inte varje dag man får gå på fest i ulricehamn





Nu ska vi till gamla Ulricehamn, grilla (om grillen går att tända i blåsten) och dansa hela natten hemma hos underbara Linn. Frågan är om vem av mig och Sanna som ska få smaka av vinet. En måste köra hem. Vi bor ändå mitt ute i skogen denna veckan, och ska jobba imorgon. Vi får helt enkelt slåss om nykterheten....alla vill ju vara nyktra....


-SARA


duschdags

Nu ska jag duscha

-SARA


grattis och tack



Idag fyller min gudinna J.K Rowling 44 år. Undrar  just hur världen hade sett ut om inte denna brutta fötts den 31 juli 1965. Min värld hade nog sett lite annorlunda ut allafall, men jag skulle nog kalla mig lite Harry Potter nörd också, men jag är inte den enda som kan titelera mig som det, 400 miljoner Harry Potter böcker har sålt världen över. Rowling har dessutom fått betalt med råge för sina fantastiska böcker, 2007 var hennes förmögenhet uppskattad till 545 miljoner pund. Det är hon värd.

-SARA

nu drömmer jag om helveteskapet också

I natt hade jag två fästingar på ryggen. I min dröm alltså. Jag har aldrig haft en fastsittande fästing i hela mitt liv och det vill jag inte ha heller. En hel lång skön natt och så slösar man bort den genom att drömma om detta lilla helveteskap....

Det var väldigt jobbigt att jogga idag. Tror det beror på att jag fortfarande är snurrig av lacknaftan jag andades in i överdos igår. Vi skulle rengöra en vägg och höll på att passera till andra sida i alla ångor från denna mindre väldoftande vätska. När vi gjort halva väggen, tyckte pappa vi kunde pröva med såpa och vatten istället. Det kunde han inte tänkt på från början, såpa och vatten is the shit och rengör väggar bättre än något annat. Lacknafta dödar.


sara är inte gjord för lacknafta och inte vår miljö heller...

-SARA

emmabodalängtan








Nu börjar det bli lite tråkigt här. Sitter och tänker på fin fina Emmaboda som just nu är full av fina fulla festivalbesökare, underbar musik och en kanonfest man ju inte får missa. Varje år på Emmaboda har varit fantastisk, men vart sitter jag nu när detta är i full gång?! Jo hemma i soffan och kollar på Ernst. Har samlat på mig allt för många vuxenpoäng det sista.....jag blir nästan rädd för mig själv. Skulle ingen kunna komma och kidnappar mig supa mig ordentligt full smugla in mig på festivalen.

Att dansa hela helgen i Smålänska skogarna är precis vad jag skulle behöva...

-SARA

sy mig i fingret

Till arbetsprovet som ska lämnas in till folkhögskolan behöver jag ha med bilder på sådant jag sytt, har inte gjort så mycket men här är i alla fall lite bilder på sådant jag sytt på sista tiden.

Konsertklänning till Emelie

En rosa-fest-klänning

En blommig kjol

Min balklänning

Min studentklänning


-SANNA


reseplaner klara

Eller nästan allafall. England blir ett litet frågetecken men London och Newcastle är spikade sen kan vi sväva ut därifrån åt alla håll vi vill. Men fyra nätter hos dig Olle....

....efter Paris åker vi alltså till
Calais i en natt

London i 3 nätter

Newcastle 4 nätter


-SARA

laughing with



mer Regina till efterrätt tack....

-SARA

världens mest onödiga varelse



Kan ingen, snälla, komma på ett sätt att få bort denna hemska lilla varelse från jordens yta. Min lilla Alfons har jätteont av dom små äckliga krypen som lugnt skulle få utmärkelsen som världens onödigaste varelse. Jag kräver att de startas en världomfattande utrotning av fästingfanskapet.

-SARA

solen lyser inte mycket idag

En lite halvfin dag tyckte gud vi kunde nöja oss med, så nu är det mulet och regnit igen. Det betyder inomhusarbete i form av måleri på verkstadsvägg. Mycket roligare än att plocka sten kan jag lova. Imorgon blir det äntligen lite avkoppling med grillfest hemma hos min underbara Linn. Jobb lördag. söndag också iofs men jag tänkte mig en sovmorgon, allafall lördag.

-SARA


väddö folkhögskola

Sara och jag ska flytta till Stockholm och när jag ändå ska åka så längt bort, tänkte jag söka till en folkhögskola som jag vill gå där uppe. Den ligger på Väddö och verkar bra. Det är en textil och design skola, förberedande så jag kanske kan komma in på högskolan senare eller på tillskärarakademin i Göteborg. Ska börja göra arbetsprover. Sara, du får hjälpa mig. Hoppas det går vägen. Finns platser kvar till hösten så hoppas det är ganska lätt att komma in till våren också. Längtar så tills jag kan få gå en skola där jag får hålla på med det jag tycker är roligt och lära mig mer om det.

-SANNA

första filmen. finaste filmen

Förra veckan kunde man köpa första Harry Potter filmen för ynka 69:- med Expressen, Aftonbladet eller nått sånt. Vi tittar på den nu. Jag och Sanna, utarbetade efter en lång arbetsdag, men nu får vi styrkan tillbaka. Va fin den är, Harry Potter and the Philosopher's Stone.




inte lite söta och osklyldiga dom var på den tiden....men nu tycks Daniel Radcliffe dock bytt bana en aning....





...men han kan ju inte leka Harry för all evighet så...grattis till rollerna som Naken, Naken på häst & Hitler...

-SARA


sol ute sol inne sol....



Det kommer vara sol på åkern, vi kommer vandra över hela dagen och bli solbrända, bruna och få grus mellan tårna. Solen lyser, himlen är blå, första gången på en månad eller två. Dagens mission: Blir klar med helvetesåkern full med allt för stora stenar...

-SARA

reseplaner

Ytterligare städer har ikväll planerats in i vår Europatour, den ser nu ut så här....

Berlin i 3 nätter

Paris i 2 nätter

Brest under en lång dag

Nantes i 2 nätter

Bordeaux
under 2 nätter

San Sebastian i 5 soliga nätter och 7 stjärnklara dagar

Toulouse
en natt

Limoges i en natt

Paris
(igen) 3 nätter


....sista veckan kommer vi spendera i Normandie, England och Scotland, vidare planering imorgon....kan inte säga annat än att jag längtar och att varje liten jobbtimma kommer vara värt vår resa....

-SARA

ont i huvudet



Går och jobbar med ont i skallen, inte vidare roligt. Kan dels bero på vädret, lite halvvarmt, halvkallt idag. Fram och tillbaka, upp och ner. Kan dels bero på att jag fick en avfuktare i huvudet innan. Längtar tills arbetsdagen är slut. Det blir ingen Emmaboda så gäller jobb för ytterligare fyra dagar framåt. Är nu inne på min nionde arbetsdag i sträck. Livet är underbart.

-SARA

hon vann



Helt otroligt att vår femtonåriga Sarah Sjöström knep VM-guld i simning nu i eftermiddag. På radion i morse snackade dom om att hon under semifinalen slagit nytt världsrekord på 100m fjärilsim. Nu i finalen förbättrade hon sitt världrekord, och vann.

Det är inte ofta jag skriver om sport, men blev så berörd av detta. Dessutom var hon så söt och verkade så oberörd nu under prisutdelningen, som om det vore den självklaraste saken i världen. Vilken framtid hon har framför sig. Sarah Sjöström 15 år och världsmästare. Go girl.

-SARA

inget svårt att göra nyttig sockerkaka

...men lite svårare att komma ihåg vad jag hällde i...men okej på ett ungefär:

¤ Sätt ugnen på 175 grader celsius

¤ 3 st ägg vispats sedan pösigt med 3-4 msk honung (beror på hur sött man vill ha´re)

¤ Smält cirkus 75 g vegetabiliskt margarin låt det svalna

¤ Blanda 2 tsk bakpulver och 2dl dinkelmjöl

¤ Blanda ihop allt

¤ Blanda i en banan och torkade aprikoser

¤ Kolla efter så konsistensen är som en vanlig sockerkakssmet, annars får det åtgärdas på valfritt sätt

¤ Häll allt i en form som är smörad och bröad

¤ Ha det i ugnen tills det är klart


¤ Ät
 
-SARA


stockholmsplaner ger mig hoppet tillbaka

Linn och jag en stockholmsnatt sommaren 2008

Jag och Mayra på söderpub i November 2008

Stockholmsweekend December 2008




Ögoninflamerade Sanna och Johan på besök i huvudstaden i våras


Rebecca, älg och jag på svartklubb i Solna april 2009


Min fina Mayra i Stockholmsrulltrappa


Världens bästa trio och blivande stockholmare på pendeln från Kallhäll


Jag har sån ovanlig lust att leva just nu, just idag. Känner att jag är helt obegränsad och kan göra precis vad jag vill med mitt liv. Tror att en flytt från Göteborg kommer göra mig så himla gott. Kan inte stanna någon stans där jag inte kan leva fullt ut och inte har några möjligheter att göra det jag vill, och som bara sänker mig mer och mer. I December säger vi därför "Hejdå Göteborg, Hej Stockholm, Hej Mayra, Linn, Kristin, och hej underbara stad, Hej Cory och Rebecca som inte är så långt därifrån"


-SARA


vi säger hej till en ny oviss vecka

Emmaboda 2008


Det finns en möjlighet att vi ska åka till Emmaboda denna veckan med Ladyfest men det har vi inte fått veta säkert än. Vi har ju varit på underbara och bästa festivalen Emmaboda flera år i rad och visst vore det trevligt att åka i år igen, men vill ju veta hur det blir. Måste ju jobba med, inför Europaresan. Idag blir det arbete allafall och tisdag, onsdag, sen får vi se.

Kom inte upp och joggade imorse, var för trött och råkade somna om. Både jag och Sanna sitter och halvsover vid frukostbordet. Tyvärr bådar detta inte särskillt gott eftersom det idag den 27/7-09 är Sjusovaredagen. Den som är trött idag kommer vara trött för resten av året. Fan.


-SARA


ja på svarta oliver blir det alltid lyckat



Tredje gången gillt med Grekiskt, och denna gången var det riktigt gott som Sanna skrev, men Svarta Oliver är alltid gott och mysigt. Ett säkert kort.

Har allafall blivit hemsjutsade till barndomshem av underbara mor och far och sitter nu på mitt rum och kollar Sex and the City. Näst sista avsnittet på hela serien. När Carrie åker till Paris. Jag har redan fällt en och annan tår, de sista avsnitten är så fina. Kan ni tänka er, om drygt en månad är det jag och Sanna som är i Paris, och inte med någon tråkig ryss som tur är...

-SARA


svarta oliver

Grekisk mat idag igen, men den här gången var det mycket godare.


-SANNA


fint väder och middag på stan

Nu ska vi cykla hem i solskenet, som var längesen man såg sist. Mamma och pappa är på ingång för att hämta oss och ta med oss på restaurang och käka middag. Livet leker, för nu kommer vi bli mätta och slipper hotellet i en hel vecka.

-SARA & SANNA

hoppas på rejäl bakfylla



Jag önskar våra gäster hade fest igår, rejäl jävla fest. Anledning, jo då kan dom inte ta sig upp till frukost, och frukostpersonalen, alltså jag och Kay, får en lugn morgon. Dock en fjösig halvfylla, med ett extramt sug efter mat dagen efter undanbedjes. Det frår vara antingen, eller.

-SARA


vad vill jag göra då

Under de mest häktiska dagarna får hjärnan för sig att dessutom fundera extra över livsituation och framtid. Så vad vill jag göra...

¤Flytta från Göteborg, som inte ger mig någonting längre

¤Bo i Stockholm med nya friska vindar

¤Resa till världens alla hörn, eller allafall alla intressanta hörn

¤Spela teater, spela, spela, agera


..vad hindrar mig

¤Separationsångesten till lägenheten på Björcksgatan
¤Ett visst litet hjärta som alltid tycks klappa där jag inte är, eller kommer vara...


...men jag lever bara en gång...kan inte sitta och vänta på att livet ska börja....

-SARA


cyckel

Jag har fått en cyckel! En röd, med bakåtbroms och två växlar. Den är helt perfekt. Stina fixade den till mig i fördelsedagspresent och i dag kom hon hit cycklandes med den. Är jätte glad och i morgon ska jag gå upp tidigt och cyckla till jobbet.

-SANNA

(i detta inlägg stavade Sanna fel till cykel fyra gånger. Underhållande.

-SARA

hektisk dag

Har inte ens hunnit blogga på hela dagen. Vaknade lite för sent. Joggar ändå. Äter frukost i ilfart. Borstar tänderna och ska plocka fram mitt busskort ur min träningsjacka. Borta. Under min joggingtur kände jag att jag hade det i fickan men det måste hoppat ur. Jag kastar mig på cykeln för att leta reda på den. Klockan är nu 06.39. Jag börjar 07.00 och jag håller på att dö i en stressatack. 50m från huset ligger mitt lilla busskort på vägen och titta på himmlen. Framför mig går bussen som jag skulle ta. Jag cyklar efter i full fart och anländer till hotellet 07.01. Svettig och med håret stående åt alla håll jag inte vill ha det.

Ca 120 gäster som äter som om de aldrig sett mat förut. Jag och Kay stressade så vi höll på att kollapsa båda två. Slutar 15.15. Går med Sanna mot SJ. Trycker på kölappsknappen. Closed. Vi fäller en tår och köper tröstmat på (en annan) Grekisk Restaurang. Kommer hem och maten är inte god. Vi fäller en tår till.

Okej. Städa hela lägenheten och packa. Men först till affären. Sista cansen till tröst, glass. Den var god. Städa, packa, städa mer och 20.35 falla i en hög i soffan medan jordubbarna och glassen regnar från taket. Nu ligger vi där fortfarande i högen och kollar på en nyinköpt film. The Holiday. Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law och Jack Black.....än så länge lite sådär, och allt för hollywood-komisk. Men efter denna intensiva dagen kanske en lättsam komedi är precis vad vi behöver....



...den som bara fick ha lite lugn holiday...

-SARA

fredagsmys till ända

jobb imorgon = upp halv fem


Jag och syster har gått en promenad i de nya skorna efter mat och film och nu är det dags att ta sig mot sängen. Det är så sjukt tråkigt att jobba helger när så många andra ska ut och snurra, och dansa i Göteborgnatten. Denna sommaren är inte så många andra. Men september i Europa kommer bli underbart, får tänka på det och jobba på fast hoppet sjunker....

Börjar längta mycket efter Olle nu, men om en vecka är han tillbaka förhoppningsvis. Blir värre i höst, men det får gå som det går....



Vi hann inte till SJ idag (eftersom vi skulle hem och tvätta, som vi sedan glömde i dimman av den Grekiska maten). Men imorgon ska vi köpa interrailkorten...

Sängen som sagt....god natt

-SARA

riktigt fredagsmysigt



Det blev Hallomi och klyftpotatis, gott, men nästa gång tar vi nog och testar en annan Grekisk restaurang. Lite smaklöst var det allt. Vi har ändå det helt okej här hemma i soffan för gissa vad som snurrar i vår lilla TV?! Sex and the City så klart. Idag, special day....The Movie. Bara sett den 33 gånger förut, lucky 34.

-SARA

löparsko gånger fyra



Vi har nu båda två systrar fina hittat kanon joggingskor på Stadium. Dessutom på rea. Det ska vi fira med fredagsmys med Grekisk mat.



-SARA & SANNA

jobbångest

Vill inte jobba men sitter redan på vagnen mot drottningtorget så nu är det försent, j om jag inte ramlar och bryter benet vill säga.....

Efter jobbet ska vi gå och se om vi hittar nya joggingdojjor....det går ju inte jogga med brutet ben, får genomlida jobbdagen verkar det som....

-SARA

regnet det bara öser ner

I går bestämmde jag mig för att sluta klaga på regnet. Jag tyckte till och med det var riktigt mysigt, när det smattrade på paraplyet. Jag tror att om man slutar klaga på det kommer nog solen tillbaka. Titta tex på hur fint det är ute i dag, än så länge i alla fall.

-SANNA


bättre hy

Äntligen har jag börjat få bättre ansiktshy igen. I våras under spelperioden och modevisingarna fick min hud en chock tror jag och sedan dess har den inte varit sig lik och jag har gjort allt för den ska bli fin igen. Nu börjar jag äntligen märka resultat, det kan bero på att jag...

....inte äter choklad längre, minskat på sockret
....motionerar mera
....bytt smink och använder bara smink av samma märke
....förvarar allt mitt smink i kylskåp
....använder bara rengjorda borstar och makeup-pads
....är jättenogrann med rengöring
....använder bara rena handukar till ansiktet
....tar aldrig med fingrarna i ansiktet


Vissa av dessa saker kanske inte har någon betydelse alls, men hur ska man kunna veta vilken som är den avgörande effekten. Så jag fortsätter på detta sättet. Hej fina släta hy. Hej då böldpest och prickikorv....

-SARA


men jag är väl för jävla dum



Sitter på stationen i Borås och väntar på nästa tåg som inte går förän om tre kvart. Hade en jättebra anslutningsbuss som skulle gå bara en kvart efter att jag kom med bussen från Ulricehamn. Men självklart sitter jag på helt fel hållplats och drömmer medan bussen åker från ett helt annat stället på resecentrum. Jag är så himla trött och vill bara komma hem och så gör jag så här. Ett jävla pucko är vad jag är.

Dessutom stressade jag som en jävla gnu för att hinna med fembussen från Ulricehamn, när jag lugnt skulle kunna tagit den som går nu vi sex och ändå kommit med samma jävla tåg som jag ska åka med nu. Ja jag är arg, arg och irriterad i den staden man minst vill vara i vid sådanna här tillfällen. 

-SARA

100 miljoner på banken



Läste just om att vackra Harmione-skådespelerskan  Emma Watson, inte hade någon aning om hur mycket pengar hon hade innan hennes pappa efter hennes 18års dag skicka Emma på kurs i att hantera pengar. Då visade det sig lite slumpartat att hon hade ungefär 100 miljoner på sitt bankkonto. Vare sig hon följer råden från kursen eller inte så lär ju inte 19åriga Emma behöva jobba mer för resten av hennes liv. Grattis.

-SARA

nybakat



Innan jag tar kursen mot Göteborg ska jag få i mig lita av mitt nybakta bröd. Mammas abslout bästa fynd genom tiderna är nog hennes HomeBaker bakmaskin, som hon köpte på en loppis för 30:-, helt oanvänd. Det är bara att hälla i alla ingridienser till brödet och trycka på start så knådas det, jäser och bakas det i samma lilla maskin. Revolutionernade skulle jag vilja säga, även fast detta säkert inte är en purfärsk uppfinning. Jag vill tacka gud för den i allafall, eller om det var TVshop som kanske kom med idén först, oklart. I mitt bröd kramas jäst, dinkelmjöl, rågmjöl, linfrö, lite andra blandade fröer, olivolja, oliver och honung.

-SARA

drömmer mig bort....



...till 30 grader och solsken....

Ska jobba en timme till idag och sen blir det hem mot Göteborg igen. Lär ju inte vara finare väder där. Vi får kura ihop oss i soffan ikväll med en fin film och varmt te och drömma om Spanien i September. Imorgon ska vi köpa Interrail-korten. Det börjar närma sig...

-SARA

summer rain

 

...medan regnet vägrar sluta falla utanför fönstret lyssnar vi och njuter av en lite annan typ av sommar regn med Anna Ternheim, Nina Kinert, Ane Brun, First Aid Kit and Ellekari Larsson of The Tiny. Filmad av Christian Haag.

-SARA

nya arbetsuppgifter



...får jag nu hitta på åt mig själv när regnet (inte så överraskande) överraskade mig ute på fältet. Har ingen arbetsgivare så får helt enkelt vara min egen....

"Ja du Sara nu kan du ju inte vara ute mer när regnet faller på detta viset. Ta och städa huset du till änglarna slutar att gråta, jag själv sätter mig och kollar tv jag, lycka till"

Tror att en hög chefsposition skulle passa mig utmärkt....

-SARA

man blir ju så ledsen

Brukar läsa rätt många bloggar varje dag och kvaliten på dom är självklart olika. Men igår blev jag riktigt ledsen och arg när jag hittade en blogg, där tjejen i fråga hetsar till självsvält och tipsar om sjuka bantningstips. Nästan alla hennes inlägg handlar om hur man på ett ohälsosamt sätt kan gå ner i vikt. Dessutom driver hon någon slags "självförtroendeskola". Vem försöker hon lura när hon skriver om sitt höga självförtroende och sin hälsosamma syn på sin kropp.

Citat från hennes blogg:
"Sitter och njuter av min frukost. Två glas av min citrondrink och tre teskedar mini-Keso"

"En utav världens bästa uppfinninga, Cola Light. Cola light innehåller mindre än 1 kcal på 100ml, så drick drick, drick""

"När man duschar så ska man avsluta med att duscha kallt en liten stund, om du fryser måste även kroppen värmas vilket gör att du förbränner mer kalorier"


"Belöna dig aldrig med mat eller godsaker för att du "varit duktig", unna dig istället nya kläder i en lite mindre storlek än tidigare och sedan kämpa som tusan för att komma i dom"

Det värsta är när man går in på hennes kommentarer och ser hur många unga tjejer som "älskar" hennes blogg och vill ha mer av hennes tips. Jag kan bara hoppas att hon snart tar sitt förnuft till fånga och för sin egen och alla hennes läsares skull förändrar eller helt lägger ner sin sjuka blogg.


-SARA

 


åtta timmar

För en gång skull kommer jag nästan få mina åtta timmar under täcket. Om jag nu inte fastnar framför min nya lilla älsklingsdator. Den är nästan för liten och behändig att ha med sig och kan nog lätt skapa ett beroende. Men något ska väl varje liten männsika få vara beroende av. Bättre än droger och alkohol tror och hoppas jag....

Imorgon jobb igen, behöver jag nästan inte skriva eftersom jag jobbar alla dagar denna veckan + minst 6 dagar nästa. Så blir det när man har dålig ekonomi och två jobb. Men bättre tider spås. Jag känner mig hoppfull....

God natt sjunger SARA och Alfons i kör...

decktardags



Sanna har åkt tillbaka till Göteborg medan jag stannar här ute i skogen en natt till. Känns inte helt fel. Klippt gräset och ätit blåbär och rabarber. Nu är det dags för Miss Marples med en kopp te och lite nötter. Skulle inte vara helt fel om Olle satt här brevid. Känns som han varit borta en månad men så länge är det ju inte...snarare en vecka. Får hoppas han tröttnar på fästingar och tennis på Gotland och kommer hem snart´.

-SARA

skogvandring

När vädret blev bättre gick vi ut i skogen och plockade svamp och blåbär. Är det höst så är det...



Kolla lövet. Skojar inte, vi hittade det i skogen. Har skrivit om vädret lite för mycket idag men det är inte så kul i juli att hitta ett sånt där löv även fast det är vackert....

...svampen var allafall god och blåbären ska vi äta med hemagjord glass lite senare

-SARA & SANNA


från bikinibabe till eskimå



Alltså det här är inte okej. Jag fryser rakt in i hjärnan och måste gå klädd som en grönlandsbo mitt i juli. Kan sommaren inte bjuda på lite mer regn och kyla. Gärna lite snö och hagel också, tack. När jag vunnit 100.000 i månaden i 25år ska jag flytta till varmare breddgrader varje vecka som är sånt här kasst väder....

Ska köpa mig en trisslott....

(måste tillägga att jag först skrev att esikåer kom från Nordpolen, men smart som jag är kontrollerade jag mina fakta på wikipedia och upptäckte att de visst bor på Grönland, i Canada, Alaska och i Ryssland. Så nu slapp jag göra bort mig)

-SARA

haha, sara du är inte lite dum du

Jag tror inte att vädergudarna förstår svenska, de fattade så klart fel och trodde det var regn du ville ha. Smart, nu har du förstört hela dagen.



Pleace God of the whether, we want sun... love Sanna Ps. I have my nameday to day, make me happy

-SANNA

bikiniväder



Det trodde jag aldrig när jag vaknade upp med frostiga fötter imorse, men nu jobbar vi faktiskt i bikini. Kan behövas eftersom jag tappat all min färg. Kanske kan samla på mig lite solbränna innan regnet kommer tillbaka, som de ska göra ikväll. Mer hörre ni, vädergudar, om ni läser det här så skulle jag bara vilja upplysa er om att på regnfronten är vi svenskar ganska nöjda vid det här laget.....det räcker nu...sjöarna har fått sitt, åkrarna sitt, semesterfirare sitt och jag har fått min regndos för i år. Mer sol tack....

-SARA

fruntimmer nummer två

Sanna har idag med sitt andranamn Madeleine namnsdag denna fjärde dag i fruntimmersveckan. Madeleine är en fransk form av Magdalena som använts i Sverige sedan slutet av 1700-talet och betyder "från Magdala". Magdala var en by nära havet av Galiléen som betyder "tornet" på hebreiska.


Madeleine började öka i popularitet redan på 1950-talet och blev ett modenamn någon gång på 1970-talet. I slutet av 1980-talet nådde modevågen sin kulmen och nu faller namnet allt snabbare nedför listan. 31 december 2005 fanns det totalt 21 012 personer i Sverige med förnamnet Madeleine varav 11 489 med det som tilltalsnamnn. År 2003 fick 435 flickor namnet, varav 128 fick det som tilltalsnamn.
 
Källa: Wikipedia (var annars när man ska hitta sån här spännande och otroligt humoristisk information)


Grattis Sanna Madeleine Nilsson på lilla namnsdagen det firar vi med att plocka mer sten....tycker jag

-SARA


04.45. vakna. vakna



Solen lyser över björkarna utanför köksfönstret. Det är inte vidare varmt ute, men bara solen visar sig blir man ju glad. Har börjar vakan på ett visst klockslag varje morgon, käckt att kroppen har någon slags inbyggd väckarklocka. Synd bara att det är en bristfällig funktion och att man inte kan justera den där lilla väckningsmekanismen. Man vill ju inte vakan samma tid var eviga dag. Synd gud inte tänkte så långt.

-SARA

tror jag uppfunnit ett nytt ord

Funderade på, medan jag var ute med Alfon och Zack, om det verkligen finns ett ord som heter oräknerliga. Hmm...oberäknerliga, otillräckliga, oräkfrossa, orälsbuss, orektor....det går nog sätta o framför det mesta skulle jag tro. Fint ord, oräknerliga, oräknerliga....

...är otrött men måste vara ovaken nu i ostående position...annars kommer jag ojogga i skogen i odag....


-SARA


läggdags

Nu är jag trött, sov på tåget hem från Göteborg i dag, och jag skulle vilja sova mycket längre i natt, men måste upp för att jobba och tjäna pengar tidigt i morgon. Nu måste jag i alla fall göra mamma glad och hänga upp tvätten sedan ska jag, om jag orkar, läsa män som hata kvinnor av Stieg Larsson.  Har precis börjat och den var lite svår att komma in i men nu börjar den bli riktigt bra. Såg filmen för några veckor sedan så vet lite vad som kommer att hända men den är fortfarande riktigt intressant.
Nu hoppar jag i säng, God Natt

-SANNA


nu stänger vi tv för idag



Allt för lätt att fastna framför mina älskade tv-serier, men nu måste jag sätta stop för i dag (skulle kunna se oräknerliga antal OC-avsnitt till) Ska ändå upp halv sex imorgon, och eftersom Sara-Louise Nilsson är en mogen och ansvarstagande människa (något många av er inte hade någon aning om) går jag nu ut med hundrana och sen hoppar jag i säng....

Förresten undrar jag och Sanna oundvikligen vad vi åt igår som framkallar denna mindre underbara doft som smygit sig ur oss under hela denna dag.....får fundera vidare och hoppas för våra nära, kära och framförallt för växthuseffektens skull att det går över tills imorgon...

-SARA


åter igen i skogen



...med ny dator. Jag och Sanna impulsköpte en mini-pc i lördags och idag anlände den till Expert och vi var på plats efter jobbet för att plocka upp den. Vår nya reskompis är nu alltså en liten vit dator mycket mindre än min Harry Potter-bok. Lite svårt att skriva på är den allt, men man vänjer sig snabbt. Känner mig lite som en teknisk nörd idag sittandes med min nya dator och min nya telefon...nu får det vara slut på den här prylhetsen innan vi blir ruinerade och vi kan säga hej då och god natt till Europaresan.

-SARA

morgonjoggtur i blåsten



Det blåser lite idag. Men inte så man inte kan ta sin dagliga morgonjobbingtur. Trodde inte det skulle vara så skönt att göra svett till en vana på morgonen. Nu är det jobb som gäller och ikväll bär det av mot mor och far. Hörs senare.

-SARA

death eaters?



jag vet jag är nörd men snälla låt mig....

-SARA

här är den nu då min nya lilla älskling



"Ibland är en försäkring inte så tokigt" sa killen på telenor och langade fram en liten ny telefon till mig. Först blev jag besviken för jag hade minsann velat ha en likadan som jag hade förut, men den verkar utgått ur alla sortiment och portats från jordens yta och därför blev det en sån här liten W890 istället. "Nu har du fått dig en telefon som är mycket bättre än din förra" sa killen på telenor och ville att jag skulle kyssa hans fötter.

Även fast känslorna inte är vidare svallande just nu så kommer dom säkert med tiden, så är det ju i en del relationer, det gäller bara att ge det lite tid. Nu ska jag ge den en elchock och imorgon kan folk ringa mig och höra vad jag säger igen.

Hallelujah I'm back in civilisation....

-SARA

bästa filmen på länge



Nu är vi hemkomna från bion mycket nöjda över filmvalet. Mycket nöjda. Whatever Works var den bästa filmen vi sett på länge, ja bland de bästa filmerna vi sett någonsin faktiskt. Mer hjärtlig humor får man leta länge efter. Underbart fin manus och skådespelarinsatserna var över alla förväntningar. Tack Woody Allen för detta lilla mästerverk. Nu kommer vi somna gott medan mörka moln blåser in över Göteborg. Himlen är idag i uppror men systrarna somnar med Whatever works sjungande i hjärtat.

Johan däremot, han somnade redan på bion han....och där sitter han nog än skulle vi tro...

-SARA & SANNA


äntligen ny telefon och biobesök på gång igen

Har väntat i mer än en månad på att få en ny telefon (efter att min gammla  blev "stulen" på Sticky efter vår underbara inflyttningsfest) och nu har jag äntligen fått ett sms om att en ny telefon ligger och väntar på mig hos Telenor. Bättre sent än aldrig och nu tänker jag åka ner och hämta den och efter det blir det bio igen. Idag ska familjen Skattberg/Nilsson se Whatever Works med Larry David, Evan Rachel Wood och Patricia Clarkson i några av rollerna.



"Woody Allen återvänder till New York med en komedi om en vresig misantrop och en naiv, lättpåverkad ung kvinna på rymmen. När hennes stela föräldrar anländer för att rädda sin dotter, dras de snabbt in i en romantisk härva som slutar med att alla inblandade upptäcker att kärlek inte är något annat än en kombination av tur och förmågan att uppskatta"

....låter inte helt fel....

-SARA

då var det jobb igen

hej då helg. hej måndag


Upp tidigt för att till jobbet vi måste gå. Vad skönt det hade vart med en till ledig dag. Blev ju bara en denna helgen pga att vi fick hoppa in och jobba lördag. Kollade schemat och upptäckte att jag är ledig onsdag och torsdag. Inte illa. Då ska jag hem till mor och far och jobba. Riktigt ledig kan man inte vara när man ska ut och resa och njuta i en hel månad. Ha en fin dag alla ni semesterfirare i Sverige, njut av regnet.

-SARA

god bye mr sugar



Jag tror fan jag kommit över mitt sockerberoende. På lördagar har jag och Sanna vår onyttiga dag, och jag har längtat hela veckan efter att få äta en glass. Men jag var minsann inte sugen på glass eller något annat med socker i på onyttiglördagen. Idag, trots att jag både är bakis och varit på café har jag inte ätit något onyttigt, förutom lite av Sannas paj, inte så gott. Det är fantastiskt och härligt att inte hela tiden vara sugen på godis. Jag har alltså gjort slut, sörjt, bearbetat och kommit över min relation med Mr Sugar på mindre än en månad. Ett långt förhållande är till ända och jag har aldrig kännt mig lyckligare.

-SARA

blombud



Rosor på min dag. Skulle gärna velat att de kom med blombud men gick och köpte dom åt mig själv om sanningen ska fram. Fina är dom allafall jag tänker ändå lådsas att de kom från en hemlig beundrare.

-SARA

namnsdagsfika

med nya fyndbyxorna på och redo för söndagsfika inne i stan

mys på favorit café mums på linnégatan
´




Vi besökte först ett café på Haga nygata, där åt vi smaklös mat och drack smaklös cola light. Colan var iofs inte deras fel, men maten kunde dom lagt ner lite mer själ i. Besvikelsen över den tafatta bakislunchen gjorde att vi körde på säkra kort och drog till mitt favoritcafé Café Mums på Linnégatan. Där drack jag vegansmothie, en mycket välsmakande sådan. Fin fika med fina Sanna och lite smått dampiga Johan. Nu ska jag stryka tvätt och kolla Sex and the City.

-SARA

var tog stormen vägen?

15:46 | Lördag 18 juli 2009

Göteborg förbereder sig för storm

I natt väntas en kraftig storm med vindbyar på upp till 30 sekundmeter och mycket regn dra in över Västsverige


När hände det, var höll jag hus och var jag verkigen så full att jag inte märkte att det var storm?


-SANNA


grattis syster.

I dag har Sara namnsdag och det ska vi alldeles strax fira med att gå ut på stan och ta en fika.  Jag bjuder!
Grattis finaste syster.

-SANNA

i'm bad



Kan ju inte säga annat än att jag är sjukt bra på att dansa....

-SARA

dagen efter...

Mitt huvud har haft bättre dagar men det var värt det efter en kanonkväll igår....

hemma hos david på inflyttningfest




på väg in till stan



på styrbord barbord


-SARA

där vinet runnit ner


rann vettet upp

-SARA


nä nu är det nog snart dags att korka upp



Jag har tappat partygnistan nu ett tar, men ikväll är jag fasiken sugen på lite vin och Göteborgsrus. Först ska vi till David på inflyttningsfest och sen på stan på något billigt ställe. Sanna, Rebecca och Sara dansande runt Göteborgsnatten kan ju inte bli annat än fantastiskt....

...läste att det skulle bli storm ikväll men tänker jag glömma det....

-SARA

jaha och vem är jag då?



Behöver jag säga mer.....

men är du nyfiken så kolla in på http://sannanilssons.devote.se

-SANNA 

hela lägenheten full med lammkött

Johans vänner från Ulricehamn är på sin krogdebut i stan. Förfestar här hemma hos oss. Mycket  underhållande att ha ett gäng lammkött på besök. Den enas telefon ringer. Han pratar en stund och lägger på. Han säger: Mamma sa att vi inte får gå på McDonalds för någon har blivit nedslagen där. Vilket McDonalds frågar jag. Lammkötten ser frågande ut.

träningsdags



Fint väder är det men vi ska minsann in på friskis och svettas vi. Sen kommer min fina Rebecca och hälsar på mig under hela helgen, tyvärr måste jag in och jobba en stund imorgon men får tänka på att det blir lite mer pengar till resan...och sen synda mig hem. 

....Rebecca..Rebacca...alltid lika fint att umgås med min underbara...

vill bara ha mer



Underbara film. Den var annorlunda från de tidigare filmerna. Mycket roligare, mycket sorgligare, mer kärlek och ett helt annat upplägg. Gud vad jag gillade den, och gud vad glad jag är att jag valt att läsa böckerna efter jag sett filmerna. Alla som läst bara klagar. Jag klagar absolut inte i afton, jag ska nu somna och drömma mig in i Harryvärlden. Hångla lite med Ron tror jag....eller Draco...

harry, harry



Kom precis hem från jobbet. Det är skönt att bara jobba till halv tre faktiskt. Mindre pengar men mer liv åt eftermiddagarna. Denna eftermiddag ska vi på bio, jag och syster. Vi värmde upp med Harry Potter och fenixorden häromdagen men nu är det dags för den nya. Det ska inte bli tråkigt precis.


här blir man lätt lite åka-bil-fort-sugen



Har kollat Rallybrudar ikväll. Det var en riktigt fin film men underbara skådespelare. Två av mina absoluta förebilder, Eva Röse och Maria Lundqvist, var med och jag vill bara se mer av dem för varje film jag ser. Maria Robertson är inte så dålig hon heller, mer av henne också tack. Men framför allt mer bra svensk film skulle inte skada. 

Man blir dessutom lite sugen på att köra Rally här i soffan. Både min mor och far körde rally som unga och kanske kan vara därför det kliar lite i gasfoten.

Imorgon blir det mer film. Harry Potter på bio, men först en arbetsdag. Trisst men nödvändigt antar jag. Hur skulle man kunna göra för att bli ekonomiskt oberoende tro?!

första friskisbesöket på två månader


jag längst fram och sanna med flinten bakom

Nu ska Sara-Louise och Sanna Nilsson gå till Friskis och Svettis och träna. Det var inte igår och ska bli mycket underhållande. Svett var det här.

imorgon är en ny dag...

...och då ska jag och Sanna fixa iordning bloggen tillsammans för vi hann inte detta idag efter allt jobbande, telenorbesökande och mötessittande, men som sagt imorgon tar vi tag i den saken. Då ska jag också lägga ut en bild på Alfons nya bajspåsar. God natt.

med dubbar under skorna från världens alla hörn



Jag, Sanna och Alfons har suttit på Ladyfestmöte hela kvällen och passerar Ullevi med spårvagn, trötta och med hemlängtan. Det smälls raketer över stadion och ut strömar tusentals små männsikor från väldens alla hörn med dubbar under skorna och flaggor i händerna.

En och annan 90minutare med jakt och misshandel av boll kommer det bjudas på denna veckan när Gothia cup är invigd och vi inte längre får känna någon lugn semsterkänsla över staden. Inte ens i vårt Svenssonområde är det tyst och stilla. För här finns ett stort gymnasium där barnen sover på rad på golvet i gymnastiksalen. 

Jag är faktiskt redan (första dagen) lite trött på alla dessa fotbollsinbitna unga männsikor och deras tränare som fögäves försöker få dom gå på led och ta ner fötterna från säterna på spårvagnen, men känner mig på så pass gott humör att jag unnar dom en vecka i våran vackra stad. Men bara en. Varsågod. Tack. och God natt.

nu slår vi våra kloka huvudet ihop även i bloggvärlden



Jag välkomnar härmed Sanna Nilsson, lillasyster, sambo, högra hand, vänstra fot och bästa vän in på min älskade blogg. Sanna kommer i fortsättningen vara delaktig i att driva bloggen och skriva inlägg. Jag skriver ju redan om Sanna i varannat inlägg så tänkte att hon lika väl kan få flytta in helt och hållet. Återkommer med mer information om denna fantastiska ide lite senare idag...

Nu måste jag duscha och kasta mig iväg mot Göteborg (tur man har regionen runt kort på västtrafik)....ladyfestutvärderingsmöte ikväll och jobb på hotellet imorgon. Pust och phu...när ska vi hinna kolla på OC.....

god morgon och halsonten nästan borta



Imorgon kan jag börja träna för fullt. Ska dra med Sanna till friskis så vi kan börja träna ihop. Idag är träningsformen: ta ett steg - böja sig ner - ta en sten - räta upp sig - ta ett steg tillbaka - slänga sten i skopa. Jag och Sanna ska ut på åkern igen, som de två äkta bönderna vi är, mycket sugna på Europatripp och därför öppna för de jobb vi kommer över.

tröjan passade

Jag, Sanna och Johan hittade en skitfin tröja från GANT till pappa. 1495:- men som tur var har NK rea och denna fina tröja i ekologisk bomull blev inte så dyr till slut. Dessutom passade den kanonfint...tur det för det var ingen bytesrätt. Ibland måste man chansa och denna gången gick det kanon och pappa blev både fin och glad på sin femtiofemte födelsedag.

Me, mor, storasyster och moster sitter i soffan och kollar min favoritnaturfantast Martin Emtenäs i Mitt i Naturen....idag letar han aborre i sex grader varmt vatten vid kusten...han är underbar....

Martin Emtenäs och ett exemplar av världens största uggleart - berguven.

man kanske skulle bli ett med naturen....

pappa kollar sporten uppe. Sanna sover....lugnt i skogen....

synd man är så gammal



på textilhögskolans examensvising iår

Synd man blivit så himla gammal annars skulle jag nog försöka få mer jobb som modell, det är sjukt kul. Men för många år är jag fyllda, och jo, väger "lite" för mycket. Men kanske kan få gå någon vising som tant om hundra år, om jag håller mig iform, tills dess får jag hitta något annat att sysselsätta mig med. Det är mycket man skulle tänkt på när man var arton....

Teater, teater kom till mig....jag orkar inte komma till dig....

kanske en tårtbit för mycket



Pappa fyller 55 och det har vi har firat efter en lång och stressig arbetsdag. Mycket mer gäster på hotellet än beräknat, men vi fixade det och hann med tåget med en halv minut. Pust. Phu.

Men nu har jag landat i soffan hemma i gamla vardagsrummet och solen lyser faktiskt ute. Kanske ätit lite för mycket idag, men nästa vecka ska jag börja på friskis igen. Är sjukt pepp på att börja träna.....halsont får gärna gå över nu...

harry potter-biljetterna inhandlade



Äntligen är det dags för premiären av sjätte Harry Potter-filmen. Nästa vecka är självklart jag och Sanna på plats för att kolla in den på bio. Ska bli sjukt spännande för en 23-årig Harry Potter-fantast som mig. Å vad jag mycket hellre levt i J.K Rowlings fantastiska värld än i denna mig nu tilldelade.

Måste bort. Men på måndag går jag och Sanna till SJ och köper våra biljetter mot Europa, bort från tråkiga, regniga lilla Sverige. Bort från hotelljobb framför allt....

regnet fortsätter och köpsuget tar över



Men faskien vad jag fyndade på Weekday idag. Mina inköp för 180:- skulle jag till ordinare pris fått ge 1850:- för. Kan ju inte bli bättre för lilla plånboken. Passade på att köpa lite nya skor också. Har man fyndat så är man värd det. Eller hur...

tack gud för oc-boxen denna regniga dag



...eller kanske skulle tacka Warner Bros som ger mig modet tillbaka denna absurt regniga dag med lite soliga överklass hälsningar från Orange County...

en liten mus i vårt hus



Jag och Sanna har städat ur ett skåp i köket hemma hos mor och far, för där har en liten mus suttit och gnagt förnöjt på mer än ett litet havregryn. Nu har vi stängt in all gott-för-en-liten-mus-mat i glasburkar så det blir nog lite snopet för honom när han sovit matkoman av sig och återvänder för kvällsmåltid. En liten mus i vårt hus kanske somnat hungrig ikväll, men ibland måste man välja sida, och du får tyvärr hitta nya jaktmarker.

från 0 till 50



Jag mår mycket bättre idag trots att himmelens alla gudar hade hårdrocksfest och gick loss med all sin kraft för att störa oss stackars åskrädda svenskar inatt. Jag är nu uppe på 50 och imorgon är jag nog tillbaka på 100 om jag bara kan tillåta mig att ta det lugnt idag.

Lilla kollektiv Björcksgatan tänkte åka till Ulricehamn ieftermiddag. Så kan pappa fixa dunderförkylningsdrinken till oss. Den består av (på ett ungerfär)
*Varmt the
*Pressad apelsin
*Ingefära
*Honung
*C-vitaminbrustablett
*Kanske någon mer hemlig oidentifierad ingrediens


varför blir alla michael jackson fans nu när han är död



Alla hans fantastiska album låter ju precis som dom gjorde innan han dog, jag kommer ju inte börja lyssna på hans låtar mer för att han nu ligger nergrävd. Nä urs, fy och nej tack till all Michael Jackson-hystei. Men nu när tv4 och alla andra kanalen tjatat sönder minnet av honom, så kanske han kan få vila i frid och folk kan återgå till att bry sig om väsentliga saker.

les grandes personnes




Jag, Sanna och Johan kollar på De vuxna. En Svensk-Fransk film som utspelar sig i skärgården här på västkusten. Den är riktigt fin faktiskt, bra manus och många fina skådespelare. Skönt att se Björn Gustavsson i något seriöst för en gång skull, inte för han gör det särskillt bra, men ändå.

sjuk hela jag, hela dan

Gud vad dåligt jag mår idag. Ont i hela kroppen och huvudet pumpar som det inte fått lov att tänka på en månad och nu slått på högvarv. Idag tycker jag synd om mig själv. Tittar på Dårfinkar och Dönickar...alltid lite uppmuntrande.


mer från arvika...

efter lördagens lilla tupplur tog vi oss vidare för att lyssna på underbara maud

för att sedan trycka i oss en sjukt stor baguette för att återställa bakfyllan


sen var det bara att fortsätta kolla in kvällens utbud av band, först fleet foxes

thåström

korn

tiger lou

sen var det god natt arvika.....ses nästa år


hemma från värmlands djupaste skogar

Nu sitter man hemma i Göteborg med regnet smättrande på fönstret. Jag har en sån fin Arvika-helg bakom mig. Fin fast svettig.

onsdag

lite ladyfesthäng vid tältet på vip-campingen



torsdag

förberedelser på området



och ladyfest statistiska byrå på plats


lite hängmattehäng för att sedan jobba vidare mot Mando Diao

jaha hur många kvinnor finns på scen här tro....


fredag
 startar vi med lunch på restaurang, vad annars när man är på festival


för att vandra vidare för att fortsätta räkna statestik på frida hyvönen

se där en tv, vad annars när man är på festival

underbara teater nu drömimpro föreställning

och bob hund så klart

lite påfyllning i strupen för att kasta oss in i depeche-dans och bästa fyllan på länge




fever ray

för att sedan vandra längre än längre in i dimman

lördag
vaknar upp mindre lycklig över en fruktansvärd bakfylla

och nej...jag spyr faktiskt inte bara doppar bara huvudet i vatten...väldigt skönt. sen var det bara att torka håret, ta sig i kragen och ge sig ut på fältet igen

vi började med lite anna ternheim


pigga som nötkärnor

varade tyvärr inte hela dagen


mer bilder kommer.....en annan dag...

RSS 2.0