filmjölksbröd

Världens enklaste och godaste lördagsnöje är att baka bröd. Ännu enklare med ett bröd som inte ens behöver jäsa.

1. Du blandar ihop:

4dl fullkornsdinkelmjöl
3½ dl rågsikt
2dl kli
½dl krossade linfrön
½dl solrosfrön
½dl fiberhavregryn
1½tsk salt
½tsk bikarbonat
ev. russin, dadlar, fikon, kryddor etc.

2. Häller sedan på:

1 liter ekologisk filmjölk

3. Rör om ordentligt och häller i två oljade brödformar.

4. Grädda i nedre delen av ugnen lite dryga en timme på 175grader

5. Ta en lång morgonpromenad

6. Kom hem och ät av det nygräddade brödet.



- SARA


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0