vi som skulle vara så flitiga



Systrarna Nilsson skulle jobba tio timmar idag var det bestämt. Men det går i snigelfart, än så länge har vi bara gjort 4½ timma. Det blir en tuff kväll. Men med tre bullar i magen ska det väl gå bra.

- SARA & SANNA


frukost och elle



Sitter och njuter av frukost och Elle här ute i skogen efter en promenad med hundarna. Oj va jag hade tänkt gå upp fem och ha jättegod tid på mig innan jobbstart klockan sjuk. Oj vad klockan är kvar över nu, men jag får jobba desto längre i eftermiddag helt enkelt.

Jihoo sista jobbveckan på fem veckor har börjat....

- SARA

om en vecka....

sitter vi på tåget mot Malmö. En hel månad borta från Sverige och borta från alla måsten, kan knappt fatta det.

Denna veckan ska jag jobba minst tio timmar per dag, måste ju vara riktigt utarbetad mär man får semester



- SARA


när vi kommer hem från europa kommer löven vara gula

...och därför gick jag och köpte mig ett par nya ursnygga höst-boots som också kan användas i vinter, i vår och jo säkert nästa sommar också om vädret håller samma standard som denna sommaren.



sen hittade jag en liten klänning på monki

och lite smink från make up store


Måste ju fira att jag sålt så mycket kraffs på tradera....

Efter affärerna stängt gick vi till Barsidan och åt middag med Jane och hennes käraste. Det var väldigt god mat men mycket oprofessionell servitris. Förutom servitirisen då var det fantastiskt trevligt där, underbart att få träffa fina Jane innan resan.

Ett planerat biobesök blev istället en hemmakväll med lite lördagsmys och "En shopaholics bekännelser". Kass film men det gör inte så mycket...vi avslutade med några avsnitt Sex and the City så var den glömd.

Sängen ropar desperat efter en tjej som ska upp halv fem imorgon. Det är nog jag det.

- SARA


modevisning

Skorna hade ej kommit i dag så får vänta tills nästa vecka, men modevisningen var jätte roligt. Den gick inte ut på att modellerna gick på en catwalk utan de stod på belysta platser i lokalen och sedan minglade de runt bland gästerna i rummet.






Finaste syster.

-SANNA

på bussen till göteborg

Nu är vi på väg mot Göteborg igen, på grund av att det inte gick några  tåg som passade får vi  trängas i en fullproppad buss. Det blir bara mörkare och mörkare ju närmare Göteborg vi kommer, men ändå längtar jag tills vi är framme och jag förhoppningsvis får hämta ut ett par efterlängtade skor på posten. Ropade in dem förra veckan och de skulle passa perfekt i kväll när jag ska kolla på Saras modevisning.


-SANNA

jobb och modevisning

Ska jobba några timmar nu på morgonen, sen åker jag ner mot Göteborg för litet modelljobb ikväll och jobb på hotellet, lördag och sönda. På söndag kanske jag stämplar ut från hotellet för sista gången. Vet inte om jag får något jobb i oktober/november och sen planeras ju en flytt till huvudstaden. Känner inte att jag gråter något över det, har redan varit där för länge, och det är så lätt att man fastnar när man har ett jobb, även fast man inte riktigt trivs.



Har hälsar på lilla Pip idag och hon lever, och piper. Vinglig i benen är hon men för människor tar det ju flera år innan dom kan gå, så att min lilla bebis är lite svajjig sin andra levnadsdag är väl inte så konstigt.

-SARA

babylycka och nybakat

Det första lilla Pip såg när hon för första gången öppnade ögat, var mig, Sara-Louise Nilsson, stolt mamma till sin förstfödde. Hönan hade igår lämnat henne innan hon tagit sig ur ägget och vi satte henne inne i pannrummet över natten. Imorse hade hon börjat picka sig ut, vid lunch pep hon som aldrig förr där inne och runt fyra hjälpte jag henne ut. Att hon inte har nackspärr från vistelsen i ett sådant trångt ägg förvånar mig, men hon mådde prima och efter någon timme ville hon redan hoppa över kanten på lådan. Nu har vi smugit ner till hönshuset med henne och lagt henne under hönan och vi hoppas hon inte är elak mot henne. Överlever hon natten kommer hon bli en väldigt speciell kyckling, lilla Pip.


Hela eftermiddagen har jag bakat, i takt till mitt nykläckta underbarn pipande. Tre sorters kakor och kanelbullar. Grillat har vi också gjort...och kollat på Ernst.....en torsdag kan knappt bli bättre....


- SARA


modevisning på tredje lång

Imorgon kväll är det en liten modevisning på Tredje långgatan i Göteborg med två elever från textilhögskolans modedesignlinje. Det kommer vara modemingel, öl och Air France snurrar plattor. Mellan sju och nio borde alla hänga på tredje lång.....

- SARA

modehuset chanel

"Coco Chanel var en av världens förnämsta modeskapare. Efter hennes död fortsätter modehuset sin verksamhet som aldrig förr. I fem delar får vi följa hur kläderna växer fram, hur modevisningarna förbereds och hur bland annat Karl Lagerfeldt skapar kläderna där"


Om drygt en timme slår modehuset Chanel upp portarna för oss soffpotatisar och modeälskande svenskar. Tyvärr kommer jag och Sanna bara hinna se detta och nästa avsnitt men får se om mamma kan få igång inspelningen på vår (allt för) high-techa dvd spelare, så får vi se de tre sista när vi kommit hem från Europa.

Kolla in "Modehuset Chanel" STV2 22.30

- SARA


dagens fynd

Jobbat hela dagen men ändå gjort sjukt bra fynd.....


Supersöt klänning, 1 krona, från tradera


Ännu mer supersöt klänning, 61 kronor, också från tradera


Ekologisk och rättvisemärkt tygkasse, 64 kronor, från ICA design Dagmar

- SARA

vad har hänt med mitt ansikte nu då

Tack gud för du just denna veckan straffar mig med ett ansikte långt ifrån det vanliga. Känns som jag fått någon slags allergisk reaktion eller nått (och nej tänker inte lägga ut någon bild på detta). På fredag har jag ett modelljobb i Göteborg, vad livet vore underbart, utan ansikte.

- SARA

mindre än två veckor kvar



Om mindre än två veckor sitter vi på tåget mot Berlin. Jag börjar längta. Måste fixa lite med vandrarhem och skit bara, och skriva ut massa låttexter. Men ikväll blir det speedway i Gislaved igen....och solen lyser.

- SARA

sanna & saras plattläggning ab



Det blir sjukt snyggt när jag och Sanna lägger plattor utanför mor och fars hus. Jag är stolt. Imorgon fortsätter vi.

- SARA


i rånnaväg är det fest då åker vi till rånnaväg

Igår var det fest, min underbart fina vän Jessica ställde till med kalas och firade sin födelsedag i Rånnaväg...













sen tittade vi in på grannfesten på vägen hem....



Det blev en jättetrevlig lördagskväll ute i skogen....

- SARA

det växer inte bara svampar i skogen



- SARA

för jag kan nästan allt faktiskt

Funderar på vad jag ska söka för jobb och kom på vad mycket jag egentligen kan.....

Yrken jag kan klara utan problem:

#Svettsare
#Tecknare
#Skådespelare
#Hotellstädare
#Målare
#Plattläggare
#Barnskötare
#Tävlingsryttare
#Författare
#Cafepersonal
#Stylist
#Nattklubbschef
#Sängbäddare på Ikea
#Stå-up komiker
#Stenplockare
#Teleskoplastförare
#Bonde
#Hundrastare
#Trädgårdsmärstare
#Riddare
#Fotbollshustru
#Serietecknare
#Bankdirektör
#Smed
#Svampplockare
#Frukostvärdinna
#Taxichafför

......ja nästan allt faktiskt...

- SARA

min duktiga syster

Bläddrade igenom skissblocket jag suttit och kladdat i och hittade en fantastiskt fin teckning Sanna ritat, vem visste att jag hade en sån duktig lillasyster.....



- SARA

skissar på höstens beklädnader

Sitter och skissar lite på hur jag kommer klä mig i höst....



Vad jag ska skaffa mig:
En långt oversize kavaj som jag ska ha som klänning, med eller utan skärp, höga knästrumpor eller höga stövlar

Vad jag redan köpt:
 Snygg svart klänning med puffärmar till skinntights och höga pumps




Vad jag ska skaffa mig:
Långt pärlhalsband som kan användas till allt.

Vad jag redan har:
Svart byxdress med tunnt stickad långärmad tröja med hög krage

Vad jag snart har:
Mulberry Wayswater (jag vet att jag tjatar om det, men mina pengar, mitt köp, så jag får tjata hur mycket jag vill)

- SARA


en dag till utan jobb

Min kropp är fortfarande inte som den ska, så vilar en dag till. Sen måste jag jobba övertid de resterande två veckorna tills vi åker, men det är det värt. Sen är jag ju ledig en hel månad. Tror inte det inträffat sen sommarlovet mellan sexan och sjuan.

Det är som Sanna sa igår. "Efter dessa två veckor har vi bara massa skoj att se fram emot". Först resan och sedan flytten till Stockholm, dessutom några resor till New Castle under hösten. Bara lite smärta vänta i form av jobbsökande, inte det roligaste, men bara jag slipper jobba inom hotell igen så är jag glad. Klart alla arbetsgivare i huvudstaden vill ha mig. Jag är ju underbar. En helt fantastik 23åring utan utbildning, med dålig humor, totalt oekonomisk som jobbat med allt från städa hos grisar till att vika handdukar. Vem kan motstå?

- SARA

en sak till måste jag bara ha

Jag har inte shoppat på ett bra tag (ett sjukt långt tag faktiskt). Det lilla krukset med mig är att om jag börjar så går det lätt utför. Får inte, får inte, fåt inte handla mer nu. Tradera är roligt men det kan vara roligt när jag kommer hem från Europaresan istället och inte nu när jag måste spara varende liten slant. Men en sak till måste jag bara ha....



är den inte underbar....jo den och sen inget mer....

- SARA

mode a la 80-tal

I går var jag, Sara och Mamma på loppis i Limmared. Jag hittade ett par vandringsskor, ett par vanliga låga skor och det bästa av allt, en pärm fylld med gamla mönstertidningar. De är från åttiotalet med massor av fina kläder att sy. Så nu ska jag genast rensa ur mammas tygskåp och börja sy cykelväskor, kjolar och en och annan byxdress.





-SANNA

den här dagen, en bra dag

Huvudet värker fortfarande i efterbörden av influensan men denna dagen är en riktigt kanondag ändå. Förlorade budgivningen på min drömväska igår men idag kom hoppet tillbaka när jag för mindre än en tredjedel av priset från affär har köpt en helt ny äkta Mulberry Wayswater. Inte min plan att köpa en designerväska just nu men kunde verkligen inte motstå, så snart är den min. Tjiho.



Sen ringer jag mamma, mammas vänninna har en son som ska plugga i Skövde i höst det betyder att han inte behöver sin lägenhet i Stockholm, och vad det betyder kan vi ju alla räkna ut. Ingenting är klart än men kan mycket väl vara så att vi har en lägenhet i huvudstaden när vi flyttar upp.

Det enda som bekymrar mig idag är det vackra vädret. Vill ligga ute och sola men vågar inte riktigt med min förkylning så vi får bara hoppas solen är här för att stanna ett tag.

- SARA


god morgon efter sömnlös natt

Tror jag somnade runt fyra i morse. Från klockan elva låg jag och vred mig, läste Damernas Värld. Låg och vred mig, läste Damernas värld igen. Låg och vred mig, läste Top Hälsa. Låg och vred mig, gick upp och rev ut allt jag kan sälja på tradera ur min garderob. Låg och vred mig, drog fram mitt "hemliga skrin", där jag som tonåring la ner allt från kopierade skolkatalogsbilder till kondomer. Bland annat hittade jag ett dagboksinlägg där det står följande:

"30 December 1997
Idag har jag, Stina, Sanna, Elina, Lovisa, Anna och Mamma varit på Bio i Jönsköping. Jag Anna och Sanna gick På Kalle BlomQvist och Rasmus och dom andra gick på Jungel Jordch.
Jag försäkrar att den inte var hälften så bra som kalle blomQvist. Jag jilar deras sätt att kriga och holla på och blir lite avensjuk när jag tänker på att jag själv bor på landet utan kompisar och äventyr.
Men jorden går inte under för det.
Efter vi kom hem börgade jag Pleta på min berätelse på datorn igen.
Det holde jag på med tills nu kl 23.07
Hej Då Sara
I Love my Horses
And Oskar
"

Måste tillägga för er som inte vet att jag inte var sju år 1997 och stavade som vilket barn som helst utan faktiskt 12 och med dessa fakta kan man ju lätt tro att jag var smått efterbliven som barn. Var jag det?

- SARA

nu är det bara att dra ut i europa



Vann budgivningen på en North Face vandrarryggsäck på Tradera. Tror den kommer bli perfekt till vår resa, den är inte allt för stor så nu gäller det att packa smart, men det är en mycket bra erfarenhet för fröken Sara som alltid släpar runt 20kg för mycket packning. Nu ska vi bara ropa in en till Sanna också....om tre veckor är vi i Berlin och jag med min nya snygga ryggsäck på ryggen.

- SARA

upprepat tidsfördriv



Bläddrade igenom min Sex and the City-box och ville mer än någonsin hitta något avsnitt jag aldrig sett men det kan jag ju drömma om när jag nu sett alla allt för många gånger. Men ingen tröttnar väl på denna underbara serie så nu rullar fjärde säsongen igen....



- SARA

sjukdomen för mig djupare ner i traderamissbruket

Känns som jag har en basketboll inklämd innanför skallbenet, hela min kropp skriker så idag är jobb och träning väldigt långt bort. Tur man har en dator och ett Tradera som underhållning dagar som denna. Ska lägga ut gamla leksaker idag, som alla hemska Barbiedockor vi lekte med som små. Något om man bara vill bli av med. Har dessutom hittat skitbra ryggsäckar för vår resa för bara några hundra....och lite annat godis....



som denna Mulberry Bayswater.....Tradera är min nya drog....

- SARA


så blir man sjuk också



Jaha då känner man sig sjuk också. Detta vore ju väldigt trevligt att slippa det här. Är pepp på att träna inte snora, men får väl bli en kväll till i soffan med lite varmt honungsvatten och tycka väldigt synd om mig själv.

Ska boka hostel för Berlin och Paris också. Längtar till den 6 september då ska jag vara frisk, fit och glad. Nu är jag sjuk, soffpotatis och sur.

- SARA

tidingen med de stora nyheterna

Åter igen överträffar Ulricehamns tidning sig själva på nyhetsfronten. Dagens förstasida och största nyhet är rusningen till loppmarkand i Röshult.



det finns mer än en anledning man flyttar från denna glesbygd....

- SARA

första joggingrundan på ett tag



Efter många dag utan träning är det dags att sätta igång igen. Min kropp känns liksom lite lagom nedbruten nu så det är nog bäst att börja ta hand om den igen. Är hemma hos mor och far och här är det ganska lätt att leva hälsosamt och få tillbaka morgonjoggingrutinen. Det enda som är svårt är alla kakor som ligger och smular i alla skåp här i Horshaga. Men en kaka hit och dit har väl ingen dött av.....men ska försöka låta bli.


- SARA


kväll med oc



Älskar fjärde säsongen av OC. Klokt val att låta Marissa dö i tredje, Mischa Barton är sjukt snygg men saknar takt och ton vad det gäller skådespel.

- SARA


de förlorade barnen del fyra

och slutligen del fyra i skuggan av fågelbad och eltandborstar....




de förlorade barnen har återigen genomfört en lyckad utekväll och har återigen en liten bakfylla överhängande så här dagen efter...

- SARA & SANNA

de förlorade barnen del tre

Del tre utspelar sig märkligt nog på Trädgårn...märkligt nog en ganska rolig upplevelse, bland all 18årig kaninälskande lisebergspersonal....








Men än är inte resan över del fyra väntar i kameraarkivet....

 - SARA & SANNA


de förlorade barnen del två

Del två på Kellys musikquiz på andra lång...





del tre av kvällen....vart kan den utspela sig tro....

- SARA & SANNA

de förlorade barnen del ett

De som förlorat en hel helgs fest tar igen det på söndagskvällen....systrarna precenterar nu stolt "De förlorade barnen del ett" på underbara Kontiki just in vid Slottskogen....










del två kommer inom kort...vi vet att ni knappt kan bärja er....

- SARA & SANNA

ni passerade dagar...vart tog ni vägen egentligen....

...till östra sjukhuset?

...till kulturkalaset?

...till parken vid kanalen?


...till kanaltorget?

...till hamninloppet under masthuggskyrkan?

....till slottskogen?






....till en soptunna på avenyn?


....vart denna helgen tagit vägen kan gud själv ta och fundera sig gråhårig över. Visst har vi gjort endel, men särskillt roligt har det inte varit. Att jobba under Way out west är som att ligga fastkedjad på havets botten i hela sitt liv, som att plocka sten tills ryggen går av, som att ha Fredrik Reinfeldts tacktal som enda spåret i iPoden, som att tappa passet vid gränskontrollen ut ur Irak, som att ha ett hål i taket precis över sängen i Sveriges regnigaste stad, som att ha en soptunna på huvudet, med sopor i, som att vinna på triss och tappa lotten, som att äta bajs, som att cykla på cykel utan sadel, som att......

- SARA & SANNA

regn ute regn inne regn i hjärta

Skulle kunna blivit en trevlig kväll men det blev det. Molnen ligger återigen tungt över Göteborg, över mig.

- SARA

way out work

Uppe med tuppen för ytterligare en jobbhelg på Royal. Bitter är jag det måste jag erkänna, vem vill jobba på Way out West. Dock inget att göra åt. På med äggvatten och fram med fruktfaten. Vad roligt det är att jobba.

- SARA

det skulle ju va dans





Gårdagens utgång och kulturkalas började väldigt fint men slutade tyvärr på ett lite otrevligt sätt. Nu har jag varit hemma hela dagen och vilat och morgondagen får bli ytterligare en lugn dag. Man får lära sig av allt som händer en och efter förra natten och denna hemska dag har jag verkligen fått mig en tankeställare.

- SARA

fler minnen från hästtider

Jag red min lilla B-ponny Prima många år men till slut började mina ben bli lite väl långa för denna lilla svarta sötnos



...dags att pröva lite större hästar




På övre bilden rider jag på en av ETs Ridcenters ponnyer Tottsie
Den svara skönheten nedan är min älskade och mycket saknade Fine Ess.
Hon fick tyvärr problem med luftvägarna och vi var tvungna att avliva henne efter några år. Men vi hade en underbar tid tillsammans.



Samtidigt som jag hade Fine Ess köpte jag också Aurora. Hon var en Fullblod/Connemara korsning och när jag fick henne var hon bara riden rakt fram i skogen. Men jag fick riktigt fin ordnining på henne.





Efter några år och en mycket givande period med Aurora sålde jag henne till Orust och köpte istället det Belgiska Halvblodet Grace.



Jag och Grace tränade och tävlade väldigt mycket men vi funkade aldrig riktigt ihop. Hon var en fantastisk häst men mycket känslig och efter några år bestämde jag mig för att sälja henne och börja leta efter en ny polle.

Det var nu sista året på gymnasiet och mycket med studier m.m så istället för en ny häst blev jag medryttare på en av ridlärarnas hästar och köpte Alfons istället och blev delägare i Sannas nya ponny Flowerhill Smokey.





Nu har vi bara lilla Prima kvar hemma och Sannas andra ponny, Red Surprise, som också ska säljas nu. Inga hästar kvar och vårt fina stall pappa byggt åt oss kommer för första gången på många år stå tomt i vinter. Jag hoppas att det snart kommer flytta in nya hästar där. Fram till den dag jag själv köper häst igen och hittar tillbaka till något av det underbaraste som finns.

- SARA

mot kulturkalas och way out west



Under tre dagar har jag, ganska soft, jobbat hemma hos pappa. Inte så många timmar har jag fått ihop men lite extra pengar. Nu är vi på väg in till Göteborg igen, tur (som jag nämnt hundra gånger förut) att man har "Regionen runt kort". Men på måndag går det ut, och ingen ide att köpa nytt innan vi åker på europatrippen, så efter måndag blir det inte så många resor fram och tillbaka till skogen smärtfritt längre.

Det är både kulturkalas och way out west i dagarna. Jag jobbar helgen men ikväll blir det rödvinsdjup....

- SARA


speedwaykväll


Regnet höll sig (nästan) borta och det blev en helkväll i Gislaved


När man är VIP gäst börjar man med mat


...och vin

Bröderna Nilsson i väntan på första heatet...det droppar lite från himlen

och så var det igång

Det såg bra ut för Lejonen

...och det blev bara bättre och bättre och solen kom fram

Väldigt spännande match och Lejonen van med 53-43 mot dackarna

3 nya poäng till Lejonen efter en fantastisk match, det behövde vi verkligen för att säkra vår plats i slutspelet

-SANNA


solen lyser...nästan

Nu drar vi mot Gislaved och speedway för hela slanten....




-SARA & SANNA

regn på en tisdag



Inte så ovanligt denna sommaren men lika tråkigt för det, för tisdagskvällar får inte vara regniga. Tisdagskvällar betyder Speedway. Pappa har VIP-biljetter till kvällens match i Gislaved. Först ska vi äta där och höra på föredrag med Nikki Pedersen och sen ta en titt i depon. Sen blir det match mellan Lejonen och Dackarna. Bara vädret håller som sagt....men det har pappa bestämt att det ska.

- SARA

minnen från hästtider

Stallbesök väcker hästminnen...över 15 år med dessa fyrbenta underbara djur sätter spår....

När lilla jag var fem år började jag rida på ridskola. Jag drömde varje natt om att jag hade en egen Fjordhäst och när jag var åtta lyckades jag och Stina äntligen övertala mamma och pappa om att köpa oss var sin. Lina och Stella.

Lina, hon var min och det finaste jag hade sett. Jag var förälskad och den lyckligaste flickan i världen.



Stina, jag och lilla Sanna red för fullt på våra fina (men lite väl stora och starka) fjordingar...



 ...och Lina gick mest alltid åt det håll hon själv ville....




...men visst älskade vi våra första alldeles egna hästar med hela våra hjärtan



Efter två år fick allafall mina små armar nog och Stina fick ta över Lina och jag fick istället två små B-ponnyer. Daffne och Prima. Passade mig lite bättre....



Stella och Lina finns tyvärr inte kvar i livet. Prima har vi fortfarande kvar här hemma men hon mår inte så bra och är gammal nu så det kanske blir sista sommaren hon går här. Men så mycket minnen jag har med denna 122cm lilla ponnyn så det är inte lätt beslut att ta om hon ska få vandra vidare eller inte. Har önskat så många gånger att mina hästar kunnat prata med mig.

Fortsättning följer....

- SARA


utförsäljning i vemod

Har rensat ut alla täcken och sadlar från stallet som inte längre används. Ska sälja rubbet på Tradera. Det är lite vemodigt att sälja massa gamla hästgrejer. Saknar mina älskade hästar och undrar hur mitt liv skulle sett ut om jag fortsatt med hästarna istället för att ge mig in i teaterns värld. Hoppas någon dag att jag kan köpa en häst igen och börja rida. Även om det blir när jag är 50 så hoppas jag den tiden kommer komma.


- SARA


måndagar är inte så tokigt ändå



Idag jobbar vi som målare, sjukt mycket roligare än att bädda sängar och vika handdukar. Tiden flyger dessutom fram. Redan två timmar avklarde och en paus för lite morgonte. Trevlig personal dessutom. Måndagar är inte alltid så tokiga.

- SARA

jobb och träning och andrum och tåg

Mycket Madonna-fans på frukosten imorse. Många andra gäster också. Mycket att göra alltså. Fattar inte vad det är med personalen på jobbet (inte alla). Även fast det är mycket att göra eller att man mår dåligt på annat sätt kan man ju försöka vara lite glad på jobbet allafall. Det är svårt att hålla humöret uppe själv om alla går runt med mungiporna nere vid knäna. Men jag försöker allt jag kan allafall. Det går bra men det är ofta man bryter ihop efter jobbet istället när man får massa skit och inga glada miner tillbaka när man försöker vara trevlig.

Skönt att komma från jobbet allafall och vi sprang mot Friskis och tränade så svetten skvätte, bokstavligt talat. Det var skönt att duscha.

Magen kurrade och vi vandrade vidare mot favoritrestaurangen Andrum och köpte vegetarisk mat för sista slanten, bokstravligt talat.

Nu sitter vi på tåg igen, jobb hemma hos mor och far väntar måndag till tordag. Sen hej Göteborg igen och förhoppningsvis lite trevligare personal.

- SARA

vem vill se madonna

....när är hon ser ut så som hon gör?



Det är väl ingen som missar att madonna är i stan och gör två konserter på Ullevi. Inför hennes turné har hon tränat och gått på svältdiet, och inte med måtta, varför? Hon ser inte riktigt klok ut. När hon accepterar att hon är 50år och inte 25 och börjar äta och träna som en 50åring ska, då skulle jag kunna tänka mig att gå och kolla på henne.

- SARA

singolla & saltholm




Saltholmen efter jobbet. Sol och Singoalla. Allt för mycket stekt svenskt fläsk. En och annan nyckelpiga och nästan klar med Harry Potter-boken jag läst sen juldagen.

- SARA

saknar ölen och uteserveringarna



Av alla tillfällen kom jag på detta under min dagliga morgonjoggingrunda. Jag saknar att klä upp mig och dansa till rödvinets toner för att sedan gå och dricka öl på någon av de sunkigaste haken på Andra lång eller uteserveringarna runt Linné och dansa vidare mot klubbarna som inte stänger förän solen gått upp . Denna sommaren handlar bara om jobb och slit och inte en helg ledig för lite vanligt männskligt rus. Både denna och nästa helg är det jobb och just dessa helger vill jag som mest vara ledig. Får hoppas dagen går fort så jag kan gå ut och njuta av solen i eftermiddag. Men någon öl blir det inte. Nästa gång ska jag ha ett jobb som jag allafall får vara ledig varannan helg.

- SARA

vi lever genom solen

Vi har idag varit ute vid underbara Röda Sten efter jobbet. Haft det kanonmysigt till ljudet av båtarna som åker fram och tillbaka genom hamninloppet och med Göteborgs vackraste vy framför oss. Sen har vi cyklat runt i eftermiddagssolen, man får verkligen njuta medan sommaren är här.








Nu sitter vi framför OC och äter fruktsallad. Livet är underbart när solen lyser.

- SARA & SANNA


ser ut att bli ytterligare en fin dag



Hoppas att det går lika fort som igår att bli klar på jobbet idag så vi sedan kan lägga oss och slappa i en park. Det är ju så här sommaren ska se ut. Stackars dom som bara hade semester i juli.

- SARA

du är vad du äter



Ett av mina favoritprogram är tillbaka. Sitter och tittar på Du är vad du äter med Anna Skipper. Idag tar hon i tu med en 18årig lite småfet tjej med extremt dåliga matvanor. Jag känner att jag tjänar så mycket på att jag är vegetarian, bara man lär sig undivka snabba kolhydrater är det ganska lätt att äta nyttigt.

Funderar på att utbilda mig till någon slags hälscoach eller nått sånt, vore intressant, men det är bara en snabb tanke som slagit mig, kan gå över lika snabbt.

- SARA


i skuggan av värmen på dvd



Gick precis förbi min älsklade videobutik och vem hänger i fönstret om inte Joel Kinnaman. Nu efter vår dagliga dos hallomi är det jag och Sanna som går ner och hyr I skuggan av värmen men först ska vi bara bort till ICA och hämta ut mina premier från Topp Hälsa. Ett par blommiga gåstavar och en stegräknare. Halleljua jag är pensionär.

- SARA

när jag är 94 ska jag bo i new york och dansa balett



Såg fantastiska dokumentären "Hatten av" igår som handlar om 94-åriga skådespelerskan Mimi Weddell. Man kan lugnt säga att hon lever livet fullt och jobbar fortfarande som statist och brinner för filmkonsten i en av världens största städer. Det var så underbart att se en så pass gammal kvinna, så klar i huvudet och med så mycket livslust. Hon dansade balett och steppade t o m. Nu känns det ju som man skulle kunna leva hur länge som helst. Missa inte repriserna av dokumentären 13/8 i SVT1, 14/8 i SVT24 och 22/8 i SVT24.



- SARA

systrar- en lektion i kärlek

Här kommer lite bilder från gårdagens föreställning på Torpa.
Gatumusikanter

Starlets (älskar förövrigt dessa klänningar)

Melinda - röstcoach

Frierier

Underbara Emelie och Peter som spelade hennes man

Är så stolt över Emelie hon är så otroligt duktig


Tack så mycket för en bra förreställning.

- SANNA


vi har sveriges värsta sommarjobb

Vårat jobb har idag utnämnts till Sveriges värsta sommarjobb i Christer i P3. Sanna ringde in för att förklara och klaga på vårat hemska stenplockaryrke i programpunkten Spik i foten. Tävlade mot både en slavande lillkock och påpucklad försökskanin, men vem vann den ärade titeln om inte vårt sommarjobb. Nu kanske ni förstår varför vi klagar varje dag stengrepen kommer fram och åkern kallar. Högre lön farsan...eller hur ska du få oss att fortsätta nästa år?

http://www.sr.se/cgi-bin/p3/kanalarkiv.asp?ProgramId=3130&NrOfDaysInArchive=30


- SANNA & SARA

hepatit eller ruinerad



Vi har idag fått en Twinrix i armen. Sprutan var inte så farlig, och Sanna kunde pusta ut för hon trodde hon skulle få den i baken. Det värsta var när vi kom till kassan, 530 jävla spänn för den lilla dosen hepatithämnande medel. Dessutom ska vi ta en till om fyra veckor. 380 kronor till bort från våran knappa resekassa. Kan det verkligen vara värt det. Var inne på hemsida nu efteråt och upptäckte att det bara finns risk för hepatit B i Spanien, bäst vi stannar i det landet länge så vi kan undivka så många hepatitvirus vi kan med hjälp av våran sjukt dyra spruta.

- SARA

mycket väl godkänt

Hade inte så jättehöga förväntningar på teatern måste jag erkänna men den var mångt gånger bättre än jag trott. Jag var uppslukad av företällningen nästa genom hela de två och en halv timmarna. Emelie var dessutom fantastisk, vilken närvaro hon har den tjejen. Mycket imponerande.

Hade gärna lagt upp en bild från kvällens föreställning, men eftersom Sanna (snåljåp) tog fotorna med hennes kamera och jag inte fick ta en ynka liten av dom, så lånade jag en liten bild från http://www.torpaslottsteater.se/ istället.


tack emelie och alla ni andra för en fantastiskt fin föreställning

- SARA


på tåg igen



Måste ju börja vänja mig. Om en månad kommer det bli allt längre resor. Vi ska som sagt på teater på Torpa ikväll. Sannas fina vän Emelie är med och det ska bli mycket intressant att se henne agera. Har bara hört henne sjunga, men det är inte så bara kan jag lova.

Den som ändå var lite bättre på att sjunga. Talangfulla eller inte ska jag och Sanna allafall försöka dra in pengar på att sjunga och spela teater ute i Europa. Kan va kul att testa om inte annat. Vi ska sätta oss ner det närmaste och börja planera. Svårast är teatern, undrar vad som skulle funka, skulle inte vara fel med lite experthjälp, synd man inte känner någon expert.

- SARA


en kort arbetsdag

Det var inte många timmar man fick jobba idag. För mycket personal, för lite att göra. Sitter och återhämtar mig efter denna långa dag på jobbet och tänker ta tåget mot mor och far runt fyra. Ikväll blir det teater på Torpa stenhus och jobb i Horshaga imorgon. Börjar tappa lusten att jobba men det är bara att ta fram tågbiljetterna, kolla på dom en stund och kämpa vidare. Pengarna kommer behövas.

Nu ska jag byta om och sen laga en hallomisallad som jag kan äta på tåget mot skogen....

-SARA

en sommar med göran slipper jag gärna



Nä den var ingen hitt. Hoppades lite (långt inne) att den skulle vara bättre. Vet inte vad som störde mig mest faktiskt, Peter Magnussons tafatta manus eller biosalongens äckliga Svenska humor (eller kanske snarare brist på humor, när man väljer att skratta efter varenda mening och händelse bara för man förutser att hela filmen ska vara rolig). Nä, vill man se den här filmen så ska man nog se den hemma så man kan få skratta ifred (på de få ställen den är rolig).

-SARA


nu var det beställt



Den 6 September åker vi från Göteborg, ner mot Malmö och sedan ut i Europa.

- SARA & SANNA


mot sj i rutig skjorta och med kontot fullt av pengar




Drar ner till stan en sväng för att möta upp Sanna på SJ. Är det något som krånglar med biljetterna denna gången gråter jag. Går allt som det ska, tar jag mig ett "vi-har-plockat-klart-sten-på-helvetesåkern-hopp".



-SARA

börjar äntligen må bättre



Lite vila och en kort promenad till affären för att hitta lite ätbart (för 365:-) gjorde susen
. Nu har jag kollat alldeles för mycket dvd-box  för idag, så nu är det dags att göra lite nytta. Packa upp väskorna hemifrån ska jag börjar med, diska, städa lite och när Sanna slutat ska vi köpa våra interrail kort på SJ. Sen blir det lite Olletid ikväll igen. Kanske lite bio skulle sitta fint. Får kolla om det går något kul, svårt att slå mitt förra biofilmval med Whatever works, men hittar jag någon som är hälften så bra så blir jag nöjd.

-SARA

fastnat framför new yorks överklasstonåringar



Är i mina magsmärtor inne på mitt tredje avsnitt av Gossip Girl. Det är nu inte jättelångt kvar tills nästa särong kommer ut på DVD. I slutet av september anländer den till min brevlåda. Så när vi kommer hem från Europa kan jag trösta mig i höstmörkret med 1091 nya minuter av denna fantastiska serie.

-SARA

magont

Skulle jobba på hotellet idag men blev att stanna kvar hemma. Igår kväll fick jag jätteont i magen och när jag vaknade imorse var det inte det minsta bättre. Så ligger i sängen och kollar på film och hoppas på att det går över snart. Man kanske skulle ta en promenad och känna hur det känns. Fick träffa Olle igår allafall. Vi var ute och åt och hade det kanonmysigt. Får njuta av denna månaden, sista månaden innan allt vänds upp och ner.....



-SARA

cykelkväll

Jag har inte träffat Johan på en vecka så i dag passade vi på att träffas lite extra mycket. Vi gav oss ut på en liten utflyckt med cyklarna (tyvärr glömde jag minneskortet till kameran så blev inga bilder) åt indisk mat och hade det riktigt trevligt. Efter det tog vi oss hemåt och kollade på "I taket lyser stjärnorna". Snyftfilm. Nu ska Johan gå till jobbet och jag ska sova, i morgon blir det jobb igen.



-SANNA


fotografering

Den här veckan ska jag och Sara börja förbereda mina arbetsprov till folkhögskolan på Väddö. Jag ska måla och rita en hel del och sedan ska vi kanske ut till Älvsborgs fästning och fotografera mina kläder. Håller på med en klänning just nu med som jag måste bli klar med så vi kan fotografera den med. Hoppas vi får tid med det i veckan och att bilderna i så fall blir bra. Självklart ska finaste Sara stå modell för mig så då kan det ju knappast bli dåligt.



-SANNA


varmt tåg med få leriga fötter



Jag och Sanna kom på med fasa att tåget vi skulle på i Limmared kommer från Emmaboda och borde vara full med illaluktande och spyende festivalbesökare. Vi förberedde oss för det värsta och drog många djupa andetag innan vi tog oss upp på tåget med alla våra väskor, men fann bara ett halvfullt tåg. Varmt är det men inte många ungdomar med stora ryggsäckar och leriga fötter inte. Dom har nog som tur är inte vaknat upp från gårdagens fest än utan väljer att ta nästa tåg. Tackar gör vi för det, och sittande får vi nu resa hem mot Göteborg.

-SARA

mot göteborg



Nu drar vi tillbaka till Göteborg om en stund. Släpa på tusen väskor på tåget och träffa älsklingen min.

-SARA

tvätt i stora lass




När vi åkte hem i början av denna veckan hade vi så mycket grejer med oss hem att mamma och pappa var tvungna att hämta oss med bil. Det mesta som var med hem var tvätt som vi har tvättat denna vecka. Tvättmarskinen har gått på högvarv. Så nu kommer vi till det tråkiga, innan vi ska tillbaka till Göteborg, att sortera. Det ska vi göra nu och vi måste packa ner allt, för klockan 14.35 åker vi tillbaka till staden. 
 
-SANNA


hederbyborna



Igår såg vi första avsnittet av den gamla klassikern Hederbyborna, inspelad på 70 och 80-talet. Mycket underhållande, det ska jag forstsätta kolla på, får ta och se ett avsnitt varje gång jag är hemma hos mor och far. Har 17 avsnitt till att se fram emot med skådespelare medverkanske som Per Myrberg, Helena Brodin, Nina Gunke, Kent Andersson och många fler.


Nu blir det jobb några timmar och sen åker vi tillbaka till Göteborg. Jobb på hotellet denna och nästa vecka. Igår kom Olle hem från Stockholm/Gotland-semester. Underbart.


-SARA


en oanad talang



Tror att speedway är sporten för mig. Ska bara hitta en bra klubb och några härliga sponsorer sen kommer GP-tävlingarna få sin första kvinnliga speedwaystjärna inom kort tid.


-SARA


augusti kommer och sommaren börjar




 
 




Klockorna har stannat och världspressen tappat hakan. Vi har fått en sommardag till Sverige. Första på en månad. Jag och Sanna tog oss en cykeltur till vår kära (men lite smått vimsiga) farfar, plockade bär och cyklade hem igen.

-SARA

det är inte varje dag det blir en lyckad fest i ulricehamn








Det blev en fantastisk kväll hos Linn igår, trots att hon låg och sov när vi kom, den latmasken, men när Sara anländer till festen sover ingen längre kan jag lova. Det blev grill och vin och spel, LP-skivor, och sen kom gitarren fram. Inte förän fyra anlände vi till horshaga imorse. Sanna körde och jag har ont i huvudet, men det var det värt.

-SARA

RSS 2.0