broderi

Har i dag haft våran första broderilektion. Gillar det skarpt.

På kvällen nu har vi även bokat klassresan till Antwerpen som vi ska göra vecka 37. Känns mycket skönt efter att vi har velat länge om var och när vi ska åka.

- SANNA

body med kjol

Håller på med ett litet projekt till Sara.
Själva bodyn klar, sedan ska det bara på en liten kjol. Det får jag fixa i morgon och då är det även tänkt att jag ska börja på ett par byxor. Vad det är härligt att vara tillbaka.

- SANNA

allt i min närhet

Vad mycket papper och räkningar som ligger runt mig här. Jag svettas av att bara titta på dem och dessutom tycks allt i min närhet vara trasigt. Mitt internet ligger nere, min telefon är dödens död och min kropp är ett vrak.

Kvällis med Alfons nu och sen blir det säng. Imorgon börjar allvaret.

En fin sak är att Gadden flyttar in idag. Snart kommer huset leva mer än någonsin.- SARA

sommarlovets sista helg

Kalla vindar blåser in över Stockholm. Kalla men friska. Hösten är på väg.

Tar mig en tur till Universitetet imorgon för att lugna mig med att försöka få tag i ett schema och en kurslitteraturlista. På tisdag sätter det igång igen. Fyra och ett halvt år kvar bara det känns bra.

Sommarlovets sista helg har varit mer än bra. Helt underbar och fantastiskt full med fest, kärlek och lycka.

- SARA


blir du tänd på det här eller

Jakans dramatiska har blir du tänd på det här eller på Walla Scen.

- SARA & SANNA

naturens inspiration- SANNA


första skoldagen

Efter att förhört klasskamraterna i går om att jag inte missat något började första dagen, den här terminen, på Väddö folkhögskola.
Vi stratade upp lugnt med formgivning på schemat där första uppgiften gick ut på att skapa något föremål, verkligt eller ej, av 25 stycken tepåsar. Otroligt rolig och inspirerande uppgift där mina tepåsar blev en liten bikini.
Nu är det dags att springa i väg till skolan igen. I dag ska vi inspireras av naturen.

- SANNA

för att göra underverk


Ja man behöver ju inte vara snygg för att göra underverk.

- SARA

inte stämmerIgår hade jag en ovanligt vacker dag.
En sån dag då inget känns bättre än när man går förbi en spegel, och då man stannar några minuter extra framför den. En sån dag då man sjungandes går genom hemmaorten och bara hoppas på att träffa på någon man känner, någon man kanske kände.

Så de kan se hur jag glittar.

Idag ser det helt annorlunda ut. Vad är det som händer när en människa inte ser ut på samma sätt från dag till dag? Vad är det som händer när hela dagen blir en grå tråkig massa och livet kännas hopplöst just precis bara för att spegelbilden inte stämmer med vad föreställningarna hoppats på?

Tur jag inte behöver träffa så många idag, till min tröst. Tur att gårdagen trots sitt sorgliga underliggande ändå var en vacker dag. Ytan blir gärna till verklighet. Lyckan blir gärna till ett taffligt sökande på källarplan.

Fula dagar som denna.

- SARA

men imorgon är en ny dag
Och jag känner livsglädje, kärlek och värme i och omkring mig.

- SARA

friden njutasDet var så vackert att höra på de som minns på de som älskade och uppskattade. Vår farfar var ingen vanlig man. Han var bland de mest godhjärtade och hjälpsammaste människan som gått på denna jord. Min farfar var och förblir i allas minnen ihågkommen för sitt stora hjärta, sin humor och sitt osjälviska sätt att gå genom livet.

Så skön går morgonstjärnan fram och bådar klar och lyckosam, den stora dagen till möte, då själen, över jorden höjd, får svinga sig med helig fröjd till himlafaders sköte. Tiden, striden snart skall slutas, friden njutas, hoppet vinna, tro och kärlek målet vinna.

Vår fina fina farfar. Tack för du var den du var.

- SARA & SANNA

redan nuKlär mig i svart idag. För döden ska vara svart har man sagt. När jag blir äldre jag ska intala mig själv att den inte är det. För då vill jag aldrig lämna mitt liv här på jorden. När döden kommer nära ser man livet. Kanske dags att se det klarare redan nu. Redan idag.

För farfar.

- SARA

målar lite tillSå vad gör systrarna idag tro.
Tvättar spis. Slipar köksskåp. Målar. Kör bil. Målar lite till.

- SARA & SANNA

hemma då
Vi har haft en fantastisk trevlig dag även idag på väg från Huddinge och hemåt. Vi har varit i Trosa och fikat och förälskat oss i husbåtar. Vi har kollat in kungligt slott på Tullgarn och sett havsörn. Vi har ätit lunch på värdshuset i Gamla Linköping och hälsat på fina faster utanför Jönköping.

Sitter dock hemma hos mor och far nu och oroar mig lite inför nästkommande veckas skolstart. Inget tycks stämma och inget tycks va anmält som det ska. Har kollat mina sidor på universitetet och där står fel kurs inskriven och jag har inte fått något brev om kurslitteratur och inskrivningsdatum för min nya utbildning. Får vänta och hoppas att jag får svar på mina "hjälp-sos-mail" till universitetet imorgon.

- SARA

vivi har fikat i hannas fina trädgårdvi har flyttat upp sanna till väddö och ätit lunch på zorbas mycket märkliga men mycket välsmakande restaurang


vi följt kartan ut i skärgården och kännt varma vindar från öst


vi har återigen fikat. och då på knappkarlssons mysiga café och bar på barnens ö


vi har sett regnet komma och regnet gå

Vi har haft en fantastisk dag i Stockholms och Roslagens famn.

Vi.

Mamma, pappa och vi.


- SARA & SANNA

vad det är skönt när mitt stockholm är grönt

Än blåser sommarens vindar in över mitt Stockholm och än är inte löven redo för höst. Mor och far är och hälsar på och livet är så fint.

Nu saknas bara älsklingen min. Hjärtat.

- SARA

du sommarens sista dagar


klädd i body från lindex och shorts som är sommarstugefynd skapat av min mormor en gång i tiden

- SARA

innan regnetsara har på sig byxor från monki, tröja var farmors, armband från hm skor var mormors och väska från budapest
sanna har på sig skor från second hand, t-shirt från monki, tröja från hm och shorts köpta i frankrike


- SARA & SANNA

tillbaka

Nu är jag i stuvsta igen. En vecka har jag nu tillbringat hemma hos mina föräldrar där jag skötte om huset medans de var på semester. Det blev många timmars TV tittande, med fåret shaun och vem vet mest, men också en hel del sytt på mammas fina Husqvarna.

Nu är jag som sagt hemma igen men åker snart igen, på lördag bär det av med all min packning mot Väddö och skolan, men innan dess ska jag ha sommarlov lite, lite till.

- SANNA

vilja till skapande


Textilhögskolans avgångsklass visade igår sina slutkollektioner på Fashion Week. En häftig varation som på mycket hängde ihop. Gillar det skarpt och gick därifrån med vilja till skapande.

Designers från ovan:
Sara Andersson - prepositions
Stina Randerstad - bred
Elin Sundling - i paint myself into a corner
Elin Sundling - i paint myself into a corner
Charlotta Mattson - welcome to uchronia
Helena Quist - ubuntu
Elin Klevmar - efterklang

- SARA

på fredsgatan 12

Första dagen på Stockholm Fashion Week och en av de första visningarna ägde rum på F12 på Fredsgatan. En av de fem designerna var min kära vän, den mycket begåvade Josefin Strid som visade sin vår/sommarkollektion för 2011. Fick äran att assistera henne hela dagen, har varit fantastiskt trevligt, men var jag så trött efter visingen så jag begav jag mig hemåt istället för att fortsätta festen.

Kommer allafall vara pigg imorgon för ytterligare visningar på modeveckans andra dag och dessutom rep i Jakan framåt eftermiddagen.

Stockholm my love.

- SARA

jag saknar det iblandRegnet föll när jag med snabba steg tog mig till spårvagnen lite innan klockan slog fem. Noll sex noll två avgick tåget som sakta tar mig bort från mitt fina Göteborg. Jag saknar det ibland, saknar framför allt de fina vänner jag har där. Saknar vindarna från väster, spårvagnen och de vackra backarna i Majorna. Staden och det fina där i kommer alltid vara en del av mitt hjärta. När jag blir "stor" ska jag ha ett hus på västkusten, norr om Göteborg. Där finns lugnet.

Tåget tuffar vidare och jag ska gå till bistron och köpa en kopp te till frukostmackan. Snart kommer Stockholm. I huvudstaden finns mitt liv nu och jag älskar det.

- SARA

helt fantastiskt braEfter fredagens inte helt misslyckade kväll men inte heller så överdrivet roliga, så har Sara-Louise haft det helt fantastiskt bra. Hon har nämligen fått en trevlig fika med bästa Matilda. Besökt Jane och Niklas hem och förutom att umgås med detta förträffliga par också träffat mycket underbara Linda och Jennifer. Ätit Sushi. Spelat TP. Druckit massa vin, druckit drinkar och shots på Bitter och lekt norrmän och fotbollsfruar. Gått på vippig fest på Park Lane. Festat som om det inte finns en morgondag. Vaknat upp och upptäckt att det fanns en sådan som fylldes med solbad och skurpanik ute vid Saltholmen och finfint Ladyfestmöte hos fina Lina i Sandarna. Plus att jag fått umgås med min söta storasyster.Göteborgsbesöket: Tjeck.
Tillstånd: Nöjd.

Imorgon blir det tillbaka till huvudstaden
Stockholms fashion week med Josefin.

- SARA

tur man harDet blev inte så sent igår. Vilket idag känns väldigt skönt. Åkte hem av olika anledningar, mestadels av att jag mådde illa av för mycket irish och för tighta byxor, men också av att jag var trött på ett egocentriskt snack. Jag tänker ofta på att jag ska hålla i de vänner jag har, men varför hålla i något som inte gör mig gott, som inte ger något tillbaka. Hellre inga vänner alls då. Eller några få riktigt bra, vilka jag ska få träffa en fin del av idag. Fika med Matilda vid halv tolv och sen en hel kväll med Jane, Linda och Jennifer. Tur man är utvilad. Tur man har riktiga vänner.

- SARA

sextio. sjuttio.


I albumen från sextio och sjuttiotalet. Moster och mamma.

- SARA

inte alltid som man tänkt sigUnder morgonpromenaden kom min förslappade hjärna på att hundar inte får åka med den bokade Swebussen. Morgondagens hemresa blev därför en tågresa till Nässjö idag som imorgon går vidare mot Göteborg. Det blir inte alltid som man tänkt sig men en liten omväg kring Småland och ett kvällsbesök hos fina moster skadar aldrig. Snart framme. Bara ett OC-avsnitt till.

- SARA

få andas lugntVi gör våfflor och kollar film och myser i det ganska så nystädade huset, ja allafall på de ställen syster äldre varit framme med sin städabstinens, fastän det inte ens är hennes städvecka. Det blir hemresa på fredag först eftersom vägen bär väster ut tillsammans med för många festivalbesökare. Imorgon blir ytterligare en stillsam dag.

Luften känns tung ibland och det saknas någon. Det är bra att då få andas lugnt.

-SARA & SANNA

som det kommerVi städar och syr. Vi tar det som det kommer.

- SARA & SANNA

vart du skulleMitt i det vackra kommer sorgen. Mitt i sommaren kommer kylan. Någon försvinner och det är så svårt att förstå döden i sin uppgivenhet. Det är svårt att tänka på att aldrig få träffa en person igen.

Det är inte alltid lättare att tänka på livet och hur dyrbart det är. Slutet kommer för oss alla, förr eller senare. Vare sig man vill eller inte. Det gör så ont, men det värmer mitt tomma inre att jag vet vart du skulle farfar, jag vet vart du ville. Du visste vart du skulle när du slöt dina ögon. Jag vet vem du såg. Din Ella.
Farmor.

- SARA

forgive and forgetVem är pedofil, utför en pedofil brott liknande en terrorist, är denna värd att leva vidare och vilka drar han med sig ner i graven.

Går det förlåta och glömma eller bara det ena av det. Är det då bättre att inte förlåta men glömma bort än att förlåta men aldrig kunna glömma.

Life during wartime
. Mycket värd. Se.

- SARA

vi ses på södra stationklädd i klänning köpt i paris, skor från johanssons i göteborg och armband upphittat i min kära farfars gamla hus

- SARA

måste göra en lista

...annars kommer systrarna helt lediga och förfärligt förslappade spendera ytterligare en dag i sängen med OC snurrande i DVD-spelaren. Men här behövs...

...dras upp persienner
...städas
...sys

En tre punkters lista ska vi väl klara av...efter ett till avsnitt. Bara ett.


bilden är lånad från
http://www.deviantart.com/

- SARA & SANNA

och jag ser dig som i en dimma
klädd i avklippta från weekday och linne från gina

- SARA

från gårdag

När solen fortfarande höll sig framme.

- SARA

med de två finaste i solen
Allt är så underbart och allt är så fint.

- SANNA

solen lyser även överVi åker in till stan och lägger oss för att mysa i Vitabergsparken. Kan inte nog poängtera vad vi saknat Stockholm, och nu är sommaren tillbaka också.

Kan det bli bättre.

- SARA & SANNA

for the sun


klädd i avklippta från victora of sweden, skärp och linne från horshagaarkivet och halsband från emmaus på linnégatan i göteborg

- SARA

det finns någon därTarantinoboxen har väl legat på tok för länge för att inte användas. En och en halv Kill Bill är avklarade vilket inte var helt dumt som onsdagskvällsunderhållning. Med rätt sällskap. Det finns någon där.

- SARA

vår bästa tid är nuGlömde skriva om det i särklass bästa fyndet från tisdagens loppisrunda. Ett tusenbitars puzzel för femman och med hela kungafamiljen samlade där på. Nu är det bara att hoppas att alla bitar finns. Finns bara ett sätt att ta reda på det och det finns bara en månad som jag hinner göra det. Vår bästa tid är nu.

- SARA

nu börjar detVi åkte in till stan för att känna lite stadsluft och träffa saknade vänner. Fikade på Barista och bara myste i fina Stockholm. Äntligen tillbaka. Nu börjar det.

- SARA & SANNA

vi, solen och lyckan är tillbaka
sara klädd i byxor från weekday, bustier från hm och jacka från budapest

- SARA & SANNA


idag är det onsdagJa då var man tillbaka då.
Till hus som i och för sig är ganska mysigt men som inte skulle skada att få lämna inom kort. Vi håller tummarna idag, för idag är det onsdag.

Ska in och fika med min fina Matilda för att sen lite senare i eftermiddag äntigen få träffa J igen. Innan dess måste jag städa. Huset och mitt rum ser inte riktigt ut som när jag lämnade det, men vi har fått nytt kylskåp. Alltid något.

- SARA

där det fortfarande går att göra fyndklädd i shorts upphittade i stuga, body från zara, rosring från glitter och kavaj som är ett av de lyckliga second hand-fynden för dagen. sannas skor var vår kära farmors.

Det finns second hand-butiker där ute som fortfarande är billiga. Där det fortfarande går att göra fynd och dit den hippa vintage-trenden inte hunnit än. En ligger i Bodafors mitt i skogen. En ligger i Nässjö och dagens fynd räknas till fyra par skor, en kavaj med medföljande byxor, en väska, en paljettblus och allt detta för ynka 240 riksdaler.

Vi tackar och bugar, vinkar Småland, mor och moster farväl och sätter oss på tåget till Stockholm.

Snart hemma igen.
Där finns inga billiga loppisar kvar men där finns så mycket mer.

- SARA


nästan glömt hur det kännsBlir inget målande idag.

Vaknade av regn och åska, så får åka tillbaka och måla klart när jag är ledig från förpliktelser nästa gång. Ikväll bär det nämligen (äntligen) av mot Stockholm igen. Jag har längtat så jag nästan glömt hur det känns, hur staden känns. Det blir en kärleksfull sensommar och höst i huvudstaden. Underbart.

Innan tåget går tar vi en tur till second hand i Bodafors. Som om vi inte hade nog med prylar redan.

- SARA

eftermiddag med min kära

- SARA


även på en måndag
Vi var ju bara tvungna att gå på Elsies idag igen nu när vi ändå skulle in till Nässjö och köpa färg. Kaffe, bakelser och platsblommor gör livet värt att leva. Även på en måndag.

- SARA & SANNA


klädd i regn


klädd i diverse sommarstugefynd och tights från josefin strid

- SARA


i väntan på mirakelPrecis ätit blåbärsfrukost och magen är tillfreds.

Det regnar tungt igen. Inget vidare målarväder betyder att vi åker in till Nässjö och köper mer färg i väntan på mirakel. Klockan tre säger klart.se.

- SARA

fortsätter måla mitt i sjön
Fortsätter med nya designen imorgon. Nu orkar jag inte med mer stilmallar, html-koder och allt vad det heter.

Hoppas vädret håller samma klass under nästa veckans första dag, så vi kan fortsätta måla mitt i sjön på ön med alla granarna och det bruna huset som blir finare och finare för var dag.

- SARA

har man väl börjat

Det händer lite här på bloggen ser ni.

Dels lite i det avseendet att uppdateringen med inlägg legat lite på is idag, på grund av tidsbrist i skuggan av det intensiva målandet som här i sommarstugemiljön sker.

Dels lite i det att vår kära vän här i internetvärlden håller på att få ett nytt utseende. Med tanke på min ytterst tekniskt outvecklad hjärna är jag än så länge mycket stolt över vad jag åstadkommit, men mer kommer hända. Har man väl börjat.

- SARA


RSS 2.0