fjugofyra dagar för en bättre planet


Har du mycket kläder du inte använder så ta tag i nål och tråd och ge dom en uppstyling och ge dig själv en helt ny garderob.


Hur gör du? Använd din egen fantasti eller leta inspiration i tidningar och på nätet. Att sy om dina kläder behöver inte betyda att du behöver ha en symaskin och vara haj på mönster och avancerade tekniker. En burk med pärlor kan få en gammal kofta att se som ny ut. Det enda du behöver då är nål och tråd och fina pärlor från ett förbrukat halsband till exempel. Paljetter, sidenband och tygfärg är också lätta och snygga hjälpmedel som du kan förnya dina plagg med. Känn inga gränser i ditt skapande.

Vad behöver du för att börja? Införskaffa en nål och tråd, eventuellt annat material om du inte hittar något användbart hemma. Leta second hand.

Varför ska du göra det? Modet förändras hela tiden och ofta köper vi plagg som bara används någon gång för att sedan fylla på vår garderob med nya saker. För att konsumtionen ska minska, vilket är nödvändigt för att vi inte ska förbruka alla resurser å vår jord, bör vi tänka till en extra gång innan vi köper nya kläder. Vi ska inte dömma ut plagg bara för det går ur modetidningarnas riktilinje, med lite "pimpning" kan det lätt komma på banan igen. Dessutom skapar man på detta sätt helt unika plagg, och det är bara du som kommer ha ett exakt likadant. Dessutom (en gång till) är det kanonkul att göra om sina gamla kläder. Ta dig tid och börja pyssla.

Var hittar du mer information? http://www.panduro.se, http://www.myrorna.se, http://www.emmaus.se

Lycka till!



den här blusen har fått nytt liv med ett svart sidenband i halsen. lätt och hur snyggt som helst.

- SARA & SANNA

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0