sista dagen


Sista dagen i Tysklands huvudstad började med en mycket god och trevlig frukost på ett café i närheten av fina Kastanienallee.

Planen var sen att gå på alternativ City Tour men det regnade så otrevligt så vi tog en lite kortare runda först förbi Brandenburget Tor......sen till minnesmonumentet Holokaust...

och sist men inte minst till den vackra Domkyrkan som ligger i slutet av Unter den Linden 

Längst upp på taket var vi till och med och helt plötsligt blir man medveten om att man befinner sig i en väldigt stor och väldigt vacker stad. Allt ses annorlunda ovanfrån. Kanske därför det vore skönt att vara en fågel. Helt plötsligt blir man medveten om att man lever.Dagen avslutades med kanongod sushi med tofu. Vegetarisk sushi sista dagen i Berlin, inte helt fel. Inte fel alls.

- SARA

söndag i tysklands huvudstad

Efter trippen till Olympiastadion igår tog vi oss in till Potsdamer Platz och besökte underbara Salvador Dali-museet. Fick tyvärr inte ta bilder men där inne fanns allt man inte förväntade sig av denna omtalade konstnär. Allt och lite till.Hittade sedan allafall spår av Berlinmuren.Efter den upptäckten gick vi vidare till Sonycenter. Även fast man råkar befinna sig i fel huvudstad kan ju inte en viss biopremiär ignoreras. Helt underbar var den, nästan bättre än förra. Det blir bara bättre och bättre. Nästan helg ser vi den igen Sanna.Efter Sex and the City 2 åkte vi vidare genom Berlinkvällen för att hamna på restaurang för att få Indisk mat i magsäcken.


Söndag när den är som bäst, i mycket bra stad söder ut.

- SARA

på naturhistoriska och hermans

I går var vi först på Naturhistoriska där jag kände mig som ett barn igen och tryckte på alla knappar som gick att trycka på medans mamma och moster satt och vilade bakom ett mammutskellet.

Sedan vandrade vi runt en stund på söder och hamnade tillslut på Hermans där vi tog oss en fika och kollade på det fantastiska utsikten över Stockholm.

Kom hem lika trötta som dagen innan och somnade tidigt med Tippe snarkandes på min huvudkudde.- SANNA


över stängsel

Vi tog en morgonpromenad när ruset lagt sig. Klättrade över stängslet bakom Olympia stadion och tog oss upp på underbar plats i morgonsolen. Men det märks vilken mustaschbeklädd man som lät bygga denna pampiga byggnad.Bra ide Jimmy.

- SARA

en tredje dag i soligt berlin


Gårdagen var solsken.

Solsken på uteservering och italiens mat.
Sol över Kastanienalle

Sol över fika med bakverk version gross.Sol över S-BahnSol över trött liten söt i fottölj hemma hos Saraoch sol över festbord med rom och cola i mängder.Kvällen var sedan fantastiskt trevlig tills jag i rusets namn inte minns den längre.- SARA

tachele
Igår besökte vi bland annat underbara Tachele här i Berlin. Ett konstnärsområde där konstnärerna på plats står och arbetar, människor dricker öl och kreativitetens lustar höjs till skyarna.

- SARA

slit och släp

I dag har vi åkt med packning till Stockholm, sedan åkte vi tillbaka till Väddö där vi nu är och ska snart bege oss mot Stockholm igen med ett nytt lass. Mycket har vi fått med men mycket finns kvar.

- SANNA


den andra dagen är inne på sin tredje

Eftersom min värdinna är sjuk tog jag mig själv runt Berlin igår. Eller runt ett litet område av Berlin allafall. Vacker dag med regnet hängande över mig.
Framåt kvällen var vi på Peruansk restaurang med Saras vänner och firade 26års dag. Mycket mysigt och mycket gott.Idag skiner solen över Berlin och har varit ute på mysig morgonpromenad för att sedan möta upp Josefin. Nu är trion komplett och vi får se vart dagen leder oss. Husfest kommer det garanterat bli här ikväll allafall.- SARA

marknad

Har i dag besökt sommarstaden Norrtälje igen. Jag mamma och moster har varit runt på loppisar tittat på traktoren/bilar och ätit marknadsgodis. Det är nämligen sådant man gör när det är marknadsaffton i staden.

När vi gick förbi symarskinsaffären ställde damen i butiken ut en Husqvarna 2000 som jag blev helt kär i, sedan satte hon ut ett marknadspris på 700kr. Då dog jag. Gick hela kvällen och tänkte på att jag borde köpt den, men har inte plats, inte råd och inte ork att släpa den hem. Å vad jag ångrar mig nu.


kändes som loppisen där allt som blivigt över hamnat, det som ingen vill ha
Nu är jag hemma på Väddö och ska i morgon börja flytta lite grejer mot Stockholm. Ska bara dansa lite till Johnossi först.

- SANNA

tvåonas examensvisning
Så mycket fint.

- SANNA

sportig morgonpromenad

Sara bor ganska nära Olympiastadion så tog mig förbli under min morGonpromenad. För mig som är så otroligt sportintresserad är ju detta ett måste.
Nu ska jag ut och åka lite, medan Sara får ligga hemma och vila sig. Ikväll blir det middag och födelsedagsfirande i Saras goda vänners sällskap.

- SARA

under den första dagen

Efter den mysiga tepausen i Saras och Jimmys hem tog vi oss till Kreuzberg och gick på saluhall, för att sedan äta fantastisk god och billig mat där i området och sedan vandra vidare genom Berlin för att hitta allt från radioaffärer och kyrkogårdar.

Kom ihåg att när du till de döda ska gå, glöm då inte ta med cykelnykeln.Dags att sova nu efter mer än trettiofem vakna timmar.

- SARA

på plats

Så då var man på plats i underbara Berlin hos underbara Sara. Hur resan hit gick är dock ingen rolig historia..

Ett: flygbussbiljetten är bokad i fel datum så fick köpa ny (mitt fel)

Två: har bara bokat för en väska och har systematiskt packat fullt i två + handbagage så fick börja packa om på golvet på flygplatsen (lite mitt fel)

Tre: väska nummer två med handbagage inuti får inte passera securityspärrarna TRE gånger och alla hygienartiklar sammt keso får stanna i Skavsta (lite mitt fel)

Fyra: planet saknar air-condition och jag får svettas hela vägen med land och hav allt för långt under mig (absolut inte mitt fel)

Men sen var jag äntligen framme och efter en kaffe, en jordgubbsyougurt och en trevlig biljettförsäljare känndes allt ganska bra.och efter att mött upp Sara och vandrat hem till hennes fina stuga, pratat länge om allt och inget kändes allt fantastiskt igen. Flyger gör jag inte igen på ett tag allafall. Inte förän tisdag allafall.
- SARA

20kr för en klänning är inte dåligt

Har haft en ledig dag på folkhögskolan, men det hindrade inte mig från att skapa.
Gick upp tidigt för att inte missa frukosten och sedan gick jag och städade min otroligt stökiga syplats och mitt i allt fick jag inspiration till en skolavslutningsklänning (tänk att jag redan gått här en termin). Fick en väldig fart och är nästan klar bara smådetaljer kvar som jag ska fortsätta på i morgon.


överdelen syddes av lite resttyg och kjolen i ett tyg jag fått av johans farmors syster, det vara bara dragkjedjan som kostade 20kr.

Klockan fyra reste jag mot Norrtälje där mamma och moster stod och väntade. Kärt återseende och vi gick för att äta på Ett glas som ligger mitt i kvällssolen på stora torget.

Tillbaka på skolan men i morgon ska de komma hit för att se hur jag har det och kolla på treornas examensvisning.

Härliga helg.

- SANNA

klockan snart slagen

Väskorna är packade och klockan snart slagen.


klädd i vit transparent kofta som storasyster nog helst vill glömma

- SARA

i natten väntar fullmånen i körsbärsdalenSitter, pigg som en nötkärna (varför säger man så) och väntar på att klockan ska bli två. Två ska jag packa ihop mig, göra lite frukost och bege mig till nattbussen.

Jag och Linnsi var och såg Pippa Lees hemliga liv på Victoria. Den andra grejen vi skulle på, skulle vara gratis, men ville vi dit var vi tvungen att pröjsa middag också på minst 250:-, för inget får vara gratis. Vi tog oss på bio istället, inte heller gratis. Men ändå.

Filmen kändes som den kunde bli en sån där helt vanlig film, en sån där som känns lite men som glöms bort, men så kommer inslagen av meningsfullhet. Om hur lätt det är att fastna i något och hur lätt det är att ta sig ur. Om tanken bara slår en. Hur lätt det är att leva om man bara låter sig göra det. Hur livet kan se så annorlunda ut bakom fasaderna.

Det behövs. Nu kan jag sova gott i natt som Linn sa. Nu kan jag sitta vaken gott i natt som jag sa.- SARA

nu kan sommaren komma

Nu är mitt silvriga standkitt klart, bikiniöverdel, underdel och en lite väska till det. Nu är jag redo för sommaren.- SANNA

sometime when it always seemed to be just us and them

Lyssnar på underbara Tori. Städar rummet och njuter av en riktig adrenalinpeppad kropp som joggat över en mil. För några år sen hade en mil varit det samma som död. Småpotatis i allt det vackra som här finns.man makes a gun - man goes to war
man can kill and man can drink
and man can take a whore
kill all the blacks - kill all the reds
and if there's war between the sexes
then there'll be no people left
and so it goes - go round again
but now and then we wonder who the real men are

- SARA

ostbågar. dator. oj kanske någon bok. sladd(ar). piller.Jag och packlistor har alltid varit väldigt tighta. Skillnaden är bara att när jag var mindre gjorde jag dom två månader innan vi skulle åka, och så gjorde jag egna allmanackor så jag kunde kryssa för varje dag som gick fram tills dess vi skulle åka.

Måste erkänna att jag inte pluggat vidare tre timmar idag, men skickat ett mail har jag. Ett viktigt mail, det räknas också.

- SARA

stick to the plan

Än så länge allafall. Ska göra en avstick(are) och stick(a) iväg för att köpa lite grejer jag inte fick tag i igår, och vart kan de finnas om inte i det stora centrumet Stuvsta. Solen lyser nästan och blommorna blommar. Tänka sig vilken fin onsdagsförmiddag vi har fått.sara och alfi på morgonpromenad

- SARA

klockan är halv två. här är listan.

Nä jag måste bara skriva en lista innan jag lägger mig annars kommer jag inte veta vad jag ska göra imorgon. Sova för länge, packa fel, glömma att plugga och missa föreställningen på kvällen.

Så imorgon ska Sara-Louise genomföra följande handlingar i aktivt tempo och i avbockande syfte:

1. Morgonpromenad och frukost (7.00-9.00)

2. Skriva på rapporten (9.00-12.00)

3. Äta lunch (12.00-13.00)

4. Packa och städa undan en röra (13.00-15.00)

5. Jogga och styrketräna och kanske duscha lite på det (15.00-17.00)

6. Gör sig i ordning för kvällaktivitet med Linn söta Linn (17.00-när det må vara klart)

7. Plugga samt åka till flygplats (tills det må vara klart-05.20)

Nu tror ni att detta fina schema kommer hållas till punkt och pricka. Det tror inte Sara-Louise. En ostrukturerad människa försöker bara runt halv två på natten låtsas att hon har en plan för en fullspäckad morgondag.- SARA

av rädsla

Detta har jag inte sett hemma, exotiska djur. Jag går varje dag förbi dem med fasa, de är ju gigantiska.- SANNA

sommarstrand

Är nu i stort sett klar med min strandklänning, bara lite små fix kvar så kan jag visa upp den på redovisningen i morgon. Har dock ett problem, i uppgiften stod det tre detaljer som skulle vara med bland annat en krage, jag har inte fått med en enda av dem. Får försöka lösa problemet i morgon och har ju i alla fall en väldigt fin klänning till sommaren.- SANNA


inte ens regnet

Regnet faller utanför idag igen fast det gör inte så mycket, inte heller att jag försov mig, inte heller att jag tappade allt och fastnade i allt och gick åt fel håll. När jag väl var på plats i skolan var allt bra igen, inget kan förstöra mitt humör. Det sjunger i hjärta och själ.

Rep med "Nattorienterarna" har stått på schemat ieftermiddag, och vi har fått en fantastisk lokal vid Odenplan. Vad bra det här kommer bli. Gruppen känns underbar.

Jo en sak grämer mig lite idag. 4040 kronor på mitt konto. Det är ju ekonomisk misshandel. Hur tänkte lilla CSN nu.? Jag, Gadden och Sanna snackade i helgen om en ny verksamhet. Där pengar kan hovas in, får nog bli verklighet snart.

- SARA


kär

En resa lite norrut gav åtta medlemmar av klassen en fantastisk upplevelse i form av fyra stycken otroligt fina alpackadjur. På en liten gård i Kåtorp finns det en kvinna som förut haft angorakaniner och som nu gått över till alpacka som hon klipper, spinner garn och gör otroligt fina tröjor och mössor av.Jag är helt kär och ska genast ringa hem och be mina föräldrar skaffa dessa lättskötta och fantastiska djur.

- SANNA


den enda vägen är upp

Har varit nere på Huddinge Bibliotek och skrivit ut mina boardingpass. På torsdag 06.00 (senast, gärna en timme innan) måste jag vara på plats. Skavsta flygplats. Hur ska det gå till? Plugga hela natten kanske kan vara en bra ide, då går det inte att inte komma upp i tid.


tur det inte står på boardningkorten att jag är doktor: sara-louise nilsson. för det är jag ju inte. för det är ju en lögn. det kostade 1100 att ändra till ogifta, ungmön: sara-louise nilsson. så det gjorde jag inte.

- SARA

lite i överkant

Det är nästan konstigt att jag tycker om det när det är så mycket i den som jag inte tycker om. Men livet är visst aningens komplext har man märkt....Varför får jag känslan av att föreställningarna på Stockholm Stadsteaters stora scen tycks skapas med inställningen "lite i överkant", "lite mer än förra gången", "lite i vicklägget där det moderna tar över historiens kärna, den underbara geuniteten i skådespelet försvinner och den gamla trogna pensionärspubliken har somnat för länge sen"?

Jag förstår inte riktigt vad detta tänket kommer ifrån. Dom har ett bra manus, om en mycket intressant kvinna i ett mycket intressant skede av historien. Dom har en scenografi som är ren och mycket spelbar och en musik därtill som skapar en mäktig, liksom gripande känsla. Dom har ju inga amatörskådespelare i ensemblen heller precis...

Ändå tvingas det där "lilla extra" in, det där "lilla extra" under negativt flagg. Det där som dom även gjorde i Bröderna Lejonhjärta. Det där jag inte förstår mig på. Det där överspelet. Det där pålagda spelet. "Jag går in och spelar en man". "Jag går in och spelar elak kung". "Jag går in och spelar korkad piga". "Jag går in och spelar"....spelar? Vem har sagt att teater handlar om att spela någon annan. Vart tog känslan vägen, det där men att hitta, känna.

Den moderna stressen tycks åter igen göra sig själv en otjänst. 

 


Ändå går jag där ifrån och tycker om det jag såg. Tycker om historien, upplevelsen av denna mycket märkligt givande kvinna, mycket frågasättande jag vill skriva under på och så Vanna. Det går inte låta bli att älska henne, fastän det påförda spelet lyser igenom så finns hon ändå. Hon lever där. Spelstilen är kanske något att vänja sig vid att ta till sig....eller så måste jag inte det. Det handlar kanske bara om att inget är svart eller vitt utan att man lika mycket kan hata något när man samtidigt älskar det.


bilderna är lånade från http://stadsteatern.stockholm.se 

- SARA

glömma stockholm för ett slag

Måndag. Tisdag. Onsdag och plugg dygnet runt, med ett avbrott för rep med "Nattorienterarna" och ett avbrott för att gå på REA med Linn, men annars får Stockholm vänta.  

För på Torsdag lyfter flyget mot Berlin, och då vill jag tänka på allt annat än didaktik, repporter och läroplaner.


klädd i byxdress från hm och mosters gamla kavaj, väskan är mammas från 70-talet och armbandet är ett budapestfynd

- SARA

vad är värt att bryta upp

Det mullrar i fjärran, regndroppar faller och vi ligger med gott samvete inne i sängen och kollar Gossip Girl. Gårdagen var helt underbar med sol i trädgården, chailatte på Sergels torg och teater på lilla scen.

Den lilla scenen som alltid tycks skapa föreställningar jag älskar. Denna gången, Kontrakt med Gud av Mattias Andersson. Dramatiker, regissör och konstnärlig ledare för min favoritscen på jorden. Backa Teater.

Föreställningen. En dotter och hennes kärlek. En olycka. Två föräldrar. En älskare, ett hjärta. En olycka och ett kontrakt med herren där ovan. Ett tragikomi och en genomgående rent, tydligt och samspelat skådespel. En frågeställning om vad livet är, vad som är värt att skapa och vad som är värt att bryta upp. En fråga om vart miraklerna kommer ifrån, om de ens finns eller om livet bara är en tillfällighet. Tankar, tankar. Många tankar och ett otroligt sug efter att se mer teater. Gärna idag.bilderna är lånade från http://stadsteatern.stockholm.se


Så får det bli. Drottning Kristina med bland annat Vanja Rosenberg.

- SARA

vi lever mer än någonsin

Gårdagens eftermiddag började med lunch i park medan vi väntade på försenat tåg från Falköping.Mötte upp fina och mycket solbrända Gadden och drog hem en sväng till huset för att sedan (i god tid) åka in mot stan för teater på teaterhögskolan. Bussen är sen, pendeln är sen. Vi missar hela föreställningen.

Vad vi valde var att inte gräva ner oss i det, utan tog oss istället till café på Hornsgatan för mysfika, och vandrande sedan Söders kullerstensgator fram i den ljumna natten.
För att sedan titta på solnedgången vid Gamla Stan.Upp på Riddarholmen.
..och vidare i natten. Med eller utan skor.

 

Vi lever. Mer än någonsin.  

- SARA & SANNA MED GADDEN PÅ BESÖK

vad det är skönt att bo i stockholm

Nu är strax syster liten också på väg in mot stan. Utomhus är det 20 grader och legginsen åker av och shortsen på.


klädd i linnen hittade i saras gaderob och shorts från hm

- SANNA

teorier i solen

Seminarium med genomgång av "stora" pedagogiska teoretiker. Ett gäng gubbar med himla massa tankar om allt möjligt på engelska. Inställning, jag har posetiv inställning.

I eftermiddag kommer Gadden Tjo.


klädd i linne från only och shorts från monki, skärp och halsband från budapest (tänk vad tröstshoppingen gav många fynd)

- SARA

sommarkort

somliga säger, vi lever i evighet. fast döden är det sanaste som dom vet
andra säger lycka finns i ett ögonblick. fast den aldrig hann ikapp det dom fick

i kärlek och hat
fiende, kamrat


en stund på jorden

- SARA

som grädden på moset

För ikväll känns allt så bra.

Varför. Ja för att livet är underbart och som grädden på moset så var teatergruppen helt underbar idag. Vi jobbar så bra ihop, alla känns engagerade och att börja jobba med Mayras manus känns helt fantastiskt spännande. Det kommer bli världens bästa sommar det här tror Sara, förlitar sig till seminariet imorgon, öppnar ingen kurslitteratur utan slänger sig istället handlöst i sängen för att sova.


inget mer än mitt upp över öronen stökiga rum bekymrar mig ikväll

- SARA


solnedgång bakom husen i stuvsta

Jag och Alfons har suttigt ute en stund nu, tittat på solen och målat lite. Försöker mig på en modeillustration och en plaggskiss till min strandklänning vilket går väldigt dåligt, har allt i huvudet men får inte ner det på papper. Blir tokig.alfons försöker i allafall hjälpa mig.

- SANNA


veckans bästa

På väg mot Jakan och höjdpunkten på veckan med teater i hela fyra underbara timmar.


- SARA


snart på väg mot Stockholm

Nu mera har jag helg från och med onsdag kväll, både denna och nästa vecka.

I dag har jag jobbat med ett syprojekt som vi har i skolan där vi ska sy en klänning eller överdel med inspiration från en tv-serie. Jag valde efter mycket velande Twin Peaks. Det ska bli en strandklänning och jag har i dag gjort klart bikinin som ska sitta under den genomskilninga klänningen.Nu är det strax dags för mig att åka mot Stockholm så klänningen får ligga och vänta tills nästa vecka för nu ska jag bara ha helg!

- SANNA


kärt besök har många helger på sig

Till helgen får jag och Sanna besök av fina Gadden som precis är hemkommen från Australien, det kommer bli en riktig teaterhelg med teaterhögskolans Melancholia 2 på fredag, Kontrakt med Gud på stadsteatern på lördag och kanske även en musikal på söndag. Där emellan hoppas vi på sol, sol och ännu mera sol.

Det kan även bli så fint att Jane och Niklas kommer upp samma helg som jag slutar skolan. Vad bättre sommarlovspresent kan man få, det är inte säkert än men jag håller mina tummar och tår. Då blir det säkert massa vinmys och kanske även ett biobesök och Sex and the City 2. Det var ju ändå min underbara Jane som introducerade mig för denna favoritserie.

Dessutom planerar Jennifer en resa upp till mig runt den 18:e juni. Då ska vi inte kolla på bröllop som resten av Stockholm utan kommer istället ha en helt fantastisk helhelg tillsammans som de två kungligheterna vi själva är. 

Det gör mig lycklig.  - SARA


eller rättare sagt, längtan till ledigheten

Ja för sommar har vi redan ute, till den milda grad och svetten bara rann när jag och Alfons gick ut på en timmes promenad.

Nu är det pluggdags. Jo då, idag igen. Nu ska allafall väsentliga delar ur boken jag håller på med läsas klart.

Bara gör det. Bara gör det. Mitt nya motto.- SARA


sommarlängtan

Sara längtar tills kursen är slut och sommaren kommer. Mycket planer har vi tillexempel ska det...

....åkas till Berlin med Josefin och hälsa på Sara
....åkas till Cypern och hälsa på Tina och hennes käresta
....åkas en tripp genom östra Europa på tåg
....åkas till Arvika och agera Ladyfest statistiska byrå


Allt detta innan den 19 juli. Sen finns inga planer mer vilket är skönt. Vi ska ju ändå hinna plugga också, och hälsa på mamma och pappa. Sara längtar hem denna morgon och hoppas på att de sista två veckorna av kursen går fort.- SARA

inspiration

I dag har vi fortsatt med att färga garn. Lite lättare i dag, när man ser hur fint resultatet blir.I eftermiddag har jag sytt på första plagget i kollektionen vilket börjar se riktigt bra ut, tjuvtitt kommer senare.
Nu ska jag strax sova efter en liten stunds letande efter bilder till en inspirationsbok. Fastnar lätt i tankar om att tillverka klänningar i tyll, spets och volanger. Drömmer mig så lätt bort, så mycket jag vill göra så lite tid.- SANNA

och där hänger ångesten

Men dom försvinner väl snart, som dom gör varje år, för att sedan dyka upp någon annan stans för att sätta maten i halsgropen på oss och placera sommarstranddrömmarna väldigt långt bort.

Kan hända att någon tänker på vad de har på sig, tänker på att bikinin för fyrtionio riksdaler skulle vara vacker att bära på sin kropp, men kan hända att fler stirrar sig blinda på låren dom aldrig kan få och rumporna, magarna som inte finns, ens bakom heltäckande kläder.

Kan hända att modeföretagen tjänar miljoner på att förvrida verkligheten för oss men det kan även hända att det är fler som tycker att dom år efter år drar en nitlott genom att trycka upp ångesten i ansiktet på oss istället för att marknadsföra deras produkter på människor med olika förutsättningar, olika kroppar, så som det ser ut utanför modellbranchen.

Kan hända att det kan vara detta smala ideal som får människor att tänka hälsosamt, kämpa sig fram mot det perfekta livet, men kan annars mycket väl hända att det är därför det dag ut och dag in får människor att önska sig in i en annan kropp, men aldrig lyckas trycka sin in i det ouppnåliga, nöjdheten.

Kan hända att vi aldrig kommer bli nöjda men det vi har men kan mycket väl hända att vi river ner affischerna och börjar älska oss själva.Kan väl hända att vi bara lever en gång.

- SARA & SANNA

man ska inte klaga

..men det var värst vad varmt det är ute idag. Alfons gav nära på upp några gånger under promenaden. Så här går det till: Alfons kastar sig in under buskarnas skugga och låtsas kissa, jättelänge, sen låtsas han äta gräs, jättelänge, sen kan han inte låta bli att falla ihop hela han och då får superhurtigasupersara dra honom vidare medan tungan hänger långt ut.

Det blir till att jogga lite senare ikväll, och då får nog Alfons stanna hemma.

Nu blir det allafall plugg för hela hjärnkontoret. Tur jag gick in på Akademibokhandeln i Huddinge centrum och köpte två nya kollegieblock. Peppande.


var imorse klädd i tights från garden collektion (igen), "mimmi pigg-halsband" som är sannas, klänning från koola anna och kavaj från moster (igen). numera är jag mer klädd i bara shorts och linne.

- SARA

praktikmorgon

Ja då var det dags för praktik igen. En lite annorlunda sådann och bara i tre dagar.

Tre dagar observation. En didaktisk fråga och en observationsmetod ska vara utformad men jag vänder lite på taktiken och tänker göra det under morgondagen när jag vet vad eleverna håller på med istället. Visst har jag en tanke om vad jag ska observera men att ändra om för att skriva en bra rapport kan väl inte skada.

Tänker kolla klart på Selma nu och sen blir det att under täcket krypa för ett tidigt vaknande.- SARA

en färg olika nyanser

Har i dag färgat garn i stället för tyg, inte så jätte spännande kan jag tycka. Man häller nämligen i alla ingredienser i en kopp och sedan får man sitta och kontrollera att det håller sig på rätt temperatur i en timme. Som sagt inte så spännande.

Mitt garn blev i alla fall rödrubin i olika nyanser och olika nyanser av svart. I morgon blir det till att blanda.
- SANNA

bock. bock.

Ja men visst, det är ju bara att beta av. Har både varit på föreläsning, hittat skruvar, varit på hittegods, skickat väska. Ska nu förflytta mig ut på trädgården iklädd bikini med kurslitteratur under armen.

Vad bra jag är.

- SARA

bara göra det

Vaknar med en liten oro. Jag har mycket att ta tag i, mycket att göra. Saken är den att det går att lösa på två Sara-Louise-sätt.

Ett sätt (som känns mycket vanligt) är att jag går och funderar över allt jag måste ta tag i men tar inte tag i det. Ångesten tätnar och allt får sedan lösas i panik de sista dagarna.

Alternativ nummer två (som denna måndagen känns mycket mer lockande) är att jag faktiskt skiter i att bara tänka på allt som ska göras. Skriver upp dem och bockar av. Gör det. Bara gör det. Nu gör jag det.

Punkt nummer ett:

- Föreläsning på Konradsberg

Punkt nummer två:

- Leta skruv i liten dimension

Punkt nummer tre:

- Gå till SLs hittegods och se om dom fått in lite saker jag råkat slarva bort

Punkt nummer fyra:

- Skicka väska till ny ägare

Punkt nummer fem:

- Plugga

Hur svårt kan det vara?


solen lyser och blommorna blommar vad mer kan man önska av livet en måndagsmorgon

- SARA


det som nästan inte går att förklara

Jag tänker mycket just nu. Jag känner så mycket just nu.

Den här helgen blev inte som det var tänkt, men saker blir inte alltid som det är tänkt och kanske är det bra att jag inte är en människa som tänker gräva ner mig i det.

Teatern var allafall ett fantastiskt finfint avslut på en annars lite så där halvrolig helg. Ibsens manus, rent naturalistiskt skådespel, känsla och närvaro, precis så som jag älskar och vill finna det.

Jag höjer Helena Bergström, för hon lever i varje steg, så nära teaterns hjärta man kan vara. Hon lever i det, det där som nästan inte går att förklara. Jag höjer också Kalle Malmberg med en karaktär som rör, berör och lever ända in i hjärtat på mig. Tillsammans med Gerhald Hoberstorfer, Christer Fant och fina Katharina "Glappet-Josefin" Cohen leds Gengångaren in i en väl genomarbetad succe. En succe hos mig. För mig.


bilderna är lånade från http://www.stadsteatern.stockholm.se

Jag lever, lever denna söndag genom det jag på scenen får se. Känna.

- SARA

det bästa av det

Det enda man kan göra är att göra det bästa av det. Livet kommer bara en gång.

Helena Bergström. Ibsen. Gengångaren. Here we come.

- SARA & SANNA


välkommen hit
Vi hälsar med glädje sommaren välkommen tillbaka sommar.

- SARA & SANNA

gårdagen

Efter Ikea tog jag och Elin oss in till stan och gick en liten tur runt stan. Fina stan. Gick in på systembolaget i Gamla stan och tog oss varsin cider nere vid Slussens vatten. Molnen tätnade och vi tog oss hem mot Stuvsta för att äta min nya favoriträtt, hallomiomelett. När vinet flödat en stund åkte vi in mot till Söder, det blev Strand för där är gratis att gå in. Dock inte gratis att dricka. Synd.- SARA


mot kungen

Elin är här, vi har mysfrukosterat och snart drar vi ut mot Kungens kurva för att köpa tyg till syster liten. Sen blir det troligtvis en sväng in till stan för vininköp. Vin ska det drickas. Det är en fin fredag!


klädd i tights från garden collektion, klänning från monki och halsband från amie...som sagt, nästan alla mina halsband är från henne

- SARA


teatermöte

Nu är jag redo för teatermöte nummer ett.. både gaderoben är städad och musklerna tränade. Det går bra.


klädd i jeansshorts köpta i berlin för hundra år sen (förvånad att de går på) skjorta från horshagaarkivet och halsband från budapest.

- SARA

himlen kan vänta

Det tog en stund innan jag í min egen morgondimma förstod varför jag var ensam på vägarna. Jag, sniglarna och en och annan gårdagsfylla liggandes i mindre trevliga högar lite här och var. Kristi himmelsfärd har börjat och medan han flyger uppåt har jag massa att ta i tu med här på jorden....

...jag ska städa garderoben
...jag ska träna med Sanna
...jag ska ha möte med "Nattorienterarna"
...jag ska på kollationering på Jakans dramatiska

Men det som är bäst med den här dagen är att min fina Elin kommer upp till huvudstaden idag. Å jädrans vilken helg vi ska ha. Himlen kan vänta...- SARA


helg hela veckan ut

Framme i Stockholm efter trängsel på både buss och tunnelbana. Ätit lite och är snart på väg in mot Karlaplan för lite teater på Dramatiska Intitutet. Härliga helg.

- SANNA


väl förberedd för att försova sig

Jag hade för en gång skull hunnit läsa mer kurslitteratur än vad jag behövde tills idag. Ställde klockan på fem så jag skulle hinna ut på min dagliga morgonrunda. Klockan fem ringer klockan, klockan fem över ringer klockan, tio över, sen vänder jag på mig och somnar om.

Det blev inte en lika lång morgonrunda jag tänkt mig och stressa i mig frukost och på med kläder och försöka få ordning på morgonansikte. Visst hann jag, inga problem, och visst var jag förberedd, inga problem.

Hinna ta egokort med "oskyldigt-smile", inga problem.


klädd i underklänning och linne från horshagaarkivet, klänning från gina och halsband som dök upp mellan alla de andra imorse, vet inte vart det kommit ifrån men antar att det är en gåva från kära moster, som alla andra fina halsband i min samling

- SARA

läsa läsa läsa äta

Mellan ord, meningar och kapitel så dyker en tallrik med spenat, tomat, halloumi och valnötter upp. Vilken tur.- SARA

tygbad

Har i dag haft färgning på schemat, har färgat tyg i briljantgrönt. Tycker dock det ser mer turkost ut men fint blev det. Hela dagen har vi stått utomhus i häftig storm, det var solsken så jag ska inte klaga men det var otroligt kallt.

I morgon blir det till att blanda olika färger i grytorna.

- SANNA

om det inte vore för träden

Solen har letat sig tillbaka till oss i huvudstaden men tyvärr ligger det en jämn skugga över hela vår tomt. Någon som vill låna ut sin bäver så säg till, för vår kära hyresvärd lär ju aldrig ta ner några av alla de träd som står i vägen för årets solbränna.


underbart att promenera i solsken för en gång skull

- SARA


pokerkväll i vårby gård

Kanske inte poker och inte kväll heller just, men Vårby allafall. Basgruppsdag på Vallmons förskola står på schemat för dagen.


klädd i klänning från ruth, halsduk från hm, jacka från budapest och väska från horshagaarkivet.

- SARA

och alfons hjälper till

Jag har lämnat den engelska helvetestexten och har istället gått övet till en tunn, intressant bok om retorik på svenska. Alfons är så snäll och hjälper mig genom att ligga på mina böcker, man gör det man är bäst på säg.- SARA

vilken skruttmorgon

..och då syftar jag framförallt på vädret. Det är kallt och allmänt tråkigt och man blir inte vidare måndagspepp precis. Likt förbannat måste kläderna på och böckerna har inte blivit färre sen igår inte heller en annan siffra. En frustrerande hög sådann, men det ska gå, det ska det. Bort med skiten bara så ska jag fira kristihimmel nästa helg.


klädd i svarta byxor med hög midja från monki och prickig t-shirt som jag själv sytt

- SARA

på perrongSitter i Falköping och väntar på tåget tillbaka till Stockholm. Där ska jag stanna till för en stund och träffa Sara som varit saknad hela helgen. Vi behöver sätta oss med Systerkärlek-kollektionen en stund med. Sedan blir det upp till Väddö och skogen, för en ny vecka på folkis.

- SANNA


finalen på den fina helgenDet var en fantastiskt kväll på slottet, precis vad det var det. Alla var så fina men finast var såklart min Josefin. Inte lika pigg och fräsch är jag nu påväg tillbaka till Stockholm. Skönt att komma tillbaka till storstaden men det har varit en väldigt fin helg.

- SANNA

förrätten avklarad
- SANNA


vad gör väl det

Sprungit närmare sju kilometer, tränat mage och ben, ätit keso med kiwi, lyssnat på Elliot Smith, planerat in snabbvisit i Göteborg om två helger, jagat Alfons som jagat Rådjur...

...men inte bockat av något av de jag skrev på listan imorse...

Vad gör väl det. Livet är så vackert nu igen, det försvann häromdagen med stabiliteten och glädjen har snabbt återhämtat sig. Är det inte fantastiskt va, att jag tror...jag tror att jag för resten av mitt liv kommer vara lycklig, allafall den största delen av den, det, dem, de.

Vad gör det att ingen kärlek tycks vilja stanna länge än två veckor, och va gör det att jag råkar se så där lite smått oattraktiv på måndagmorgonen, och vad gör det att jag börjar närma mig tjugofem, vad gör det att jag inte har en lägenhet inne i stan och vad gör det att jag ibland äter mer godis än mina lår klarar av, vad gör några gropar där och någon rynka här, vad gör att vintern kommer varje år och vad gör det att jag ibland tycker mina vinterstövlar har för hög klack och vad gör det att vi inte har någon lampa ner till källaren, vad gör det att vi läser engelsk kurslitteratur som jag inte förstår mig på, vad gör det att inte alla vill ha mig som vän, vad gör det egentligen att solen inte lyser varje dag och vi glömmer ställa ut soporna så vi får vänta till juli innan dom tömmer dom igen, vad gör det att jag alltid är pank och vad gör det att jag tappar bort mig ibland och vad gör det att jag blir lite kär i fel person och vad gör det att jag inte är så bra på att sjunga och vad gör det att klänningen sitter för tight och vad gör allt det där egentligen....

....jag har mina vänner, riktiga vänner som aldrig lämnar mig. Jag älskar mina vänner. Jag har min hund som sprider mer glädje än någon annan i mitt liv. Jag älskar min Alfons. Jag har min familj som hjälper mig i alla situationer jag än hamnar i. Jag älskar min familj.

- SARA

med långklännningarna på

Nu är vi på väg mot Bjertorp slott bal.

Josefins klänning har jag sytt och den jag själv bär är designad av Josefin Strid (men glömde köpa brösttejp så fick sätta på provisoriska band så den inte ska glida ner mitt i tillställningen).

Nu blir det party.
- SANNA

maskmorgon

Jag och Alfons fick hoppa över 3561 maskar, 28 sniglar och tre platta paddor på morgonpromenaden. Kollektivt självmord. Varför denna stress över att vara på vägen när regnet faller?!

Denna dagen blir dagen då jag...

...läser klart Perspectives on Learning
...går långpromenad med Linn
...städar min garderob
...inte ligger och blir överkörd på vägen
...njuter av söndagsångesten som inte existerar

Så, dags att sätta fart med det.

- SARA

mellan skratten och gråten

Jag och Linn var och såg Skratt utan gränser-Burma igår. Teaterhögskolans masterprogram samarbetar med biståndsorganisationen Clowner utan gränser och föreställningen var baserad på deras resa till den hårt hållna diktaturen Burma. Det är bra att bli påmind. Mellan skratt och gråt förstod jag hur små mina problem är och att det finna mer och mindre viktiga saker att fokusera på. Bra att bli påmind om hur bra man har det. Det har jag. Vad lycklig jag är. Tyvärr visades sista föreställningen igår hade annars viljat se de två andra delarna som handlade om Västbanken och Kenya. Men den 21a går vi tillbaka till Teaterhögskolans lokaler och ser Melancholia 2. Längtar.Längtar efter att få gå där. Kommer dagen? 


klädd i två linnen från monki, jeans från vila, halsduk från hm och jacka och blommbrosch köpta i vårt underbara budapest

- SARA

och kalven halv
Gick med gårdagens smink och besöktes konstutställning på Norra konstskolan i Duvbo med Linn. Krativiteten lockas fram och här ska nog målas lite vid nästa lediga tillfälle. Världen är full med kärlek och kreativitet.

Nu lägger jag det gamla bakom mig på hans hallmatta får det stanna och den där dörren säger nog sitt. Säger hej till livet igen.

- SARA

förblir ogift
Vi tog oss först till Gubbängen och kollade två fantastiskt trevliga band. Sen drog vi vidare till Pluto där banden tyvärr slutat spela. Där dansa vi istället.

Sara sitter på ett bord och äntligen dyker en någorlunda snygg grabb upp går fram till Sara och Sara ser hoppet tändas om att ett hångels ska utbryta när bordet vinglar till och brakar i golvet. Sara ligger på golvet och sprattlar och killen går.

Sara och Bert Ljung är väldigt tighta och kommer båda förbli ogifta för resten av livet.

- SARA

vårblandning

Var på Tingsholms vårblandning i går och lyssnade på kören. Det var kul men konstigt att sitta och titta denna gången eftersom jag i tre år stått på scen och sjungt. Det var ungefär som alla andra år, en del sjöng bra, en del falskt, en del var roliga och en del förstod jag inte vad de gjorde där.

I dag blir det till att åka till Ulricehamn och utforska stadens loppisar med finaste Emelie, känns bra att vara hemma igen.

- SANNA

bäddat sängen..Snart kommer min Mayra och hela huset ska fyllas av kesoplättsdoft som vi ska steka och sen lägga jordgubbar och grädde uppepå.

Vi ska prata och spela spel och dricka vin och mysa. Den bästa energin man kan hämta är nog ur sina vänner. Men att låta sig göra det är svårt. Har så svårt för det. Så jag och Alfons drog täcket över huvudet. Det gjorde vi fast jag sa jag inte skulle. Men nu är där bäddat...så jag inte kan gå och lägga mig igen.

- SARA

peppar peppar

Glömde säga peppar, pappar efter jag uttalat min lycka igår och då bestämde sig självklart herr Gud att göra mitt liv till ett helvete igen. Skulle nu kunna citera några rader ur någon hjärtekrossad ballad eller ur en deprimerad poets innersta memoarer....

Tänker jag inte. Tänker inte låta mig lockas ner. Tänker inte låta några tårar falla. Tänker inte dra täcket över huvudet. Även om kroppen vill, den vill bara skrika mer än någon gång på länge. Jag är arg och ledsen och illamående och ostrukturerad och osocial och osmaklig och pank. Jag saknar kärlek och närhet och familjen och Sanna och världen och värme och sommar och allt som inte finns här, just nu.

Plocka upp, plocka upp. Börja om.

Det är ju ändå fredag.
Solen lyser inte och jag har en lång bok jag måste läsa klart idag men vad gör det. Ska ju träffa fina Mayra ikväll och vi ska på koncert och dansa röven av oss tillsammans men min underbara Linn.

Så om du bara kunde sluta skrika nu.

- SARA

från västerbron

Tog en liten promenad över Västerbron efter dagens föreläsning.

Och ja, Stockholm är vackert.


vår över söders höjder

- SARA


kär lek

Nu kommer jag och rekommenderar igen, den här gången en bok jag hittade här hemma hos mamma och pappa. "Vild hjärta, en kär lek mellan människa och skog" av Maria Westerberg. Så otoligt fina, roliga och tänkvärda bilder och texter.

Så bra början på dagen.

- SANNA

syjuntan i P1

Åkte 40 mil hem i går, tog endas 4 timmar och 5 minuter ända fram till dörren.

Under den tiden hade jag hunnit med att lyssna på fem avsnitt av syjuntan i P1 på SRs webbradio. Måste säga att detta program är något jag varmt rekommenderar, även om man inte gillar handarbete. Det var jätte intressant och givande. Det var program som, "syjuntan och kvinnokamp", "syjuntan och manlighet" och "syjuntan brinner" där även min syster Stina medverkande på ett hörn.Klicka på länken nedan och lyssna.

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?ProgramId=3674

- SANNA

let me grab yr soul

Vi damp efter regissörmöte ner på Högkvarteret vid Nytorget och såg utställning Let me grab yr soul som utgick från normbrytande verk av konstnärer utanför Stockholmsområdet. Inget snack om att konstnärerna var, å så duktiga på det dom gör men själva vernissagen var tyvärr lite ostrukturerat och därgenom fick inte aktörerna den uppskattning jag tycker dom förtjänar.

Men Högkvarteret är så fint, så fint.

Dit går vi mer, och gå gärna och se utställningen som är där nu. Inte dum.samtliga tavlor som hänger på toaletten på högkvarteret vill jag ha hemma hos mig. inspiration. fixa fixa.

- SARA

vart är världen på väg

Var på så gott humör så jag drog på mig guldbrallorna.
På en onsdag...vart är världen på väg.

Ska träffa Sanna och lämna hennes balklänning och lite annat, fika en kortis innan hon ger sig mot Västra Götaland. Efter det blir det möte med Nattorienterar-projektet och sen ska jag, Cata och Linn på vernissage på Högkvarteret.

Kommer bli en mycket fin onsdagseftermiddag.


klädd i transparent tischa från monki, bralls från hm och favvokavajen från moster

- SARA

kontraktet

Jag och Sanna har skrivit kontrakt för att minska på trevliga men för kroppen otrevliga vanor som alkohol och Ben & Jerrys-konsumtion. Då krävs hårda drastiska åtaganden mot den som bryter.men också vissa undantagsregler- SARA & SANNA

riktigt pepp

Började läsa den engelska kurslitteraturen igår och till min förvåning (peppar, peppar) var den inte svår att förstå sig på. Kan ju tillägga för er som inte vet att jag fått IG-varning i engelskan under hela mitt liv. I gymnaiet gick jag ut med bara två G, gissa i vilka ämnen?! Två VG i matte, men resten MVG.

Ändå sitter man här på morgonkvisten i Stuvsta efter en härlig morgonpromenad nere vid sjön och är pepp inför att fortsätta läsa. Chapter 2, Classical Theories, here I come.


alfons ser ungefär lika pigg ut som jag, kisandes mot morgonsolen, men pepp är vi, pepp för det är onsdag idag och livet leker

- SARA


utslagen

Min lilla vovve älskar långpromenader men jag kan förstå att han känner sig lagom utslagen efter att ha vandrat så långt vi gjort idag.


tror jag ska lägga mig sådär jämte honom om en kort stund

- SARA

hit men inte längre

Okej nu har jag testat. 12,37 km och många gånger tänkte jag: Hit men inte längre. Men så började jag närma mig Årsta, börja närma mig Älvsjö, Hagsätra dök helt plötsligt upp ur ingenstans och sen var man hemma efter någon mer kilometer, sådär dryga två timmar efter jag lämnat centralstationen.

Numera kan jag alltså säga: Jo då, jag kan gå hem.skanstullsbron


årsta


älvsjö i fjärran


hagsätra

Så hemma, lite trött i benen och ätit lyxmiddag med halloumiomelett och avokadosallad. Nu mår man riktigt bra, lagom att börja plugga så här på kvällskvisten.

- SARA

hem ljuva hem

Nu har jag äntligen fått tummen ur och beställt biljetter hem till lilla Horshaga, i morgon klockan 16.51 går tåget från Stockholm, en dag tidigare än väntat.Hem och träffa Johan, mamma, pappa, Josefin och Emelie, kan det bli bättre och kan man vara lyckligare?

- SANNA

sjutton böcker

Första didiaktikseminariet idag. Vår lärare verkar vara en skön prick och bortom alla förväntningar verkar hon ha koll på läget (trots att vi befinner oss på Konradsberg). Jag är dock inte så lockad av att läsa alla kursböcker. Sjutton till och vi vore uppe i hundra. Typ. Dessutom är två på engelska. Det är bara att gilla läget antar jag och börja läsa så fort som bara går. Måste in till stan och införskaffa tre till. Alfons får följa med tror jag.


klädd i långt linne från monki och kort linne från horshagaarkivet, halsband som är skänkt av fina moster amie

- SARA


svett och odräglig katt

Har tagit mig en ordentlig joggingtur ikväll. Konditionen må bli bättre för var dag när jag efter en timmes joggingrunda kommer undan med bara lite svett och ork kvar till styrketräning a la Topphälsa.


joggingtur i paris snart igen kanske

Alfons är trött och katten är knäpp.
Alfons är rumsren och katten bajsar i hallen. En halv meter från kattlådan.

- SARA

antagningsbesked

Nu har de kommit, antagningsbeskeden till sommarens kurser, är i stort sett reserv på alla men antagen på Harry Potter och hans världar, Astrid Lindgrens författarskap och Barn och ungomslitteratur. Visste knappt att jag hade sökt dessa kurser, men nu har jag i alla fall något att göra i sommar och det är ju positivt.

Nu blir det till att köpa kurslitteratur: Harry Potter 1-7

- SANNA

varför jag

Efter en mindre lyckad vurpa i en av T-centralens rulltrappor i helgen är mitt knä nu helt ur form. Gårdagen var värre men kan fortfarande endast gå medans trappor och joggning är helt uteslutet. Varför jag? Mitt knä hade precis återhämtat sig från min förra vurpa på Väddö och mina sista hela tights har nu ett litet hål på exakt samma ställe som de andra.

Nu har i alla fall jag och alfons varit ute på en så lång runda mitt knä klarar av och jag ska snart åka tillbaka till skolan efter en dag av sjukskrivning.


Ta det lugn nästa helg?

- SANNA

söndag i paradiset
Vi vaknar och solen lyser och himlen är klarblå. Vi vandrar Söder Mälarstrand fram. Möter upp Linn och Sallu, äter lunch i Hölgalidsparken. Vandrar vidare in till stan. Syster liten bestämde sig vid halv tre tiden inatt att denna söndagen skulle bli träskoköpardagen. Sagt och gjort.

Så himla fin dag som avslutas i sängen och kollar på Stockholm Boggie.

Det är så underbart att vi i detta nu får leva i denna fantastiska staden med det fantastiska vädret.

Lycka, igen.

- SARA & SANNA

lyckan

Grillkväll och vin och sockerdricka och rom och cola och dans och fest, musik och dårar. Värme och kärlek, strenar och rulltrappor. Allt var så fint i natten. Vännerna var så fina i natten.


Lycka

- SARA

hålla sig undan
Jag och Karolina kunde inte hålla oss borta från Stockholmsnatten så drog in till stan med dans, minnesluckor och den varmaste natten detta året. Sommarregn.

- SARA

RSS 2.0