och vi älskar i värmen

Lämnade Göteborg och Långedrag vid fyratiden igår och mötte upp vår kära Emelie på stationen för att ta tåg nummer ett.



Stopp och byte i Lund. Till ett mycket varmt tåg mot Berlin. "Det blir bättre när tåget börjar rulla". Det blev inte bättre. Fram till fyra i natt har tre små svenskor svettats mer än någon gång tidigare. Som tur var fick vi en liten svalkande paus på färjan med Tuborg, Dallasdam och Yatzy.




Väl av från det varma tåget där sovtimmarna inte blev många sköljde vi på primitivt vis av våra klibbiga kroppar på stationen för att ge oss av mot vårt första hostel. Corner hostel. Ovanligt nog gick letandet helt smärtfritt och vi hittade det utan problem.




Efter packningsavlämning och klockan blivit lite efter nio och vi hade närmare 30 grader på Brandenburger Tor.




Vi ser en kille med röd tischa och hör en underbar dialket från engelsktalande land eka över torget. Detta betyder för er som inte vet: Free Tour. Kanske kan tyckas aningens herr Turist men sanningen är att finns det sån här gratis guidad tur i staden man besöker eller bor i ska man inte tveka att gå en. Guiderna är jätteduktiga och mycket känd och okänd information får man berättad under den över tre timmar långa vandringen över stadens gator.







..och det under klarblå himmel.

Så mycket historia i denna oändliga stad. Så mycket mer att se, känna och uppleva. Vi fortsätter imorgon. Men först. Öl, bar och klubb. Vi är ju ändå i Tysklands huvudstad. Klubbarnas moder.



- SARA & SANNA

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0