tjugofyra dagar för en bättre planet



Tänk efter en extra gång innan du sätter dig på flyget till andra sidan jorden. Det går att semestera på miljövänligare sätt.

Hur gör du? Du väljer att resa till länder och inom länder på ett kilmatsmart sätt. Fundera på om du måste ta det minst miljövänliga alternativet, alltså flyget, till ditt resmål. Genom Europa och många andra världsdelar går det fantastiskt bra att ta sig fram kollektivt, cykla eller gå. Dessutom ser man mycket mer av länderna när man reser på marken. Man får inte heller glömma att man kan semestra på hemmaplan. Sverige är stort vackert och mycket spännande.

Vad behöver du för att börja? Höra med din resebyrå, dom ska kunna hjälpa dig om du vill ta dig fram på ett hållbart sätt. Utforska också på egen hand hur du kan resa på ett alternativt sätt till "all inclusive Thailand med flyg och hyrbil". Du kan behöva lite mer tid om du ska resa mer kollektivt men passa på att stanna och se saker på vägen, blir mycket mer spännande än att hänga i himlen några timmar till ingen nytta.

Varför ska du göra det? Transporterna står för 75% av den totala koldioxidutsläppen för turismen i världen. Detta beror nästan bara på att vi flyger vart vi än ska. Visst ska vi få resa utomlands men tänk på möjligheterna med att resa med gott samvete. Att resa är en privilegium vi i den rika delen av världen ska ta vara på utan att förstöra vårt jordklot samtidigt.

Var hittar du mer information? http://minplanet.se/index.php?option=com_content&view=article&id=423:klimatsmart-semester&catid=23:resor&Itemid=45 http://www.sj.se

Lycka till!



- SARA & SANNA


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0