från kulturhuset


Lite glädje till läsningen från Kulturhusets bokshop.

- SARA & SANNA

så underbart bra


Det har varit en riktig gottehelg, på många sätt. Vi har njutit en underbart fin lokal som vi nu hoppas på att få överta. Semla på konditori i Sundbyberg. Middag hemma i Djursholm med sötvännerna. Utgång med snurr på Marie Laveau. Potatismos och Sex and the City halv fyra på morgonen. Morgonpromenad i solen. Fika i soffan med bullar och kaffe. Middag i Gamla Stan. Fina Josefin på besök och imorgon börjar Fashion Week. Livet är så underbart bra. Mat och kärlek åt folket.

- SARA & SANNA

fredag hela veckan


Det är minsann fredag hela veckan nu för tiden, men kanske lite särskilt mycket idag. Har skakat rumpa på afrodanspass på Sats, fått finfin visning i Sundbyberg och lagar vegetarisk lasagne lagom till fredagsmys med Sanna och Herr Alfons Åberg.

- SARA

ny inneboende


Vi har en ny inneboende. Hon sitter och väntar på mig varje morgon när jag ska ut och gå med Alfie. Sen sitter hon på min axel under hela promenaden för att sen sätta sig på sin plats i busken på vår uteplats igen. Vi förstår varandra, jag förstår till exempel att hon troligtvis ska ha ungar snart eller bör börja banta inom kort.

- SARA

med min symaskin

Jag håller på med ett mycket fint plagg till Sara och fler ska det bli. Nu i vår går jag en distanskurs och då kommer jag ha mycket tid över till att sitta hemma med min symaskin.


- SANNA

smile by

cape by systerkärlek, kofta by någon stickglad dam från dalstorp och smile by sara-louise nilsson, guldbaggevinnare 2021

- SARA

värdet i att väga älska


Mys med familjen, lunch på stan och bio på Sture. Det är söndagen så fin som den varit. Vi valde att se Igelkotten. En fransk film baserad på Muriel Barbeys roman Igelkottens elegans. Handlar om 11-åriga Paloma som bestämt sig för att ta sitt liv på sin nästa födelsedag och filmar livets komplexitet fram till dess. I hennes hus bor portvakten Madame Michel och deras livsöden möts i en helt fantastiskt fin historia om svårigheten att vara människa och värdet i att våga älska. Helt sevärd, men undvik sätta dig bredvid en bitter Östermalmskärring som klagar på att man äter chips och dricker vatten. Men vem vet, hon kanske bodde i Vasastan också, det vet ju inte vi, men hemma kunde hon stanna vilket som.

- SARA & SANNA

det går inte annat än att njutaVi är nu återförrenade. Sanna, Alfons och jag. Ensam i lägenheten är man inte längre och vi firade med att åka till Rebecca igår för en kanonfin middag. Kesoplättar till förrätt, "lamm"gryta till huvudrätt och daimtårta till efterrätt plus godis och vin och massa skratt och kärlek på det. Det går inte annat än att njuta i Rebecca sällskap. Hon är en av de finaste människorna jag vet och har ett hjärta av guld prytt med diamanter. Synd vi bor lite långt ifrån varandra, men man kan alltid mötas på mitten. Så som bästa vänner gör.

- SARA

mellan skratten och tårarnaSolen lyser idag. Den lyser över oss alla bara vi vågar öppna ögonen och se det. Jag såg, jag kände och jag fylldes och fylls nu ännu mer av ett program om författaren Hanne-Vibeke Holst på tvåan. En kvinna med ett otroligt hjärta och ett fantastiskt engagemang för kvinnors rättigheter i världen. Mellan skratten och tårarna fylls jag av en solig, stark känsla av liv. Ska till biblioteket en sväng och hämta en bok till kursen och tror jag ska leta upp något som Hanna skrivit också.

Sen kommer Sanna och så kommer Alfons och så åker vi alla ut till underbaraste Rebeccan min för middag. Det blir en lördag med solen och alla dess strålar.

- SARA

mon cher

Ute på morgonpromenaden i vackra Djursholm möter jag så många som går runt med sina hundar medan det i mitt koppel inte springer någon grå liten tuss utan bara en saknad efter det käraste jag har. Saknade tar lyckligtvis slut i morgon när söta syster och mon cher Alfie kommer upp för att Sara-Louise inte ska behöva sitta ensam här i lägenheten något mer. Bara för min skull så klart.Fram till dess, alltså idag, får det bli ett litet gymbesök med pilates, plugg och kanske lite lyxig fredagslunch på Teaterbaren på Kulturhuset. Kanske att det går någon fin teater till kvällen också...annars får det bli soffan och På spåret, som jag upptäckte att jag är ganska bra på. Kanske kan smyga in till min granne, tanten i dörren bredvid, som säkerligen följer samma tv-tablå.

- SARA

runt halsen

smyckena grarokkoo och pochai från johanna n

Det är en fin dag ändå. Trots att den började med att kylskåpet började leka ferrari fyra i morse och förflyttade en stor burk med rooibose som, efter noga siktande, någon timme senare ramlade ner rakt i min lunchlåda, över spis, över bänk, över golv. Kan ju inte ha toppenmorgon varje dag men gladare kan man alla fall bli med ett av våra fina smycken runt halsen. Dessa här ovan är julklappar till mig själv och till Sanna, köpta på http://johannan.com där det finns supersnygga och rättvisa smycken. Jag vill ha allt där tack.

- SARA

män med alldeles för stora muskler

Gymmet är en glädjens plats.

Roligt med tanke på att träning är peppande, hälsosamt och lagom utmanande för mig. Men nästan roligare med tanke på alla skojiga människor som också hänger där. Skrattar lite smått gör jag särskillt åt män. Män med alldeles för stora muskler.

Tillexempel åt dom som....
...frustar och stönar och låter som dödsförskräckta älgar när dom hela tiden lyfter alldeles för tungt
...inte kan få in händerna till kroppen för dom har något som tar emot på överarmar och axlar (och inte är det fett)
...inte heller kan få ihop fötterna på grund av andra muskler och vaggar liksom lite skitnödigt fram
...har tröjor som ser ut att kunna spricka när som helst
...tror att ett bra träningspass spenderas bäst hängandes vid någon bänk, snacka, spänna lite när någon går förbi men mestadels sörpla proteindrinkar som om det vore saft

Jag är glad att jag kan glädjas så åt mina medmänniskor medan jag själv tystlåtet svettas lite lagom, med förmåga att hålla armarna in till kroppen och med shakern fylld med godis eller glass.

Gymmet är en glädjens plats.

- SARA

med ett lyckorus

Hur bra kan en dag kännas? Det är just vad Sara-Louise sitter och funderar över här hemma i soffan framför ytterligare en säsong Top model. Solen lyste inte när jag vaknade och skridskor skulle passa bra som transportmedel en töande dag som denna, men vilket som så ramlade jag inte en enda gång till skolan och en vinden bet inte på goda humöret inte. Och sen då? Klassrum, kursare, lärare och kursen känns helt underbar. Det är svårt att beskriva det på annat sätt än att jag tror jag hittat helt rätt. Med ett lyckorus pulserande genom kroppen lämnade jag och Taija Konradsberg och firade med thai och sushibuffé.


Efter träning och kvällsmat känns denna dagen som den bästa på länge och som grädden på moset dök ett roligt jobb upp...på Stockholm Fashion Week.

Men vem vet, morgondagen kommer kanske kännas ännu bättre!

- SARA

roligt att umgås med mig själv

Ofta är det faktiskt ganska roligt att umgås med mig själv en hel dag. Särskilt när tåget saknar anti-skak-system och jag ska gå på toaletten. Precis när jag stängt dörren efter mig hoppar så klart tåget till och jag flyger mot spegeln, och under en hundradels sekund ser jag nu i denna spegelbild ett ansikte som sällan skådats i sådan skräck. Det är svårt att förklara denna min, men munnen stretar liksom åt två håll, ögonen är uppspärrade och luggen liksom flyger rakt upp. Det var en så rolig syn så jag fick sitta en lång stund och skratta för mig själv där inne på dass.

Sen är det också väldigt roligt att umgås med mig själv en hel dag när jag två gånger på samma dag går ut i offentligheten med kläderna ut och in. Först med min skjorta på fel håll och sen med träningsbyxorna felvända med lappen fladdrande där bak och nikemärket på fel håll, undrar hur många hurtiga söndagstränare som såg det innan jag återvände in i omklädningsrummet för att vända på steken.

Lite halvroligt är kvällsmys alldeles ensam i lägenheten, jättegott är chai latten i finkoppen och rätt jäkla skitroligt är Solsidan på fyran.


- SARA

bli min nya kärlek


Testskjuter min nya kamera lite hos min fina moster i Nässjö. Kameran kommer bli min nya kärlek och världens bästa försenade födelsedagspresent.

- SARA

så är jag tillbakaFemton dagar in på det nya året och efter två veckors bloggsemester så är jag tillbaka.

Femton dagar in på det bästa året någonsin och det är precis så det har fortlöpt. Jag är lycklig, stark, glad och livspeppad (om det ordet finns). Massa nytt är på gång och ett fantastiskt letande har påbörjats i huvudstaden. Nu gäller det inte ett sökande efter meningslösa och ohållbara temporära lösningar utan letande för att förverkliga affäridéer och starta ett helt nytt kapitel i livet. Äntligen börjar det hända något och lyckan är här för att stanna. Det ni.

Följ bloggen och svaren på frågorna kommer.

- SARA

det genom tiderna bästa året


För er som missat det är det nytt år nu. Det genom tiderna bästa året har bara börjat. Det firade vi in med finaste vännerna på vift över Stockholms gator, torg, hemmafester och svartklubbar. Jo finaste nyåret som minns, vilket ju inte kan leda till annat än ett helt underbart år.

Mor och far är nu på plats i lyan i Djursholm och thaimat, godis och chips för att ladda upp inför att flytta de sista grejerna i morgon. I veckan lämnar vi nycklarna till drömkåken, ser daggstigen i backspegeln och kan tänka tillbaka på ett mycket varierat år med bekymmer inom dessa röda väggar som vi aldrig kunnat drömma om men också med en otrolig massa kärlek.

Gott nytt år. Gott som aldrig förr.

- SARA & SANNA

RSS 2.0