more to love



Ett: Fairground Horse Keyring 
Två: Corsage Necklace
Tre: Oversized Alexa

more to love on http://www.mulberry.com

- SARA

nä men titta här vad jag hittade...

...bland löv och grenar.



- SARA


för snart är det vår

...och därför måste det fixas i trädgården. Jag räfsar, krattar, sopar och tvättar stenar i stenrabatten. Vad duktig jag är...



..och vad glad jag är för att vara hemma hos mor och far i fungerande hus. Fungerande toalett.



- SARA

jobb imorgon

Lägger skolan på hyllan några dagar och jobbar lite istället. Är man på hemmaplan ska man väl passa på. Så nu är det dags att sova snart men först hinner jag nog ett Saltöavsnitt skulle jag tro.



- SARA

ny dröm



New arrivals på mulberry.com

Vill ha. Tack.

- SARA

hemma bäst



i horshaga oktober 2009


i ulricehamn oktober 2009


i mammas affär oktober 2009



i göteborg oktober 2009




i göteborg november 2009


i horshaga november 2009




i göteborg december 2009

På vägen hem nu. Har inte vart väster ut sen i Januari och just nu känns det så himla bra att åka hem. Träffa alla fina.

- SARA


nu bär det av

Snart går tåget hem mot skogen. Jag kommer nästan ända fram till dörren för 366 kronor. (Nästan med en marginal på bara sex kilometer vilket är en kort sträcka på landet)



Jag och Sofie har ätit mysfrukost. Sista gången på ett tag. Innan jag hinner komma tillbaka till Stockholm har Sofie hunnit sätta sig på flyget till Australien. Det blir tomt utan fina i huset.

Nu ska jag bara packa det sista.

- SARA


sy mig i fingret

Hade en riktigt dålig dag i går, slog i huvudet trehundra gånger i vävstolen, gick jätte segt med väven, höll på att sy mig i fingret minst hundra gånger och när jag äntligen kom hem så funkade inte internet. Vad har Väddö emot mig?

Så här långt har jag i alla fall kommit på komfirmationsklänningen jag håller på med. Hoppas Frida blir nöjd med den. Det blir mycket tyg att bära runt på.



Nu blir det att fortsätta med väven, hoppas det går bättre i dag.

- SANNA

snart västkust



Med lite Håkan, lite vemod men mestadels kärlek. Mycke kärlek.

- SARA

packa liten väska

Imorgon bär det av till Västra Götalandet, landet och skogen. Blir mysigt det. Ska jobba lite, umgås med päronen och ta en tur till Göteborg och träffa underbara vänner och på söndag blir även tid för middag med fina fina Rebecca min som också är på besök ute i skogen hon.

Packa liten väska nu. Imorgon klockan ett går tåget.

- SARA

vintagemässa & söndagströtta

Idag tog vi oss en tur till Vintagemässan på Strand i Hornstull. Där fanns mycket fint och ett och annat fynd blev det allt. Även fast mycket var lite väl dyrt.




Sitter vid närheten av Mariatorget. Äter lunch och jobbar på kollektionen. Trötta är vi. Trötta men ändå jäkligt tillfreds. Sommartiden har dock fått våran dag lite ur funktion.



- SARA & SANNA

änglavakt

Vi har haft en väldigt fin lördag. En liten kort secondhandtur som skulle utmynna i ett besök på vintagemässan på Strand men som blir uppsjutet tills imorgon.

Istället åt vi middag på String och gjorde ett biobesök för att se Änglavakt. Den var så otroligt vacker! Andlig och tänkvärd och väldigt väl och genomtänkt skapad. Svensk film när det är som bäst helt enkelt, med några av min personliga favoritskådespelare i rollerna.



Nu är vi hemma för att bädda ner oss och sova hela natten lång, för att imorgon gå upp och jobba med kollektionen.

- SARA

på strand




Sara och Sanna ska till Kåken. Vakten frågar:
- Hur gamla är ni då?
Sanna svarar snabbt och glatt
- Arton år!!!
Men ändrar sig:
- Oj vad säger jag, nej det är jag ju inte. Haha.
Vakten säger:
- Här är 23. Hej då.

Sanna går in på Saras legg på Stand istället. Sara står bakom ett hörn och går efter tio minuter in utan legg.

Sanna brister ut i falsettsång:
- Vinden har vänt. Det är min tur nu. Vinden har vänt!!



- SARA & SANNA

annandag våffeldagen






Ikväll bakar vi våfflor i Stuvsta för att försöka glömma vår hyresvärd och den ständigt översvämmade toaletten.

- SARA & SANNA

fredagseftermiddag i stuvsta



Hemma efter en fantastiskt trevlig lunch med pappa och Peder med supergod mat på Lantis restaurang på Universitetet. Nu har far fått se min (dock inte så vackra men) trevliga skola. Alfons fick åka bil ner till Västra Götaland idag så slipper jag ta honom på tåget på tisdag. Nu är det bara jag, Sanna och en döv, knäpp katt kvar. Vad ska vi nu hitta på. Joggingrunda innan vi korkar upp kanske.

- SARA

seminariefredag

Iväg till skolan med mig. Tre effektiva timmar och sen blir det helg för hela slanten. Hoppas på att hinna träffa pappa till lunch. Inte varje dag herr Nilsson är i storstan. Ikväll ska vi äta våfflor (hann inte igår) och sen ut på stan. Sanna och jag.



- SARA

nu är det synd om mig

Jag har haft en väldigt bra men jobbig dag.

Jag målade och målade och fikade och målade lite till, allt var bra tills jag skulle gå hem. Glad över min målning gick jag över grusplanen, då trillade jag pladask ner, rakt på min målning som vek sig på mitten. Efter en liten bit till ramlade jag igen då på knät så både byxorna och knät gick sönder.

Nu sitter jag och tycker synd om mig själv. Varför jag? Varför jag? Det är den femte gången jag trillar här på Väddö, det ligger en förbannelse över det här stället. Tur att jag ska till Stockholm i dag så jag kommer här i från. Vill inte vara med om fler olyckor.





Min målning med ett fint veck mitt på.

- SANNA

praktikdags

Det är dags för praktik idag. Missade ju en dag på min förra som jag måste ta igen. Jag är trött, har inte läst klart boken och har en lugg som är helt ostyrbar men mår himlans bra ändå.

klädd i klänning från monki, kavaj från hm och halsband från loppis i skogen

- SARA

retour à paris

Eftersom jag gör allt för att slippa läsa boken, som jag måste läsa. Så tog jag och satte upp lite av teckningarna jag ritade i Paris istället. Vad fint och städat och mysigt jag har i mitt plugghörn nu, där inget plugg blir gjort.



om man ändå vore där

Sanna är allafall tillbaka på banan. På bloggen. Det gillas. I sommar åker vi till Paris igen tror jag. Distanskurserna har ju fått sitt namn av en anledning.

- SARA

solvning är ett helvetes påfund

Denna vecka har vi börjat på en ny väv, jag gör mig en filt, en svart. Det har varit en lång dag med en massa ont i ryggen arbete. Det finns nämligen någon idiotiskt påfund som kallas solvning där trådar ska träs i små hål.
Det är lika jobbit som förra gången fast nu har jag 600 trådar istället fr 400, pust!




Nu i eftermiddag hände i alla fall något bra, min dator har anlänt, vilket betyder att jag inte är bort om all teknik längre. Jag kan bevaka omvärlden och omvärlden kan bevaka mig. Tänk att en dator kan göra en så lycklig.

Nu blir det dags för lite yoga.

- SANNA


vad som helst bara inte....

...den där boken. Är så sjukt omotiverad till denna tråkbok så jag nästan hellre skulle gå ut naken och lägga mig i snön än att öppna den.


historia är roligt men gunnar richardsson är en torr en

Sitter och kollar studiegången för lärarutbildningen med dramainriktning istället. Har börjat fundera över om jag ska byta till den. Det kommer bli för lite teater i min utbildning för jag ska palla det känner jag. Ska gå till syon i veckan och se vad hon/han tycker. Dessutom känns de grundskolans senare år och gymnasiet inte så skrämmande längre, snarare sjukt intressant och motiverande. Vi får väl se.


- SARA

basgruppsdag



Idag är det basgruppsdag igen. Betyder att vi ska till Huddinge gymnasium. Betyder att jag kan gå dit. Tar bara en kvart. Underbart. Så lyser solen också.

- SARA

snart en ny familjemedlem

Inom kort flyttar vår kära Sofie till varmare bräddgrader och istället får vi en ny liten familjemedlem. Cata har varit hos oss idag och hälsat på och det känns kanonbra. Bara vi får ordning på toaletten, varför har vår hyresvärd huvudet under armen, tummen mitt i handen och hjärnan på alaska?



- SARA


dressed in denim


klädd i byxdress från Beyond Retro och kavaj från Monki

- SARA

varför

Jag anser mig själv vara en relativt hälsosam människa. Varför...

....jag äter bra mat....men jag unnar mig att vara människa och njuta av både maten och godsaker på det

....jag motionerar varje dag....men gör det som en naturlig del av vardagen och vill inte ha någon träningshets i mitt liv

....jag är nöjd med min kropp...och försöker ser mina skavanker som en tillgång

....jag ser riskerna med att inte leva hälsosamt....

...men det jag inte förstår och det jag tycker är jobbigt är människor i min omgivning som inte har samma inställning. Som skippar att äta, dricker måltidsersättning istället för att äta riktig mat, går på diverse dieter och inte unnar sig att njuta av det vi i Sverige faktiskt kan göra, leva. Jag blir ledsen, arg och lägger lite för mycket energi på det. Tror alla i Sverige vid det här laget vet hur man på bästa sätt kan leva hälsosamt och vilken mat och vilken motion som är bra för att få ett hållbart långt liv. Ändå sväljer vi idealen med hull och hår och tar död på oss själva i förtid och låter dietföretagen göra storvinster på vår dumhet. Varför...

- SARA


koncepten som slår allt annat

Sanna glömde tyget vi köpte i lördags. Klänningen som är beställd måste bli klar och finns inget tyg att sy i blir det svårt så Sanna fick ta bussen ner till huvudstaden ieftermiddag för att möta upp fröken storasyster med tygpåsen i handen.

Någon timme på Ritorno hanns med och en idé för kollektionen är på plats. Självklart avslöjas inget. Men en sak är vi båda säkra på. Det här kommer bli sjukt snyggt och sjukt roligt att börja jobba med.

Sa det till Sanna idag att det är så skönt att vi två jobbar ihop för alla ideér vare sig de är urdumma eller hemskans bra, så är dom välkomna. Jag tror att det är just då när man känner den friheten som de bästa kommer fram. De koncepten som slår allt annat.




- SARA

ny kurs

Idag börjar pedagogikkursen. Väldigt spännande.

Måste springa så jag inte blir sen. Sena människor är det värsta jag vet. Näst efter de främlingsfientliga då.

- SARA

vart tog våren vägen



Gårdagens vackra afton har till vårt förtret övergått till en söndag med regn, snö och rusk. Vi sitter inne och skissar på kollektionen och äter kesoplättar med bär, kiwi och grädde, för att pigga på oss.



Kesoplättar gör man på detta enkla sätt:

Blanda 2 ekologiska ägg och 3 matskedar dinkelmjöl

Blanda i 250 gram keso

Stek tills de ser ut som plättar och smakar som himlen självt. De går att äta med creme fraiche och grönsaker eller med grädde, frukt och bär, eller bara som dom är. Passar till alla tillfällen och särkillt dessa gråa dagar.

- SARA & SANNA

for alice





Höga förväntningar. Svårt att inte ha.

Men också svårt att inte gå ifrån filmen och inte vara totalt upprymd. Vilken saga. Vilken produktion. Vilken kostym. Vilken himla bra film alltså.

- SARA & SANNA


biodags

Nu blir det Tim Burton för hela slanten.

klädd i glitterbralls från hm, tröja från monki och skärp från gina

- SARA


det är vår och varmt. och fullt med folk på stan.








...det är våååååår.

- SARA & SANNA


systerkärleks lördag





Idag ska systrarna grus försöka hinna med följande:


* Köpa tyg
* Ha inspirationsmöte om Systerkärleks höstkollektion
* Köpa nötter på hötorget
* Gå på bio

Tur vi inte ägnar en timme åt att sminka och göra oss iordning allafall.

- SARA


filmjölksbröd

Världens enklaste och godaste lördagsnöje är att baka bröd. Ännu enklare med ett bröd som inte ens behöver jäsa.

1. Du blandar ihop:

4dl fullkornsdinkelmjöl
3½ dl rågsikt
2dl kli
½dl krossade linfrön
½dl solrosfrön
½dl fiberhavregryn
1½tsk salt
½tsk bikarbonat
ev. russin, dadlar, fikon, kryddor etc.

2. Häller sedan på:

1 liter ekologisk filmjölk

3. Rör om ordentligt och häller i två oljade brödformar.

4. Grädda i nedre delen av ugnen lite dryga en timme på 175grader

5. Ta en lång morgonpromenad

6. Kom hem och ät av det nygräddade brödet.



- SARA


det är lugnt nu

Allt är inlämnat och den nya kursen börjar inte förän på måndag. Huset är städat och magen är mätt efter en kanongod tacogratäng, morotskaka och chokladhare.

På tal om påsken ska jag då åka hem till mamma och pappa och även ta en tripp till Göteborg. Längtar.



Men nu är det mer fredagsmys med Adam & Eva på lilla teven i lilla huset i lilla staden. Sanna är här så jag slipper vara ensam. Det är fint det.

- SARA

du ska inte tro det blir sommar...

...ifall inte någon sätter fart.

Jag sätter fart och klär mig lite somrigt och tokdansar till Håkan Hellström fastän klockan bara är kvart över sju. Vad betyder tiden när man är lycklig?


klädd i underklänning från horshagaarkivet och tunika från Koola Anna

Måste kanske ta en jacka på mig också.

- SARA

isarna smälter

..och det även på Stockholms gator. Vilket bara är till min stora glädje. Gick på lätta steg morgonpromenaden i bara ett par (utropstecken) joggingtights. Våren kanske är på gång ändå.

Tack vare min fina underbara lillasyster får jag om några veckor hem denna underbara klänning från HMs Garden Collection. Den var slutsåld efter bara en kort stund. Lyckliga jag får ha ett exemplar hängade i min garderob i vår och sommar.



jag undrar om man får dom där benen med på köpet. hoppas.

- SARA


portföljen klar

Var klar med allt metarial till portföljen redan igår men sen ska allt rättas, skrivas ut, rättas igen och sättas in i portföljen. Ska pimpa till den mer. Men detta får duga för denna gången. Tänk att jag nästan oroar mig mer för dess utseende än innehållet. Den kreativa lustarna flödar, det akademiska gråter.



- SARA

tänk ett helt rum med syende personer, kan det bli annat än bra?

Först i dag hade jag halvdag kroki vilket ledde till att jag hade hela eftermiddagen till att bara jobba med mina projekt. Först Linns kavaj som blev klar sedan började jag med ett par shorts till Sara. Fint blått linne tyg. I morgon ska de provas.

Det som är bra i våran klass är att man har alltid folk att fråga om man behöver hjälp, alla kan olika saker och då kan vi lära oss hur mycket som helst av varandra.


Den tappra kvällsjouren.

- SANNA

sista praktikdagen

Jag går i en dimma. Behöver helg. Gärna nu.


klädd i kjol från monki och stickad kofta lånad ur Linns garderob

- SARA


vilken mötesdag

Tur man tog kavajen på sig en sån här fullsmockad mötesdag. Kommunmötet var så himla intressant. Det ska arbetas fram en plan om hur entrepenörskap ska komma in som en naturlig del i undervisningen. Skolan vilar på tre värdegrunder som är kunskap, trygghet och handlingskraft. Av dessa glömmer man ofta bort handlingskraften och för att förbereda sig för livets alla prövningar är det viktigt att den kreativa biten inte kommer i skymundan för det akademiska tänket. Väldigt intressant, en liten bit av planeringen för framtidens skola, fick jag vara med på, på min första praktik.

Tillbaka på min praktikskola fick vi lyssna till Madeleine Westin från TV4 vädret som var på besök och pratade om klimatförändringarna. Hon berättade bland annat att om den globala uppvärmningen fortsätter i samma takt kommer man inte kunna bo i stora delar av Afrika om 50-100 år. Fattar ni?! Femtio år. Vi kommer i Sverige inte ha några vintrar med snö, havsnivån kommer öka med 0,3-0,8 m, turismen kommer under sommaren öka i norr med varmare klimat medans i söder kommer kusterna försvinna.



Efter detta två möten till. Bästa med möterna är att det bjuds på fika. Stor bulle vid nio. Chokladmjölk vid halv elva. Bulle, ballerina och multivitaminjuice tre och kex, ost, päron och rädisor vid fyra. Det lite mindre bra är att man är ganska trött i huvudet vid det här laget.

Nu ska jag snabbt skriva klart allt för min portfölj som ska vara inlämnad på fredag och sen blir det sängen.

- SARA

möte på kommunen

Ska följa med min handledare på ett möte på kommunen. Känns ju väldigt seriöst. Håller man på att bli vuxen tro?


klädd i transparent t-shirt från Monki och kavaj från vårt Systerkärlek

- SARA


alice in lugn och ro

Till helgen ska jag ta det lugnt. Fredagen ska spenderas i soffan efter att min portfölj är inlämnad. Varför. Därför att jag behöver det. Lite lugn och ro och vila.

På lördag ska jag och Sanna gå och se Alice in Wonderland. Efterlängtat.



- SARA


nu mår sara bra igen

Brist på sömn skulle jag tro var den främsta orsaken till gårdagens kollaps, för nu mår jag bra igen. Allafall så bra att jag ska springa iväg till skolan inom kort. Hoppas jag får tid för en lektion idag.


med ny kavaj från Beyond Retro

- SARA

ikväll lyser ljuset

Jag har, fastän en lång dag med plugg, återhämtat mig ganska bra. Tror jag kan gå till skolan imorgon. Vill absoLut inte missa mer, dessutom är det så att alla dagar man är borta från sin VFU måste man ta igen. En dag räcker.

Ikväll är det allafall lite ljus i mitt liv igen. Jag ser ett litet hopp nu när jag är klar med avhandlingen och snart med fyrspaltingen. Bara didiktiska rapporten kvar. Bara och bara. Men ändå.


inflyttningspresent i fönstret mitt sprider lite ljus i plugghetsen

- SARA

imorse var jag död

Kvart över fem ringer klockan och hela min kropp skriker efter att få vila mer, fastän jag gick till sängs redan vi åtta igår. Sov några timmar till men morgonpromenaden gick sen knappt genomföra. Halsen gör ont och huvudet spränger.

Blir en dag hemma, men tyvärr ingen vilodag men film och mys utan framför datorn och läsa avhhandling och skriva klart allt annat som ska vara inlämnat tills fredag och kursslut. Känner mig grymt omotiverad men visst kommer det vara skönt när det är klart. När det är klart...

- SARA

myssöndag

Myssöndag på söder, där mackorna och maten är som godast.






Efteråt blev det Beyond Retro med kläd- och tygfynd, sedan mera fik med chai latte och minibrownie.

Finns det något bättre än härliga, härliga myssöndagar.

- SANNA & SARA

nu ger vi snart upp

Festen var fin, så fin, tills toaletten började läcka igen. Huset rasar samman men vi håller lågan uppe med rödvin, chokladbollar, kärlek och musik. Frågan är hur länge vi orkar dansa.







- SARA & SANNA

hur man gör ett kallt hus varm

Planen är att:

  • Vi bjuder in jätte många människor och låter dem cirkulera omkring i huset.
  • Vi gör en väldigt smaskig bål som människorna dricker av. (Människorna blir då varma av bålen så att huset i alla fall känns varmt).
  • Vi tänder massa fina ljus som gör huset både varmt och mysigt.
  • Vi dansar så att golven gungar.
  • Vi kramas tills blodet kokar.

Nu börjar festen.

- SARA & SANNA


tröstar jag dig nu?

Var och såg Susanne Ostens Tröstar jag dig nu? igår kväll. Planen var bio men Maja från teatergruppen kom med ett sånt fint förslag om teater istället.

Ett förslag som utmynnade i en helt underbar upplevelse. Har inte sett teater i denna kvalité på mycket länge, om jag någonsin gjort det. Varför? Skådespelarna. Formen. Det är liv i pjäsen. Mer liv än dramatens kreddade skådespelarensamble någonsin kan komma fram till. Det är glädje. Spelets glädje. I grunden ett underbart manus och vi befann oss i total upprymdhet när vi lämnade Unga Klaras scen igår kväll.



- SARA

snöguden är inte nöjd än

Idag snöar det igen. Precis när det börjar töa bort dinglar stora vita snöflingor från himlen och allt blit precis som när det började.


vår i göteborg förra året


vår i stockholm förra året

vår i år?

- SARA

marsipanabstinens

Jag kan ju bara säga att busskurernas nuvarande reklam på Premium Marzipan blev för mycket för mig. Gick och köpte en och åt den upp.

Men inte bara jag som blivit frestad. Jag tog den sista på hyllan. Nu du Coop får du köpa in mer för tror det kommer bli en ny favorit.



bilden har jag lånat

Nu bär det av mot Jakan och teatergruppen. Blir himla hemskt kul det, synd bara att det enda jag kan tänka på är den där miljontals sidor långa avhandlingen jag måste läsa. Imorgon. Kanske.

- SARA

mest att jag är en sån där

Uppe och joggade kvart över fyra. Ändå inte klar förän nu och då sergar jag inte jättemycket. Mest bara att jag inte är en sån där som kan stressa på morgonen. Mest att jag är en sån där som tar väldigt lång tid på sig när jag äter frukost. När jag sminkar mig och ska välja kläder. Mest att jag är en sån som måste gå upp vid fyra om hon ska vara klar vid kvart över sju. Så är det bara.



Mot skolan jag nu vandrar.

- SARA


i säng



Skulle läsa massa avhandling men mitt ryckande öga säger åt mig att istället sova så sött. Så det tänkte jag då göra.

- SARA

långa dag

Har varit i skolan sen halv åtta till kvart över fem idag. Mycket spännande har hänt men min lektion blev tyvärr inställd på grund av datorkrångel och min "smartboard-presentation" ville inte vara med. Imorgon kanske jag får ha två lektioner istället. Det blir väl himla bra det. Bara jag får sova först. Gärna nu.

Imorgon är det äntligen torsdag och teatergrupp igen. Längtat sen förra veckan men tiden går så himla fort så man hinner ju knappt. Längta.

Längtar efter helgen med. Att vara i skolmiljö är lite jobbigt. Påfrestande men kul. Ja visst är det kul.


till helgen är det allafall fest

- SARA

lektionsplanering

Min första verkliga lektionsplanering håller på att komma till. Imorgon ska jag ha ett Sokratiskt samtal i en av "mina" klasser. Det Sokratiska samtalet ska föda tankar, väcka frågor och dessutom vara en övning på att föra en demokratisk dialog i klassrummet. Det Anna (min handledare) precis presenterat för sina klasser är världen, sen pratar vi också om klimatförändringar och miljöförstöringar. Jätteintressent. Nu måste jag bara plocka en bra bild att urgå från och sen skriva massa disskusionsfrågor.

Ville välja denna bilden, men funderar om den blir lite för svår för en sjätteklass.

 

"Jaha, vi kan ju snabbt konstatera här att benen nästan gått av och ditt tillstånd är mycket kritiskt och livshotande. Därför har vi satt upp som delmål att ha ambitionen att sy ihop köttsåren med ca 5% per år fram till 2020"

- SARA

och solen lyser

Solen går upp över Rågsveds höghus i fjärran och jag äter frukost och myser in mig inför en ny dag på Utsäljeskolan. Det är mycket jag ska hinna göra i eftermiddag men det fixar sig. Bara jobba på. Ta tag i det så fort som möjligt.



- SARA

första dagen avklarad

Det var roligt och inte så vidare hemsk alls faktiskt. Min handledare är underbar och sexorna är ganska små dom. På onsdag ska jag hålla min första lektion. Blir att planera imorgon. För nu rycker mina ögon så mycket så jag tar och går och lägger mig. Bara ut med Alfons en sväng först.

- SARA

04:07

Tur ja gick och la mig tidigt igår. 04:07 ringde väckarklockan. Sen dess har jag vandrat i mina vanliga morgonrutiner, och dom går inte fort vill jag lova.

Ska iväg på min första praktikdag strax. Lite nervöst måste jag säga, som att komma till ny arbetsplats, dessutom ska jag ha sexor. Inga små snälla barn här inte. Eller kanske....



- SARA


dränkt saga

Bröderna Lejonhjärta. En av de vackraste sagorna jag vet, men stadsteatern kör olyckligtvis över den med en helt ointressant produktion. Konceptet tycks gått ut på att symbolisera, vända, vrida och modernisera allt till max men genom det lyckades dom bara mista hela historiens tråd, tappa mycket av rollkontakten och skapa en stor sörjig osmakande röra. Sagan dränks i smaklös, överdådig kostym, specialeffekter i vart steg och punchlines från helvetet.

Varför underskatta barn så mycket att man slänger in nödlinor efter nödlinor i varje scen för att undvika att dom tröttnar? Jag hörde någon gång ett barn skratta men jag hörde fler gånger hur Astrid grät i sin himmel.



Kul att se hur man inte ska skapa familjeföreställning.

- SARA

ta det lugnt då eller

Denna helgen skulle bli en lugn helg.

Kan ju säga att jag inte ens har hunnit reflektera över att sätta mig och andas för en stund. Men roligt har det varit. Underbart faktiskt.

Öppna scenen på turtetaern var väldigt fint. I ölens behag anmäldes jag till nästa månad. Skräckförtjusning, vad ska jag göra?



Sen blev det Marie Laveau till långt fram för länge.

Gårdagen började med vattenläcka och rörmockarbesök, gick över till underbart teaterbesök och Måsen i sitt esse på stadsteatern. Vilken njutning.



Sen åkte vi hem till Stuvsta och åt gott och drack ännu mer gott.





Lördagen mynnande ut i en tur in till Hötorget där vi dansade till ryskla toner i skuggan av Lenins nylle tills klockan blev två och nattbussen vaggade mig till sömns till många hållplatser efter vår. Tur det går bussar åt andra hållet också, och tur jag har lite tur som inte vaknade i Södertälje.





Mer teater blir det nu. Jag och Linn ska på min födelsedagspresenten på stadsteatern.



- SARA

tur till turteatern

Ska snart sticka iväg på öppen secnafton på Turteatern. Efter en lång dag borta känns det vemodigt att lämna Alfons igen men jag ska bädda ner honom och ge honom tre prinsesstårtor att tugga på.


ny blus från www.josefinstrid.com

- SARA

vilken morgon

Solen lyser och jag hade kunnat gått i timmar och inte magen kurrat så mycket. Lite gröt, knäcke, ägg och te senare är jag väldigt tillfreds i mitt vardagsrum.

Klockan ett ska jag till min handledare och käka lunch och prata om kommande veckor på skolpraktik. Spännande, skrämmande, intressant och lite smått förvirrat men efter dagens möte kommer det säkert kännas bättre, min handledare verkar kanonsöt.

Gårdagen. Underbart. Teater är tillbaka för att stanna. Jakans dramatiska teatergrupp är fantastisk.

- SARA

i en annan del av landet..

...sitter också jag och tittar på Sex and the city, tur att vi ha var sin box.

I tisdags var jag och mamma på second hand runda, vi var på sveriges kanske bästa loppisar och jag hittade massa fint.


skor


mönstertidningar, mönsterböcker, vanliga mönster och tyg..


... som efter lite klippande, nålande och syande blev till en liten blommig byxdress.

I kväll blir det backen, tur att vädret fortfarande håller i sig. (peppar, peppar)

- SANNA

avhandling eller sex and the city

Rörmokaren har fortfarande inte dykt upp men vi får bara hoppas på att han tänker det idag. Måste ringa en hantverkare också av något dörrfixarslag. Eller så fixar jag det själv. Dörren är snart i tusen bitar av allt dragande, sparkande, och ryckande efter desperata försök att öppna och stänga den. När jag en gång köper ett hus ska det var renoverat och lite mindre komlicerat än detta, ha en bra dörr, täta fönster, nytt badrum och inte innehålla någon döv katt.

Annars trivs jag. Stockholm är bra. Så bra.

Idag har jag sovit länge och mysigt vaknat av att Alfons gosar och solen lyser in genom fönstret, gått en långpromenad i kylan och ätit frukost.



Dagens dilemma efter ett försök att fixa dörren kommer bli Sex and the City eller läsa avhandling. Svårt val, men jag vet ju vad jag borde göra för att inte känna ångest ikväll. Börjar på S och slutar på ATC.

- SARA


back to black

När jag ändå tittade tillbaka i teaterarkivet hittade jag lite fler bilder då håret näst intill var svart och blicken visste vad den ville ha.



Vi minns tiderna väl, eller hur Rebecca?

- SARA

 


nerkyld men ack så inspirerad

Fick gå från Rådsved men snart är mina bortdomnade ben på banan igen.

Träffat Mayra och Maja som leder teatergruppen jag börjar i imorgon. Mer pepp på teater har jag nog aldrig varit. Både för att vårt möte kändes så bra och att det kliar så kopiöst i mina dramatiska nerver.

Imorgon börjar det.



Där teaterlusten väcktes.

- SARA

teatergruppsmöte



Ingen rörmokare har dykt upp men vi får hoppas på morgondagen. Nu sticker jag iväg på första teatergruppsmötet i Jakan. Är så sjukt pepp på teaterstart.

Så får jag ju träffa Mayra också. Inte fy skam det.

- SARA

i know the kind of beast that i've become



Kan det bli bättre. Onsdagsnjuter. Till fullo och lite till.

- SARA

ett rörigt måste

Idag kommer rörmokaren och fixar till både det ena och det andra märkliga rör i detta hus.



Vad skönt det blir att kunna diska i köket och slippa vattendropp på toan. Hur kunde dom leva så här?

- SARA

sista dagen i skolan innan praktiken

...och en lång sådan.

Från nio till fem på campus gör mig ju inte jättepigg. 

En joggingtur och en stor middag senare känns allt ändå himla bra. Jag är "ledig" från skolan resten av veckan vilket ju är hemskt himla skönt även fast jag har massa att göra. Jag får vara hemma med Alfons allafall, slå på ett avsnitt Sex and the City ibland och husmysa i allmänt.



- SARA

nu börjar det likna något

Nu är jag hemma i Horshaga, har varit det några dagar och bara tagit det lugnt.

Jag tog bussen hem i Lördags och ju längre jag kom desto ledsnare blev jag. För utanför mitt bussfönster blev det bara slaskigare och fulare, brun snö är något av det värsta jag vet, inget sortlovs väder där inte. Men nu en bit in på veckan börjar det ordna upp sig, i går snöade det hela dagen och i dag är det minusgrader.
 
På Torsdag jag jag ta mitt första och förmodligen sista snowboardåk för i år. Då ska vi till Hestra och det ska bli så härligt. Hoppas jag fortfarande kan.

Det är skönt att vintern kom tillbaka en liten stund till men sen efter denna veckan kan den gärna få försvinna bort och våren komma fram. Härliga vinter, härliga vår.

- SANNA

det är inte bara vfu

Nästa vecka ska vi ut på vår första praktik. Vad spännande och kanske lite lugnt för en gång skull tänkte jag nog tillsammans med många andra. Då fick vi ett bestämt slag under bältet och blev intruduserade till både digitala portföljer, vfu-rapporter och avhandlingsläsning. Pust sa jag och tog en eftermiddag av igår för att idag köra för fullt igen. Idag är det nio till fem. Tjo vilket glassigt studentliv man lever.



- SARA

jaha du lilla måndagsmorgon

Har sovit bort två dagar av mitt liv. Men vad gör det när det nu är måndag och allt ändå känns helt okej, ganska bra. Det är matlagning i köket denna morgon. Matlådor var det ju inte riktigt någon som kom ihåg när slapp-söndagen slog till efter en ännu mer slapp lördag.

Hann tvätta igår allafall. Tre maskiner och hjälp vad mycket rena kläder jag har nu. Bara för det tog jag på mig något lite gammalt och nopprigt.

Logiskt.



- SARA

RSS 2.0