så fin som jag hoppats på att den skulle. Kulturnatten med allt underbart, från multikulturell guidning på Sencus till animerade filmer på Unga Klara och till projektion på Nationalmuseet. Natten blev till dag och konstrunda på Lidingö. En runda med endast ett stopp, men ett väldigt trevligt stopp på Nyckelviksskolans fantastiska utställning. Jag tror jag byter utbildning och kör ett år där istället.


- SARA

ljudet från skogen

Har varit i stugan i dag med mamma och moster. Det var varmt och jag satt på altanen med min stickning och solade. Kunde inte sluta njuta av värmen och ljudet från skogen och fåglarna.


- SANNA

i småland

Har spenderat dagen i Småland, först på syfestivalen i Jönköping och sedan hos moster i Nässjö. Jag passade även på att gå en vandring i gamla stinshuset som för många år sen flyttades från järnvägsstationen till hembygdsparken. Tänker att har huset flyttats en gång kan det flyttas en gång till, så jag tänker lägga bud på det och ta det med mig till Stockholm, helst i morgon.


- SANNA

underbara kulturfyllda helg

En vecka har gått. Upp och ner, ner och upp. Nu är det fredag och jag inleder denna fantastiskt underbara kulturfyllda helg med halloumi-middag och Så ska det låta. Det kan väl inte bli så mycket bättre.


från förra årets underbara kulturnatta och i morgon är det dags igen.

- SARA

det är lördag detTog oss en tur till Sunbdbyberg och hälsade på i fina Majas fina lya. Efter middagen vandrade vi några kvarter bort till Emme som tog fram frisörsaxen och klippte till oss allihop. Glad i mage och fina i huvud tog vi oss sedan till Strand för några timmar i rödvinsdjupet. Det är lördag det vill vi lova. Lördag när den är som bäst.

- SARA & SANNA

RSS 2.0