josefin strids modevising 2 april



www.josefinstrid.com

torsdag den 2 april klockan 20.00 kommer min goda vän och designer Josefin Strid visa sin HV-09 kollektion, inspirerad av Tim Burton, på Ritz i Göteborg. Så planera inte in något annat på torsdag kväll och kom till Ritz på Bastionsplatsen 2 runt åtta.

på kartjakt




Nu har jag letat efter kartan, som förklarar hur jag ska ta mig till min logoped, i minst en timme. Jag har äntligen hittat den och nu är det helt plötsligt städat på mitt rum. Ibland är det bra att man inte hittar det man letar efter med det samma. Men det värsta är att endel grejer tar allt för lång tid att hitta (tex den där jävla fröken julie boken som jag fått räkning på nu på 300:- för den är borta)  Så lång tid det tar att städa ett rum är en bra tid för att hitta en karta. Nu kan jag förhoppningsvis ta mig fram till logopeden imorgon. Första besöket. Bra sätt att spendera onsdagsmorgonen på hoppas jag. Nu ska jag kolla äntligen hemma och Alfons sitter i fönstret och önskar han inte var hemma utan under en buske med lyft ben


vinterviken




Blev inte Sex and the City utan Vinterviken. Det var ett tag sen nu jag såg denna underbara film från -95. Jag gillar den lika mycket varje gång jag ser den.

jag skiter i uppsatsen




Har ätit lunch med Maria och Jane på stan. Vi var på ett pastaställe med väldigt goda soltorkade tomater, mittemot saluhallen. Hemma nu och jag vet vad jag borde göra. Men det värsta är (och dessutom ett väldigt bra själ till att låta bli) att mitt word inte funkar. Måste installera om det när jag kommer hem till mor och far på lovet. Alltså har jag en mycket god anledning till varför jag nu tänker gå och köpa Ben & Jerry's krypa ner i soffan och kolla Sex and the City och skita i uppsatsen. Punkt slut.


tisdag och sovmorgon



jag och jane på svarta oliver i februari

Det var längesen jag fick sova till nio, det var behövligt. Promenad på det och sen frukost. Nu känner jag mig på topp, och ska gå ner till stan och vara med på ett friskispass vid tolv. Sen blir det fika med Jane i eftermiddag, det var längesen jag träffade min fina vän. Efter det, långt fram på eftermiddagen ska jag sätta mig med min uppsats, jag lovar, nästan.

helt okej

Teatern var helt okej, förutom huvudrollen. Hon spelade över och nästan inget kom naturligt ur henne. Men de övriga skådespelarna vägde upp det, helt klart en annan klass. Synd bara på huvudrollen som sagt, det kan väl inte vara brist på bra skådespelare eller?

Att jag är "ledig" imorgon är mycket okej. Jag ska sova länge, skriva lite på min uppsats (rättare sagt börja skriva den), träna och njuta av lite ledighet. Lite longboard kanske....men skulle skaffa mig en hjälm först....mitt huvud är tomt som det är, behöver inte precis en smäll i det också....

Åä...jag ska läsa manuset med....underbara...

underbara robin...underbara grupp



harper regan

Första dagen med c-produktionen har varit kanon. Joggen var inte alls så jobbig som jag räknat med sen hade vi jätterolig uppvrämning hela förmiddagen följt av manusläsning på eftermiddagen. Vi har fått scheman och spelaschema. Det känns så himla bra och våran regissör är jätteduktig och gruppen är fantastisk. Det här kommer bli ett underbart projekt tror jag. Ikväll blir det teater igen, vi ska se ett rep av Harper Regan på stadsteatern. Sara är glad.

i heard of a girl




Miss Li spelar i Nyhtesmorgon på TV4...den nya underbara låten...den underbara Miss Li blir dagens lunchelunchlåt

nu börjar det




Nu börjar äntligen c-projektet som jag längtat efter så. Nu kommer vi ha produktion på heltid ända fram till sommarlovet. Förhoppningsvis kan jag nu motivera mig att gå till skolan varje dag. Underbart. Jag kommer också leva i joggingkläder så funderar om jag ska spräcka mitt köpförbud under påsklovet och gå och köpa ett sånt där fantastisk heltäckande tight joggingset. Jag tror att har jag en sådan så kommer kunna motivera mig ännu mer att hoppa upp varje morgon, så kan Alfons få en med så han känner sig lika pepp att gå upp. Nu blir det ingen mer sitta och lata sig....


festivalminnen


...sitter och drömmer mig tillbaka till den underbara festivalsommaren 2008


Hultsfred











Emmaboda










Way Out West





söndagskväll i solnedgången

Vilken kväll!! Jag kände på mig att jag skulle somna i soffan, så trött som jag var när jag kom från jobbet, så jag ställde klockan. Glad är jag för det, annars hade jag sovit förbi hela denna underbara kväll och vaknat som ett vrak någon gång runt tio. Nu har jag och Alfons vart ute och gått och handlat lite apelsiner och dessutom har jag fått in en till tvätt i den jävulska tvättmaskinen. Solen går ner över Härlanda, klockan är halv åtta och det är fortfarande en ljus och underbar söndagkväll.


spårlöst




Sitter och kollar reprisen på Spårlöst medan jag väntar på tvätten och tårarna sprutar. Lyckliga slut borde finnas fler av.

tvättid




Har tvättid och tycker det är så grymt tråkigt att tvätta. Det är jobbigt att gå ner till tvättstugan. Det är tråkigt att sortera och vänta på att tvätten ska bli klar. Sen ska man dessutom hänga de jävla kläderna och sen tar det ytterligare massa tid innan de hinner torka. Att tvätta är ett nödvändigt ont. När jag blir stor ska jag ha en liten Dobbie som tvättar åt mig. Sen ska han inte behöva göra mer. Jo kanske gå med Alfons någon gång när jag är dödsbakfull. Vet någon hur man kan få tag i en?

inga fåglar




God middag på er. Idag firar vi söndag med lite Vapnet.

trött morgon

Detta måste vara det värsta med sommartiden, den här jobbiga timmen för tidigt. Jag är trött så det skriker i hela min kropp, men kan inte göra så mycket åt det. Läkarstämma i stan och fullt på hotellet, det kommer bli väldigt mycket att göra för oss i frukosten idag. Men vad gör man.....biter ihop.


mysigt mörker

Vi borde släcka ner lite oftare. Det är väldigt mysigt att sitta i mörkret och bara vara med lite levande ljus. Man behöver inte alltid ha TV surrande i bakrunden bara för man är van vid det. Idag ska jag inte somna till ett Sex and the city-avsnitt som jag alltid gör, min earth hour fortsätter till halv fem imorgon bitti då jag måste upp och duscha. Då är det bäst att tända så jag inte halkar på en tvål och slår ihjäl mig.

Glöm inte ställa fram klockan en timme vänner!!

vår och shoppingsugen

Att det snöade i går morse kan man inte tro när man titta ut nu. Har gått från jobbet och tog en liten extra runda i det härliga vädret. Snart ska jag ner på stan och träffa Therese över en fika. Hittade en otroligt fin klänning från HM, synd jag har köpstopp, men det är bara att hoppas på att den finns kvar nästa månad.


astronaut




Salem Al Fakirs nya underbara låt. Lyssna, titta och njut

earth hour




Mellan 20.30-21.30 idag den 28/3 är det dags för den internationella kampanjen Earth Hour. Över hela världen kommer hushåll och företag släcka ner allt ljus och stänga av sina icke-nödvändiga elektriska apparater för att uppmärksamma miljöproblematiken. För miljön och för framtiden tänker jag släcka ner. Kommer du? 

blev som jag trodde




Snön låg inte kvar länge. Då kan jag gå till jobbet imorgon. Jag känner mig frisk och äntligen kan jag börja träna igen.

tuff helg


Det kommer bli en tuff helg känner jag. Ska jobba Lördag och Söndag och har inte mycket tid över som jag kan sova på. Jag har redan ont i huvudet av tanken på sömnbristen eller så beror det på allt godis jag proppat i mig idag. Man blir inte frisk av att äta godis det borde jag förstå. Ska försöka lägga mig tidigt på Söndag allafall, för nästa vecka börjar c-projekten. Det ska bli kanonkul. Dessutom kanske det blir lite ordning på mig igen för jag börjar spåra ur. Snart är det påsklov med, då ska jag jobba en massa och fortfarande inte dricka någon alkohol.

south again




...en av underbara Maias nya låtar får bli dagens lunchlåt...lite tidigt

snöflinga efter snöflinga




Det har inte kommit  lite snö heller. Hela Göteborg är målat i vitt igen. Stackars oss små stadsbor som måste ut och vada i det här idag. Så får kollektivtrafiken ofta panik och huvudvärk bara det snöar lite så jag undrar hur den kommer må idag. Men om jag känner min stad rätt så försvinner snön ganska snart igen, vi får hoppas att det sker snabbt och smärtfritt. Jag tänker allafall krypa ner i sängen igen, min kropp och mitt huvud är ur balans.


än är det inte dags att slänga in vinterstövlarna


Det snöar i Göteborg...igen. Det här har vi inte bett om eller inte jag allafall. Men om det blir riktigt varmt och soligt från maj till september så kan jag gå med på lite snö idag.

Jag tror jag älskade teatern faktiskt. Jag kom på mig själv med att jag satt och skrattde hjärtligt (som inte händer så ofta på teater eftersom jag tycker många anstränger sig allt för mycket för att vara roliga och så blir det tråkigt). Jag gillade skådespelarna, jag gillade manuset och jag gillade scenografin. Jag är väldigt nöjd med att jag gick dit och inte la mig tillrätta i sängen och slappade. Nu är det däremot exakt vad jag tänker göra. Men klockan är ju ändå elva.




...och vi ska ha workshop med Sven Wollter snart....lyckliga oss


teater ikväll igen




Ikväll ska jag se I väntan på Godot på Stadsteatern. Det ska bli spännande, men jag är sjukt trött och hade gärna haft en ledig kväll måste jag säga. Åter igen vill jag vara en lite Alfons som kravlöst bara kan krypa ner och njuta i sängen. Men jag tar mig i kragen, springer till spårvagnen.

en hand i himlen




Jag och Sabina åkt vagn igår och lyssnade på Jonathan Johansson....väldigt bra skit det....

varför morgon varje morgon?




Jag gick upp en timme senare idag. Jag vet ju om att jag går upp sjukt tidigt varje morgon, onödigt tidigt, för nu är jag i samma stadie i förberedandet till att gå som i vanliga fall. Kanske kommit lite längre tom. Min morgonvanor är konstiga. Förstår inte vad jag håller på med, och det gör inte Alfons heller. Han ligger i sängen och undrar varför jag springer omkring som en dåre, när man kan ligga där och snusa. Om man ändå vore en hund.

Idag ska vi visa upp vad vi "lärt" oss på dansen under året. Jag är nog inte ett dansant geni precis men jag ska försöka göra mitt bäsa. Trots allt är jag ju ambitiös, snygg och trevlig att prata med.

teatercafé







Har varit på teatercafé på Underjorden ikväll. Några i min klass är med i en teatergrupp som heter Teater Nu. Ikväll bjöd dom på nyskrivna texter och finfin fika. Våfflor rättare sagt. Det är ju ändå våffeldagen idag.

i'm gonna lay right down here in the grass




Kan väl avslöja att dagens låt kan ha lite att göra med c-projektet....

jag är bra


Vi har i klassen fått skriva positiva saker om varandra, så nu finns det nedskrivet...

Jag...
¤har härlig humor och är lätt att arbeta med. Jag är sprallig
¤är intressant och lite hemlighetsfull och samtidigt väldigt snäll
¤är en het tjej med väldig stark vilja. Jag inger värme och respekt och är väldigt duktig på det jag gör
¤är ganska respektingivande och jag håller mycket på min intigritet, sen börjar jag spela teater och då märks det hur underbart sprallig, glad och öppen jag är
¤är snäll och omtänktsam, trevlig att prata med, duktig och har stark närvaro på scen
¤är en enorm talang. Har en barnslig glädje som smittar. Är söt, rolig och snäll. Är en trygghet att jobba med på scen
¤är rolig och snäll och har underbar personlighet
¤är snäll och mysig och bra på att lyssna
¤är en underbar människa som man har väldigt roligt med. Jag är snäll, omtänksam, lagom tokig (så man blir glad) och samtidigt förtrolig. Jag är bra!
¤har en grym inlevelse och allt jag gjort gör jag med otroligt mycket känsla. Det är häftigt att se mig
¤har en enorm kraft inom mig som man känner av och man känner sig lugn hos mig. Jag visar nyfikehet och intresse och inger glädje. Jag är vacker och har en vacker röst. Jag har stor potential som jag kommer komma långt med.
¤har hög ambitionsnivå och har en häftigt fokuserad energi som inspirerar. Jag har mycket ideer och är driven.
¤är mycket, mycket begåvad människa. Min närvaro är fantastisk
¤är väldigt smart. Jag har många kreativa saker inom mig.
¤har fin kreativitet och härligt engagemang. Jag är snygg.
¤är cool, härligt galen och har en skön röst


...detta ska jag läsa för mig själv en gång om dagen....för det stämmer ju

en ljus morgon




Eftersom jag varit slarvig och inte varit uppe innan åtta nu några dagar har jag ju inte märkt att det blivit så ljust. Gick upp 05.30 och det var faktiskt redan ljust ute. Underbart. Dessutom är solen uppe mycket längre på kvällarna. Måste fira det med blommig tunika idag.

Jag har varit morgonduktig i morgonsolen. Jag har nämligen
¤Diskat massa
¤Lagat mat
¤Betalat räkningar
¤Gjort mig helt redo för att gå (i tid)

slösa är pank i samma stund som lönen kommer in



där är jag. lilla slösa

Om man sitter pank den 24e (igen), borde man vara glad att det äntligen är lön/studiebidrag imorgon. Men jag har så mycket pengar att betala tillbaka och massa räkningar och skit så det kommer knappt bli nått över. Har försökt göra en budjet och den säger att jag denna månaden får göra slut på 985:- Jippi. Men jag ska klara det. Inte låna en krona av mamma och pappa, det är en sak som är säker. Sen har jag glömt räkna in i budjeten att jag måste köpa biljetter till Stockholm. Jag och Sanna åker dit 24 April. Kan vara en bra gräns för min nykterhet dessutom. Denna månad ska alkoholist-Slösa förvandlas till salongsberusad-en-gång-i-månaden-Spara.


lovely lookbook





Sitter och njuter av lookbook som många gånger förut....
Jag vill vara med. Kan någon värva mig. Please


ool - 10Ve mE.




C-projeket jag kommer vara med i under våren heter ool - 10Ve mE. Ett otroligt spännande manus som är ett collage skrivet av Robin N Spegel, alltså vår kära regissör. Vad det handlar om kommer jag ge er lite smakbitar ur längre fram i processen, och sen kommer det gå att se det färdiga resultatet i Maj på Wendelsbergs teater. Det ska bli underbart att gå in i en produktion äntligen.


vårklädd




Ska hem till våran regissör Robin och ha första "riktiga" C-projekt mötet. Jag antar att vi ska läsa manus och få våra roller. Jävligt kul och jag är lite vårklädd. Underbart. Dessutom får Alfons följa med. Jippi...och ja, jag är fortfarande nykter.

utan alkohol i 20 dagar försmäktar jag på denna ö



Jag tänker gå in i en nykter period. Har mycket jobb och skola framför mig och kräver därför av mig själv att hålla mig nykter och städad. Ta på mig varma kläder när jag går ut i blåsten och träna mycket så fort förkylningen har lämnat min kropp. Men bli inte förskräckta, jag tänker inte bli nykterist för alltid, jag ska helt enkelt bara försöka skärpa till mig lite ett tag.


min lilla alfons




Alfons är nyduschad och försöker torka sig själv. Jag går in i komposthinken två gånger. Vilket team vi är.

kamera i halsen




Ska till min halsläkare idag och få en kamera nerkörd i halsen. Det kanske blir en spännande upplevelse vem vet. Får hoppas att han tycker jag varit duktig på att inte harkla mig så jag slipper böta. Nu ska jag på morgonpromenad med Alfons och sen ska jag sätta mig och ringa till mitt försäkringsbolag (igen) så jag slipper betala detta själv.

sista 183 dagar




Sjätte och sista avsnittet. Vad ska jag nu göra på Måndagar klockan åtta?


våffleltårta




Nu har jag ätit Våfflor på hög. Alltså Våffletårta. Jag vet att grädden ser lite äcklig ut men jag orkade inte vispa den så länge. Det är slöseri med tid att vispa grädde för hand.

christer




Underbart att vara hemma hos lyssna på Christer i P3. Det är lätt det bästa radioprogrammet. När jag jobbade lyssnade jag alltid på P3 hela dagarna men nu blir det aldrig av. Mer än på helgerna men då är det inte alls så bra program som Christer. För er som aldrig lyssnat tycker jag ni ska ratta in P3 varje vardag mellan 14.03-16.00

anyone else but you....




Från underbara filmen Juno kommer dagens lunchlåt. Från mig till dig, lyssna och njut av Moldy Peachers underbara låt framförd av Michael Cera och Ellen Page.

xo xo




Spenderar min halvtaskiga dag i soffan med Gossip Girl. Längtar så tills nästa säsong kommer ut på DVD...

morgonpromenad






Det är vår ute. Synd jag mår så dåligt bara annars hade jag vart ute hela dagen. Underbara vår.

nu lyser solen igen




Jag är hemma med Alfons idag. Kan inte förstå varför min förkylning inte går över. Vill börja träna igen, känner mig helt förslappad. Nu ska jag allafall gå promenad med vovve lilla. Men jag blir ju helt anfådd av ingenting. Solen lyser allafall igen. Tur att regnet inte var långvarit.

fina helgen är över




Nu har jag landat och kollat klart på Den som viskar det var en himla bra film måste jag säga. Eller serie, för den är uppdelad på två avsnitt. Måste jag missat när den gick på TV. Tur bibliotekets underbara filmsamling finns. Jag bara älskar Pernilla August mer och mer för varje gång jag ser henne. Hoppas man kan få se henne på en teaterscen någon gång med.

Ska nu gå med Alfons och sen krypa ner i sängen. Läsa lite och sen somna efter en helt grym helg. Finns inte många som min Rebecca, det finns inte många som gör mig så glad.



hemma



sommar

Passerade precis Landvetter och det betyder att det inte är så långt kvar. Hem. Mitt hem i Göteborg. Det börjar kännas så. Som att jag kan börja andas i en stad som känns hemma. Jag var så trött på Göteborg för ett tag sen, men tanken på att jag var bunden där var nog det värsta, inte själva staden. Snart kommer våren in från havet. Longboard i slottskogen. Långa promenader i takt till fågelkvitter och varma västvindar. Båtturer ut till öarna och lite färg på vintertrötta ben. Sanna. Det vackraste av allt.

twiggy




Visst är hon otroligt vacker, Twiggy.

Har hämtat upp mina hörlurar nu och sitter och nostalgilyssnar på The Cranberries. Tyvärr har skivan varit repig när ja lagt in den på datorn så låtarna hoppar lite hit och dit men det får jag väl stå ut med.

Ska snart kolla lite på Den som viskar med Pernilla August och Anders Ekborg. Det är bra att åka buss men det hade inte skadat om jag fått må lite mindre illa.


vacker söndagslåt




Det faller snö igen. Konstigt att gud ska hålla på att luras om sånna här onödiga grejer. Säger han att det är vår så tror man ju det.
På väg hem från Linköping nu allafall och glömt mina hörlurar i väskan under bussen. Får hämta upp dom när vi stannar i Jönköping.
Mitt huvud värker och jag mår lite lätt illa (ganska jävligt mycket). Men gårdagen var så fin så det får det vara värt.
Nu får ni ta och lyssna lite på Anna Ternheim. Underbara.

i det ljuva 70-talet










 

Gårdagens fest var fantastisk...behöver inte säga mer...

så lite linköpings centrum







Nu har vi varit inne i Linköpings centrum och kollat in Systembolag, café och Hemköp. Det jag kan konstatera är att Linköping är ganska stort, soligt och fler snygga människor än vad man skulle kunna tro.

Vi var på ett café som heter Berget. Där blev det scones, fia med knuff och lite fina teckningar som fick stanna i en låda på bordet så någon annan förhoppningsvis kan glädjas lite av mina fina fiafigurer. På Hemköp blev det en Tiptop.

Nu är vi hemma hos Rebecca igen, lagar mat (eller Rebecca gör) och lyssnar på fin musik och peppar inför kvällen. Funderar på att gå på 70-talsfesten med ett påslakan över mig. Ett påslakan från 70-talet är det nog inte många som tänker klä ut sig till.


in the ghetto



Dagens låt måste ju bli en Elvist eftersom min älskade Rebecca snöat in på denna gamla rockledgend.


morgonsol






Vaknar med brödlukt i näsan. Rebecca bakar bröd och skramlar och det känns så där himla härligt som en lördagsmorgon ska göra. Solen lyser fortfarande över Sverige och vi ska gå in till Linköping och mysa lite på stan. Först ska vi dansa lite mer till Elvis.


framme och sängdags




Lika underbart härligt att vara hemma hos Rebecca som jag trodde det skulle vara. Vi tänkte krypa ner i sängen nu så vi är utvilade och redo för full fart hela morgondagen. Fantastiskt vad bra man har det.

på buss mot linköping



Min fina Rebecca förra sommaren i Slottskogen

Sitter på bussen mot Linköping. Har precis kollar klart på Babel. Har faktiskt inte sett den innan och fick den nu med Plaza kvinna för någon vecka sedan. Den var en riktigt fin film och jag har snyftat mycket här på Swedbus express. Rätt mysigt att åka buss när det finns uttag till datorn och internet funkar. Det enda jag inte gillar med Swedbus är att dom har hundförbud. Så Alfons är kvar hemma i Göteborg i helgen. Han grät när jag åkte idag, det gjorde ont.

40 minuter är jag framme och får krama om min underbara Rebecca. Hon är bland det finaste som finns i mitt liv. Jag är så glad att jag har en sån fin vän som henne.

sen lunch




Min dag är lite upp och ner men här kommer dagens lunchlåt. Bara nio timmar för sent.

Om du vill ha mig. nu kan du få mig så lätt

måste packa

Jag är lite trött från igår, eller eventuellt fortfarande lite full från igår. Hade köpt vin som jag skulle ta med till Linköping. Men fick med ett litet trevligt efterfestgäng hem igår så nu är vinet ett minne blott. Alltså måste jag idag gå till systemet. Utöver det ska jag

¤ Packa
¤ Åka till skolan
¤ Hämta mina glasögon
¤ Handla en grej, en mycket hemlig grej
¤ Lämna Alfons hos min syster
¤ Sätta mig på bussen mot Linköping

...vilken lång lista jag har och vad klockan är halv elva redan fast jag skulle vara i skolan halv nio hur gick det till. Hur var gårdagens teater? lite märklig. Hur var öldrickandet med Emilia? mycket, mycket trevligt. Hur mår Sara denna sena fredagsmorgon? lite sådär


teateröverdos



ur Hottenttotter på Hagateatern i Göteborg

Nu har tvåorna haft redovisingar på sina B-projekt hela dagen. Fyra 45minuters föreställningar, kan erkänna att jag nickade till lite på sista. Som det inte vore nog med teater för idag så ska jag och Emlia nu på genrep av teater Tamauers Hottentotter på Hagateatern. Jag undrar just vad jag kommer drömma om inatt. Kan det ha något att göra med en scen och skådespelare att göra kanske.


70-tals festande




I helgen blir det 70-tals fest i Linköping. Vad/Vem ska man klä ut sig till? Behöver ha massa tips så jag kan gå till teaterförådet och snylta med mig lite kläder.

lunchlåt




Eftersom jag aldrig hinner uppdatera min blogg mitt på dagen med några långa inlägg så tänkte jag nu varje dag lägga ut en lunchlåt. Vi börjar med lite Martha Weinwright

shorts och hängslen




Det duger för en torsdag det...


morgondusch




Det är farligt härligt att duscha på morgonen. Brukar alltid göra det på kvällen när min kombo är hemma så jag inte ska bröta runt för mycket och väsnas med hårtork och grejer när hon försöker sova på morgonkvisten. Nu är hon borta i fyra veckor och jag ska duscha och väsnas på morgonen som aldrig förr. Morgonskrammel har guld i mun.


en fin dag




Vaknade med min underbara Alfons jämte mig på huvudkudden sen har det bara denna dagen blivit bättre ju längre den gått.

Bra saker som hänt denna mitt-i-veckan-dag är

¤ Vaknade pigg klockan halv sex i morse (fast det kanske inte ser ut så på det-snurrar-i-min-skalle-bilden) och kom iväg i någorlunda god tid.
¤ Sol ute.
¤ Började skoldagen med modern dans, alla som inte testat det borde göra det, det är kanonkul.
¤ Efter lunch åkte vi öster ut för att se en lite halvbra teater på Borås stadsteater. Men det gör faktiskt inget att det inte var den bästa som jag sett, utflykt är utflykt...även fast det bara bär av till Borås.
¤ Saffransglass på Lejonet och Björnen med Hilda, Matilda och Ronja.
¤ Kommer hem och ser att två av mina blogginlägg ligger på första sidan på blogg.se
¤ Fin fika med fin pojke.

En så bra dag får utmynna i en bra natt nu
Goden natt på dig undbara Onsdag

det snurrar i min skalle





Det är blå himmel idag igen. Måste firas med bästa tishan, köpt på Kents koncert i Jönköping 9 februari förra året då älskade Familjen var förband. Jag såg nog inte riktigt lika trött ut då, som jag gör denna morgon.


den som bara kunde franska




Hade jag kunnat lite franska skulle jag åka och bosätta mig i Paris. Skulle man ta sig en tripp dit i sommar kanske. Men det finns så många platser jag skulle vilja åka till. Mina två hinder är ofta pengar och språk. Jag har inga pengar och jag är rädd för språk. Två hinder som inte skulle vara så jävla svåra att ta sig över bara jag bestämmer mig för att göra det. Ska börja nästa månad med att spara en tusenlapp. Eller allafall femhundra. Sen ska jag låna en bok på biblioteket på främmande språk, alltså engelska

drömsandaler




Så snygga sandaler på en tjej på lookbook. Har sett liknande med klack men inte utan, underbart om man skulle hitta dom eller något i det stuket nu när våren snart är här.

Nu ska jag krypa ner i sängen och försöka sova.
God natt vackra dag

...och massa varma kramar till mina fina Rebecca och Anna som fyller år idag.
Jag älskar er.

milk




Vi var och såg filmen Milk, jag och Stina. Den handlar om den legendariska gayaktivisten Harvey Milk i 70-talets USA. Sean Penn som spelar huvudrollen gör en underbar insatts och det var längesen en film berörde mig så. Tycker alla ska ta sig en tur till biografen och se denna fantastiska film.


om man skulle köpa en glass kanske




Ska gå på bio med storasyster ikväll. Ska ta en runda förbi affären först och köpa lite nötter jag kan äta på bion och kanske en glass. Detta vädret gör mig så lycklig, och det roliga är att det märks på folk att många känner det samma. Alla går runt som i en lätt salongsberusning en sån här dag. Underbart. Mer sånt här väder gud.


tisdag med bergman




Vi har nu kollat Den goda viljan med klassen. Eller halva, resten blir ett sistatimmenpåfredagsnöje. Det är faktiskt en riktigt bra film, den där Bergman visste vad han skrev om. Skådespelarna är också fantastiska. Pernilla August går rakt in i hjärtat hon. Lånade en till film igår på biblioteket med henne i huvudrollen, nu kommer jag inte på vad den hette men ska försöka hinna se den snart. Vad vore världen utan film?!


man kan ju inte låta bli att vara frisk




Den här vackra vårmorgonen i Göteborg. Jag och Alfons ska strax springa iväg till daghussen och sen blir det skola hela dagen. Jag känner mig onaturligt frisk om jag tänker på hur jag mådde i går. Men kanske har ett mirakel skett under natten. Vi får väl se under dagen hur det utvecklas. Kanske kan träna imorgon tom.

Kanske skulle puttsa mina fönster någon dag. Solen lyser rakt in i städskubben och pekar lite argt på fönsterputs och skrapa.

have you slept with any people I work with




Underbara låt....



dagens favoriter från lookbook







Sitter och drömmer mig bort på lookbook som vanligt. Det finns så många sjukt snygga männsikor i världen.  Älskar den lilla killen från Sandviken precis här ovan, han är råcool.  

www.lookbook.nu 


biblioteket väntar


...på att jag ska lämna tillbaka massa böcker. Dessutom måste jag åter igen låna Den goda viljan. Vi ska kolla på den i skolan imorgon, och jag tog på mig att gå och låna den så klart. Hade gärna sluppit eftersom jag har svårt att stå på benen. Ska hämta Alfons hos Lisette med. Han har varit där idag så jag skulle slippa ut och gå en massa. Jag vill bara stanna i soffan. En springpojk skulle sitta fint idag.

eget arbete




Det visade sig att vi hade eget arbete på pedagogiken. Jag är så sjukt glad att jag inte åkte till skolan. Nu kan jag sitta här hemma och fundera över hur jag ska börja med min uppstats och inte ha dåligt samvete. Dessutom kan jag kolla Gossip Girl. När jag får skrivkramp alltså.

new york i natt




Var över en sväng i New York i natt. Det är konstigt att man kan hinna så mycket på bara några timmar. Det är det bästa med drömmar. Det värsta är att man alltid vaknar upp och är tillbaka i tråkiga Sverige. Ska lägga mig ner och fortsätta drömma.


i don't like mondays




Måndag igen och mår inte alls bra. Ville faktiskt gå till skolan idag för jag missat så många pedagogiklektioner. Får ringa min lärare sen och se vad vi kan göra åt det. Måste börja skriva den där jävla uppsatsen denna veckan. Jävla tråkigt. Jävla måndagar.

host. host


Jag fasar för att gå och lägga mig för hostan blir tio gånger värre när jag lägger mig ner. Ska ta lite av min starka hostmedicin och hoppas på det bästa. Blir nog ingen skola imorgon. Men fasen, jag har inte var i skolan på tre måndagar. Inte bra. Men vilar jag imorgon så kanske jag kan få bli frisk sen och vara superpigg nästa helg när jag ska upp till min älskade Rebecca i Linköping. Längtar. Då ska det bli fest av. Inget jävla hostande.

lindsay




vackert....



...men skippa ciggen Lohan

söndagskväll





Jag valde Harry Potter och somnade...igen. Gick och lämna tillbaka filmerna. Får hyra dom igen, eller kanske lägga en liten betällning på cdon snart.

Gjort lite söndagsmat. Massa olika grönsaker och ägg.

Ska börja skriva ner mat min mage inte tycks gilla

Kan börja med

  • Äpplen med skal
  • Tacokrydda
  • Russin

...ska jag fylla på listan efter hand och få lite koll på vad jag kan stoppa i mig och vad jag inte kan....


vilken film




Spiderwick eller Harry? Måste lämna tillbaka båda ikväll....


bästa longboard vädret



snart lisa är vi uppe på brädan igen

...första riktiga vårdagen och så är man sjuk....

Jag hade verkligen behövt vara hemma idag, men jag har klarat hela dagen på jobbet, fast det har vart skittungt. Det går inte ringa sig sjuk heller, för då tror dom bara man är "helgsjuk". Lite irriterande faktiskt att man ska behöva ha dåligt samvete om man inte kan komma till jobbet, eller ännu värre att man går dit fast man verkligen inte är bra. Kommer ihåg en helg i december när jag mådde jättedåligt. Jag kunde inte resa mig ur sängen på hela helgen, och mådde dessutom asdåligt för jag fått en snorkigt svar när jag sjukanmälde mig. Annars är mitt jobb bra, det är det....men tänk om man bara kunde få den där trisslotten med 25000 i månaden i 25år. Då skulle jag säga upp mig....


vackra blake


 

Vill ha Blake Livelys hår. Att hår ska växa så långsamt är ett dumt påhitt. Kan inte andra säsongen av Gossip Girl komma ut på DVD snart också. Jag har valt att inte kolla på serien på söndagarna för att jag missade massa avsnitt i början. Får kolla första säsongen igen medan jag väntar.


bilder från www.posh24.com

this is england




Sitter och kollar på en av mina favoritfilmer This is England. Genial. Se den!

kommit hem från jobbet


Har jobbat sen tidig morgon och är nu nöjd men övergödd, hemma i soffan igen. Skönt med hela lördagskvällen fri. Tog lite bilder från hotellet så ni får se vad fint det är där jag jobbar


jag inne i köket


ute i vår nyrenoverade matsal





somnar framför filmen



frukostmys

Jag har en förmåga att alltid somna innan filmen är slut. Vi kollade på femte Harry Potter filmen igår, och jag har ingen aning om hur den slutade. Tur jag har hyrt den i två dagar så kan jag kolla på den efter jobbet.

Känns ganska tungt att vara uppe så här dags på en lördagsmorgon. Allafall om man vaknade för en timme sen. I samma takt som jag går ut på morgonpromenad, ramlar folk hem från fest och rus. Men här sitter en som inte kommer vara bakfull idag allafall. Ett stort plus.

bullbak och lammkött

Sanna, Johan och Mattias är och hälsar på
och det blir fredagsmys på lammkötts vis


sanna fixar mat


svårt att få johan och mattias att engagera sig i matlagningen


tacos är nog bland den bästa fredagsmaten


jag och sanna fick killarna att diska allafall, men det var inte lätt kan jag lova
dessutom var mattias tvungen att sätta sig ner mellan varje tallrik han torkat 

jag bakar bröd



och så här fint blev mitt bröd...nu får vi se om det är gott med

färdigharklat


Nu får jag aldrig mer harkla mig i hela mitt liv säger min läkare. Han säger att om jag harklar mig så misshandlar jag mina stämband och misshandel kan man få fängelse och böter för. Bäst att låta bli.

vinterblomma


Mitt element har stått och runnit hela natten. Jag har varit uppe minst tio gånger och kissat, taskigt element.



Var tvungen att pigga upp mig med en blommig klänning idag. Vinter och snö ute men våren kommer kanske lite snabbare om den får se min fina vårklänning.

älsklingsböcker




Jag prioriterar bort Sex and the City och Harry Potter för en riktigt sagostund med Viveca Sundvalls underbara Roberta Karlsson och kungen. Ni som inte läst dom förstår inte hur roliga hennes barnböcker är, ni som inte läst dom borde gå till biblioteket och låna alla med det samma. Ta med en brorsdotter eller något så behöver ni inte skämmas.


nystädat


FÖRE



EFTER


Ja, jag städade faktiskt. Ofta bestämmer jag mig för att städa men så skiter jag i det, för att jag hittar på något bättre att göra tex kolla på TV


älskade medium




Jag älskar Torsdagar extra mycket när jag kan sjunka ner i soffan och kolla på en av mina favoritserier

fått mycket gjort



syster stina fina

Har haft fullt upp hela dagen och det är skönt att jag fått mycket gjort. Var hos optikern imorse och glasögonen är beställda. Sen var jag med Stina i Haga och födelsedagsfrukosterade, mycket trevligt och gott. Efter det ut till Lundy sjukhus och träffade en mycket bra och nördig halsläkare. Nu ska jag få hjälp av en logoped för att få ordning på min hals, underbart.
Gamla Sara skulle tänkt så här efter att gjort mycket "Nä, nu åker jag hem och vilar, det är jag värd" Nya Sara satte sig på grön express, ut till skolan och repat Fröken Julie med Christan. Nu är jag hemma igen och trots snön har jag inte tappat stinget. Ska nu, tro det eller ej, städa mitt rum

vart kom snön ifrån




det var ju vår igår och nu är vintern här igen
som från ingenstans
vem har önskat detta nu då

i skuggan av värmen




Snart får vi se Joel Kinnaman på bioduken igen. Om drygt en vecka kommer I skuggan av värmen börja visas på bio. Jag kan inte göra annat än le och längta efter premiären. Det verkar som det är en riktigt bra och gripande svensk film på gång och det händer ju inte varje dag. 20 mars kan vara ett bra biodatumet att skriva upp.

Uppdatering:
Skrev ju detta inlägg för en vecka sen. Nu är det bara två dagar kvar till premiären...underbart!!
Lägger upp trailen här nedan...visst verkar den bra?!


godnattsaga





Sitter och kollar min favoritserie, som vanligt! Min bästa godnattsaga. Idag har det kommit en liten premie på posten med i form av Sex and the City-filmen. Så nu har jag två. Ska donera den ena till mina fina Sanna, så blir hon glad.

Måste upp en halvtimma tidigare imorgon för jag ska springa till optikern. Sen blir det frukost med Stina och sen ut till Lundby för ett besök hos en ny halsdoktor. Jag hoppas jag inte får något negatvit besked. Jag hoppas jag inte stressar sönder min mage....jag hatar min mage

Nu ropar sängen på mig....

slumdog millionaire




Vi valde att se den prisbelönta indiska filmen Slumdog Millionaire. Jag älskade den, eller nästan hela allafall. Är osäker på slutet men ska inte berätta så mycket om det, för jag tycker att alla ska springa iväg och se den. Verkligen värt ett biobesök.


sol och galen mage


Min mage är fortfarande helt konstig. Har inte varit hungrig på hela dagen och om jag äter känns det som jag proppat i mig ett kilo godis minst. Jag har gått i halvdimma och dessutom känns det som jag har feber. Synd med denna underbara dag utanför. Skulle ut och på långpromenad och mysa med Alfons i solen men det får bli bio med Lisa istället. Går inte av för hackor det heller iofs.

Har fått en påminnelse från biblioteket (igen) med ett Fröken Julie-manus som är försenad från 23 februari. Måste hitta den jävla boken innan jag blir ruinerad. Jag älskar biblioteket men jag är så trött på mitt kassa lämna-tillbaka-böcker-minne.

jag kommer i tid




Det är så skönt att vara uppe tidigt för jag kommer (förhoppningsvis) vara i väg i tid. Jag var färdigsminkad redan vid halv och nu är jag påklädd och redo. Ska bara få liv i min lilla sötnos, så ska vi traska iväg till daghusse. Vi kan ta lite längre promenad idag.


reslust




Har en förbannad lust att ut och resa iväg. Vill ta Alfons under armen och dra med första bästa flyg till New York. Strosa omkring och känna staden under mina fötter. Skulle inte göra annat än att vandra omkring, sitta och se på människor och läsa massa böcker om staden. Paris ligger iofs närmare...man kanske skulle försöka lifta sig ner till Frankrike. Eller London. I sommar ska det bli London en sväng, men det är så långt till sommaren och så grått utanför fönstret.


tisdagsslut



www.lookbook.nu



Jag sitter och njuter av lookbook
Sanna och Johan kollar Jalla Jalla
Fin tisdagskväll

upp och ner




Min besöks-statestik ligger inte på någon vidare jämn nivå, haha

eftermiddag med sanna och johan



sanna och johan på drottningtorget


soppa på le pain francais


min fina sanna


johan och sanna



synundersökning




På torsdag morgon blir det synundersköning sen ska jag beställa mina nya glasögon.

längtan efter en ny syn




Bara jag tar mig till skolan så känns allting lite bättre. Fysen var sjukt tråkig i morse iofs. Jag kände mig helt orkeslös men det beror antagligen på all alkohol och godis jag förtärde under helgen. Farligt men gott.
Sanna är på väg nu, vi ska kolla på glasögon efter skolan, så får vi se om vi hittar några fina. Snygga glasögon plus oss snygga systrar kommer bli sjukt snygga glasögonormar. Ungefär lika snygga som Göran Persson i unga år.

morgonstund har guld i....




...röven
Urs va dåligt humör jag är på
Tur att Sanna och Johan kommer ikväll så dom kan göra mig lite glada

project runway




Sitter med Kristin och Sabina och kollar Project runway.
Vi har myst framför TV ikväll och bakar bröd. Måndagen är snart slut...skönt att den slutar fint.

färdigstädat



mitt hjärtas fröjd och glädje

Har städat massa idag åt mina päron. Vad snäll jag är...kräver bara lite pengar för det. Har ont i huvudet efter min handlösa vurpa innan. Ska in i duschen nu och sen iväg mot Ulricehamn för att ta bussen hem till Göteborg. Ikväll kommer min Sabina och vi ska kolla 183dagar och äta nått gott, mer än en vecka sen jag träffade min fina.

i vänsterstrumpornas himmel




Ja någonstans dansar de säkert en himmelsk dans, alla väntserstrumpor som jag saknar idag. Tyvärr åker era partners ner i soptunnan för jag orkar inte spara på dom längre. Dessutom misstänker jag att ni inte kommer återvända från ert paradis för min tåsvett

inte bara en vanlig vurpa, utan en äkta måndagsvurpa



kille med i don't like mondays tisha från www.lookbook.nu

Mycket tråkigt och hemskt brukar förfölja mig den första dagen på veckan. Idag gick jag över en snötäckt plåt som vält utanför verkstaden. Jag hade en hink med vatten i handen och allt för hala skor. En riktigt praktvurpa och halva min rumpa är förlamad. Jag hatar måndagar. Måndagar borde förbjudas.


harry, vad har du gjort med draco?




Den sista Harry Potter-filmen ser ut att bli ganska våldsam. Eller får kanske Draco vad han förtjänar? Vi får väl se år 2010 när filmen kommer ut på bio.

stackars mage




Min mage mår inte bra av att bo ute hos mina föräldrar. Den är konstant uppsvullen och ledsen. Skulle behöva lite Proviva nu. Livet går ju vidare, men bäst att åka tillbaka till Göteborg idag allafall.

det fanns ett ord som hette diciplin


...men jag glömde hur det stavades, hur det lät, hur det smakade



och nu måste jag allt skärpa mig. Imorgon kommer jag vara hemma och vila ut, men efter det börjar ett helt nytt typ av levende. Måste växa upp en smula och sluta springa runt och supa huvudet av mig

För denna veckan behöver jag nämligen

  • Börja skriva på min uppsats
  • Gå till skolan varje dag
  • Träna minst två gånger
  • Jobba
  • Spela Pettson och Findus i mucklornas värld

OBS! Detta gäller alltså bara nästa vecka...sen kan jag inte lova något


se upp för dårarna




kanske inte världens bästa film men härlig söndagsunderhållning
och jag älskar ju rakel med hela mitt hjärta

som en ljusblå dimma


gårdagen ligger som en dimma bakom oss nu
en snurrig ljusblå dimma
det var en så fin kväll, så underbart fin


började hemma hos linns pappa i borås


vin och cider som uppvärmning




sen fortsatte vi till åhaga och landade genast i bardelen




lite egokort på toan...måste se så man ser bra ut innan konserten drar igång


och sen ut i publikhavet


så var det underbara igång
















efter konserten drog vi till trägårn och dansade vidare till ännu mer underbar musik


linn och sanna i full fart


lite mer öl, lite mer dans och massa fler partyglada männsikor
kvällen var gjord

underbara lördagskväll

gårdagen var fantastisk
håkan är underbar
linn och sanna är så fna, så fina
bilder kommer senare idag...massa bilder

internationella kvinnodagen den 8 mars




År 2009 och vi lever fortfarande i ett samhälle där många kvinnor förtrycks och lever under mannens hand. Varför fortsätter detta år efter år? Varför sker inga märkvärda förändringar?

Sverige påstås vara ett av världens mest jämnställda länder och det stämmer kanske. Men vad är det då egentligen vi jämför med? I vissa länder har kvinnor inte ens rösträtt och då är det kanske inte så konstigt att vi vi ligger högt på listan. Verkligehetens Sverige tycker inte jag luktar vidare jämnställt. Männen får ju fortfarande automatiskt högre lön för de är just män och kvinnor får ofta kämpa dubbelt upp för att få sin röst hörd.

Att vi den 8 marsinternationella kvinnodagen tar upp dessa frågor och uppmärksammar situationen är bra, men bättre vore om det dagligen var en aktiv fråga. Vi ska inte i Sverige och inte någon annan stans på jorden behöva acceptera att vi behandlas på ett orättvist sätt bara för vi föddes utan kuk. Från varje kränkt varddagssituation till stort kvinnoförtryck i världsreligioner så ska vi kunna sätta ner foten och veta att vi har rätt till att göra det. Vad är det som krävs innan detta kan blir en verklighet?

DANSA MINA SYSTRAR

ta mig till dans.....




Går på jobbet och längtar efter kvällens konsert. Det kommer bli fantastisk.
Jag har ett stort danssug i mina fötter.


bilden är lånad från www.rockfoto.nu


god morgon snö och död telefon



snötäckta hus målad av min kära mor

Har landat ute hos mina föräldrar i skogen igen. Ska jobba fram till lunch och sen blir det förberedelsetid inför kvällen. Gick tidigare från skolan igår för att hinna med bussen hem men var ändå så stressad så jag glömde min mobilladdare. Att man kan bli så frustrerad över att inte kunna använda sin mobil. Jag får helt enkelt klara mig och hoppas på att jag inte tappar bort Sanna och Linn ikväll. Vi får bestämma. på det gamla hederliga sättet, en tid och en plats vi eventuellt bortvirrande.

morgontrött? kvällspigg?



håkan på way out west 2008

Jag är lite trött denna morgon efter mindre än fyra timmars sömn denna natt. Men det som är fint med denna morgon är att jag inte har lika ont i foten (man har ju hört att öl har helande effekt för värkande vrister). Att det är fredag och vi har massa kul i skolan framför oss. Först skådespelarträning med Jesper, och vi ska jobba nästan hela lektionen med Fröken Julie. Sen dubbeltimma regi med Kerstin och "redovisa" våra Den goda viljan-scener. Sen röstvård på slutet som jag tror jag hoppar över. Ska hem till Horshaga ieftermiddag och måste packa och fixa lite innan jag ska försöka hinna med fyrabussen. Imorgon kväll blir det äntligen Håkan Hellström. Ska bli underbart.

Lavv var förresten över alla förväntningar. Mycket energi och välarbetat. Bor ni i Göteborg tycker jag ni ska ut och se den på lördag 15.00 på Wendelsbergs teater.

Emiliadejten var fantastisk. Nu ska det bli bra teater av.


teaterkväll



visas på wendelsbergsteater idag 19.00 och på lördag 15.00


Ska träffa Emilia idag och teaterfika. Vi pratade första gången vi träffades om att vi skulle försöka samanfoga våra teaterintressen. Ikväll bli äntligen ett litet möte. Men först ska vi ut till skolan och kolla på en föreställning några i skolan sätter upp.  Teaterkväll alltså efter en hel teaterdag. Kulturöverdos? Går nog inte.


aj min stackars fot



piggat upp mig med mina blå tighs idag

Har ont i min stackars fot. Skulle nog behöva ligga hemma hela dagen...men som den plikttrogna människa jag är så är jag snart påväg till skolan :) Jag har även städat mitt rum, diskat och klätt mig och det är en kvart kvar innan jag ska gå. Det duger för en torsdag det.


jävlans kallt det var ute nu då


Har varit ute med Alfons en timme och trodde jag skulle blåsa bort, frysa kinderna av mig och halka på isfläckar. Vad tog våren vägen som jag kände lukten av tidigare idag? Tur man får mysa ner sig i sängen nu och tur min fina Alfons ligger jämte så jag slipper känna mig vinterensam. Synd bara inte han får gå på cafe, restauranger och biografer. Får fixa en annan dejt till det.


plaza...babel...banan




Köpte Plaza och fick Babel "på köpet". Hinner inte se den idag men skönt att ha en härlig film som väntar på att premiärvisas i min TV. Lisa läskade mig med att gör bananasplit. Som tur var hade jag också köpt hem bananer så jag kunde äta en bananaibare allafall.

Nu ska jag och Alfons ut och gå igen. Måste linda min fot först bara. Tror jag stukade den på morderna dansen idag.


spisnoja och hållplatspanik



bild från www.pixgallery.com

Skulle till min favoritpass på friskis. Hoppar på bussen men vid Redbergsplatsen får jag för mig att jag glömt stänga av spisen. Skyndar mig tillbaka och spisen är självklart redan avstängd. Går ut och nästa buss åker förbi mig i väldig fart. Ettans hållplats är tom. Det betyder att den också gått precis. Går bort till trean som ska gå om en minut. Ingen trea kommer och jag ser nästa etta och buss passera i fjärran. (Där jag bor kan nämligen inte förbindelserna gå från samma hållplats). Väntar på att trean ska dyka upp men det gör den inte 17.45 ger jag upp. Går hem hämtar Alfons går till Coop och köper godis. Otränad och mätt sitter jag nu och kollar Sex and the city. Inte vidare bitter för det.


sol över göteborg. sol över mig




Solen lyser så vackert över Göteborg och jag börjar verkligen få hopp om livet och hopp om att det blir vår i år igen. Det tinar inne i mig, det smälter och försvinner. Borta var du med vårsolen.

c-projekt

Vi har fått reda på våra c-projekt nu. Jag fick mitt förstaval och slapp jobba med de jag inte ville. Dessutom kom jag i en fantastisk grupp. Joel, Anna-Maria och Jonas från min klass och Moa från show. Det ser bra ut.

frukost och klädproblem




Sitter alltid och äter frukost för länge på morgonen. Läser Harry Potter och glömmer att det finns en tid att passa. Sen kommer jag till klädproblemet. Vill ha en maskin som man går in i, trycker på vad man är för klädhumör och sen väljer den snällt ut kläder åt en. Den får gärna klä på mig med. Kan någon intelligent klura på den iden medan jag är i skolan och leker?


i love eco




Ica har kampanj på sitt i love eco sortiment. 10% på alla varor denna och nästa vecka. Underbart, men tycker dom kunde sänka priset för gott. Själv är jag van vid att betala lite mer för att få mina ekologiska produkter men det vore ju inte helt fel med lite billigare mat nu när man lever på sitt knappa studentbidrag.

härlig dag för saralouisenilsson.blogg.se


Blir så glad för alla fina kommentarer på mitt inlägg om mina saknade tv-serier. Blir självklart glad för alla nya läsare som besökt mig idag. Hoppas ni kommer tillbaka. Har druckit tre koppar chailatte för att fira....



Nu ska jag ta en härlig promenad med Alfons i detta underbara Göteborgsväder ;)

ny säsong av desperate housewives




Härliga Desperate Housewives är tillbaka. Tisdagskvällarna är räddade.

hörru tjejen....vilken kondis


Känner att min träning börjar ge reslutat nu. Jag klarar passen på friskis galant. Måste nästan röra mig mer än de andra för att bli trött. Tror jag är redo för intensivgympa....ska pröva det nästa vecka så får vi se om jag inbillar mig eller om jag faktiskt börjar få riktigt bra kondition. Min bästa träningstips. Gå om dagarna och dansa om nätterna. Så lite friskis ibland...



anställd som soffpotatis på ikea

NU

friskus dygnet runt


peace and love




I sommar blir det ett nytt festival-val. Vi har varit på Hultsfred i många år men förra året kände vi definitvt att det var sista året för den festivalen. Nu har vi snart bokat biljetter till Peace and Love. Har hört att den festivalen ska vara lysande. Hänger ni på? 

Emmaboda blir det nog vilket som. Favoritfestivalen!


emmaboda 2008

tillbaka i göteborg



jag och alfons utanför det lilla fina cafet torgstallet i ulricehamn

Har varit hos läkaren nu och fick en tid hos en specialist. Så nu hoppas jag att jag äntligen kan få ordning på min krassliga hals. Var ut på Lundy sjukhus på Hisingen, i mina gamla kvarter faktiskt. Jag och Rebecca bodde där en sommar. Man märker verkligen vilken skillnad det är på olka stadsdelar, tänkte inte så mycket på det när jag bodde där. Gillade Wiselgrensplatsen mycket bättre än Kortedala som jag bodde i en skräckfylld månad för några år sen. Det bor nog en liten Svensson i mig allafall där jag tryggt sitter i Kålltorp och myser nu för tiden.


alfons på tåget ner till vårt älskade göteborg


mamma




Hittade ett så vackert kort på min mamma. Jag kan tänka mig att hon är i min ålder här. Vi är nog inte jättelika, alla säger att jag mer är lik min far. Ser jag ut som en man kanske.....


nicole...nicole



Tjejen skulle nog behöva äta lite mer men det går inte säga annat än att hon är väldigt vacker






läkarbesök och längtan till helgen


Kollat 183 dagar och frossat i allt för många kakor, men man får väl passa på när man är hemma. Kommer inte ha råd med någon mat denna månaden.

Ska på läkarbesök imorgon och kolla upp min hals. Jag blir hes konstant och oroar mig eftersom rösten måste funka när jag håller på med teater. Min röst är ett av mina viktigaste instrument. Har nog dragit på det för jag är rädd vad läkaren ska säga, men ringde idag allafall och fick en tid redan imorgon. Jag tycker iofs att det är ganska snyggt med lite mystisk, hes röst men jag kan aldrig jobba som skådespelare och ha den här röstkvaliten.

Har inte varit i skolan idag och blir ingen imorgon heller. Onsdag, Torsdag, Fredag och sen Håkan Hellström på Lördag. Linn, Sanna och Håkan. Kan väl inte bli bättre. Jo om konserten var i Göteborg. Men jag ska nog stå ut med regniga Borås för en kväll.


bilden lånad från www.focus.se


bortglömda tv-serier?



allis med is från 1993

Det finns två tv-serier jag verkligen vill få tag i som jag älskade som yngre. Jag har letat överallt och de verkar inte gå att köpa någon stans. Det är serien Mimmi som är en dramatisering av Viveca Lärns böcker om den underbara lilla Mimmi. Sen är det Allis med is, om Allis och Sigge som gick rakt in i hjärtat på mig som barn. Jag vill verkligen ha dom till mina filmsamling så jag kan visa mina framtida barn vilka bra serier som spelades in på 80-90 talet.


mimmi från 1988

tyskarna vet tydligen att man inte ska glömma bort de bästa av tv-serier....
men vill man ha en tyskt dubbad mimmi

bara inte måndag



alfons i snön i horshaga

Kan inte förstå varför måndagar existerar. Jag förstår iofs inte varför veckodagar finns överhuvudtaget. Helger är ju så mycket roligare. När jag blir stor ska jag komma på ett sätt så jag kan ha helg hela veckan. Jag ska bli en Alfons eller ännu bättre, en katt.

en ny garderob tack


Sitter med mina garderobsdrömmar och njuter av söndagskvällen hemma hos mina föräldrar i Horshaga. Sanna och mamma gör semlor. Man går upp i vikt av att vara hemma hos mor och far men någon dag då och då är det så himla skönt att landa här, inte för länge bara.


carries härliga garderob i sex and the city


lite mer ljus och speglar så är nog detta min drömgarderob


walk in closet från ikea

stolt storasyster



min fina sanna - foto sofia olander

Musikalen var tyvärr inte jättebra men min syster var så himla duktig. Tydliga karaktärer och så underbar energi. Vi kommer göra succe i våran teatergrupp hon och jag.


oliver twist - gänget. sanna längst upp till vänster i skägg


mot ulricehamn



sabina fina i stickysväng

Idag blir det en tripp till Ulricehamn för att kolla systers musikal. Dom sätter på Oliver Twist, tror det kommer bli kanonbra. Man skulle köpt blommor, får fixa det på något sätt. Skulle inte gå ut igår men det blev så ändå. Skål och sen Sticky. På Sticky står en gammal kärlek och hans flickvän. Det blev lite skakigt. Hon såg arg ut. Han såg nervös ut. Jag är glad att han inte är min, jag är glad att han är hennes. Dom är gamla, låsta och rynkiga, jag är ung, glad och fri. Det är söndag och livet känns underbart.

RSS 2.0