lika fint som det brukar vara

En dipp då och då dör väl ingen av. Inte när det vänder så snabbt och båda fötterna landar på jorden igen efter någon dag. Solen gör sitt, målandet gör sitt, träningen gör sitt, vännerna gör sitt, Alfons gör sitt, lägenheten gör sitt, Joshua Radin gör sitt och dagens fynd i form av en ett kilos pralinkartong gör sin fina del till att resten av veckan inte kommer vara något helvete utan bli lika fint som det brukar vara.  


- SARA

för allt som var mitt


Det är något med den här dagen. Jag kände det redan när jag vaknade. Något jag glömt eller något jag förträngt. Något jag lämnat men något som är svårare att komma ifrån och klumpen är tillbaka för allt som var mitt.

- SARA

på självaste våffeldagen


Här har självklart ätits våfflor på självaste våffeldagen. Grädde finns det kvar så lite frukostvåfflor får det allt bli i morgon bitti. Varför begränsa sig.

- SARA & SANNA

flickorna på elskåpen


Färgade av den gråa vardagen. Flickorna på elskåpen.

Strömförande men så kalla och de tycks sitta fast där som en påminnelse. En vacker dagdröm och en utspridd mall. Med en viskning om att livet ändå kan bli lite vackrare om man bara väljer att göra det så.

-SARA

capen får hängas in i garderoben

Medan Alfons ligger och vilar sig (oftast på mitt tyg) har jag påbörjat en vårkappa. Nu tror jag att våren äntligen är här och Capen får hängas in i garderoben och en ny liten jacka får bli favoritplagget.


Ska ta en liten pause från syrummet och sätta mig på balkongen en stund för så här mycket sol och så här mycket värme har jag längtat efter och då gäller det att njuta.


- SANNA

dagens gjort

Dagens göra nummer ett: Långpromenad i den underbara morgonsolen.


Dagens göra nummer två: Sconesbak och söndagsfulle med Sara och Sanna.


Dagens göra nummer tre: Födelsedagsfika hos världens bästa Rebecca.


Dagens resten av dagen göra: Sushinjut med Rebecca och Sara, bubbelbadande på Vasagatan och godisskålen full till lipfilm hemma i supersoffan tillsammans med världens bästa Sanna och världens underbaraste Alfons...

...blev dagens gjort under en söndag i paradiset.

- SARA

vårdag som den ska vara


Loppisrunda till Hersby skola avklarad. Dryga hundralappen spenderad och sju fina fynd, med bland annat väckarklockan på bilden ovan. Nu sitter vi alla tre systrar och dricker elvakaffe, egengjorda bullar och digestivekex med ost och mörk choklad. Solen lyser oss varmt i ansiktet och det känns som denna denna dagen bara växer och växer. Börjar bra, fortsätter fint och kommer bli ännu mer underbar när Sara dyker upp här om några timmar. Lördags som den ska vara. Vårdag som den ska vara. 

-SARA

lyckligt gott blev det dessutom


Idag är det mysdag igen i väntan på att båda mina fina systrar ska dyka upp. Lite plugg då och då blandas med bulldoft från vårt lilla kök och promenader i solskenet. Hade inte alla ingredienser hemma men däremot en himla massa morötter liggandes, så man tager vad man haver helt enkelt och lyckligt gott blev det dessutom.

* 50g jäst
* 1dl matolja
* 5dl havremjölk
* 3 st finhackade morötter (150gram)
* 15dl vetemjöl
* 1,5dl socker

°Värm upp olja och mjölk till 37 grader.
°Blanda det med jäst i bunke. Häll i de finhackade morötterna, nästan allt av mjölet och socker.
°Knåda väl och jäs i 40 minuter.

* 3st mosade äpplen.
* 0,5dl socker
* Kanel efter behag
* Havremjölk och pärlsocker

°Kavla ut hälften i taget och bred ut mosade äpplen eller äppelmos, socker och kanel.
°Skär och lägg i formar och jäs 15 minuter till.
°Pensla med havremjölk och häll på pärlsocker.
°Grädda 8 minuter mitt i ugnen på 250°.
°Ät och njut.

- SARA

ut på det stora blå



En sådan där vacker dag nu igen.

Skulle fått lunchbesök, men det blev tyvärr istället och det fick istället bli en ensamdag. Tränat med den älskade pilatesbollen på Stureplan, storhandlat inför att Alfons, Sanna och Stina kommer i morgon. Fika och plugg i soliga fönstret, middagslur på soffan följt av långpromenad.

Ensamdagar är sköna men tillsammansdagar är nog ändå bättre. Eller både och kanske.

Långpromenaden tog siktet ner till Trolldalen för det lät så fint. Där var fint, och återvändsgränd. Tur isen är tjock. Jag gjorde som öborna och började vandra ut på det stora blå. Helt underbart och jag hade kunnat gått runt hela Lidingö om jag hade haft broddar på fötterna. Tog mig någon kilometer bort upp på ön igen och traskade hemåt i kvällssolen.

- SARA

kvällens nya plan

Taija kom över på lunch i går och fick då ett trevligt samtal från sin handledare. Två biljetter till publikrep av Hair på Stadsteatern blev kvällens nya plan.


Sara-Louise som inte brukar gå på musikal, som brukar ogilla musikal, gick från den tre timmar långa föreställningen fylld av något nytt. Fylld av kärlek, glädje och frihet från första akt och från obehag och smärta från andra och med en sång och dansglädje som aldrig tidigare upplevts på det sättet. Kan inte recensera mer än så och inte heller ta upp mina frågetecken eftersom den inte har premiär förrän på lördag. Kan bara säga att den är mer än värd att se och att de nog gäller att boka biljetter inom kort. Det verkar bli utsålt och fyllda bänkrader är precis vad den är värd.

- SARA

och bara njuta

Dramakursens första bedömningsportfölj är inlämnad och jag är rätt nöjd faktiskt. Lite jobbigt att vara ute i sista sekund bara, men orkade inte ta tag i det sista i går kväll. Pluggar sjukt mycket bättre precis efter morgonpromenad och frukost.


Vårt hem börjar verkligen komma i ordning. Var gång jag kliver innanför dörren kan jag andas ut och bara njuta. Denna lägenheten är nog bland den finaste vi haft, bor med den finaste och dessutom har vi balkong. De högre makterna tycks stå på vår sida och våren är dessutom på väg. Tackar för livet.

- SARA

det gjorde så ont i mig


Jag mår väldigt bra just nu. Allt är så fint och mitt liv är precis så jag vill att det ska vara. Tillfreds.

Sen händer det mycket runt omkring som ändå gör mig ledsen. Idag när jag var ute och gick på underbara Lidingö i den helt fantastiska vårsolen så kom ett rådjur haltandes. Hela benet hängde lealöst och antagligen hade han blivit påkörd och därför skadats svårt. Jag ringde polisen och pratade med viltvårdare och jag hoppas de kunde söka upp honom. Det gjorde så ont i mig. Hans smärta skar genom mig och det som kändes som den perfekta dagen sattes helt ur spel. Kanske låter löjligt men jag grät en stund. Solen torkade efter en stund mina tårar och vandringen blev nästan två timmar. Väl hemma igen slog jag på teven och bilder från den fruktansvärda katastofen i Japan mötte mig. Följt av ytterligare en tårdrängt timme med Den hemliga miljonären. Det gör ont att mycket ses så orättvist och när jag själv mår bra blir det på något sätt mer påtagligt. Är inte längre så uppe i min egen olycka så jag inte kan se vad som händer runt omkring mig. Låt mig aldrig hamna där igen. Jag vill se och genom min lycka hoppas jag det kan födas annan lycka.

- SARA

hopp om att våren skulle komma


Fredagsmorgon och hemma.

Första utkast är klart, praktikveckan är snart över och snön faller utanför, just när vi fått lite hopp om att våren skulle komma. Sanna och Alfons är hemma i Horshaga och hälsar på mor och far och skog.

Jag sitter ensam i lägenheten och tittar ut över Lidingö centrum och funderar på helgens bravader. Hemmakväll med Linn ikväll. På spåret och fredagsmys. Under morgondagen dyker Jane och Niklas upp. Efterlängtat besök från västkusten och om meterologen på tv4 har rätt så kommer eftermiddagen bjuda på sol.

En ny fin helg är på väg men jag hoppas att inte semlorna är borttagna från caféerna än. Mitt semelbehov är långt ifrån tillfredsställt.

- SARA

vi lyssnar på bob

Jag och Alfons åker tåg, mot Falköping och sedan vidare med buss mot Ulricehamn. Vi lyssnar på Bob Dylan och arbetar med arbetsprover till Beckmans designskola. Vi är duktiga, fast Alfons mest spanar efter harar utanför fönstret.



- SANNA

en gång om året


Vanlig semla med ovanlig mandelmassa, chesewsemla, bärsemla, banansemla med vit choklad, mintu och mörk chokladsemla, kanelbullesemla, nötkrämssemla och amaricanstylesupermumssemla.

Det är vad vi ätit ikväll tillsammans med finaste vännerna. Jo för semeldag är det bara en gång om året.

- SARA & SANNA

underbar kvinna hela dagen


På ett sätt är det väl tur att alla Huddinges caféer har bestämt sig för att inte ta kort. Bra för min ekonomi för en kopp kaffe och fyra sockerbitar är faktiskt en underskattad, bra, billig och perfekt tisdagsfika. Det blir plugg här på konditoriet fram till praktikens början tjugo i ett. Idag ska Sara-Louise leda lektion. Gymnasielektion.

Idag är också den internationella kvinnodagen, semeldag och pannkaksdag på samma gång. Detta är nog den bästa dagen på året skulle jag tro och klart den ska ska firas.

Nu ska vi se. Underbar kvinna hela dagen, äta pannkakor till lunch och njuta semelbuffé med finaste vännerna i kväll. Hipp hurra!

-SARA

tre olika varianter


Tror att jag publicerat detta underbara recept förut men det skadar abslout inte att slänga ut det igen eftersom kesoplättar är något av det godaste jag vet. Idag med tre olika varianter.

Basen (som iofs funkar bra i sig själv):
*2 ägg
*3 msk rågmjöl
*250 gram keso

Pimp ett (som passar med vitlöksstekta tomater och cream fraiche):
*Tillsätt lite örtsalt
*Tillsätt lite salladskrydda
*Tillsätt lite oregano
*Tillsätt lite svartpeppar

Pimp två (som passar med äppelmos och glass):
*Tillsätt kanel
*Tillsätt kardemumma

Pimp tre (som passar med jordgubbar):
*Tillsätt mosad banan

Steks i panna och kan varieras i oändlighet och ätas obegränsat.

- SARA

med en stor semla på huvudet


Då har det varit finlördag igen. En lördag i paradiset. Precis så som vi vill ha det med en stor semla på huvudet. För det gäller ju att passa på medan det är säsong. Idag har vi invigt konditori Princess tre trappor ner. Dagens lyckliga var kärleksbulle fylld med mörk nougat och mandelmassa....och massa grädde förstås.

Vi har också hunnit med att plugga och städa, handla och gått långpromenad. Bakat semelbullar inför tisdagens feta kvällsnöje. Stekt kesoplättar. Ätit kesoplättar. Njutit chips, vit choklad och kollat på fina nyförvärvda filmen Pippa Lees hemliga liv. Slog just på trean och vilken rulle börjar där om inte världens i särklass bästa. Bridget Jones dagbok blir väl en helt perfekt avslutning på dagen. Japp.

- SARA & SANNA

lördagsmorgon är vad det är


Solen lyser och himlen är mer blå än någon gång detta år. Morgon över Lidingö och våren känns inte så sjukt långt borta längre. Vi har snart bott i nya lyan i en vecka och det känns redan så mycket hemma så det knappt går att förklara. Solen lyser. Ska springa ner till sats en sväng och sen blir det pluggdag på fina biblioteket följt av semla på fina konditoriet. Japp. Fint är vad det är. Lördagsmorgon är vad det är.



- SARA

men bara några få

Lite bilder från nya lyan ska ni väl få se, men bara några få.

Allt börjar så sakta komma på sin plats så nu kan vi plugga och mysa här i helgen, och baka semelbullar. För på tisdag blir det semelbuffé här i stugan och då får ni också se hur resten blivit.


- SARA

bor nu på odenvägen


Alfons, Sanna och Sara och den överblivna semlan från i lördags bor nu på Odenvägen.

Vi börjar komma på plats. Kämpar på så gott vi kan, väggarna är färdigmålade nu och köket är nästan klart. Bilderna väntar vi med. Vi vill att ni ska komma hit och se hur fint det blir. Men först i nästa vecka, för innan dess blir det nog inte klart. Mycket att ordna, mycket att pyssla, fixa, packa upp, införskaffa och putsa till.

Det är så jättevackert det här. Lite utpumpande med vackert.

- SARA & SANNA

RSS 2.0