efter mysig stundPå tåg mot Stockholm igen efter mysig stund i hembygdspark. Musik, gamla ting, våfflor, nitlotter och en bild på vår kära morfar med dragspel i famn.

Nu ska här skrivas packlista.

- SARA & SANNA

med dumstruten på

Lilla älsklingen är depprig. Jag vad skulle man själv inte vara med en dum tratt runt halsen. Han har tydligen fastnat med sporren och rivit av hela klon. Gullin min får gå med tratt en vecka så hoppas vi på att infektionen går ner.Snabbvisit i Stockholm ikväll. Det skulle vara rep men blir ingen illa nog. Inte bara allt för mycket pengar på tågbiljetter slängda i sjön utan också ett lite väl pressat repschema i Augusti, men vi löser det. Det gör vi.

Innan vi sätter oss på x2000 igen så blir det en joggingtur och sen lite våfflor på hembyggdsparken. Kära PRO-vänner here we come.

- SARA

vila i frid

Tjugohundrasex. Någon vecka efter studenten och en fullproppad liten vit bil ger sig av mot Hultsfredsfestivalen. Skulle utmynna i att bli ett av det bästa festivalminnena någonsin. Tre år tog vi tältet, ölflaken och gummistövlarna och åkte, men sen försvann något. 

Tyvärr verkar vi inte vara de enda som sett Hultsfredsgnistan slockna för i år har så få biljetter sålts att hela festivalen tvingas ställas in. Ställs inte bara in för i år, utan lägger ner helt. Fick ett mail sent i går kväll om att Hultsfredsfestivalen AB, efter 24 års festivalarrangerande i Smålands djupaste skogar, kommer ansöka om konkurs.

Så vila i frid Hultsfredsfestivalen.
du bär många vackra minnen med dig ner i graven

- SARA

det ska vara en stig här någonstans

En riktigt ansträngd morgonpromenad över en timme off road.

På dagens schema:

...måla
...tidig lunch
...veterinärbesök med Alfons lilla onda klo
...fortsätta måla om tiden finns
...njuta av sommaren så klart

- SARA & SANNA


lyckans juli

Planer om Arvika. 17 dagar kvar. Regina Spektor. Babyshambles. Robyn. Timo Räisänen. Alice in Videoland. Familjen. Johnossi.......och innan dess ska vi hinna med en 11 dagar lång Europatripp. Lyckans juli.

- SARA & SANNA


värmeböljan har bara börjat

Lång dag vid sjö. Tvättat och målat hus. Badat lite över knäna. Solat och löst korsord. Varit på tripp in till stora storstan, köpt klosax, ätit mjukglass, hämtat DVD-spelare och sedan ätit kvällsmat i den väl uppvärmda stugan, efter den väl uppvärmda dagen.

Imorgon och resten av veckan blir en lika vackra dagar, därför har jag även inhandlat solkräm.Funderar på en joggingtur men här finns ingen dusch. Här finns en sjö, med en orm i. Blir popcorn och Sex and the City istället.- SARA

drömmar i kvadratmeter

Som tur är slipper vi huset på Daggstigen nu i dryga månaden men jag har aldrig längtat efter ett nytt boende så mycket som nu. Har troligtvis tittat på varje bostadsannons på hemnet och drömmer mig bort i inredningstidningar för att för hoppningsvis flytta till nya kvadratmeter redan i tidig höst.


fotot från danska boligmagasinet


fotot från elle interiör


fotot från drömhem och trädgård

- SARA

världens modernaste land

Lite smått brända över axlarna efter en underbar dag med gräsklipp, hustvätt, bad upp till knäna, badminton och långpromenerande, sitter vi nu och kollar på tvåan.

Fredrik Lindström och Världens modernaste land är fantastiskt söndagsnjutning. Det är så roligt hur vi svenskar beter oss, hur vi svenskar agerar och tänker. Roligt, intressant och aningens skrämmande.

- SARA


vilket jag nu tänker lämna

Sitter på verandan och äter frukost. Småland igen och mer sommar kan det inte bli. Hilmen är klarblå och det är redan över tjugo grader ute.Blir inte mycket Stockholm nu för ett tag. Hem en sväng på onsdag eller torsdag, repa och packa. För om exakt en vecka sätter vi oss på tåg mot Malmö. Tio dagar i Europa, fyra i Arvika. Så två veckor hemma hos mamma och pappa.

Har gått in i något slags orostadie, vilket jag nu tänker lämna. Denna sommaren är till för att njutas av och jag har så mycket at se fram emot och leva i så det finns ingen anledning att deppa ihop. Det jag saknar kommer komma, det jag älskar kommer finnas kvar.

för jag tror att livet just har börjat och det blir. det blir vad jag gör det till.

- SARA

i den vackra kvällen
- SARA & SANNA

och jordgubbarna är rödare än någon annan dag på året

Vi förbereder i vår (numera) vackra trädgård. Klippt gräs, lyktor i träden och ett midsommardukat bord kan göra så mycket.
...och Tippe är med och hjälper till så klart.Rosévinet står på kylning, potatisen är kokad och jordgubbarna är rödare än någon anann dag på året. Snart blir det midsommarfest.

- SARA & SANNA

ser en stjärna falla

Midnattsjogging är ingen dum ide när den vackra dagen är för varm och när det i den tidiga kvällen repas i Jakan.

Just som fötterna började kännas tunga och jag tänkte på något jag inte borde tänka på så såg jag en stjärna falla.

Plötsligt känns allt lite finare igen även fast det jag önskar känns för långt bort och lär försvinna lika snabbt som stjärnan lämnade himlavalvet. Det viktigaste är att inte involvera. Upprepa.

Det är sent nu. Lite oklart och luddigt. Det är midsommar imorgon och jag ska gå upp tidigt och somna sent. Lägga sju blommor under kudden och drömma om min stjärna som alltid faller allt för långt bort för att önskan ska slå in.sånna som vi. med lyckan mitt i sorgen.

- SARA

bland kaffe och blommor

Inte många minuter från oss (på svårväxlade cyklar) ligger en fantastiskt fin handelsträdgård. Vi fikar, vi njuter, vi doftar, vi köper och vi cyklar hem igen och gör fint i trädgården inför midsommarfestligheter imorgon.- SARA & SANNA

vackert från vackra

Jag har fyllt år, i en vecka ungefär. För 20 år ska firas och det har jag gjort, med fest, tårta, systembolaget, kryssning, dans och parkhäng.
Detta är ett urval av presenterna jag har fått av mina underbara.
Nu ska jag och Sara fortsätta fira men chokladbollar, popcorn och SATS

- SANNA

sommar på söder

I den tidiga morgonsolen gav vi oss in till vårt älskade söder för att ha en heldag i solen.
Mer än solat har vi också..

..fikat på blå lotus uteservering
..kalkylerat och letat lägenhet med stark beslutsamhet att snart slippa daggstigen
..tagit en lunchpomenad och sett drömhus på lotsgatan
..ätit pizza på söders första pizzeria
..raggat på flyttkillar utan tröja med hund
..ätit glass från söders godaste glassbar
..speat yatzy på Nytorget
- SARA & SANNA

de vackra och jag på hav

Vi har haft en fantastiskt dag till havs. Har ju inte kunnat skriva om mina lite försenade fördelsedagsplaner, eftersom det var okänt för syster min vad och att vi skulle göra något fram till 06.25 imorse då vi gick av vid färjeterminalens hållplats och en stor båt låg framför henne, Emelie och mig för att ta oss till Åland och tillbaka på lite minikryssning.


redo för att kliva på silja europa


med mousserande och stor frukostbuffe lämnar vi värtahamnenmånga mysiga timmar på soldäckbåtbyte i mariehamn och sen lite lunch på detoch ytterligare sex timmar tillbaka på det vackra östersjön med mina vackra

- SARA

andas in drömmar om europa

Tre små fröknar Nilsson sitter med varsin interrailbiljett i handen och drömmer om Europa som bara är två veckor bort. Söder ut det bär. Öster ut det bär.

Berlin. Krakow. Budapest. Prag.Annars. Solen lyser imorgon. Äventyr i sikte.- SARA

på tåg igen

Ett av de bästa sakerna vi någonsin gjort må vara månaden i Europa förra året. En hel månad blir det tyvärr inte i år men tio dagar i underbara öst ska bokas. 5 juli åker vi.


budapest 09 snart är vi där igen

- SANNA & SARA

emelie min emelie

I morgon klockan kvart i ett kommer min fina Emelie hit. Det ska bli så fantastiskt, vad jag har saknat henne. Vi ska bland annat beställa biljetter ut i Europa och dricka vin i Stockholmssolen.Fina sommar, fina Emelie.

- SANNA

sår som alltid läkerVi hade en mycket fin kväll igår. Märkligt nog och samtidigt inte så märkligt så slår det över och ångesten kommer smygande mellan ölglas och dansanta människor. Ångesten som pekar på en ensamhet som inte ens finns. För lyckan kommer inte ensam den har en svans av förflutet med sig. Svans kan kanske vara bra men för det mesta känns den bara i vägen, men kapar jag den är jag rädd att balansen rubbas och jag slutar ta mig framåt överhuvudtaget.

så står det skrivet i pannan att man väcker en ångest när man släcker en annan

Men när molnen sakta glider förbi och vinden fläktar över sår som alltid läker så känns sommaren, vännerna och livet så självklart igen. Det läker.- SARA

vi festar som kungligheter istället

Jag erkänner. Grät under bröllopet. Nybroplan gav oss storbild, guppande hjälmar, hästöron och nästan ett nygift kungligt par live. Det var vackert. Till och med lite av det herr Prälle Präst sa.

Nu dricker vi vin för överheten och festar som kungligheter hela natten för att dränka sorger som inte finns och finna kärlek som redan är funnen.

...och Sanna har gått på systemet för första gången i sitt liv. Det finns ingen morgon.

- SARA


tidig sol

Längesen jag var upp runt sex (ja alltså efter att jag gått och lagt mig först) men när solen lyser när man kommer utanför huset så känns det rätt skönt att man är uppe och någorlunda pigg i bollen. In och repa till tolv sen är det bara att hoppas att solen fortfarande står högt. Lunch i park vore inte helt fel.

Sen var det ju den här Victoria. Ingen teve har vi så inte kan man kolla genom den och trängas i stan känns ju inte överdrivet lockande. Har ju inte vart vidare rojalist förut så varför vara det idag.


today is the day...för att sluta ta sig mellan benen offentligt prins daniel

- SARA

bra där sara-louise

Jag har varit duktig idag.

Duktig för att befinna mig på arbetsveckans sista dag. Jag har kalkylerat på en mycket viktigt sak. Jag har ätit mycket, nyttigt. Jag har tränat mycket och vad jag inte gjort mycket av är att dricka vin. Inte en droppe har genom strupen runnit. (Sen att det beror på att jag måste gå upp tidigt och repa imorgon behöver ju inte nämnas fetstilt).

Vi såg en hemskt hemsk film ikväll. Hemsk på många sätt och då inte på ett skräckrelaterat sätt, för sånna filmer beblandar jag mig inte med. Knappt att jag vill beblanda mig med en film som Downloading Nancy heller i och för sig. På ett sätt ändå bra att göra det tror jag. Känns att man lever, att man andas och mår bra. Filmer som ses en gång men som inte tas ner för peppande filmkvällar utan får ligga i bakhuvudet för att försöka förklara saker som inte går att förstå.Destruktiva beteenden som inte alltid går att förklara. Som ibland går att förklara men som inte går att finna lösningen till. Som ibland bara finner en utväg men som aldrig skulle uppstå om inte förklaringen fanns.

- SARA

chapter 27. paris

Vi tog våra pengar ur burken hos moster och köpte ett gäng filmer på Hemmakväll i Nässjö. Först ut och in i DVD-spelaren blev Chapter 27 som speglar mordet på John Lennon ur mördarens synvinkel. En otroligt bra skådespelarinsatts av herr Jared Leto (modellen fetare än vanligt). Obehagligt. Skrämmnade. Snyggt.

Igår kväll firade vi Sannas kväll och drog nummer två ut vår nya filmhög vilket visade sig vara en helt underbart bra fransk film. Paris. Med musik, skådespelare och manus från himlen. Enkelt. Rent. Liv.Vad blir det idag kan tro.

- SARA

fina födelsedag

Fina födelsedag. Den firas bäst med föräldrar, älskade syster, tårta, tåg med inte så roliga toaletter, sushi, ros från finaste pojkvänen, film, film och sedan lite SATC som efterrätt.

- SANNA

tjugo år sen. tack.
Du sitter här brevid mig. Du blundar och du är så vacker så jag får tårar i ögonen. Av stolthet, av glädje, av kärlek, av lycka.

För några år sen kände vi inte varandra. Du var min lillasyster och jag din stora som varken var snäll eller stöttande mot dig.

Så kom den dag då du växte ikapp mig. Då jag fick möjligheten att upptäcka den vackraste människa jag någonsin träffat. Du visade mig livet, du visade kärlek och du visade hur vi systrar kunde börja leka på lika villkor.

Du har lärt mig mer än någon annan.

Jag är elak ibland och jag förstår inte alltid vad du sjunger om men för varje dag så växer vår vänskap mer och mer. Du är den människa i mitt liv som aldrig får försvinna. Då försvinner jag med dig. Så mycket betyder du. Så mycket betyder allt det du ger.

Jag älskar dig Sanna och idag är din dag. För tjugo år sen. Tänk om den dagen aldrig kommit. Så glad jag är att du kom och du att finns i mitt liv.

Tackar. Grattar. Skrattar.

- SARA


torsdag är en bra dag för födelsedag

I dag fyller min syster, min bästa vän och min andra hälft 20 år.

Det betyder bland annat att...

...inte Sanna behöver stå femtio meter från systemet när jag handlar
...vi inte behöver springa runt från klubb till klubb för att vakterna är tjugoårs-petiga
...hon får hyra bil på OKQ8
...vi båda är vuxna och kan sätta igång med våra vuxenplaner på vårt vanliga ungdomerliga sättGRATTIS SANNA 20 ÅR. TJOOO.

- SARA

städ och puts

Klippt gräs, lagt klart stenig rabatt och städat lilla men inte så rena sommarstuga. Hem till Horshaga en sväng för grillat och mys med pappa.

Imorgon blir det Stockholm igen för första repet i Jakan. Yeey.

- SARA

himlen är oskyldigt blå

Sitter och njuter av en frukost på altanen med klarblå himmel ovan oss och lugnet runt omkring. Det är så här en sommarstugevistelse ska se ut och kännas.Först på dagens schema blir att klippa gräs samt leta efter sten till rabatten. Leta efter sten i Småland. Vet hur det låter.

- SARA & SANNA

känns ganska bra igen

Ensamma i stugan sitter Sara-Louise och Sanna och kollar film. Här är mysigt igen och hela morgondagen kan vi jobba klart med vår fina stenrabatt.Allt känns ganska bra igen. Nästan allt.

- SARA

hur ska jag kunna låta bli att möta det

Funderar på vad det kan bero på. När det är så mycket lättare för henne att visa ilska och hat än att kunna krama om och ge kärlek. Jag funderar över om hon inte älskar mig alls, om hon aldrig gjort det. Eller om det är mitt fel. Funderar över vad jag gjort.

Hur ska jag kunna möta det. Hur skulle jag kunna låta bli att möta det. Hur ska jag kunna låta bli att gråta.

Förstår vad jag själv fått den biten från, varför jag var sån när jag var yngre. Förstår vikten i att så fort som möjligt lämna det helt.

Denna dagen är en jobbig dag och jag vill hem till Stockholm igen.

- SARA

runt sjö

Drog på oss promenadskorna, kopplade Alfons och tog oss runt hela sjön här vid sommarstugan vår. Två timmar senare klev vi över tröskeln på Orrbacka igen. 

Småland är vackert, men här finns på tok för mycket knott för att det skulle kunna bli ett permanent boende för oss. Knott är det värsta som finns. På onsdag tror jag det bär av mot Stockholm igen.


Vi skiter i sommarkursen förresten. Finns roligare saker att göra i sommar.

- SARA & SANNA

och solen letar sig fram

Vi satte spaden i jorden och bara några secunder senare svävar tretusen knott över, runt och under oss. En timme av myggmedelrollande klarade vi sen kastade vi oss i panik i sjön.

Nu har solen letat sig fram och vinden blåser så nu kan vi ta nya (spad)tag.

- SARA & SANNA

lördagskväll i skogen

Åkte på lördasmorgonen hem mot Horshaga för att senare på kvällen åka på fest i en lada mitt ute i skogen. Jag, Emelie och Josefin åkte dit och det bjöds på mat, underhållning och dans.

- SANNA


på plats

Nu är vi båda på plats i stugan tillsammans med mor vår och storasyster Stina. Här är fint men här är kallt. Sommar kom tillbaka.Imorgon blir det jobb.

- SARA & SANNA

tänker för mycket och känner för mycket

Sitter och tänker och känner och känner och tänker.

Det är inte jobbigt. Jag mår bra nu. Bättre har jag aldrig mått men jag behöver närheten. Ganska snart tror jag. Vart finns den? Vart finns du? Finns du?- SARA

det sociala spelet med den fyrbenta vännen

Smålands skogar kallar på mig och tåget har precis lämnat huvudstaden. Alfons och Sara-Louise åker tåg.

Att ha hund är en social gåva. Ibland kan tyckas märkligt att det krävs en fyrbent vän för att människor ska ta kontakt med varandra, men jag är bara glad att jag träffar så mycket folk, så många livshistorier som genom ett litet grått knyte delas. Hundar och alkohol förenar människor.

Det tråkiga i dagens sammanhang då mina sociala lustar håller på att rinna över är hundkupeen ekande tomhet. I hundkupens sitter bara två varelser och det är jag och det är Alfons. När man vill umgås finns ingen där att göra det med och när man inget hellre vill än att vara ensam så står vi på varandra och andas otrevligt. Tur Alfons finns allafall. Nu ska vi diskutera tvåsamhet och religionsfrihet.

- SARA

många steg

Gårdagen var fantastiskt. Jag älskar ordet fantastiskt.
Idag har vi tagit många steg, Stockholms runt. Uteservering vid Medis. Götgatan upp Götegatan ner. In i affärer ut ur affärer. Stan. Gallerian. Zara. Glass. Tunnelbana. Hemåt.

Vin. Älskar ordet vin.- SARA

i hus. fredag. och vi älskar. i dimma.
...längre och längre in i dimman.

- SARA

live in a closet

Min klädkammare är ett minne blott eller kan man säga att hela mitt rum har blivit en walk in. En garderob, en syatelje och sovrum i ett. Walk-in-creativity. Så här är det att leva kollektivt.

Underbart.


- SARA

alfons & råttan

- SARA

annika


Spontanitet. Sara gillar.

Om sex timmar på ett ungefär anländer min underbara Annika till Stockholm. Bättre fredagspresent går väl inte få. Även Annikas vän Sanna kommer med och som inte det vore nog så dyker även vår fina fina Gadden upp idag. Huset blir fullt hela helgen och vinet kommer flöda och livet är som bäst, fastän regnet faller utanför.- SARA

vad väntar vi på?

Denna väntan. Väntan på livet. Väntan på att något ska börja. Väntan på att något ska ta slut. Eller båda delarna. 

Ett hoppfullt och hopplöst sökande genom en otrolig levande dialog, en närvaro och en kärlekshistoria. En vänskapshistoria. Relationer och komplikationer. Strandsatta alkoholister eller affärsmän i ett ekorrhjul. Lika enkelt som komplext. Spelar det någon roll. För vad väntar vi på egentligen?
bilderna är lånade från http://www.stadsteatern.stockholm.se/ 

Väntat länge på att få se Persbrandt i något annat. Något annat än det där han kan. Det där jag trodde var det enda han kunde. Behöver inte vänta på det mer nu. Tackar Godot för det.

- SARA

bio rio

Jag, Johan och Linn tillbringade en bit av kvällen på Bio Rio vid Hornstull. Där visades det tio kortfilmen, där Linn var med som statist i en av dem (bra jobbat tycker jag). Efteråt var det fest på strand, men vi tre drog oss hemåt redan vid halv 8.

Nu håller jag och Johan på att flytta in oss i gaderoben, eller bombnedslaget som man också skulle kunna kalla vårat rum. Det känns overkligt att vi ska bo ihop igen när vi hela våren har varit i från varandra.

I morgon blir det fest och Gadden kommer hit igen. Vad livet är härligt.

- SANNA

in the green land


Det snurrar i huvud, maggrop och själ.

- SARA & SANNA

se helheten

Två och en halv timma njutning.

Jag tycker (utan att jag skäms att skriva det) det här är genomgående underhållning i högsta klass. Ja, det är mycket ytlighet, kläder och lyx, men det är faktiskt mycket mer. Hur många filmer kan på ett så avdramatiserat sätt ta upp burkans betydelse och vara eller icke vara, att det är okej att vara både barnlös i ett förhållande och att man faktiskt kan välja att leva ensam, eller att man kan leva i ett förhållande på olika sätt. Att starka kvinnor kan ge sig utryck på olika sätt. Att sex är okej att prata om även fast man är kvinna. Att vi som kvinnor kan leva både framgångsrikt och självständigt. Det kan vara intressant att tänka på att även fast denna serie bärs upp av fyra stereotypa kvinnor betyder det inte att man inte kan se ett steg längre. Se helheten, tanken.

Det enda jag stör mig på är att jag själv inte kan gå runt i sånna underbara skor Carrie gör varje dag.Det vore skönt att alltid gå på bio i Berlin så man slipper höra alla klaga efteråt, eller slipper förstå att alla klagar efteråt.
- SARA

snåljåp

Ikea var snåla idag. Dom gav oss bara jättelite soppa, så vi sedan av shoppingturen blev helt matta. En powernap på två timmar och en extra lunch på det så är vi tillbaka på banan. Nu blir det att fixa och meka med allt möjligt fram till åtta då det bär av till Viktoria och bio tjoho.- SARA & SANNA

lunch på ikea

Planen var plugg i en park och sol men den och värmen lyser med sin frånvaro så det blir ikea för att köpa lite fler klädstänger istället. Lunch på Ikea skadar väl inte heller. Billigt och gott.


klädd i svart klänning från indiska och halsband av okänd avsändare
klädd i blå klänning från hm helt lagom för en ikeatripp


- SARA & SANNA

reading

Efter det intensiva Astridletandet åkte vi hem och lämnade av herr Alfons Åberg för att istället ta fröken Linn i kopplet och åka in till stan för att kolla på Biskops-Arnös-dramatiker-avgångsklass-reading. Det var en mycket trevlig skara blanding med teatermanus, filmmanus och tv-seriemanus. Stort och smått, tungt och lätt. Kvalité. Jag är så stolt över min kära Mayra som är så duktig i allt hon gör. På torsdag är det teatergrupp i Jakan igen. Längtar.Nu blir det SATC igen för att förbereda oss för film nummer två som på biografen skall betraktas under morgondagen.

- SARA


runt runt runt

Vi har idag hunnit med följande....

....sprungit runt och letat kurslitteratur.
....ränt runt och letat kurslitteratur.
....runnit runt och letat kurslitteratur.Tretton böcker senare och nu ska vi bli Astridproffs.

- SARA & SANNA

sommar på riktigt

Underbara söndag i solen. Nu har sommaren börjar på riktigt.
Spenderat hela dagen i det fantastiska sommarstockholm. Vandrat runt på Djurgården och ätit sushi i Vitabergsparken. Sushi för tredje dagen i rad.

Imorgon blir det att inhandla kurslitteratur för sommarkursen.

Sommarlyckig.

- SARA

livet

Solen är varm idag. Rödvinet flödade igår. Andra dagen på sommarlovet och det blir en tur in till stan, Vitaberg, Söder, Skansen. Livet.

- SARA & SANNA

häng
... vid Coop

- SANNA & SARA

välkommen

Sanna är numera en av oss i familjen på Daggstigen på heltid. Varje dag hela sommaren....


lammköttet och the big björn hela sommaren

...och snart flyttar Johan också in. Lyckliga Sara-Louise.

- SARA

den blomstertid

Nu har vi alla sagt adjö till varandra och jag är ensam i min klass kvar på skolan, klockan fyra går bussen in mot Stockholm, då jag och Sara ska släpa lite packning igen.klädd i egendesignad klänning, skor från skopunkten och jacka från gina tricot

Nu är det sommarlov!

- SANNA

trodde man aldrig

Det trodde man aldrig, så som jag de senaste dagarna slitit mitt hår och spytt i kurslitteraturen.... 


trodde man ju inte efter jag förflyttat mig till golvet i totalkaos och panik


trodde man ju inte efter jag svept i mig hela den här frukosten och hamnade i matkoma fram till lunchtid sista tentaskrivdagen


trodde man ju inte när jag för två timmar sen hällde upp denna monsterkopp med kaffe och sojamjölk


trodde man ju inte när jag varken kunde komma på titel eller slutkläm


trodde man ju inte när solen åter igen går upp över rågsveds höghus

...ja tro det eller ej men i denna sena/tidiga timma och med Simon & Garfunkel sjungandes så ljuvligt i mina öron är tentan allafall skriven. Det som nu behöver göras är bara en liten planskiss, läsa igenom allt, komplitera lite och sen är det bara att åka till universitetet och lämna in.

Kanske ska sova lite först bara.

- SARA


sista kvällen

Har varit en helt fantastisk dag på Väddö i dag, precis när det är slut för terminen början jag tycka om stället riktigt mycket.

Det första vi har gjort i dag var att städa rum och textilhus och sedan bara suttigt ute och myst i solskenet. Efter det var det tacobuffe och glass till middagen och sedan häng nere på bryggan.
I morgon är det avslutning och sedan sommarlov!

- SANNA

snart sommar på riktigt

Istället för att bara skriva klart sitter jag och tänker på allt jag ska göra när jag väl är klar. Förstår att ni alla undrar över hur lång tid det kan ta och skriva den här rapporten och det undrar jag också. Jag undrar varför det går så trögt, jag undrar varför det till och med är roligare att måla nagellack.

Imorgon ska jag allafall...

...åka till skolan. Fort in, fort ut.
...åka till Väddö och hjälpa Sanna med alla väskor.
...åka hem till Huddinge med alla väskor.
...fira med vegetarisk sushi på coops parkering
...gå på terassinvigning hos Emma
...inte somna alls. Bara fira, fira, fira att sommarlovet börjat och denna didaktikkursen aldrig någonsin ska få störa mitt underbara, välstrukturerade och balanserade liv igen.  
sommar på brännö. snart sommar på riktigt igen.

- SARA

imorgon

Äntligen pepp. Äntligen ska den här jävla (ursäkta att jag svär) tentan bli klar.

Imorgon är jag klar. Så stänger idag in mig för 25 grader och solsken. Bränna mig kan jag göra senare i sommar.

Imorgon är det sommarlov. Det blir jag, Sanna och Lindgren hela sommaren. Vem behöver redovisning när Astrid finns.- SARA

på zorbas

I kväll var ett gäng från klassen på Zorbas och drack öl och åt jordnötter. Mycket trevligt ställe där personalen är helt underbar.

Nu är jag hemma och dansar till Hello saferide-The quiz, nice.

- SANNA

klänningen

Nu är den klar, den idiotiska, dumma och bråkiga klänningen. La ner den i en påse och skickar den till loppisen med lapp att jag ej vill ha den tillbaka.
Nu blir det ut på byn en sväng. Party.

- SANNA

på villovägar

Nä det är inte lätt att ha en medelålders men pubertetskrank son som springer efter allt annat på fyra ben. Precis när jag kände inspirationen komma över mig var lilla plutten helt borta med vinden. Letade först igenom hela grannskapet och frågade alla jag träffade om de sett ett litet grått ruffsigt knyte.

Ringde polisen och vart sitter lilla Alfons om inte på Flemingsbergs hittegodsavdelning. Det är iofs bättre att ha en liten tjejtjusarande bortkomling än en kriminell sådan. Ingen rättegång blir det. 

Något jag inte gjort idag är att börja skriva. Men min älskling är hemma igen och det betyder mer än alla rapporter i världen. 


och på fredag kommer sanna också. trion blir komplett.

- SARA

dessa små jävla kryp


Lunch i trädgården är bra om det inte kryper sjutusen fästningar på mig efteråt. Vad ska dom vara bra för. Nu ska jag vaccinera mig. Undrar om fästingar överlever atombomber.Min fina Linn hade idag letat upp ett purfärskt kort på mig. Tänk att man inte förändrats en dag sen man var 18. Samma vansinniga look. Bara bytt hårfärg.

http://kevlarsoulen.blogg.se

- SARA


under solen

Sket i att vristen var lite svullen och tog en långpromenad i solskenet. Utan morgonpromenad är jag halv. Utan vrist är jag iofs också halv.Nu ska jag plantera lite blommor i den vildvuxna trädgården.

Käre Gud jag önskar mig...

...en gräsklippare
...en motivation till rapportskrivande

- SARA


ger upp

Det tjänar nog inget till att sitta uppe mer idag. Mer omotiverad kan man nog inte vara, så bättre att sova på den där rapporten och ta en heldag imorgon och bara skriva, skriva, skriva. Lär ju inte kunna röra mig allafall. Ramlade tre gånger när jag var ute och sprang så nu har min vrist svullnat upp. Den där vristen som har en lång historia av smärta bakom sig med en början när jag var 16 och stod och hoppade på ett bord tills det brakade och min lilla fot råkade hamnade under både bordet och de tio killarna samt Jennifer som också hoppade så glatt på det.

Hur man nu lyckad med det när man är 16 och är på Kentkonsert är väl inte så konstigt men hur man kan ramla tre gånger på fyrtio minuter under en joggingtur på en tisdag det får jag nog också fundera över medans jag sover.Men bitter är jag inte. Bara lite småförbannad och sur. Tur jag nästan är ensam i sängen.

- SARA

ingenting

Jag befinner mig i ett stadie där inget händer. Har suttit sen två, med en timmes träningspaus och gjort så mycket som ingenting. Klumpen i magen bara växer och i tappert försök att få den att försvinna åt jag upp Sannas Berlinpresent. Jag är en dålig storasyster och en ännu sämre rapportskrivare. En dålig rapportskivare med både klump i och på magen.

- SARA


återvinning

I dag åkte klass ett och klass två till ett loppis i Norrtälje, där vi fick ta vilka kläder vi ville som vi sedan skulle göra om. På loppisen ska det sedan vara en utsällning med alla våra återvunna kläder.

Jag har i dag gjort:

1. En poncho av en filt och en fluga.2. En byxdress av byxor, blus och en slips.3. Sista projektet är inte riktigt klart än, men ska bli en klänning med väldigt mycket kjol av ett lila lakan..


- SANNA


nere på jorden igen

Har precis landat i huset efter flygresa från Berlin och bussresa från flygplats och pendeltågresa från T-centralen.

Det är väldigt skönt att vara hemma i Sverige igen. Berlin är bra men i Stockholm skiner solen.

Tyvärr ligger en stor hög med böcker och en rapport på 2500 oskrivna ord och väntar på mig. Det kommer bli kaffe i tre hårda dygn, men sen är det sommarlov. I tre dagar. Sen börjar sommarkurserna. Frågan lyder om jag ska läsa redovisning eller Astrid Lindgrens författarskap. Jag vet vad som lockar mest. Jag vet vilken jag kommer ha mest användning för.


under de närmaste dygnen. inte ett liv.

- SARA

RSS 2.0