myslördag



jag och annika på väg in till stan


grötfrukost på cafeva i haga


tvångskram på andra långgatan

uppe med tuppen



annika på kellys

Bra jobbat, med tanke på att vi kom hem kvart i fem i morse. Men vi är uppe och hoppar. Jag älskar lördagar. Särskillt när fina vännen är här och Göteborg strålar utanför. Gårdagskvällen började på Svarta Oliver med sjukt god grekisk mat. Vi hamnde sedan på Viktorias där dom sänkt åldersgränsen till 12år. Sen drog vi till Kellys en timme och sunkade lite och avslutade med en dansant, eller i Annikas fall hånglande tur till Sticky. Intensivt och jävligt skoj.


jag och jane på svarta oliver



jag kör på helsvart ikväll




Det kanske blir min korta grå oversize-kavaj till.
Nu ska jag och Alfons ner till stationen och möta Annika.
Ha en underbara fredagskväll hela Sverige....det ska vi ha....

jag är ett teatraliskt misslyckande...


...nä det är jag väl inte, men idag kändes det lite så. Fattar inte varför det inte funkar när det väl gäller bara. Tur jag är bra på att dricka alkohol. Bra merit att skriva i sitt CV nämligen.


i väntan

Sitter kvar i skolan. Har väntat sen fyra och fortfarande inte kommit in på castingen. Börjar bli trött och tappa energin, men nu när jag börjat vänta kan jag ju inte åka hem. Hoppas jag kan vara härifrån om en timme allafall. Vill hem och hinna duscha innan Annika kommer. Bara jag kommer härifrån så kommer det bli en kanonkväll i Göteborgsnatten. Har hunnit till systemet allafall, har två äppel/kanelvin i min väska. Tur inte rektorn vet om det. Synd för honom att han inte vet hur gott det vinet är.


fullspeckade dagen börjar i snigelfart




Ja, jag kommer ju aldrig bli känd för att jag är snabb på morgonen. Har vart upp mer än en timme och är inte klar än. Måste gå snart. Blev lite sugen på knästrumpor idag. Har inte så snygga som Carrie men gillar färgen. Lediga kläder annars, hel teaterdag framför mig. Alfons sitter i fönstret och längtar efter en buske att pinka på.


god natt torsdag. god morgon fredag

Har lärt mig dialogen till castingen nu. Har inte skrivit ett enda ord på min redovisning dock. Kanske kan göra det lördag kväll. Eller om det blir väntetid imorgon. Fick lust att se lite Sex and the City, men orkade inte gå fram till min DVD och sätta in skivan. Så slog jag på trean och som från himlen sänt så var hon där Carrie, promenerandes New Yorks gator fram i ännu en underbar beklädnad


En av mina absolut favorit Carrie-outfit från filmen
bilden är lånad från
www.instyle.co.uk


Carrie i Paris - säsong sex
bild från www.stealtherestyle.com


Det korta håret...


..och den underbara knuten

Sarah Jessica Parker är så vacker. Hon har ett sånt speciellt och unikt utseende och hon passar så bra i rollen som Carrie. Man kan nog klä henne i allt tror jag....

Men klockan är mycket
God natt och god morgon Göteborg.....

bättre sent än aldrig



första bilden med nya kameran

Har kommit igång att plugga nu äntligen. Känns lite tungt men måste lära mig texten till castingen allafall. Tur man har Espresso House-Chai latte hemma. Det piggar upp. Dessutom har jag sovmorgon. Så himla skönt, hoppas inte Alfons väcker mig för tidigt. 

Morgondagen kommer bli en så himla härlig dag. Först är det lite sovmorgon som sagt. Sen blir det självständigt arbete i skolan. Jag och Christian ska jobba med Fröken Julie sen ska jag regissera Matilda och Jonas i De goda viljan. Efter skolan blir det casting och förhoppningsvis tar det inte allt för lång tid. För klockan åtta kommer min underbara barndomsvän Annika till Göteborg. Vi ska gör en snabb tripp hem till min lägenhet och sen ut och äta på Svarta Oliver tillsammans med lite andra vänner. Ett och annat glas kommer det nog bli med kan jag tänka mig. Jag saknar Annika så ofta och vi träffas i stort sett aldrig och nu helt plötsligt kommer hon hit, till mig. Jag kommer nog tro det först när jag ser henne imorgon.

där var du lilla matburk


Hittade en gammal matburk inne i min garderob när jag nu städade. Har antagligen slängt in den där i någon panikstädning, när jag hade en vän stående och trampade utanför. Vill ju gärna aldrig avslöja att mitt rum kan vara stökigt. Ja tror den lilla matburken kan ha legat där några månader. Det luktade minsann inte så gott i påsen och lyfte inte ens på locket till burken. Slänger ofta inte fullt fungerande saker, men detta får bli ett undantag.


helkväll framför min tv



vad jag vill ha det kylskåpet, vad jag inte vill ha de leenderna 
- bilden lånad från
www.tv3.se

Jag ska göra något fult och plugga framför min TV ikväll. Kan inte missa det fina utbudet av lättsamma vuxenprogram som "Halv åtta hos mig", "Du är vad du äter" och "Lyxfällan". Tänk vilken Svensson jag är...det som fattas är bara Volvo, villa, platt-tv, trädgård, barnvagn och så en man då. Snart är jag där....

ny kamera


Det blev en Sony. En bra sådan. Tror att märkesbytet kommer göra att vi trivs bättre ihop än vad jag och mina tidigare kameror gjort. Killen på OnOff hade en likadan. Han tyckte att det bästa med den var att den har smile-detektor. Så nu gäller det att ni ler kära vänner när jag tar kort på er annars blir det inga kort.



det som göms i snö kommer upp i tö



bilden är lånad från www.gt.se

Nu när snön smält bort märks det hur lata Göteborgs hundägare är. Bajset ligger kvar när drivorna är borta. Det som göms i snö kommer upp i tö....vem kan ha missat det?

varför ligger jag inte i min säng


varför har jag inte repat på Fröken Julie
varför har jag inte börjat på arbetet om Freinet
varför har jag suttit vid datorn i två timmar istället
varför...varför...

får nog sova på den saken

vilken kamera ska jag köpa


Vill ha en Samsung för jag vet hur dom funkar. Frågan är hur mycket pengar jag vågar lägga. Mina tidigare kameror har nämligen en förmåga att få små fötter och springa sin väg. En del av dem har även hoppat från bord eller badar fast de inte får. Kan hända att jag är en usel kamerauppfostrare men tror mer på att vi inte klaffat helt enkelt. Kanske kommer det funka mellan oss denna gången. Kanske inte.

alla pratar om victoria och daniel



bilden är lånad från www.expressen.se

Inte konstigt att de dragit ut på att gifta sig när det blir så här sjukt mycket uppmärksamhet när det väl bestämmer sig för att göra det. Läste aftonbladet på friskis idag och de hade en hel extra tidning som bara handlade om att vår kronprinsessa har förlovat sig. Stackars människor, och stackars oss som måste lägga massa skatt för att de ska kunna leva sina lyxliv.

träningvärk


aj min rumpa!


pengar. äntligen



vår över göteborg - 2008

Imorgon kommer studiebidraget och lönen in. Jag har längtat, som jag gör varje månad. Vill köpa en ny kamera men det får bli det enda denna månaden. Köpstop helt enkelt. Tråkigt men sant. Men jag har en plan. Mina ekonomiska planer brukar iofs aldrig funka men det måste den liksom göra denna månaden. Så det blir att leva billigt, men roligt förstås. Glädje föds inte ur pengar, det ska jag bevisa.
Tycker vädret är lite trisst bara. Längtar efter vår i staden.

den goda viljan




Sitter och kollar på Den goda viljan nu. Filmen bygger på Ingmar Bergmans egen berättelse om sina föräldrar i regi av Bille August. Vi jobbar med en liten del av manuset på regilektionerna i skolan. Jag är regissör eller coatch som vi kallar det. Ett öga utifrån. Det är jättespännande men samtidigt väldigt läskligt att regissera sin klasskompisar.
Har valt c-projekt idag med. Skrev att det inte spelade någon roll i vilken av de tre produktionerna jag önskade jag får vara med i. Men jag skrev också några krav på de jag verkligen inte vill vara med i och vilka jag inte vill jobba med. Hoppas de accepterar det.

strange little girl




Hemma från bibblan och hittat det jag skulle samt lite annat skoj. Bland annat en underbar skiva av Tori Amos. Denna skivan påminner mig mycket om en jobbig period av mitt liv i början av gymnasiet. Tänkte att jag nu ska jag skapa vackrare minnen till den, för Tori är verkligen fantastisk.


biblioteket nästa




Känner nästan för att sätta mig nere på biblioteket och plugga som en äkta högskolestuderande. Men det kanske är att ta i. Ska allafall låna hem böcker om Freinet, "Fröken Julie" samt Bermans "Den goda viljan", som jag hoppas finns på film. Är mycket inspirerad av dagens skola och det kommer bli en trevlig pluggkväll. Hade gärna delat en semla med någon men verkar som ingen vill umgås med mig idag.

av med träningskläder, på med träningskläder




Vi har fyspass första lektionen, synd bara att vi ska ut och jogga i skogen. Det är inte riktigt min grej när det är sånt här väder. Hade gärna haft hela passet inne faktiskt. Men jag få bita ihop och hoppas på att jag inte halkar och slår ihjäl mig i snön. Skönt med mycket träning allafall, det gör mig gott.

en fet tisdag




Imorgon är det festisdagen. Jo man skulle kunna tro att det varit det sen januari, med tankte på all semleöverdos man fått överallt. Jag har allafall inte ätit så många så jag inte får ta en imorgon. Tur för mig.

Jag har ett supergott och enkelt recept
Bullarna
*150g smör
*5dl mjölk
*50g jäst
*½tsk salt
*1dl socker
*15dl mjöl

Smält smör och blanda i mjölken så det blir fingervarmt. I med jäst och sen i med resten. Men ta inte allt mjöl. Sen ska det jäsa i 30min och sen kan man göra fina bullar av degen och låta det jäsa en halvtimma till. Pensla med ägg och sen ska bullarna in i ungnen. 200 grader i 10-20 minuter beroende på hur stora bullar du gjort. När dom är lite fint bruna kan du ta ut dom.

Medan bullarna svalnar kan man fixa det
Mumsiga innehållet
*utgröpt bullbröd
*mandelmassa
*lite grädde

Resten av grädden vispas och så häller man i så mycket av mandelmasseröran man vill ha i den urgröpta bullen och sen grädde och sen lock och sen florsocker om man vill. Själv gillar jag mycket mandelmassa och halvmycket grädde. Men är det fettisdag kan man lika väl hälla på ordentligt med de båda. Det gäller att unna sig när det står fet dag i almanackan

183 dagar



183 dagar - bilden lånad från www.aftonbladet.se


Nu har en hel vecka gått och det är äntligen dags för andra avsnittet av 183 dagar på SVT1. Tyckte första avsnittet kändes riktigt hoppfullt. Kvalitetsmässigt alltså. Skönt att SVT kan lyckas med någon av sina dramasatsningar

brist på jympaledare friskis?


Var på jympa på friskis och svettis på västra hamngatan. Jag är van vid att man inte kan låta bli att le när man går från passen för ledarna är så glada och roliga. Men hon som var på fem-passet idag var så sjukt oengerad så jag nästan blev irriterad. Hon krånglade dessutom till alla rörelser men kunde inte förklara dom på ett bra sätt. Dessutom kändes det inte alls som ett medelpass utan som ett baspass i slow motion. Vet inte hur hon fick jobbet, ja skulle gjort det bättre...jo faktiskt!


celestin freinet



Celestin Freinet - bilden är lånad från www.freinet.se

Har fått i uppgift att skriva och redovisa om pedagogen Freinet. Det var längesen man pluggade på det här sättet. Alltså med böcker och papper och penna och sånt. Men ska bli intressant. Bibloteket får det bli en sväng efter jag vart på gympapass på friskis. Hurtig och pigg som få känner jag mig denna eftermiddag. Kanske är det för jag har sovit mig igenom två pedagogikletioner som jag är så pigg nu. Den enas bröd, den andras död.

så var det måndag




Va ska man göra åt det. Det bästa kanske. Denna veckan kommer nog gå fort fram tror jag, Har mycket att göra under veckan och till helgen kommer min älskade barndomsvän Annika och hälsar på. Det är verkligen att se fram emot. Snart ska jag och Alfons traska iväg mot Redbergsplatsen och sen åker jag vidare till skolan. Vi har jazz första timmen och sen pedagogik resten av dagen, jag hoppas på inspirerande lektion. Hoppas kan man. I eftermiddag ska jag träna och sen blir det mys med Sabina.

några dagar till med helg tack...




Det känns som jag skulle vilja ha några dagar till, eller allafall en till dag ledigt. Även fast jag ju faktiskt haft en långhelg så vill jag bara ha mer av denna underbara helgen som nu snart är över. Får väl se hur måndagen tar emot mig. Kanske kommer allt kännas lite bättre framöver. Vem vet! Nu ska jag lägga mig och läsa lite Harry Potter innan jag somnar. Harry, my best friend!

c-projekt




Imorgon måste jag välja vilket c-projekt jag vill vara med i. C-projektet är våran slutproduktion i ettan som några i tvåan regisserar. De precenterade sina ideer förra tisdagen och jag fastnade inte för någon av dem riktigt. Jag är så rädd att jag ska behöva vara med i något som blir kasst. Jag vill ha en bra och rolig roll som går att jobba med mycket och vara med i ett seriöst och intressant projekt. Men hur fan ska man kunna veta det i förväg, det är väl bara att kasta sig in i ett och hoppas på det bästa. Vet ju vilka jag abslout inte tänker välja allafall. Får fortsätta fundera över en kopp the och en kvällsmacka.

väldigt onyttigt, väldigt gott


Blev lite godissugen men orkade inte gå ut mer för jag har vart på långpromenad med Alfons så tyckte det kunde räcka. Så jag gjorde allafall min egna älsklingsdaim. Precis vad jag behöver som grädde på moset av denna underbara helg. Dessa ingridienser är det

50-60g smör
4 tsk kakao
4msk mjöl
4msk sirap
3dl socker

Man blandar allt i en kastrull och låter det puttra ett tag sen hälla det på en plåt eller nått och sen låta den kallna i kylskåp och sen är det bara att käka. Enkelt, gott och väldigt, väldigt onyttigt.

det snurrar i min skalle



familjen - bilden är lånad från www.rockymagasin.se

Tvättar, diskar och dansar till underbara familjen. Det snurrar så bra är det.

så bra med söndagar



kristin och stina - gårdagens underbara kväll

Jag mår bra, inte bakfull. Solen lyser och Alfons är här. Han är verkligen här på riktigt nu. Halv åtta ska vi träffa daghusse imorgon och han kan verkligen bo här nu. Kan inte fatta att det är sant, men det är det.

Gårdagen var så fin. Sanna och Johan, Alfons och Semlor och Kristin och Sabina, Stina och alla gjorde mig så lycklig.  På väg till stan var vi tvungna att korsa chalmersområdet. Det har precis snöat jättemycket och alla utbytesstudenter blev som galna. Total livsfara och krig men också mycket underhållande om man själv slapp snö under jackan. Sen blev det dansanta timmar på Nef. Lite kass musik men ack så härligt.

Solen lyser och jag ska ut med Alfons och vandra Göteborgs slaskiga gator fram.

lördagssnygg



Nu ska jag och Kristin iväg på inflyttningfest, korridorsfest i Johanneberg. Sanna och Johan bangade. Men dom är ju så unga. Har på mig min finguldklänning. Sanna Nilsson, alltså min underbara lillasyter har sytt den åt mig. gå in och tjuvkika på hennes liv på http://sannanilssons.devote.se 
 Ikväll kommer bli en underbar kväll


snöbollskrig




Nu har vi varit ute och träffat alfons nya dagmatte och husse. Sen har vi har gått runt i fina Göteborg och haft snöbollskrig på avenyn. Livet är fint och snöigt. Älskar lediga lördagar som man får spendera tillsammans med de bästa av bästa.

lördagsmorgon



Jane och jag - Viktorias - igår

Gårdagen avslutades väldigt bra. Det blev Viktorias och mycket öl och cider. Mycket trevliga människor. Kändes som många kände vad jag kände att det var en väldigt fin fredagskväll i Göteborg. Att den här staden inte är så dum allafall.

Nu kommer Alfons om 45minuter. Vi ska gå till vår nya dagmatte och hälsa på och sen ska vi möta upp Jane och Niklas och åka sjärtlapp. Mycket bra ide det där tycker jag.
Vi ska också idag

  • baka semlor
  • gå på fest i Johanneberg

...nu ska jag damsuga. Vet att jag skulle gjort det igår men va fan. Bättre sent än aldrig.


fredagssnygg




Byxdressen från HM och en blus från min goda vän och designer Josefins Strid. Den kommer från en av hennes första kollektioner, men jag älskar den och den funkar till nästan allt.

gå in och kolla hennes kläder på www.josefinstrid.com

vi har alla våra egna sanningar


du har din och jag har min
jag blir förälskad på mitt sätt och du på ditt
anklaga inte och döm inte för vi alla har våra egna sanningar

min sanning är som den är, många gånger väldigt svår att förstå sig på
det är jag medveten om men vad som händer inom mig går inte att styra
känner mitt hjärta kärlek efter två veckor så gör det
två veckor. två månader. två år. min sanning har ingen tidsuppfattning
min sanning tänker inte före den handlar
min sanning kastar sig ut och hoppas på att någon tar emot
min sanning är lika huvudlös som jag själv
och det är där vi går hand i hand med huvudet under armen nu

din sanning är en helt annan jag vet

kategorier



jag, jane och linda på lounge - november 2008

Har äntligen fått in mina inlägg i kategorier. Ordning och reda känns sjukt bra.
Ska damsuga och sen duschen, sen smink, kläder och spårvagn. Träffa Jane över en öl eller två. Får väl se vad mitt sinne pallar. Vill ju inte att det ska bli som det blev igår. Vill gå hem ikväll utan att gråta.

okej, och det som var fint då



Cecilia Nordlund - foto lånat från www.metro.se

Det sägs att jag ska tänka på det som var positivt och det är vad jag försöker jag göra nu.

Något av det finaste med igår var det underbara band som stod på scen när vi kom till svanen. Cilihili var den bästa spelning jag sett på länge. Supersöta Cecilia Nordlund sjunger sånger som går in och stannar och emellan låtarna visades fantastiska filmer om tantdraken och hennes kännetecken. Cilihili var fina så fina. Nu ska jag sitta och tänka på dom en stund sen jag jag städa mitt rum som inte är så fint.

Imorgon kommer Alfons, Sanna och Johan.
Vi ska äta semlor och gå på korridorsfest och min fina sambo Kristin ska också vara med. Det ska bli härligt att vi äntligen gör något tillsammans. Det ska bli härligt att få höra små hundtassar mot vårt parkettgolv igen.


det brister

och jag faller
det var så sjukt kul igår och jag och sabina dansade och hade underbart. Helt plötsligt brister allting och jag bryter ihop på vägen hem. Det var kallt. Så himla kallt.

Nu är det ny dag men jag har sån sjuk ångest över att jag inte är i skolan. Jag är inte ens bakfull men mådde så dåligt i morse så jag orkade inte gå upp. Det sitter en liten jävul i mitt huvud och drar i en spak. Han drar och så säger han "fall" och så faller jag. Djupt och okontrollerat. Den jävulen ska förgöras. Jag hatar honom. Ja vet att det är en honom och jag kan ana vad han heter.

ut i snön


Tur jag gick ut en sväng innan så jag fick se att de snöar ganska mycket ute. Får ta paraply med mig. Trevlig natt, det ska jag ha.

Imorgon är en annan dag!

teateröverdos och svanensväng



bilden är lånad från www.letaguldkorn.wordpress.com 
och så svan man kan bli va?


Har kollat på tok för mycket teater idag. Men duktiga var dom. Detta behöver sväljas ner med några öl. Får vänta några timmar till bara. Jag och Sabina ska snurra på Svanen ikväll.

Jag är så sugen på semla idag igen. Blev en våffla istället. Passade på att prova tina lita andra grejer i våffeljärnet eftersom vi inte äger någon mikro. Maten jag värmde var

  • Paj - svårt att få varm utan att den blev svart
  • Fralla - gick bra med en smal variant
  • Apelsin - kul sprak

Nu är jag mätt som tusan efter all denna mat. Men bäst det så jag inte blir bakfull tills imorgon. Varannan vatten.


jag älskar min eltandborste




Kan nästan motivera mig att gå upp på morgonen bara på grund av den.  Nästan. Mina tänder är så fina och dessutom behöver jag inte anstränga min arm. Bästa födelsedagspresenten någonsin.

Jag skulle behöva klippa mig, men det är så svårt nu i denna fasen av mitt liv som ja bestämmt att jag ska spara ut mitt hår. Går jag till frisören och säger att de bara ska toppa så klipper dom alltid av en fem centimeter och växer håret bara en decimeter på ett år så kommer jag aldrig få långt hår igen. Det får helt enkelt växa i uppstatt läge, så syns det inte att det är en ful page. Uppsatt är ju också fint, frågan är om luggen ska av eller om jag ska spara den med. För svåra beslut för en torsdagsmorgon.

förbereder mig för träningsvärk




Var på stationsgympa innan och det var jobbigare och längre än ett vanligt gympapass. Men roligt. Har känt mig så sjukt snygg sen träningen, men nu har jag varit tvungen att duscha och sitter och känner mig soffig och ful igen. Jihii!

Imorgon är det redovisningar hela dagen. Ska kolla fyra pjäser tvåorna har gjort. Hoppas på att de är lite roligare än vad jag hittills sett på Wendelsberg, och då syftar jag inte på att det ska vara komiskt. Det som varit värst har iofs lärarna varit inblandade i så kanske kan hoppas detta är lite bättre. Jag och Anna-Maria funderade över vad vi ska göra åt vår ramljuskåta rektor. Han kommer inte få sätta sin fot i någon av våra produktioner det är en sak som är säker. Även om det "bara" gäller att han har hand om scenografin så har han inget där att göra tycker jag. Lärarnas uppgift är att ge oss bra redskap för att bli bra skådespelare men abslout inte stå på scen tillsammans med oss. Rektorn ska sitta på sitt kontor och vända på papper och på sin höjd hålla avslutningstal, inte ta ut sin misslyckade teaterkarriär på oss.

God natt fina med kalla Göteborg

en såpa




Har precis sett en jättefin dansk film. Har inte sett något så här bra på länge. Å den gjorde min kväll. Heja Danmark för ni är så jävla bra på att göra film.

fikasugen.....




Jag ville gärna fika med någon idag. Är sugen på semla. Antingen får jag gå och fika själv eftersom ingen kan eller vill. Eller så får jag gå och träna. Kände mig sjuk i morse ju men nu känner jag mig faktiskt frisk igen och eftersom jag hart en ganska alkoholtyngd helg framför mig så är det bäst att träna idag tror jag. Semla får väl bli en annan gång.
Friskis here i come!


god morgon halsont




Jag tror jag har varit för tuff mot mig själv i kylan. Igår gick jag utan mössa hela dagen mitt nöt och dessutom hade dom stängt av värmen i skolan så det var kallare inne i vår teatersal än ute. Det var ju ifos inte mitt fel. Efter lunch har vi regi och skådespelarträning. Jag åker till skolan för det. Dans och röst känns inte så stor mening med idag, vila framför sex and the city känns som en bättre idé.

så skulle man sovit för en timme sen



kent - slottskogsvallen juli 2008

Måste sova nu. Ska bara lägga in en till skiva i iTunes. Nu har jag kommit fram till favoritskivorna och du jag och döden tuggar sig in i min hårddisk. Den tuggar rätt högt dessutom. Kanske börjar den bli trött. Trött som jag borde vara. Men jag tror jag har tagit en överdos av socker idag. Jag och Jennifer åt chokladkaka med grädde i Haga och nu har jag fått i mig en Marabou daimchoklad. Hoppas febern är borta imorgon. Sugen på modern dans. Men så länge jag föder mina bacillusker med socker så lär de ju inte försvinna. Jag behöver tre förbud i mitt liv. Shoppingförbud, mänförbud och sockerförbud.
God natt


mina nya älsklingar




måste ju leva upp till mitt nya hiphop-ryckte och beställde därför dessa underbara hörlurar från wesc

cause I'm a hiphopper, yes I am




Jag har rivit ut alla mina skivor för att lägga in dem i iTunes. Jag har med blandad skräck och förtjusning fått en liten nostalgitripp tillbaka till min underbara hiphopperiod. Har härmed på min dator skivor som...

  • Petter - bananrepubliken
  • Tomas Rusiak - magic villa
  • Fattaru - fatta eld
  • Äkta! - svensk hiphop

Ni fattar vad lycklig jag är va....när jag denna tisdagskväll får sjunga med i kens eld och djupa vatten


halv åtta hos mig


Sitter och kollar på halv åtta hos mig och blev förälskad i Martins hem. Vitt trägolv i hela lägenheten. Snygga möbler och färger. Vill bo där. Men inte i Malmö. Malmö är inte min stad. Eller kanske.....

Kan inte alla som vill ha mat komma hem till mig halv åtta imorgon. Vill också ha gäster. Känner mig ensam.


årets första cykeltur


En jävligt kall sådan. Det kom en polisbil och jag trodde jag skulle bli tagen, arresterad och bötfälld för jag varken har reflexer eller lyse. Men han körde lugnt förbi och hade säkert viktigare saker på gång. Tur för mig. Nä det får nog bli lite varmare innan jag tar mig cykelhjälmen igen. Iofs har jag inte någon sådan heller.


jag och jennifer nyktra hos peter - januari 2008

Blev ingen bio allafall. Varken jag eller Lisa kände oss friska. Umgicks med Jennifer istället. Så himla skönt att få prata lite gamla gymnasieminnen. Vi kom fram till att vi absolut inte var skolmogna i första ring. Men kul hade vi. Jävligt kul. Tex när vi odlade olagliga växter i skolans växthus, när vi åkte bakplåt i internattrappan eller när vi hade oinbjudna gäster en natt och störde så pass så vi höll på att bli avstängda, men fick istället "straffet" att gå i tjejgrupp hos kuratorn tio gånger...eller som i mitt fall tio armhävningar. Tror jag och Jennifer måste börja busa lite igen snart, det skulle göra henne gott.

sovmorgon



rädda lisa - oktober 2008

Avslutat en härlig frukost med Sabina
Struntade i fyspasset nu på morgonen, jag känner mig inte frisk för att jag ska orka jogga i skogen denna morgonen. Hoppas jag inte blir sjukare bara.

Ikväll ska jag och Lisa och kanske några andra tjejer från Royal gå och se Changeling på Bergakungen. Tror den kan vara riktigt bra, men utlåtandet kommer ikväll. Kul att träffa Lisa allafall. Vi umgås på tok för lite nu när jag inte jobbar heltid på Royal längre. Lisa är bra!


god natt fina måndag


vaknade och ville inte vakna
men somnar i glädje
min fina Sabina är här och hon gör mig så glad och levande

imorgon är det tisdag. ett nytt nu

the cold swedish winter

hade glömt av min älskade jens lekman skiva
nu är den inlagd i iTunes och går för fullt till matos och måndagsdans



I met her in a snowstorm
I was outdoors plowing
She just walked up to me and said
Hey boy, how's it going?

I admired her straight-forwardness
and brushed away my fringe
as a signal of well-being
and accepting her challenge

We went home to her place
and cooked up some chili
Warmed us from the inside
cause the outside was chilly

We had to be quiet
to not wake up her family
but I made a high pitched sound
when her cold fingers touched me

She said "shhh
please be quiet
I know you don't want to
but please deny it"

When people think of Sweden
I think they have the wrong idea
like Cliff Richards who thought it was just
porn and gonorrhea

And Lou Reed said in the film
"Blue in the face"
that compared to New York City
Sweden was a scary place

They seem to have a point
after meeting with this girl
maybe not Cliff Richards
but Lou has surely met her

The doubt in her eyes
when I said I wanted to kiss her
for the sake of liking her
and not because of the blizzard

She said "shhh
please be quiet
I know you don't want to
but please deny it"

Cause the cold Swedish winter
is right outside
and I just want somebody
to hold me through the night

In two thousand years
this place will be covered by ice
and the people who will dig us up
will be in for a big surprise

After carefully studying
our calcium-nourished bones
they'll find enclosed
our hearts of stone

Singing the cold Swedish winter
is right outside
and I just want somebody
to hold me through the night

jens lekman

tappat en vagn?




Alla de gamla spårvagnarna jag sett idag har tappat sin bakre vagn. Jag undrar vad alla dessa vagnar har för sig denna måndag. Klassåterträff? Kidnappade av Stockholmare? Kan ni inte lämna tillbaka dom tills imorgon i så fall. Jag vet att det är charmigt med våra gamla vagnar men ni har faktiskt tunnelbana. Man kan inte få allt.

ny tid. ny strid



upp till kamp - emmaboda 2008

Tänk att min kämparglöd går så jävulskt upp och ner. Jag är så trött på min berg-och-dalbana till liv så jag vill spy. Kan någon hjälpa mig så jag hamnar på en behaglig jämn nivå utan dessa ständiga utbrott utan dessa skyhöga berg att klättra över hela jävla tiden. Ja, jo jag är lite upprörd idag. Fast just nu vill jag ju kämpa för det allafall. Men hur? Har ingen aning om hur jag ska lyckas fixa detta faktiskt. Tänker inte leva 60år till och må så här, och även om det går över när jag är 30 har jag forfarande förlorat 30år. Hoppas man återföds, till en katt. Katt verkar soft.

Okej lugn. lugn.

Funderat mycket idag på den där artikeln från Damernas. Sträva efter lyckan i nuet. Eller rättare sagt lev i lyckan i nuet. Vad gör mig lycklig just nu då...hmm....jo

  • att alfons ska flytta hit på lördag (gräns till framtidslycka)
  • att jag ska gå till friskis och se om jag kan få ett nytt träningskort
  • att jag kanske ska fika med jane
  • att sabina ska sova över hos mig ikväll
  • att jag ska gå och köpa en ny kalender

rätt många lyckoämnen för en måndagseftermiddag måste jag säga...
listor är bra...lycka är bra om man hade någon


lycka i nuet - hultsfred 2008


jävla måndagar


Jag är trött. Kollade Beck igår på Tv4, plågade mig igenom fast jag var jättetrött, man måste ju se hur det slutar. Ungefär tio minuter innan slutet somnade jag. Misslyckat. Ingen upplösning och för lite sömn. Jag vet inte vad jag ska ta på mig, har inte hunnit sminka mig och vill bara lägga mig ner och somna om. Vi har jazz första lektionen och det går tyvärr inte att missa för då är det så svårt att hänga med nästa lektion. Nä det är bara att sätta fart helt enkelt. Tänka om, tänka positivt.

Läste en artikel i Damernas om lycka. Det handlade om att man inte njuter av lyckan i nuet utan alltid är påväg mot det som komma skall. Lyckan finns i nästa dag, i nästa dejt, i nästa jobb. Man borde ju faktiskt ta vara på nuet mer. Det får bli mitt nya "lilla" experiment. Efter denna underbara start av dagen kan väl det inte bli så svårt?


skola imorgon




Varför ska jag dit?
När jag går till jobbet har jag mer motivation än när jag måste till Wendelsberg. Hotellet är inte mitt liv!! Teatern däremot är verkligen det bästa jag vet och mitt allt dessutom men vart jag än kommer så dör min glöd. Är det bara mitt fel?

Vill inte. Vill inte.


mia och klara




ett av de bästa programmen jag vet
njuter varje minut av denna fantastiska humor

dissad av onoff


Skulle teckna ett onoff-kort så jag kan köpa min nya kamera på avbetalning tänkte jag. Men nej det kan du glömma säger onoff-banken. Undrar om dom har läst min blogg och tror att jag är pank. Får ringa dit imorgon och fråga varför. Jag kanske vet förresten. För några år sen förlorade jag mitt gamla körkort och eftersom det är spärrat stoppar det mig i kreditupplysningar. Tycket dom kan sluta tjata om det nu. Det gamla körkortet ligger i säkert förvar hos polisen i Uppsala (fråga inte hur det hamnade där) och jag har ju nytt både Id-kort och körkort. Det var pinsamt inne på onoff vilket som, kände mig som en kronofogdjagad stackare med shoppingberoende.


Sanna och Alfons på Älvsborgs fästning sommaren 2008

Gladerligen kan jag nu börja räkna ner dagarna tills Alfons flyttar hit igen. På lördag kommer Sanna ner med honom och vi ska träffa hans nya dagmatte/husse. Jag har nog inte fattat det riktigt än. Detta har jag längtat efter så sjukt mycket.

Sabina kommer snart. Vi ska äta soppa, hotellbröd och hallon. Min fina fina Sabina.


Sabina på kulturnatta oktober 2008

varför vaknar man inte alltid på rätt sida




Igår kände jag verkligen att jag hade en kanonstart. Kände mig glad när väckarklockan ringde och pigg nästan hela dagen. Jag gick och la mig tidigt även igår men idag vaknar jag och är jättetrött. Vill sätta på min TV och krypa ner i sängen och mysa hela dagen....men till jobbet ska man

Imorgon börjar skolan efter en veckas lov. Ja vet inte vad jag ska tycka om det. Är inte kanonpepp. Hoppas det blir fint väder idag allafall och att jag inte fryser ihjäl på väg till jobbet nu på morgonen...lite sommar och yatzy i Stockholm skulle sitta fint.

Här går inte sitta och dra. På med sminket och iväg med mig.

behöver sömn...




...ska bara ta en välbehövlig dusch efter sex timmar på jobbet och två timmars promenerande

Ska kolla ett till avsnitt av mitt älskade sex and the city med innan jag sluter ögonen för natten. Jag dissar nämligen melodifestivalen och alla kärleksfilmer och kollar DVD-box istället

Har kommit på en till viktigt grej jag måste skriva in i min önskelista

  • Aidan - Alternativt en kille som är ungefär, exakt som honom


Förresten, mina småexperiment....
ett: jag smååt nästan ingen på jobbet idag
två: jag har inte deppat ihop trots alla hjärtan
tre: jag har gjort åt 83:- på havregryn, müssli, smör och frysta hallon
...rätt bra jobbat måste jag säga


liten liten önskelista




Jag får ju egentligen inte köpa något. Men önska sig kan man ju alltid.

och Sara vill denna lördagskväll ha   


  • en samsung digitalkamera NV100HD
  • ett nytt träningskort
  • photoshop

vårsol över göteborg




Så jäkla skönt väder vi har här i Göteborg idag. Imorse var det jättekallt när jag gick till jobbet men nu har solen varit framme hela dagen och det är kanonskönt, nästan lite vår. Nu skulle man ha någons hand att hålla i och ta en promenad till. Men jag får ge mig ut själv, inte mer med det. Jag är inte bitter....

Fick allafall ett så underbart sms av min fina vän Rebecca i förmiddags. Det piggar verkligen upp att veta att man har så fantastiska vänner som henne. Synd bara att hon inte bor här i Göteborg. Men om drygt en månad åker jag upp och hälsar på henne i Linköping. Längtar.

Lisa....Vi kan nog plocka fram våra longboards snart...äntligen...bara dom kan sopa undan lite sand från gatorna...

how hard do you wanna fall?




Ovanligt pigg. Bra humör. Känner för att slänga på mig en superhjältinnedräckt och rädda världen :)

Nä, men jag har lite egoistiska småexperiment framför mig allafall

ett: jag ska inte småäta något på jobbet mer - stor utmaning
två: jag ska skita i att det är alla hjärtans dag - på mitt humör att dömma kan detta funka riktigt bra
tre: jag ska försöka leva på 300:- fram tills nästa fredag - lätt match 
 
Nu ska jag gå till jobbet. 35 gäster idag. Såå härligt!


Foto: Studion i Borås
Modell: Jag
Kläder: Josefin Strid
www.josefinstrid.com
Smink: Linda Kyrk

så var resan över


Blir inget tredje prov detta år heller
Frågan är om det någon gång blir det
Jag får försöka komma fram inom teatern på något annat sätt, men hur?

Tillbaka i Göteborg allafall och räknar in för alla hjärtans dag. Vill inte låta som en gammal deprimerad singel-tant men jag tycker faktiskt att denna, alla par och förälskades dag är sjukt jobbig. Varje år tänker jag. Nästa år får jag vara med. Imorgon tänker jag inte ens tänka så. Jag ger upp.

ingen otur än så länge





Märker ingen otur än så länge, men får väl se när beskedet från teaterhögskolan dimper ner i min mail-box. Tror iofs inte att denna dagen är en värre otursdag än någon annan på året bara för det råkar vara en fredag och den 13:e. Dessutom påverkar man nog själv medvetet eller omedvetet mycket av det som händer en. Men skulle det ändå vara så att det finns något som heter tur och otur så tror jag min lott i livet är att ha otur. Vi får väl se.


jobb hela helgen


Ska jobba hos pappa hela dagen och sen tillbaka till Göteborg ikväll för att jobba på hotellet lördag och söndag. Efter onsdagens hemska fylla kan jag tycka det är ganska skönt att få jobba i helgen så jag inte kommer på tanken att gå ut och ta en öl igen.
Idag kommer beskedet från teaterhögskolan, ju mer jag tänker på det, ju mer vill jag gå vidare. Har ingen lust att spendera ett år till på Wendelsberg.

härliga monki


var inne på monkis hemsida och hittade många nya godbitar
så fort jag får pengar ska jag springa dit och prova lite vårkläder



 

nu ska jag och Alfons krypa ner och sova
godnatt jävla bakisdag ska bli skönt att slippa dig

lite kvällsmys allafall



Alfons och Selma leker på trägolvet i köket

Sitter hemma hos mor och far framför tv och kollar sveriges värsta bilförare. Mycket underhållande. Alfons ligger här jämte och är lika söt som alltid, jag känner mig så lugn och glad så fort han är i min närhet. Det kommer bli så fint att han flyttar ner till mig snart igen men han kommer nog sakna lilla Selma. Vi får hitta en ny katt som han kan leka med i Göteborg.

tågresa




fick springa till bussen men missade den
sprang till tåget och kom precis med
mitt huvud dunkade
denna dagen har vart en plåga
och allt beroende av den där jävla ölen


upp på benen ut i solen




Jag har inget val, måste åka nu.
Negavtivt: Jag mår sjukt illa, skakar i hela kroppen och har värsta huvudvärken
Positivt: Solen skiner

Vet inte hur jag ska fixa detta men det får gå på något sätt.


mår fortfarande dåligt




Har försökt sova fram till nu
I ett tappert försök att piggna till äter jag glass med hallon
Det hjälper inte

Måste ner på stan snart med ett par skor som en tjej köpt av mig på tradera. Sen ska jag åka tillbaka till Horshaga. Jobb imorgon. Vill bara dra täcket över huvudet och sova hela helgen. Så här dåligt har jag inte mått sen whiskeykvällen på pustervik i höstas.

Just det ja! Igår fick jag en hundvakt. En tjej på jobbet, hennes sambo kan passa alfons på dagarna. Jag blev överlycklig. Nästa helg ska jag hem til henne och så får vi se vad Alfons tycker om dem och vad dom tycker om honom. Underbart!

ingen rolig bakfylla




fy vad dåligt jag mår
idag är det inte roligt att heta sara


vart är du rakel?




Väntar på att en av mina favoritskådepelare Rakel ska dyka upp på film eller tv snart igen. Men jag tror kanske hon jobbar på någon teater i Stockholm. Hennes energi är något alldeles speciellt, saknar henne. Se upp för dårarna är inte en film man kollar på hur många gånger som helst tyvärr.

Ska hoppa in i duschen nu och sen bär det av ner mot gbg igen.


engelska, min nya bästa vän




Nu ska jag lära mig engelska från grunden
Jag missade hela högstadieengelskan och sen var det så svårt att komma ifatt. Men nu ska jag lära mig. Sen ska jag börja praktisera mina nya kunskaper i New York eller London, så fort jag kommer från Wendelsberg. Engelskan ska bli min nya bästa vän, och jag ska inte behöva vara så rädd för att ge mig ut i världen längre

inspiration lohan




Lindsay Lohan är så snygg i alla situationer, får mycket inspiration från henne. Hennes hår är så sjukt vackert. Men börjar jag spara nu så kanske jag kan ha så långt hår om sådär tio år. Får hitta på en bättre lösning.

bilder lånade från www.posh24.se

byxdressen




Invigning av vår nya frukostmatsal på Hotel Royal imorgon
Ska ha min byxdress tror jag, bara jag hittar på något bra sätt så jag inte blottar brösten
Den är lite svårburen, men jag älskar den ändå


härliga eftermiddagstv?




Att titta på tv vid fyratiden på vardagarna påminner mig av högstadiet. Jag och min syster kom hem från skolan, åt flingor och mjölk och kollade Sunset Beatch. Varje dag! Tänk vad mycket tid och energi det tog att ägna hela sin själ i dessa otroliga kvalitetssåpor. Har för mig att vi även disskuterade avsnitten i skolan. Jag ska porta mina barn från TV innan klockan sex på kvällen.


i horshaga




sitter och jobbar min andra dag på lovet
gör en informationsbroschyr till en avfallshantering för stall
mycket intressant

tänker på gårdagen och vad nöjd jag är över hur jag klarade det
ville visa dom mer av mig bara, jag hoppas jag får det nästa vecka
annars ska jag vara ännu mer förbered till nästa år

mamma gör semlor
snön faller trivsamt utanför fönstret
livet är härligt i horshaga idag
ska gå långpromenad med alfons sen om jag hinner innan det blir mörkt


jo men det gick väl fint det här




har jag aldrig gjort ett så bra intagningsprov som idag
osäker om jag går vidare till tredje provet men det kan man ju aldrig vara säker på
jag ska vara nöjd
jag är nöjd
jag är bra
det här ska jag leva på länge. för jag kan. det gör jag faktiskt
nu ska jag hem till alfons. så underbart så jag nästan börjar gråta

dikten


skulle ta min favorittext av kent men ångrade mig i går 22.34

tungan är en eld
som aldrig slutar sjunga
ända in i döden slår munnen ut i lågor
för att finna ord till den dikt
som vi alla skrev
med våra liv

peter birro

jag vet att man inte ska ändra om man bestämmt sig för något men det skiter jag i

447





Mitt sökningsnummer är 447, tycker om alla nummer som börjar på 4.
Fyra är ett bra nummer och fjärde är ett bra datum
Nu har jag två fyror

Det lättaste med intagningarna är att ta med sig kopior av sina texter. Skriva ner dom och skriva ut och ta med. Ändå har jag inte gjort det. Jag är ett jävla nöt med huvudet under armen och det här börjar inte bra.
Men imorgon ska 447 skärpa sig. Måste. Måsen. Måste

Ska läsa Harry Potter nu och koppla bort verkligheten en stund
Harry han vet hur man ska få mig att tänka på annat han


ätit hela dagen


 

jag går och småäter när jag jobbar
det är irriterande att jag inte kan sluta med det
jag är så mätt efter jag slutat så det känns som jag kan klara mig flera dagar
måste komma på någon bra taktik  för att sluta

nu har min underbara syster sanna kommit till göteborg
vi ska till teaterhögskolan nu vid sex
imorgon gäller det men jag är inte alls nervös
det ska bara  bli kul att få visa hur jävla bra jag är



kan det inte bli sommar...

godmorgon underbara söndag

skönt att ha lite mat i kylskåpet för en gång skull
kunde äta min favoritfrukost idag, havregrynsgröt med frysta hallon och havremjölk
bra sätt att börja söndagen
men jag är trött
blev väckt flera gånger i natt så tills slut kändes det inte som någon ide att ens försöka fortsätta sova. men jag får smaka lite på min egen medecin eftersom jag nog är en av de bästa i sverige på att ringa fyllesamtal vid helt fel tid på dygnet. nästa gång jag går ut ska jag inte ha med någon mobil. nästa gång jag köper ny telefon ska jag ha en som man kan stänga av men som ändå alarmet funkar på


levnadsbeskrivning till teaterhögskolan




vad ska man skriva, vad vill dom att man ska skriva
jag har lämant ut mitt personliga jag och vet inte ens om dom kommer läsa det
men kändes skönt ändå att skriva ner lite av det som hänt under de senaste 23 åren

min drivkraft är - teatern
min drivkraft är inte - män (men det skrev jag inget om)

har valt dikt - socker. kent

vill vara i min säng nu
känns sjukt tröttsamt att jag alltid sommnar så sent
mitt öga rycker av trötthet
kommer inte få sova ut detta lovet heller
det är synd om mig

mina föräldrar är allafall så underbart snälla
jag har idag fått
¤middag på toscana
¤massa mat från coop
¤nytt månadskort
¤många underbart varma kramar

restaurangen hade förresten mycket bra mat och underbar italiensk personal. jag dippade tyvärr när vi var där. jag kan inte hjälpa att det blir så och vet inte än hur jag ska kunna plocka upp mig själv ur det. kanske kommer jag fram till det snart. kanske inte

är för snabb på jobbet


Jag får alltid massa dötid över men vill ju ändå gå mina timmar. Då får man vara påhittig.
Ska ut till skolan efter jag slutat och repa med Ida. Sen möta upp mamma och pappa. Men nu är det rast här, ska ta mig en frukt och vila ryggen, får så helvetes ont när jag jobbar. Mycket på grund av att jag inte kan gå till friskis och träna eftersom chefen är snål. Gud vad jag tjatar om det, jag vet. Men det är något som upprör mig en aningens.
Ny matsalen är föresten kanonfin.

svårt att sova




Hade väldigt svårt att somna igår kväll, var inte trött alls. Upp tidigt idag, ska gå till jobbet nu. Känns skönt med en morgonpromenad så jag kommer igång. Äter frukost på hotellet.
Ikväll ska vi till Toscana och käka middag så det gäller att jag inte går och småäter hela dagen på hotellet som jag alltid gör. Måste vara väl mottaglig gör italiensk mat ikväll.

let's dance



Har för första gången på länge spenderat fredagskvällen hemma i soffan och passade på att kolla in let's dance, också för första gången i år. Eftersom jag jobbar nästa helg med kan det mycket väl hända att jag är hemma och kolla på nästa avsnitt med. Tror starkt på Morgan. Kitty är fin, men mest på P3 och inte på dansgolvet tyvärr.

var inte så jobbigt som jag trodde




Sjöng inför klassen idag och jag skakade lite på röst och i ben men i stora hela tycker jag det gick kanon
Jag är bra, kanske inte på att sjunga, men på massa annat.
Tillexempel:
¤gå fort
¤kolla på tv
¤åka longboard efter fyra öl
¤sköta frukostserveringen själv på hotellet
¤agera

Något jag däremot är sämre på är att hålla i mina pengar
Nu har jag 34:- kvar att leva på för resten av månaden
Livet är underbart

Till sommaren kanske Alfons kommer hit. Då ska jag vara rik, dricka mindre öl och i god kondition, så jag kan vara den underbaraste av mödrar man kan tänka sig.
Längtar efter att kunna cykla på utflykt med min älskling i cykelkorgen, måste påminna Sanna och Johan om att dom måste ha med sig sina cyklar hit

Snart ska jag ha lite myskväll med Kristin, vi behöver lite kvalitetstid tillsammans
Skulle träffat Emilia och pratat om teaterdrömmar men det får bli en annan gång. Förhoppningsvis redan nästa vecka!

bäst för mig att vara hemma ikväll




...om jag ska orka jobba i helgen
Royal har fått sin nya matsal färdig den är grymt fin men blir lite ovant att det är så stort

På måndag blir det intagningsprov till teaterhögskolan i göteborg
Hade bestämt mig att jag inte söka men nu gör jag det ändå
Jag har inget att förlora. Dessutom är jag rätt grym när det kommer till teater

Imorgon kommer mamma och pappa och kollar på wendelsbergsrevyn, hoppas dom tycker den är bättre än vad jag tyckte den var. Sen ska vi gå ut och äta på kvällen. Längtar efter restaurangmat, ska föreslå Buddha Bar eller Svarta Oliver, två av mina favoriter här i Göteborg. På söndag dyker min finaste Sanna upp så ska vi repa scenproverna och mysa in sportlovet.

Blir en fin helg tror jag. Bara jag kan piggna till lite. Ska få på mig lite kläder och smink nu och sticka till skolan och sjunga min sång inför klassen. Lite nervös faktiskt, hoppas jag får vara först.

jo då. jag är uppe


men inte vid liv
det är något med min mage

åker till skolan lite senare och sjunger min låt
sen får det bli hem och kura ner mig igen

bränd gröt

i taket lyser sjärnorna




Otroligt fin film med mycket hjärta

Jag kunder förstå vad biobesökarna i samma ålder som huvudkaraktärerna såg i filmen och varför dom skrattade där de skrattade. Vad vi som varit där för några år sen kände, och dom som som aldrig varit där. 
Den ger ett sånt brett publikutrymme för att den ger så strarkt intryck på oss som människor.

fina skådespelare
bra musik
snyggt

berörd


Sen måste jag bara tillägga att det är spännande att se "lilla" tsatsiki-skådespelaren Samuel Haus tillbaka på filmduken
och med bravu kliver han in som en ung Mads Mikkelsen. När hände detta?


linsbiffar och sabina fina


jag och sabina har lagat mat och det blev kanongoda linsbiffar
de innehåller på ett ungefär

3dl röda kokade linser
en hackad halv squash
en hackad tomat
en hackad lök
två ägg
mjöl och havremjölk
lite ströbröd

blanda allt och sen stek i olja så blir du mätt och glad och snygg

så nu är jag ingen rödbeta utan en mycket välsmakande linsbiff

nu ska vi gå på bio

du är vad du äter




Du är vad du äter har säsongspremiär ikväll. Ska bli intressant att se Anna ta sig ann Sanna Bråding. Frågan är om hennes mat och drogproblem kanske är lite för komplicerade för Skipper.

Jag kommer allafall vara en rödbeta i kväll för jag ska göra rödbets- och linsbiffar med Sabina

torsdagstips - this is fashion




Mittemellan Stockholms två modeveckor slår "THIS IS FASHION!" ner som en blixt på RITZ i Göteborg. Det blir modevisning, mingel och dans till goda toner. Dj eiDee (skoldisco) och Regi (klubb O) håller partajet igång till klockan slår 0200. Givetvis finns det inget mer fashionabelt sätt att spendera torsdagskvällen på! Entré priset ligger på ynka 100 kr, vilket kap!
Visning: 21.30
Ålder: 21

Vet själv inte om jag kommer kunna gå men jag tror det kommer bli en kanonfest


god natt snötäckta göteborg




ska sova strax bara tvätta bort sminket och ta fram kläder för imorgon
upp tidigt och jogga en tur och sen till skolan

har städat ännu mer nu. Ska bara ta och damsuga men det får bli imorgon, tror inte grannarna och min sjuka sambo uppskattar om jag tar fram den nu

god natt snötäckta göteborg
jag gillar dig faktiskt lite idag

bland annat gillar jag
¤att få gråta lite på sångletionen, för att mina klasskompisar är så fina
¤min teaterlärare jesper
¤min fina vän ida
¤icas naturgodis
¤alla som ler mot mig när jag är ute och går
¤munkebäckstorgets frukt och grönt
¤att få diska långsamt och noggrant

blev som jag trodde


elina fick åka hem till usa

nu ska jag kolla in den nya danska serien Sommer
lite surt att danskarna är så mycket bättre än oss på att göra film och tv

top model och naturgodis




har nästan städat klart och gått en runda på 40 min
köpte naturgodis på ica olskroken, dom har det bästa

nu sitter jag och kollar top model
tror elina ryker. för kontrollerad som vanligt
hoppas marjorie håller sig kvar bara.


nu får jag nog ta och muta mig själv lite




städar jag mitt rum och går en promenad på det så får jag gå och köpa lite godis
det är jag värd. efter jag städat alltså.
lyssnar på lite duffy under tiden och tänker på att det kanske blir london i sommar

snygga bilden har jag lånat från www.clashmusic.com

gud läser min blogg

han har inte fått hit en snöstorm men gott lite snöslask
bra jobbat

har fått igång iTunes




Första skivan in på mitt nya musikbibliotek

Kan inte riktigt sluta att fixa med min nya dator. Jag vill att den ska vara som min gamla fast utan virus då. Har lagt in massa bilder och håller på med iTunes nu. Jag borde sova. Men vill inte vakna imorgon. För då väntar helvetet igen. Snälla gud, gör så det är snöstorm imorgon och hela sverige är inställt. God natt och amen.

gossip girl




hur det redan gått sju avsnitt på andra säsongen?
tycker dom sänder avsnitten på sjukt dum tid
får köpa dvd-boxen när den kommer ut

bilden är lånad från www.goosipgirl.tv

bakar bröd, rosig om kinderna och lite OC




det är sjukt varmt inne hos oss och det blir ännu varmare när jag bakar bröd. Snart ska jag burra ner mig i soffan i mitt nyahalvstädade rum och kolla ett avsnitt på OC. Livet är rätt fint den tredje februari. Trodde man inte imorse

bilden är lånad från http://media.movieweb.com/

längtar efter friskis och svettis




och klockan är bara halv sju på morgonen
men det är så skönt att gå och träna när man har massa skit i huvudet
är fortfarande sur för jag inte fått nytt träningskort av min chef
ändå ska jag jobba varannan helg och hela sommaren. snålt

ska ta mig till skolan idag. ska bara sova några timmar till först

sålde min gamla henri lloyd jacka på tradera i går för 400:-
hoppas folk börjar buda på mina andra grejer snart

ett steg framåt trehundra steg tillbaka

hämtat ett bord hos sabina idag
ett stort bord men som gick att bära kanske några meter utan problem, jag hoppar lätt på bussen, behöver inte vänta länge på ettan och jag kommer utan problem
Svingeln och spårvagnschaffören säger "tyvärr vi har strömfel! Gå tillbaka till centralstationen och ta en buss"
Tänkte att antingen kan jag gå tillbaka dit, men då kommer 17-bussen vara full och jag kommer inte komma på med bord-fanskapet. Okej, tänk om! Kollar 60-bussen. Kommer om 18minuter. Kallt. Jag bär en bit och får ont i armarna. Jag åker 60-bussen men kommer inte ända hem med den.
Får bära någon kilometer. Hittar en kundvagn. Bra tänkte jag gud har märkt att jag lider. Men tydligen bara så länge asfalten är slät och inte när hela skiten ramlar och jag efter att nästan brutit ihop ett antal gånger redan nu känner tårarna börja rinna.
Det tog mig drygt en och en halv timma att få hem mig själv och ett bord som inte ens jag ska använda. Jag har ont i armarna så jag knappt kan skriva. Jag ger upp snart. För varje steg jag försöker ta framåt så puttar någon mig bakåt och inte bara ett steg utan trehundra

den ofrivilliga likheten




hittade två små bloggare som har en slående likhet med tjejerna i de ofrivilliga
kan det vara i från http://desireenilsson.blogg.se/ och http://paulinadanielsson.blogg.se/ ruben östlund fick inspiration till sin senaste film

god morgon glädje




hemma från skolan igen kunde inte ens ta mig ur sängen i morse
men nu har jag vilat ut men har en klump i magen
det är så mycket som stör mig just nu
tänk om man bara kunde förflytta sig tillbaka till den glädjefyllda kvällen med rebecca och lisa i oktober

jag behöver ekonomiska tips




nu har jag levt över mina tillgångar igen och fast månaden just börjat har jag nästan inga pengar kvar måste få lite tips om hur pengarna ska räcka längre men framför allt hur jag ska dra in pengar för resten av denna månaden

isak


det hände en lite märklig grej igår
jag och anna drack öl på bra klubb. inte märkligt
jag stötte på en kille som jag kände igen. inte märkligt
men han betedde sig sjukt märkligt
jag umgås ju inte med märkliga männsikor så tänkte att jag nog ändå inte visste vem han var
men det slog mig senare att det var en kille som jag träffade nån gång när jag bodde i blekinge
han har sen dess drogat ner sig i barcelona
två års pundande
han frågade om jag ville följa med till stockholm och knarka lite med honom
det ville jag inte
så slog ha en flaska i huvudet på mig
jag har en liten, liten bula
men hjärnan har jag kvar. tillskillnad från han. isak

på väg hem igen




nu har jag lämnat blekinge bakom mig
det känns tråkigt att åka från anna och ännu jävligare att komma hem till göteborg

har drömt två nätter i rad att jag köpt flygbiljetter
i lördags var jag på väg till argentina
i natt till australien
man kanske skulle lyssna mer på sina drömmar

har verkligen ingen som helst lust att gå till skolan imorgon
men samtidigt vet jag inte riktigt vad jag har lust med

men bra anna att du finns
du är fin du

RSS 2.0