fredagkväll

Sanna: åskar det?
Sara: raggare!!


under museumstaketfrån utställningen trend på nordiska museet
utställningen livstycket på nordiska

- SANNA

trehundra år

Mer glad är min existens på Nordiska Museet.


från utställningen trendoch modemakt 300 år av kläder

- SANNA


varför jag

Hemtentan är inskickad.

Klistade, med en halvtimme kvar, in den i ett nytt dokument för att göra de sista juseringarna. Gör dem och känner mig så sjukt nöjd med innehållet. Klockan står på fem i tolv och hemtentan landar i vår seminarielärares inkorg. DÅ, upptäcker jag att den jävla datorn till version två har räknat om de 2533 (max ca 2500) skrivna orden till 3055.

Fick skicka in den första versionen, inte helt rättad, för att han skulle se att den faktiskt bara räknat till dryga 2500.

En glad, mycket nöjd Sara-Louise som tryckte på send-knappen för fyrtiofem minuter sen har nu bytts ut till en icke-existerande varesle som ihopkrypen ligger och tänker på att de dryga två dygnens slit kanske är förgäves.

För många ord = inte godkänd.

Varför jag.

- SARA

blixt och dunder

Vi lämnade studierna bakom oss en liten stund och gav oss ut på en joggintur i Rågsveds skogar, vädret var med oss och solen sken från en klarblå himmel, men precis när vi kom hem bröt det ut, himlen öppnade sig och blixtar for genom luften, årets första åskväder har dragit in över oss.

Nu återgår vi till inomhussittande arbete och hoppas att valborgsmässoafton bjuder på mycket bättre väder än det som visade sig här i kväll.- SANNA & SARA


tyngre medel

Att det inte går framåt tyder väl bara på att jag kommer få sitta fram tills solen gått ner och längre än så med den här hemska tentan. Det går iofs inte bakåt heller men om inget händer i lilla hjärnan min inom kort kommer jag fly landet.

Som Karolina sa borde det vara lagligt att ta till starkare medel än kaffe när man ska lösa en sån här uppgift på så kort tid.- SARA

systemet är inte öppet på en röd dag

En väldigt hipp tant på Norrtälje busstation säger:

- På fredag är det Valborg. Sen är det lördag och röd dag, då kommer det vara lång kö utanför systemet.

Hon fortsätter i ett förnöjt konstaterande till sin lika med åren komna, men inte för den skull, ohippa väninna:

-Så kommer de att banka på dörren klockan 10. Men systemet är inte öppet för det är en röd dag, men de vet dom inte.

Hon skrattar och fortsätter:

- Så var det förra gången det var en röd lördag, då stod de där och bankade klockan tio.

Hon forsätter, nu i småextras: 

Så gick det en kille förbi och sa "Haha har ni inte kollat almanackan?", "Vadårå" sa det första i kön. "Det är röd dag i dag" sa killen och gick vidare.

Den hippa vänninan svarar nu skadeglatt:

Då får dom gå och köpa folköl, det ska bli roligt att se.

- SANNA


vad ska man skriva...

...mer än att jag är trött som en gnu efter att ha suttit här vid skrivbordet nästan hela dagen. Har allafall massa mer att göra innan jag får lägga mig till rätta så är lika bra att hälla upp en till omgång av det sockerchockerande chailattepulvret från Espresso House. Kanske en joggingtur skulle sitta på sin plats men det har blivit istid och det regnar dessutom småspik så jag skiter nog i det.Sanna har anlänt med min fina nya röda klänning från Garden Collektion. Den ska jag bära vid speciella tillfällen. Har inte ens hunnit pröva den än. Kanske om några timmar.

- SARA

en lång lista

Vem är det som skriver och skriver men aldrig kommer till dörren? När dörren öppnas stängs den lika fort och jag svävar in i dimman och funderar istället på allt jag ska göra så fort jag är klar med den här hemska tentan. Det är en ganska lång lista det som skulle kunna börja med att jag ska...

...ordna upp min kaosartade garderob
...städa hela huset vårt eftersom "bitchveckan" är min
...gå till biblioteket och lämna tillbaka tretton böcker jag inte hunnit läsa
...jobba med systerkärlekkollektionen
...köpa frön och så roliga växter i trädgården
...börja läsa kurslitteraturen i tid inför nästa kurs

...först och främst göra klart hemtentan.- SARA


för bakens skull

Sara köpte en klänning till mig från Josefin Strids (http://josefinstrid.com) underbara vår/sommarkollektion 08/09. Tyvärr var den lite för liten över baken så det var bara att ta fram nål och tråd och sy om lite. Blir hur bra som helst.


vi kommer vara snyggast på balen josse

- SANNA


med sin frånvaro
Solen lyser fint över röd stuga med vita knutar och trasiga stuprännor men hemtentans smarta reflektioner över skolans styrning lyser med sin frånvaro. Här kommer man få knarka kaffe till fredag klockan 11.59 för att bli klar.

- SARA

jewelry- SANNA

hemtentan i hand efter fylld dag

Har träffat fina Rebecca som var i stan på snabbvisit för en liten fika tillsammans med lika fina Linn min.

Fixat
(det ena) bredbandet inne på Tre som var så sjukligt svårt att hitta idag så GPSen fick rycka in (butiken låg inte alls mitt på Kungsgatan). 

Har dessutom hunnit träffa några från förra klassen för en liten genomgång av tentan.

Arg har jag också fått vara,
mestadels eller bara på min seminarielärare som uppträdde väldigt konstigt under dagens redovisningsseminarium. Tur man slipper honom i fortsättningen.tro det eller ej men även idag dricks kaffe latte i solskenet

...sen kom regnet, sen kom tentan. Nu finns ingen återvändo.

- SARA

rosor

I dag anlände the garden collektion till Väddö. Nu är våren här på riktigt.

- SANNA

istiden är över

Det måste vara minst tjogo grader ute. Alfons tunga hänger i marken.- SARA

uppe allt för sent, allt för tidigt

Redovisningsdags och satt uppe och försökte förbereda mig allt för länge i går. Grundat med morgonpromenad och stor frukost allafall så det ska väl gå vägen.klädd i kjol från HM, linne från Horshagaarkivet och kavaj som är mosterärvd från Kappahl.

- SARA


trötthet finns inte i min ordlista i dag

Allt kaffedrickande (en halv kopp) har gett mig spring i benen, jag kommer alldrig kunna somna. Spinger runt som en galen ko och kan absolut inte sitta still.

För övrigt har jag haft en helt fantastisk helg och hittat många nya festställen som ger mig hopp om Stockholms uteliv.


Johan kan du inte komma hit igen? Älskar dig finaste.

- SANNA

dagstripp med mirakel

Eftersom syster liten glömde lägga ur en bunt med viktiga papper i huset fick syster fem år äldre åka till Norrtälje och hämta dem i dag. Fin stad ändå så en fika på stora gatan (den enda) skadade ju inte.

Dessutom skedde genom ett misstag ett intensivt kaffedrickandemirakel på detta café, kanske en ny vana är på väg att födas.

Nu blir det tentaplugg i stuvsta och mönsterkonstruktion på Väddö som står på veckans schema. Tur humöret är på topp på båda hållen, solen gör en människa lycklig!! Kaffe gör eventuellt människan lyckligare, synd bara att det smakar skit.

- SARA & SANNA

så gruset sprutar

Det har varit rekordaktigt varmt i dag så helt perfekt för årets första cykeltur tycker Sara och bryter upp det rostiga låset och cyklar utmed stuvstagatorna så gruset sprutar.


notera den sjungande ankan

- SARA

skulle ju pluggaMen det blev en heldag i sängen med pizza, ben & jerrys och film. Imorgon börjar allvaret. Imorgon.

- SARA

konstnärliga och kulturella ambitioner
Kulturnatten var fantastisk.

Vi besökte först Teater Brunnsgatan och såg deras väldigt fina föreställning "Kvart i fem-ekot" skriven av vår allas Staffan (en uppstoppad hund) Göthe. Första stoppet, en fullträff. Längesen vi skrattat så mycket på en föreställning. Inget "vi ska göra rolig teater" utan bara ett genuint manus toppade av rent skådespel. Vi vill ha mer av det i teatersverige.

Vi begav vi oss mot Odenplan och kollade in Bea Szenfelds couturekreationer gjorda helt i papper med inspiration från havet på Designgalleriet. Å så inspirerande. Mer. Mer.

Vi tog bussen ut mot Djurgården och på etnografiska museét fick vi höra till historien om Farbror Tompas lite småerotiska äventyr bland snoppfält och nunnekloster i Tibet.

Vi valde sedan att ta båten in till stan igen och fick se månen blänka i ett mörkt vackert Stockholmsvatten.

Vi smet in på Dramaten och fick lyssna till ljuva och kanske lite mindre ljuva toner från skådespelarna, sjungandes svenska visor. 

Vi drabbades sedan av en fruktansvärt stark öltörst och tyckte det var dags för lite rysk tokdans på KGB fortsättande med ännu mer dans på svartklubb i Gröndal efter det.

Våra kulturella ambitioner är idag placerade i sängen kollandes på Harry Potter och med en stor skål godis i knät.

- SARA & SANNA


någon helt annan stans

det började med vin i Stuvsta...

och slutade på en toalett någon helt annan stans.

- SARA & SANNA

 


vin och tårta

Allafall nästan. Med kesoplättar med grädde och jordgubbar och rosévin och Chapel Hill Sparkling till det så känns det nästan som födelsedagskalas. Linn och Sanna är så fina och hela helgen känns som det precis börjat..

-SARA


redo för helg någon

Änligen finns fungerande dator i huset i stuvsta och bloggen är tillbaka på banan, i huset finns också:

  • en full bunke med kesoplättsmet
  • mer alkohol än på länge
  • tre hungriga och helgtörstiga ungdomar
  • en hund med väldigt trötta ben efter en timmes joggingtur
- SANNA & SARA


heja hv

Match mellan djurgården hv71 just nu. Femte slutspelsmatchen och väldigt spännade jag och Johan kollar in det på datorn och det står 4-4, heja Hv vårat fina Jönköpingslag.- SANNA

vidare väder för innesittande

Ja, inte har vädret blivit mycket trevligare sen igår.

Kanske tur det. Motivationen för att sitta inne och plugga hela denna dagen är på topp. Hoppas bara på att inte behöva sitta till klockan två i natt också. Det grämer mig att inte kunna åka till teatergruppen ikväll dock. Men vad gör man inte för Ulla Johanssons bok Normalitet, kön och klass på 351 sidor.

ulla you're the best friend I can get this rainy days

- SARA


vi ser det snöar

Det som det har skrivits mest i dag om på facebook är nog trotts allt den här snön som mitt i april började falla. Precis när vi skulle ha alladag på skolan och umgås ute i det fina vädret, nu blir det till att sitta inne i stället, kanske sticka en liten bit på en tröja,  kanske se en liten film.- SANNA


nu skulle man vara kaffedrickare

Tänk vad vissa har det bra. Till exempel de människor som vid kursers sluts tentaplugg kan hålla sig vakna med hjälp av kaffebönans fantastiska effekter, medan då andra somnar med huvudet i boken allt för tidigt för ett nytt B.

Jag hör nu tyvärr till dem vars ögonlock inte kan fällas upp med hjälp av en kopp koffein. På efterfest och klockan början närma sig sju på morgonen då kan jag allt dricka den hemska drycken, men det är ju en annan sak, en annan historia.
Genom boken ska jag allafall idag. Inatt. Död eller levande. Med eller utan kaffe. Dessutom har ju min fina Linn vart och köpt ett nytt kollegieblock åt mig så en 15 sidor till ska jag väl kunna knåpa ihop.

- SARA

dansa min docka

Nu börjar Josefins balklänning ta form, bara yttepytte lite kvar. Det känns som om den 9 maj är långt bort och jag lugnt hinner klart. Det känns skönt.
- SANNA

mörkt och vuxetEn mycket vis profet sa en gång: "Om du en gång börjar med 86 procentig choklad så kommer den med bara 70 framstå som utspädd mjölkchoklad". Den visa människan var jag, som har hamnat i ett väldigt vuxet beroende av två bitar mörk choklad om dagen.

- SARA

då börjar det

Redan uppe och vart på morgonpromenad, ätit frukost och ska sätta mig med Bunars bok om valfrihet, konkurrens och symboliskt kapital i mångkulturella områdens skolor. Den är faktiskt väldigt intressant. Jag är för en gång skull pluggpepp. Hoppas det håller till elva ikväll, och att jag inte får mer skavsår i ögon, öron, hand, hjärna och bak.


kommer löven snart kan tro

- SARA

trött

I går började vi med mönsterkonstruktion på skolan, extremt roligt då vi får lära oss hur man gör mönster från början. Vi har gjort skjorta och kjol får se vad det blir i morgon.

Dock är jag lika trött varje dag när skolan har slutat, så jag går hem och gör lite lugnare grejer sådant man inte behöver räkna så mycket på och tänka en massa.

Till exempel har jag virkat en liten bjön som Johan ska få när han kommer hit i morgon. Otroligt töntig men ändå lite gullig.Nej nu ska jag gå och lägga mig då jag ska upp tidigt i morgon och träna rumpen stumpen.

- SANNA


hemmamatch

...och ångrar att inte allt redan är gjort. Ser så där måttligt fram emot denna och nästa vecka full med läsning och plugg, men från och med nu tänker jag allafall byta inställning och tänker suga åt mig så mycket jag bara kan av det som står i böckerna. Av kursens innehåll.Jag tycker numera att...

...alla böckerna är väldigt intressanta
...det är jättelätt att läsa, skriva och förstå
...inte vädret utanför lockar
...jag är smartast i Sverige och detta blir en enkel match....

...en hemmamatch som lätt vinns bara inställningen är rätt. Kanske får jag B på denna kursen med.

- SARA

stolt stärt

Jag och Sanna har ju lite smått börjat inse att våra ohälsosamma stockholmshelger, med godis och Ben and Jerry's i mängder har börjat sätta sig på mindre trevliga ställen. Baksidan man inte ser. Mer än på kort och när man råkar mäta stussens omkrets och ser att den visst ökat lite väl mycket de senaste månaderna. Eftersom vi inte vill leva utan livets goda är det bara en sak som återstår. Forma stjärten med hjälp av fantastiska övningar från topphälsa...och resultatet. Ja ni ser ju bara.- SARA

det blir en pluggfylld vecka

Ligger efter i skolarbetet och nästa vecka är det tenta. Så denna vecka blir till att sitta många timmar med huvudet långt ner i boken. Böckerna.


bara att plocka fram tekoppen och naturgodiset igen då, dags för tenta

Har varit riktigt duktig och sprungit en timme och sen tränat pilates på mitt rum. Dags att börja jobba på sommarformen. Mellan pluggvarven.

- SARA

flickan från ovan

Vilken underbar film. Precis i det bästa slag för en söndagskväll. Det var mörker, tungt och jobbigt. Det var ljus, vackert och levande. Det var bortom mycket annat som skapats. Det svävade några gånger iväg så man blev mörkrädd och sommarkvällslycklig på samma gång.Jag går och kollar på sjärnorna. Kollar på Cassiopeja och får en ide.
En ide som ska skrivas ner.

Mycket som kändes tungt, känns nu bra. Mycket handlar om att inte involvera, att inte bjuda in någon igen. Undrar om det alltid kommer vara så.

- SARA


på saga

Vi gick några meter ner på kungsgatan och fortsatte den nostalgiska eftermiddagen med att smita in på den vackra gamla biografen Saga.Vi tar och ser en film när vi ändå är här.

- SARA & SANNA

grädde för inspirationen

Sitter på mysigt femtiotalscafé på Kunggatan och äter bakelser och får genom dess gräddiga innehåll och caféets vackra väggar inspiration till ett gäng nya kläder till kollektionen. Här ska skissas.
- SARA & SANNA

söndag som den ska vara
Vaknar upp med en liten svag aning om att jag drack rödvin igår. Tog mig allafall upp ur sängen och drog Sanna med mig ut på morgonpromenad. Precis vad jag behövde. Solen lyser och himlen är klarblå, en perfekt dag för fortsatt arbete med kollektionen och kanske läsa lite kurslitteratur på en uteservering inne i stan. När SATC-avsnittet är slut och frukosten uppäten plockar vi ihop för en underbar söndag i solen.

- SARA

ny duschslang och vegbuffé

Äntligen har vi inhandlat en ny duschslang. Hur svårt kan det var liksom? Lätt.

Sitter på Hermitage och äter oss proppmätta och jobbar på kollektionen.


- SARA & SANNA

det går inte så fort...

..men nu påklädd och nästan klar ger jag mig in mot söders höjder med lillasyster och skissblocket i handväskan.


klädd i byxor från cheap monday, body från monki, tischa från weekday och fågel som gåva från min fina jessica

- SARA

att göra

Dagen ser på ett ungefär ut på följande vis. Eller rättare sagt ska vi försöka hinna med att...

...äta god frukost
...skissa klart på kollektionen
...beställa tyg
...fortsätta med mönsterkonstruktionen
...gå på bio (om vi förtjänar det)

- SARA & SANNA

som tärningen
tänk om inte. tänk om du. utan slag.

- SARA

med lockar i håret

Hemma från en heltrevlig fotograferingsdag och fredagsstädar nu i det som mer och mer blir ett ganska fungerande myshus. Lyssnar på Movits och snart kommer Sanna, då ska vi nog ta oss en sväng om till äppelknyckarjazz.
fantastiskt duktiga Sofia Bolander har stylat hår och make och hennes lika begåvade lillasyster har sytt klänningen.

- SARA


sovmorgon

I dag hade jag sovmorgon vilket betyder att jag sover en halvtimme längre för att hinna äta frukost och sedan sitter och väntar på att lektionen ska börja.

Nu är det alla fall strax dags för fredagsfika. Då brukar vi få något gått att smaska på till kaffet, undrar vad det blir i dag?


Nästa helg kommer Johan, kan livet bli bättre just nu?

- SANNA


modeillustration

I dag hade vi första lektionen modeillustration där vi målar av varandra i olika roliga/fina kreaktioner. Det var väldigt tröttsamt men kul.


Ett litet smakprov av dagens alla teckningar. Alla gjorda på 10 minuter.

Nu är klockan 9 och jag hade tänkt att krypa ner i sängen, det är tio grader ute, vi börjar klockan 11 i morgon och ett askmoln är på väg mot oss. Livet är allt bra spännande.


- SANNA


diciplinering

Jag och Madelene i min pedagogikgrupp har varit så himla duktiga idag. Vi har suttit på Kofi sen nio i morse och jobbat på grupparbetet. Vi kom på att vi tagit på oss en väldigt stor del av arbetet, men bra blir det. Skönt med att bara sitta två så man kommer någon vart. Ibland tycks begreppet om "ju fler kockar.." stämma väldigt bra.Hemma och mellanlandar en stund för att åka vidare till Jakan och spela teater ikväll. Vad otroligt lyckligt lottad jag är som får vara med i den underbara teatergruppen. Bättre än man någonsin skulle kunna önskat.

Min mage är lite full av allt fikande men min hjärta är varmt, min glädje är stor.

Diciplin. Jag gillar det.

- SARA

fjäril

In till stan och grupparbeta. På två. Skönt. Så får vi något gjort.


klädd i tunika från monki, halsband från glitter och fjäril från horshagaarkivet

- SARA

bara en öl

Vi har firat Mayras födelsedag lite i efterskott med middag, vin och öl och även tömt lite på vad som fanns kvar i barskåpet (bakom mikron). Precis så som det ska vara på en onsdag. Imorgon är det skola. Imorgon är det diciplin.

- SARA


eftermiddagspromenad
Det är äntligen vår på Väddö.

- SANNA


bättre i berlin

Vi planerar för fullt för en helg/halv vecka i Berlin i slutet av maj. Hälsa på Sara och försommarhänga runt tysklands helt underbara huvudstad.

- SARA

projektens tid

Har varit på möte med en regissör idag. Känns fint. Blir ett sidoprojekt jämte min älskade teatergrupp. All teater jag kan få blir jag lycklig av. Om jag bara kunde ta tag i skolan nu med. Lägga mig och läsa en stund efter kvällspromenaden.

Men först kolla tyg. Tyg ska beställas.- SARA

fina tyg

Nu är jag äntligen klar med väven som skulle bli en filt, men som nu kanske blir en jacka vem vet. Mycket tyg blev det.- SANNA

kämpa påJag och Alfons var ute på långpromenad efter en visst så mysig men inte så sömnfylld natt. Det är lite småkallt men härligt i luften, även fast vintern vindar envisas att hänga kvar känns det ändå att våren är på väg att tränga igenom. Kämpa på. Ge oss en månad. En månad går fort.

- SARA 


första turen

I dag har jag varit ute på årets första joggingtur. Det var jobbigt kan jag lova men uppfriskande. Nu kommer bara det stora problemet hur jag ska bli av med den fina röda färgen jag fått i ansiktet.

- SANNA

saknaden

I dag har varit en sådan dag då jag ångrar att jag går på väddö folkhögskola. Jag längtar hem så otroligt mycket och hade gärna haft lov en vecka till. Det är så jobbigt att åka i från alla där hemma och resa flera mil, långt bort.

Nu ska jag nog krypa ner i sängen och glömma allt det tråkigt, se fram emot imorgon när jag ska väva en fin väv och längta till helgen då Johan kanske kommer hit. Fina fina Johan.- SANNA

trettiosju sidor

37 är ju bättre än inget kanske man kan tycka. Men med mer än 150 kvar känns det lite tungt. Tur det är en intressant bok allafall...

...och jo jag hade kommit längre om jag inte fixat i trädgården istället. Men sånt är ju också viktigt.


 

- SARA


pluggdag

Ja då var det bara att plocka fram kurslitteraturen och börja läsa. Inga men.

Har anmält mig till dramalärarutbildningen. Så nu blir det så. I höst börjar jag läsa den inriktningen istället. Skulle jag tro.Det som är lite surt är att jag inte kan tillgodose mig min första kurs. Hjälp vad jag kämpat med den. Resultatet fick vi i fredags. B fick jag. Å vad jag är bra. Helt i onödan?

- SARA

med varierande kvalitet

Har hunnit med tre filmer sen igår kväll. Eller kanske snarare två och en halv.Gårdagskvällen började med nummer ett: Det finns inte ord för hur underbart fin och välgjord filmen Flickan var. Jag gillar den rakt igenom med dess orginalitet och hjärta får en i total upprymdhet.

Efter detta stordåd slängde vi på nummer två: Det finns inte ord för hur flummig Mälarpiraterna var, så pass otydlig och märklig att den efter någon timme vart helt ointressant. Kanske har den något, men då ska man nog se den själv och under koncentration eller eventuellt under total fylla.

Efter förmiddagspromenad imorse kom nummer tre i spelaren: Det blev den dansk/svenska söndagsfilmen Midsommer, lite så där lagom söndagsläskig och med lite så där lagom söndagskvalitet.

Vilken filmhelg va. Filmhelg i väldigt varierande kvalitet. Precis som det ska vara.

- SARA

tillbaka i stockholm tillbaka till verkligheten

Vet att syster stor sa att verkligheten började förra veckan men detta blev på grund av sjukdom uppsjutet. Imorgon blir det till att börja läsa, börja plugga igen, gå långa promenader och börja fixa i trädgården.

Även syster yngre sitter nu på Stockholms centralstation och väntar på att ta sig vidare mot Väddö och en ny vecka på folkis och sy som en dåre. Veckorna går och tyg måste beställas till kollektionen. Fyra plagg är skissade och nästan klara. på papper åtmindstone.Solen skiner.

- SARA & SANNA

å så fin
Lördagen är så fin. Lördagar är så bra. Jag och Cata har husmyst hela dagen och efter gårdagens underbara eftermiddag och kväll med "grupp fem" var detta som grädden på moset. Lördagen är dessutom inte ens slut utan kommer vara fin i många timmar till. Vilket underbart liv man lever.- SARA


för att jag har skaffat mig en ny mobil


Under dagens resa till Göteborg fick jag för mig att jag äntligen skulle ta i tu med mitt stora problem, trasig telefon. Gick in på 3 och det visade sig att mitt abonnemang hade gått ut för länge sedan vilket gjorde att jag fick en ny telefon och nytt abonnemang. Nu ska jag bara få i gång och förstå mig på den.

- SANNA


det är bara att bestämma sig

..så då var man frisk då. Vilken fantastiskt härlig känsla.klädd i byxor från josefin strid, underklänning från horshagaarkivet, linne och kavaj från monki

I eftermiddag ska min kära "gamla grupp fem" träffas och vi ska bowla, dricka bärs och mysa hela jävla natten lång.

Underbara fredag!

- SARA

syhyho

Glömde skriva att jag sprang in till syon idag för att diskutera min förfärligt förträfligt lysande framtid. Det blir så att jag får söka till dramalärarutbildningen helt på nytt.

Lämna det jag gjort och börja om från början. Men inte helt. Nä det är ju fel. Dessa kurser jag läser nu är liksom inte borta. Kommer bara bli ett litet hål där innan jul nästa termin.

Vad ska jag göra då tro? Jobba, korsa atlanten med båt eller varför inte hälsa på min fina Sofie på andra sidan jorden. Bra idé underbara Sara. Börja spara!- SARA

mellanlandar

Det blev inget grupparbete vilket glädjer mig i tillståndet av pulserande huvud och skärsår i hals. Tar mig en tablett och slänger mig på soffan en stund. Kollar lite SATC. Tack Jane återigen för du (lite motvilligt från min sida) introducerade mig för denna underbara serie.


och snart kommer nästa film

Men va fint det är ute. Vår är precis vad det är och blommorna slår en efter en ut i trädgården vår. Tjoo. Kan jag bli frisk nu. Tack!

- SARA


det blir en lång dag

Idag är en lång dag. Känner det redan nu. Frisk. Nä. Någorlunda pepp. Njo.

Då ska man hinna med:

- Seminarium i tre timmar (och inte läst boken)
- Grupparbete (som känns mer eller mindre omotiverat)
- Teatergruppen (stocken ligger i väskan)

Hemma för sent men hoppas på att få sova ut imorgon.

- SARA

tur jag steg upp

Det har varit en så himla fin dag trots att min kropp, mina öron och min hals mått bättre så har hela jag i stort sett mått så hyvens uppfriskande levande.

Det var varmt när jag kom ut. Det var vår. Föreläsningen var lite svår men känner att jag är tillbaka på banan igen och har lite koll. Under eftermiddagen har det blivit fint i huset. Så fint här är.

Cata har flyttat in och hon passar så himla bra här i huset, här hos oss. Vårblommor har vi köpt. Snart är våren här och trädgården ska få sig en rejäl omgång. Ett uppsving som den inte sett på länge. Allt otrevligt hamnar i gropen.Imorgon är jag frisk. Det är bestämt.

- SARA

vill inte kliva upp

Det gör så ont i halsen och öronen mina och huvudet pulserar idag också. Tror dock jag måste åka till föreläsningen idag. Annars är jag mer eller mindre körd och kommer inte fatta något och kommer få sluta plugga. Typ. Måste också försöka fixa kurslitterarur vilken visade sig inte dykt upp än (efter tre veckors väntan). Jag hatar måsten när man är sjuk. Ipren vart är du?- SARA

varför blir jag inte förvånad

X2000 var fyrtio minuter försenat till Skövde. Vem vill i förkylt lite halvdeppigt tillstånd sitta i den hålan allt för länge. Befinner mig allafall äntligen på sista tåget mot huvudstaden nu. Tur man har en dator och en SL-sida som ger hopp om att jag kommer hem till dörren ikväll trots att SJ aldrig vill komma i tid. Tur också att morgondagens föreläsning inte vill börja förän halv två.

- SARA

back to reality

Har gått med en liten klump i magen denna vecka på "hemmaplan". Klumpen skriker studier, kurslitteratur, hemtenta och grupparbete som jag bara släppt. Släppt som om det inte skulle existera när man befinner sig i ett annat landskap. Om någon timme åker jag tillbaka till Stockholm och känner att klumpen kommer gå över till en stor sten. Det känns som jag kommer ha så himla mycket att ta igen men att jag inte vet vad det är. Back to reality. Var det värt det tro?
- SARA

skär i hals

Inget jobb blir det idag. Mer massa ipren, te och vila. Ikväll går buss, buss, tåg, tåg till Stockholm. Ser väl inte fram emot det så jag hoppar jämnfota precis. Men får proppa i mig massa fler värktabletter och hoppas på att det går hela vägen fram.

Jag hatar att vara sjuk.

Får allafall över 9600 tillbaka på skatten. Försöker tänka på det en stund.

- SARA

en enfaldig måndagskväll

 

Hela fina familjen är samlade i Horshaga och äter påskmatsrester och kollar på Den enfaldiga mördaren.

En svensk klassiker av Hasse & Tage. En fantastiskt klassiker.

- SARA

en fin söndagsafton och en sjuklig måndagsmorgonLika mysigt varje gång att träffa gamla gynmasievännerna. Vilken underbart slut på den fina påskhelgen.

Idag vaknade jag med huvudvärk och feber vilket ju inte var så värst trevligt. Blir en dag framför teven med en kopp te i handen. Så är det bara att hoppas att jag är frisk tills imorgon.

- SARA

borta bra....Festen hos Sofie var fantastisk, så fort jag kom till Ulricehamn ändrades mitt dåliga humör, vad det känns bra att vara hemma.

- SANNA

för denna gången
 

Har haft en fantastisk helg i älskade Göteborg. Vad fint. Vad fint livet är omgiven av de bästa av vänner.

 

- SARA


wilma och betty

I kväll är det påskafton det ska firas med maskerad hos Sofie i Ulricehamn. Efter många förvirrande stunder bestämmde jag och Emelie för att vi skulle föreställa Wilma och Betty i Flinta.

Jag har ängnat hela min dag åt att sy våra maskeraddräckter och nu är jag äntligen klar. Synd bara att jag är helt slut och inte alls känner för fest. Lite tv-tittande kanske ändrar på det humöret.

- SANNAkänn ingen sorg för mig- SARA

vännerDet är på västkusten ni är som finast.


- SARA


god morgon långa fredag

Snart bär det av mot västkusten för att träffa min fina Jennifer. Det händer inte varje dag. Inte ens när jag bodde i Göteborg hann vi träffas så mycket så hemskans trevligt ska det bli. Mot kvällen ska vi möta upp Therese från Royal också. Ett till kärt möte där.


jennifer och jag på kent på slottskogsvallen sommaren 2008

Snön faller utanför fönstret och det känns otroligt att våren kommer vara här om en månad, men ändå känns allt så fint. Vad jag längtat efter västra Sverige, det känner jag nu.

- SARA

mitt dagsuppdrag

Jag skojar inte när jag säger att det tagit hela dagen att storstäda mammas badrum. Fint blev det. Allt som kan glänsa glänser och allt som kan blänka blänker.- SARA


håravfall

Vårklippning. Ett nöje min underbara inte tycker är jätteroligt men skönt när det är gjort. Vinterns dreadlocks är ett minne blott.- SARA

skärtorsdag eller första april

...eller både och. Ska man ta sig en tur på en kvast eller lura skiten ur någon det är frågan.Funderade på en lögn här men för det första gillar jag inte lögner och för det andra förlorar jag bara själv på mina "ljugaförslag". Som att jag skulle vunnit massa pengar, fått en filmroll eller kommit in på teaterhögskolan som reserv. Allt det där är jag ju bara bitter över att det inte inträffat på riktigt, så skiter i lögner och går till jobbet och tjänar lite pengar, fortsätter söka roller och plockar ut texter för sökningarna till nästa vinter.

- SARA

RSS 2.0