hej då du sköna

Det blev en och annan svalkande öl innan vi runt fyratiden i morse gav oss till tågstationen för att hoppa på tåget mot Prag. Några timmars sömn i helt okej bekväma tågsäten och sen av i en kanske ännu lite varmare stad.

Saknar redan vårt underbara Budapest. Roligare, billigare och mer stämningshöjande stad får vi nog leta länge efter. Så om resan går mot Budapest vad ska man göra...

...jo om man gillar fantastiska barhäng på innegårdar eller små mysiga pubar i källare så är det bara att gå av de större gatorna så finns dom där överallt. Favoriten är absolut Szimpla som ligger på Kazinczy utca 14. Skulle ett sånt ställe finnas i Stockholm skulle vi aldrig annat göra än att hänga där.

...jo om du gillar att gå i trappor, klubba, kolla soluppgången och med staden långt nedanför på samma gång så finns den underbara klubben Corvin Rooftop Terrace på Somogyi Béla. Där finns allt och lite till och dessutom är man värd mer än en stor öl för att man orkade klättra dit upp.

...jo om du gillar att bada så ska du självklart gå till ett av badhusen. Det bästa och största som heter Scéchenyi och ligger på Állatkerti körút 11, där kan man hänga vid och i mängder av olika pooler både inne och utomhus. Kan också passa på att vandra kring i den vackra parken när man ändå är där uppe.

...jo om man gillar höra lite historia om staden ska man gå en guidad tur, och orkar man inte gå kan man ta en buss som (håll i er) efter halva turen kör ner i vattnet och fortsätter turen guppandes på Donau. Tro det eller ej. Vi är mäkta imponerade.

...jo om man gillar billig mat ska man gå till den stora saluhallen som ligger på Vamház krt. Där finns massa gott och mycket mindre lockande men för alla smaker på markplan och dessutom billiga restauranger en trappa upp.

...jo om man vill hänga i stora parker, se mer eller mindre spännande djur och vandra utmed Donaus vatten så ska man ta sig ut till Margeret Island. Köp med lite fika och öl från fastlandet för på ön råder turistpriser.

...jo om man gillar utsikter ska man vandra över till Budasidan där finns mycket berg att bestiga och kullar att långsamt kravla sig upp på. Där finns också slott, kyrkor och underjordiska gångar.

...jo om man gillar äta billigt ska man gå till Ráday utca där det finns fantastiskt mat till fantastiskt bra pris

...jo så klart om man gillar att bo i hemmamiljö och träffa fantastiska backpacker vänner från världens alla hörn ska man ju självklart bo på Bubble Hostel som ligger på Bródy Sándor 2.


på favoritbaren szimpla

Sara och Sanna hoppas på ett återbesök snart. Mycket snart. Men nu är det Prag som gäller. Två nätter tjeckisk njutning. Varm njutning.

- SARA & SANNA


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0