valborg valborg what to do

Jaha vad ska man göra ikväll då. Hela Göteborg kommer vara helt fulla och jag mår illa av att tänka på det. Lisa och jag pratade om longboard, slottskog och kellys. Kanske är en bra ide. En öl kanske jag inte dör av.

så vacker men så ensam kväll




Det är så fint väder ute så man knappt kan tro det är sant. Gick från min logoped och det var så otroligt skönt. Nu skulle man ha någon att umgås med. Kan inte komma på någon som skulle vilja leka med mig ikväll. Får väl ut och gå en tur igen för att ha något att göra. Sen ska jag sätta mig och skissa vidare på "min" barnbok och kolla "du är vad du äter".

Saknar Alfons så otroligt mycket....

fikamys med jennifer




Var så trött efter skolan men tog mig i kragen och upp på cykeln och ner till stan för att träffa min fina Jennifer. Nu är jag hemma igen efter en mycket trevlig fikastund och en helvetes cykeltur. Min cykel motarbetar mig mer och mer för varje dag. Den vill verkligen inte framåt. Jag tror jag ska ställa den nere i stan och se om någon vill sno den. Cykla ska va kul inte plågsamt. Nu ska jag äta lite knäcke med hallomi och kolla lite tv.

Borde städa, jag vet, men jag har faktiskt flyttat alla kläder från ena sidan av rummet till den andra. Det får räcka för idag, man vill ju inte slita ut sig.

va dålig jag är....vad gammal jag är


Har blivit väldigt dålig på att bry mig om min älskade blogg. Men det är så mycket nu så jag hinner inte slå mig ner vid datorn särskillt ofta. C-projektet tar mycket energi men det är kul. Men funderar nu allvarligt på att hoppa av till sommaren och inte gå andra året på Wendelsberg. Det kostar mig för mycket tid, pengar och energi och ger mig inte vidare mycket. Men vad ska man göra till hösten isåfall? Dra till Stockholm kanske. Är ju så kär i min lägenhet här bara och nu när Sanna och Johan flyttar hit känns det ju dumt att flytta ifrån dom. Jobba på hotellet går fetbort allafall.

Men jag blir så stressad över mitt liv och att jag inte kommer framåt inom teatern. En tjej i min klass kom igår in på teaterhögskolan i Malmö. Hon är född 89. Hon är sjukt duktig. Jag är sjukt avundsjuk....och gammal.

va mycket man måste ta tag i vad lite man gör

Önskar att jag hade lite mer lust till att göra saker som är viktiga och som vore bra för mig att göra saker som tex. 
 
* Skriva den där barnboken
* Läsa på mitt c-projketsmanus
* Låna nya manus på biblioteket
* Skriva pedagogikuppsatsen
* Städa mitt rum

Allt det där tänker jag liksom inte göra...för jag orkar inte. Jag har ingen energi och är lite orolig vad det kan bero på. Just idag kan det ju mycket väl bero på att jag drack på tok för mycket alkohol i helgen, men alla andra dagar då?! När ska man hinna kolla upp det?

hej då stockholm

Sitter på tåget hem till västkusten. Nu börjar sömnbristen komma ifatt mig. Jag är sjukt seg. Men vi har haft en sån fantastisk härlig sista dag i Stockholm. Vi har njutit i solen, ätit glass från Ben & Jerry's glassbar i Gamla stan. Hade velat stanna några dagar till men nu väntar skolan och c-prjektet igen.

lördagseftermiddag i vitabergsparken







och fina lördagskvällen runt om i stockholm












söndagsmorgon i solna




söndagsmys innan hemresa




















hej då stockholm



konsten att göra slut på 3000 över en helg


Jag har köpt ett par skor. 349:- Resten har jag gjort år på sprit och mat. Hur fan lyckas jag med det. Pank och bakfull. Men jag gråter inte, vi har haft så sjukt kul. I fredags var vi på Marie Laveau. Sen på någon svartklubb ute i Solna. Där fanns en älg, en riktig älg. Han var så fin och jag är kär och som jag vet är han kär i mig. Men när vi efter ett lite halvmisslyckat besök på Kolingsborg igår kväll skulle ut för att hälsa på min fina älgmake igen, så var det stängt. En svartklubb kan inte vara stängd. Men jag och Mayra kan numera Solnas alla gator utantill, det är inte alla som kan. Stockholm har varit underbart och vi har nästan en hel dag till att njuta av den.

fredagskväll i huvudstad





















...true love

stockholm = huvudvärk


Huvudvärken beror dock inte på Stockholm utan mitt stora alkoholintag igår kväll. Vi hade sjukligt kul och idag har vi haft en fantastisk dag i solen. Har smådruckit hela eftermiddagen för att neutralisera min felvrängda kropp. Det går inge bra men nu ska jag istället börja svepa så går det säkert över. Tror ni inte.

petra von kants bittra tårar




Vi har sett en sån jävulskt bra föeställning. Den berörde mig verkligen. Pia Johnasson är bannemig riktigt jävla bra. Vad jag svär men det beror på mitt alkoholhaltiga blod. In till stan och aprilfest hela natten.

i ingenstans

Bara 1½ timme kvar och jag och Sanna har knäckt hela Pettson och Findus och spökmaskinen.


i jönköping

Vi gick av en för en liten pink på stationen. Fem sekunders marginal tills bussen hade startat, backat och kört ifrån två vilsna systrar i Sveriges mest religösa stad.

Bara fyra timmar kvar.

i borås

Nu har vi kommit så långt som Borås. Bara 5½ timme kvar. Jippijoho.

nu du huvudstad nu är vi på g




Äntligen är det fredag. Mitt rum ser fortfarande ut som det varit med om ett världskrig men packningen är jag nätan klar med. Grattis. Tack.

Ska till skolan en snabbis och lära Joel att svettsa sen åker vi. Bussresa till Stockholm är inte jättekul men det får gå, är man fattig student så är man, är SJ kukdyrt så är det.

medium




Nu har jag varit och tränat men så har jag ätit alldeles för mycket så nu känns det som det inte var någon mening att jag gjorde det.

Skit också.

Skulle packa men jag var tvungen att kolla på Medium. Älskar Allison Dubois. Men nu är det slut så jag har ingen mer bra ursäkt till varför jag inte skulle packa och städa.

Skit också.

packa, handla och träna


Mitt rum är uppochner. Det ser skojigt ut, men måste packa och fixa inför imorgon och då hade det varit bättre att ha lite ordning. Vill hinna ner och träna också. Har inte vart på friskis på hela veckan och inför denna högt alkoholiserade helg som väntar med både lön och huvudstad skulle det kännas underbart att hinna med ett svettigt pass idag. Ikväll kommer Sanna. Underbara Sanna. Mer underbart som händer i helgen är tre till av mina absolut bästa och finaste vänner, Rebecca, Linn och Mayra.

Nä nu slänger jag på mig träningskläderna och sticker ner till friskis. Är väl inget att tveka på. Måste handla med men, sova får man ju göra en annan dag.

mayra i vitabergsparken juli 2008


linn och jag på sergels torg juli 2008


rebecca i slottskogen maj 2008


sanna på emmaboda juli 2008

mera oslo


Här kommer det, som utlovat, lite fler bilder från den soliga Oslotisdagen. Kul att man ser ut som en äkta turist på alla kort. Sånt gillar jag....ska det vara så ska det vara ordentligt....

på språng runt om i oslo




















vid aker brygge
















operahuset








så lämnar vi norge för den här gången



sven wollter




Idag är det äntligen dags. Vi ska ha workshop med Sven Wollter i eftermiddag och jag måste erkänna att jag är lite nervös. Det kom så plötsligt nu och jag har inte riktigt hunnit förbereda en text. Men jag har en lång monolog i föreställningen som säkert går bra att använda. Det ska bli sjukt intressant vilket som.

Mer från Osloresan kommer ikväll nu måste jag skynda mig till skolan....jävla stress

hemma från soligt oslo

Vi har haft en väldigt tur med vädret, ett underbart Oslo men en mindre trevlig hemresa. Att åka buss med ett gäng gapande, sjungande och skrattande teaterelever är ingen höjdare när man själv är så trött så man knappt kan hålla ögonen öppna. Men dagen har varit fin, kan inte säga annat. Orkar inte lägga upp alla bilder nu men här kommer allafall några från dagens (till mestadels) underbara tripp. När vi nått Norges huvudstad var det första stoppet...

...vigelandsparken
















bilder från resten av resan kommer imorgon.....oj vad jag ska sova nu....

jag skiter i om oslo tycker jag har fett hår

Jag orkade inte gå upp tidigare än fem för att hinna duscha också. Har med mig mat och yatzy. Mer kan man väl inte behöva en dag i vårt grannland i väst.


matlådorna bestående av qournsallad och pannkakor med jordgubbar

Alfons får bo på dagis över natten, tänk om detta inte vore sista veckan han bor hos mig i Göteborg. Tänk om det bara kunde komma en liten tant och fråga om hon fick passa honom om dagarna. Hon fick gärna ha rosa hår och norskt påbrå, men jag är inte kräsen. Hur ska jag klara mig utan Alfons, jag har gjort det förut så jag vet att det går men jag kommer ju inte må bättre än nu precis. Livet är bajs ibland.

Aj måste springa ner till stan och ta bussen ut mot hisingen. Trisst att missa Oslobussen.


såhär ser det ut i Norge...bäst att ta på sig pälsmössa och moonboots


tänkt om livet börjar imorgon

...eller tänkt om det började för flera år sen men man inte märkt det. Kanske kommer det om tio år kännas precis som nu bara det att man ha ångest över att man är 33 och inte 23 som nu.

Jag har den senaste veckan varit sekunder från att bli överkörd av en spårvagn, tre bilar och en cykel. Tänk om livet börjar imorgon och man inte fick uppleva det för man var platt under en bil eller mosad av en spårvagn.

Men ikväll tvivlar jag på att det någonsin kommer börja för mig så nästan gång kanske det är lika bra att man är en sekund tidigare ute från lägenheten, smärtan kanske är skönare att ta så där brutalt och direkt än under så många år som den hittills funnits, gnagit och sparkat, lika många år till skulle jag aldrig orka.


hitta hem




Ja man kan inte låta bli att gråta av detta undebart fina program. Tänk om alla historier kunde sluta lyckligt och alla djur som vi människor missköter kunde få ett värdigt liv.

sara & sanna


sitter och tänker på min bästa vän och syster sanna....vi är bra på så mycket.....hon och jag

vi är bra på att dansa







vi är bra på att sjunga



vi är bra på att göra mindre smickrande miner







vi är bra på att dricka rödvin och andra färgglada drycker





vi är väldigt bra på att slappa (även fast sanna är bäst på det)



vi är bra på att bråka, gråta och bli sams igen


vi är bra på att spela yatzy



vi har bra humor





och dessutom är vi sjukt snygga




i helgen åker systrarna till Stockholm, akta dig huvudstad...det kan bli farligt


jag är en ekonomisk katastrof




Vad är det som gör mig till ett ekonomiskt misslyckande? Jag har faktiskt varit jätteduktig i två månader och inte köpt ett enda klädesplagg (och tro inte att jag inte varit lockad), jag har jobbat hela påsklovet, varit ute utan att dricka öl flera gånger (tro det eller ej) och försökt att inte äta ute allt för mycket och jag har tillochmed avsått från mina älskade chailatte från espresso house. Jag har varit sjukt ekonomiskt duktig och mitt konto står idag på 0 kronor och 43 öre och mitt sparkonto står på 1 krona och 15öre. Jag fattar ingenting!

hjälp jag ska skriva en barnbok




Tro det eller ej men jag, Sara-Louise Nilsson ska skriva en barnbok. Det är inte rikitgt så seriöst som det låter, men min karaktär i c-projektet är barnboksförfattare och har precis debuterat med sin barnbok "Fräkniga fröken jordgubbe". Vår regissör tycker nu att jag ska skriva berättelsen. Jag ska även få ihop lite bilder till detta så jag behöver verkligen alla tips jag kan få. Kanske förslag om vad den ska handla om. Den behöver inte vara vidare avancerad eftersom jag ska vara klar med den om några veckor men jag har total idetorka, så hjälp, hjälp mig!!

vart är du lilla penna?

Hela mitt ben har ritats på under natten. Vem är det som gjort detta mot mot mig och vart är vapnet?


ingen snygg dag




Jag har denna dag gått omkring och känt mig som något katten släpat in, ätit och sedan spytt upp igen. Jag hatar sånna här ful-dagar när man bara undviker speglar och människor för att slippa påminnas om sitt osmickrande yttre. Nu ska jag allafall hoppa in i duschen och försöka få ordning på mig, det måste väl gå på något sätt.

gud vad sängen ser lockande ut




Känns som jag sovit en timme högst inatt. Alfons ligger fortfranade och snusar och jag har en väldig lust att krypa ner jämte honom och skita i jobbet. Men det är bara att dra på sig kläderna och ge mig i väg. Nä jag hämtat Alfons i eftermiddag ska jag testa att gå från hans dagis ute på hisingen. Det kan vara jävligt långt, men när man kollar från Götaälvbron ser det ut som en liten lätt smärtfri sträcka, tänkte liksom gena över Gamlestan på något sätt.

Jag är helt uppsvullen idag efter allt gott vi åt igår kväll, men skyndar jag mig nu hinner jag gå ner till stan också....

Ha en underbar söndag ni lediga, bakfulla, sötnosar där ute....
...jag ska jobba skitfort så jag får komma hem tidigt.....

sängen väntar




Skönt att komma i säng i tid för en gång skull. Men jag hinner se ett Sex abd the City avsnitt innan jag somnar, börjar ju ändå inte förän nio.

God natt ni underbara


robinson och thai


Linda Isacsson leder Robinson 2009. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Jag, Lisa och Kristin har myst framför tv med thaimat och godis. Riktigt gottelördag, men det är jag värd som inte kan gå ut och dricka öl och dansa bara för jag ska jobba imorgon. Trodde inte jag skulle börja följa Robinson i år men jag kanske ångrar mig, nu börjar det bli spännande. "Träsklaget" får äntligen lämna sitt helvete och jag hoppas mer än mycket att laget på stranden kan få det lite jävligt nu. Lille Valpen fick allafall lämna äventyret ikväll. Det var nog tur för hans egen skull.

vilken sovmorgon




Idag börjar jag inte på hotellet förän nio, vilken sovmorgon man fått va. Nä jag måste börja sova mer. Annars kommer jag bli gammal och rynkig i förtid. Solen lyser redan allafall, det gör mig lycklig, och det är ju ändå lördag vare sig man ska jobba eller inte. Lördagar är bra dagar.

äntligen kommer den tredje änglagårdfilmen




Efter 15 år har äntligen regissören Colin Nutley bestämt sig för att den tredje Änglagårdfilmen ska bli verklighet. Inspelningarna börjar till vintern och filmen ska kretsa kring karaktären Fannys nu 16åriga dotter.

Jag älskar verkligen de två första filmerna och man kan bara hoppas att den tredje nu blir lika fin. Tills dess ska jag se de två första ett hundratal gånger till.

dags för svanensväng igen




och då ser man ut såhär...idag allafall....här ska dansas

vilket underbart väder


....vad jag älskar vädergudarna idag. Det är ju fantastiskt härligt ute. Ska ändå till friskis nu, det har jag lovat mig själv. Sen så blir det minsan Svanenhäng ikväll har vi bestämt. Det kommer bli jobbigt att gå upp imorgon men kan ju försöka vara hemma innan tolv och ganska nykter.

ge mig mer robyn




Tror många inte fattat hur sjukt dukitg den här tjejen är...jag är så besviken på mig själv att jag missade henne på hultsfred i sommras....

nytt logopedbesök




Har faktiskt haft lite sovmorgon idag. Väldigt skönt! Nu ska jag snart iväg till min kära logoped igen, sitter och morgontränar med mitt kasettband....min grannar tror nog att jag har personlig rösttränare i lägenheten.

Filmen var faktiskt jättefin igår. Väldigt välgjord för att vara svensk film och dessutom väldigt duktiga skådespelare. Mycket hjärta, många tårar!

Solen lyser. Snart är det helg. Ikväll ska jag och Sabina svänga våra lurviga någonstans, hoppas på Svanen!


äntligen lite kinnaman




Ikväll ska jag äntligen gå och se I skuggan av värmen. Njuta lite Kinnaman är aldrig fel. Läste i Metro igår att han just nu är med i inspelningarna till filmatiseringen av Jens Lapedius Snabba chash. Har inte läst boken för den känns lite mansgrisig (och sånt är jag som bekant allergisk mot), men när den kommer på bio ska jag ge den en chans.



...killen till vänster ser ut som han "du är söder, jag är söder, alla här är söder" killen från Stockholm Boggie. Det är nog han va?!


imorgon blir det att gå upp tidigt


Urs imorgon får jag gå upp hotellfrukost-tidigt. Ska ju som sagt ut till Hisingen och lämna Alfons. Men vad gör man inte för sin käraste.

Fy fan vad jag var duktig på Friskis innan. Dessutom börjar mitt sockerberoende gå över tror jag. Tror.

Upptäckte i min almanacka att jag ska till Oslo och Stockholm nästa vecka. Jag har inte vart i Norge sen en körresa på mellanstadiet som jag inte ens vågar tänka på hur längesen det var. Kommer ihåg att vi var tvugna att gå i syttende mai tåget med svenska flaggor. Det var pinsamt, alla norrmän skrattde åt oss stackars kristna körbarn. Hoppas dom inte känner igen mig. Oslo blir på tisdag.

Stockholm blir hela nästa helg. Sjukt skönt att komma till huvudstaden.
Träffa Mayra!!!


så här ser tydligen oslo ut

måste bara tillägga att jag i hela mitt liv trott att almanacka stavades och uttalades almernacka. Vad ointelligent man är.

friskis here i come




Det var väldigt längesen jag var på Friskis kom jag på, oplanerad eftermiddag som jag nu har så får jag allt ta och släpa mig dit. Betalar man ska det också utnyttjas.

dryg men bra




som många artister antar jag....bra låt allafall...

skola igen




Idag börjar skolan igen, det ska bli kul att fortsätta med c-produktionen. Tror att tiden fram till sommaren kommer gå sjukt snabbt. Idag flyttar min daghusse så jag och Alfons kommer få åka ut till Hisingen nu framöver tills jag hittar en ny, känns sådär. Vi får väl ta cykeln över bron, det är vi ju bra på, men kanske inte så tidigt på morgonen bara.


våffeldags

Jag och Sanna har ätit dinkelvåfflor med grädde och bär. Rätt sjukt gott men hjälp vad mätt jag är nu.


denna klänningen är visst inte så figursmickrande


fina våfflor blev det allafall




i'm a bad mother

Jag är en dålig mor, jag kommer aldrig kunna ha barn. Vi handlade så sjukt mycket på ica (sanna hade lånat mammas icakort), så när vi kom ut var jag så upptagen av att bära så jag glömde att jag bundit Alfons utanför. Vi kom ändå till hållplatsen innan Sanna, inte jag, kom på att Alfons stod kvar utanför affären. Urs det får aldrig hända igen, han var jätteledsen när jag kom tillbaka för att hämta honom.

Innan dess var vi och fikade, delade på en grekisk sallad på café vanilj på Vasagatan, väldigt gott.


systrarna nilsson


på vagnen in till stan en helt vanlig annandagpåskdag


min fina nummer ett


mina fina nummer två


min fina nummer tre

rockferry




Blir lika förvånad varje gång denna tjejen öppnar munnen. Kan man sjunga vackrare?!

underbar förmiddag

Är mycket nöjd med att jag gick upp halv åtta imorse istället för att ligga och dra min lediga dag. Jag har dammat, damsugit och skurat hela nedervåningen i min lägenhet. Jag har hunnit med två promenader och precis ätit lunch. Sallad med ägg och champinjoner. Ska ner till stan om någon timme och möta upp lillasyster för att hämta de nya stolarna till köket. Sen ska vi ha en myseftermiddag, cykla och åka longboard och inte skirva ett jävla ord på den där uppsatsen. Härligt!

längtan efter långt hår

Har varit på lång morgonpromenad och ätit lång frukost.
Köpt hårinpackning och b-vitaminer. Fler tips för vackert hår är välkomna....



Jag vet att det kommer ta tid innan det blir riktigt långt men det ska fanimej va fin kvalite på det när det blivit det...

nu är jag snart inte ensamstående längre




Imorgon kommer sambo-kombo-kristin hem tror jag.....

nu ska vi ha en kanonvår ihop hoppas jag...vi ska cykla massa i fina våren....dricka öl...och njuta av göteborg innan hon flyttar upp till huvudstaden...

patrik 1,5




Sitter i mitt nymöblerade rum och kollar en finfin film.


flytta soffa...flytta säng...flytta tv....

Före


Efter

möblera om sitt rum....

...det var en bra ide

50 saker man kan göra istället för att skriva en uppsats i pedagogik


1. äta rå svamp
2. cykla runt i cirklar
3. kolla sex and the city
4. möblera om sitt rum
5. sola
6. gå och köpa glass
7. spela gitarr
8. måla en tavla
9. åka longboard
10. måla naglarna
11. ta bort nagerlacket med lacknafta
12. sova
13. jogga
14. jobba
15. dammsuga
16. klappa på sin hund, om man har nån
17. sortera i garderoben
18. läsa harry potter
19. hoppa studsmatta
20. prova skor
21. laga mat
22. spana på grannar
23. ta kort på sig själv
24. läsa hanna och johns blogg
25. dricka vatten
26. kissa
27. lukta på blommor
28. räkna trappsteg i trapphuset
29. göra sit-ups
30. åka till ikea
31. köpa något onödigt på ikea
32. lyssna på en ljudbok av vivecka lärn
33. gömma påskägg
34. spela super nintendo, om man har ett
35. skriva sms
36. åka buss
37. ringa en mor eller en far
38. byta glödlampa
39. dansa
40. skriva mail till stadsministern
41. sy om ett par byxor
42. rida, om man har något att rida på
43. kolla så alla ens bläckpennor funkar och slänga dom som inte gör det
44. kolla så alla blyertspennor är vässade och vässa dom som inte är det
45. ligga i gräset och kolla på moln, om det finns några
46. spela pettson och findus i trädgårdslandet
47. sätta in kort i album
48. läsa manus
49. måla om möbler
50. skriva en lång meningslös lista på sin blogg



gissa vem som längtar ut...



grön gubbe



Jag hade grönt hela vägen till jobbet imorse. Måste ju betyda att jag har en lyckofylld dag framför mig. Igår hittade jag 250:- undrar om det blir en femhundring idag.


få tummen ur röven


Nu ska jag faktiskt lägga mig. Har jag börjat på min uppsats? Ja det skulle man kunna säga, jag har nämligen skrivit en överskift. Mitt arbete ska heta: intelligens. (Det skrev jag dit bara för jag skulle kolla hur det stavades till ett tidigare blogginlägg och behövde stavningsprogrammet på word, men det behöver ju ingen få reda på) Vad jag saknar är tyvärr intelligens.

God natt. Glad Påsk. Ring mig inte i natt jag behöver sova.

göteborg runt på cykel


Nu har jag och Alfons cyklat Göteborg runt. Det var fantastiskt härligt! 



gullbergs kaj



uppe på götaälvbron


en av hisingens vackra sidor


småbåtshamnen vid eriksberg


med masthuggskyrkan på andra sidan


alfons med ostindiefararen götheborg bakom sig


långt där borta skymtar vi älvsborgsbron dit vi ska


bara upp för backen så ligger bron


uppe på älvsborgsbron



med röda sten nedanför


"kvinna vid havet" som står utanför sjöfartsmuseet i majorna



vidare in mot stan


och inne i stan och letar efter en fin plats att lägga påskägget på


och här fick det ligga bland påskliljorna 


nästan hemma igen efter tre timmar på cykel

vad man borde....



bilden har ingenting med inlÄGGet att göra

....är inte vad man vill. Vad jag tänker är att vara ute tills solen går ner. Cykla runt hela stan tror jag.

Har fått ett påskägg av Royal som jag tänker gömma någonstans. Hoppas någon plockar upp det och blir gladare än vad jag blir av godis. Har inte bestämt var jag ska placera det än så kan inte ge några ledtrådar....men kan väl säga att det kommer ligga någonstans mellan Munkebäckstorget och Götaälvbron eller mellan Götaälvbron och Älvsborgsbron eller mellan Älvsborgsbron och Munkebäckstorget.

fotbollshuliganer




Det är någon slags match i stan. Det hörs. Det brölas så det låter ända nere vid skånska gränsen skulle jag tro. På ett sätt kan jag väl förstå att man kan tycka det är roligt att gå runt och sjunga ihop, men för ett fotbollslags skull?

Det har passerat flera tåg med rakade huvuden som sjunger om sitt älskade lag (vilket det nu är), som om det vore det absolut viktigaste i världen, konstigt.
Det passerade ett tåg med raklade huvuden som sjöng att alla heter Glenn i Göteborg. som om det vore det viktigaste i världen, ännu konstigare.

Att majoriteten av dessa är av det manliga könet bekräftar väl bara intelligensnivån på dessa kukprydda varelser.

Sen har vi dessutom alla poliser som måste hålla reda på alla dessa pubertala 30åringar, det kan ju inte bli ett helt billigt kalas denna påskafton.

vi kanske ses det finns en chans på en spårvagn nånstans

När jag gick till jobbet imorse och satte på min nyfunna iPod så var denna låten den första som kom på, man kan ju inte bli mer än lycklig, även fast klockan bara var sex. Fick nästan lust att springa hela vägen, men det gjorde jag inte. Nu vill jag ut i solen, men har några timmar kvar här på Royal.



...håkan, håkan du gör livet värt att leva

godmorgon lilla pippifågel




Fåglarna och jag är vakna. Kanske en och annan tidningsutdelare och några eftersläntare som inte tycker nattens festande behöver sluta riktigt än. Det blir en fin dag, det kan man förstå.

fredagskväll


Det var så lugnt ute tyckte jag tills jag passerade en uteservering. Det är som hela Göteborg bestämt sig för att supa mer än vanligt bara för att det är fint väder ute. Här sitter en som allafall inte kommer vara bakfull imorgon (jag brukar påminna mig om det när jag är bitter för jag inte får gå ut).

Imorgon möts jag av en utmaning på matfronten nämligen hotellpannkakor, hotellchoklad, hotellkaksmet, hotellfrallor. Men det ska gå bra, min mage börjar redan må bättre så jag måste försöka hålla mig nu.

Nu ska jag krypa ner i sängen och säkert drömma om däck, högtryckstvättar och teleskoplastare....


sara i gröna merlon

ersättningsbuss


Tåget gick bara till Borås så där fick vi hoppa på en ersättningsbuss. Men jag jag Alfons har hela baksätet för oss själva, alltså fem platser. Tur att inte så många är ute och åker långfredagen. När vi kommer hem ska vi ta en långpromenad i kvällsolen och sen blir det att krypa ner i sängen. Ska upp sjukt tidigt imorgon igen, hotellfrukosten väntar på mig med hela sin härlighet.
Det är bara två veckor nu tills vi åker till Stockholm, jag kommer säkert få ett återfall och vill flytta dit när jag får uppleva lite aprilhuvudstad igen. Men får klara mig i Göteborg något år till. Sommaren är ju påväg...och med allt vad det nu innebär kan jag nog överleva sveriges näst största stad också...

stockholm sommaren 2008


 


stockholm vintern 2008






göra-bilen-vårfin-dag


Blev ingen isolering idag. Halleluja!! Har istället vårstädat och bytt däck på tre bilar. Helt mör nu ska jag hoppa in i duschen för att försöka få bort lite skit så jag kan visa mig i Göteborg ikväll. 18.30 går tåget så jag får sätta lite fart nu.


Mammas bil får nya däck


och instrumentbrädet ska bli dammfritt


men finast blir lille soldaten, vaxad så han glänser i framrutan


sovmorgon

Satte klockan på sex men bestämde mig, ganska snabbt, att sova vidare. Men nu har jag vaknat, ätit en god frukost och ska nu ut och se vad jag ska hitta på idag, fortsätta med isoleringen antar jag....men det får gå...det finns pengar att tjäna, och det behöver jag verkligen.

grillat




Det blev grillade majskolvar, champinjoner och sojakorv. Till det mycket sallad och lite potatissallad som faktiskt jag fixade i ordning, och den blev ganska god dessutom, tro det eller ej. Första dagen på mitt nya matliv har gått förvånadsvärt bra. Jag ska absolut inte plåga er älskade läsare med vad jag äter varje dag, men första dagen så måste jag få vara lite stolt.

Frukost
*Havregrynsgröt
*Frön
*Havremjölk
*Grönt the

Frukost nr 2 (fråga min pappa om varför)
*Grönt the

Mellanmål
*Äpple i lite fil
*Vatten

Lunch
*Grönsakswok med cournbitar
*Vatten

Mellanmål
*Smoothie på havremjölk, banan och frysta hallon
*Walnötter

Middag
*Det ovandstående fantastiska grillade
*Grönsaker
*Vatten

...visst ser det ut som en Skipper-matsedel...


snygga skor



vill ha...vill ha....det finns inga ord för hur underbart lookbook är....

adam & eva




Ikväll visas den underbara Adam & Eva på fyran. Filmen är gjord av Måns Herngren och Hannes Blom och i huvudrollerna ser vi fantastiska Björn Kjellman och Josefin Nilsson. Jag har sett den säkert hundra gånger men att se den en gång till skadar nog inte. Klockan nio är det dags, etthundraförsta gången....

vilken härlig kväll vi har ute i skogen



litet vårtecken utanför mitt barndomshem (sanna har tagit kortet)

Jag, far min och vovvarna har varit på promenad i kvällsolen. Det är verkligen härligt vårväder ute och pappa har tänt grillen. Årets första grillkväll efter denna långa dag med arbete känns inte helt fel. Borde sätta mig med mitt arbete och det har jag tänkt göra flera månader. Men jag vill ju inte göra det och det känns så tråkigt att göra saker man inte vill göra, väldigt logiskt, eller hur? Vi får ju ändå inga betyg så det är väl sak samma.

bob hund is back




Det trodde jag inte men nu är dom återupplivade och tillbaka mina gamla idoler bob hund och med en kanonlåt dessutom. This days lunchlåt tinnitus i hjärtat!

isoleringshelvete






Jag och Sanna sätter isolering runt vattenledningar. Det är inte världens roligaste jobba kan jag lova. Jag hatar isolering det får mig att rysa i hela kroppen....


lilla äventyrsfantasten




Vi kollade fina Spiderwick igår innan vi gick och la oss. Jag och Lisa såg den på bio när den var ny och nu var det en av fyndfilmerna från Hemmakväll som jag och Sanna köpte. Jag är väldigt förtjust i äventyrsfilmer. Andra favoriter är Stradust, Guldkompassen och självklart Harry Potter. Jag vet att jag är lite töntig och nördig på den punkten men det bjuder jag på...


morgonstund har guld i....


...ngen stans



Ibland är det extra jobbigt när man vaknar och måste gå upp. Väckarklockan ringer gällt och jag har en tiotimmars arbetsdag framför mig, det är jättevarmt på mitt rum och Alfons med sin underbara andedräckt slickar mig i ansiktet. Kollar i garderoben efter kläder och allt bara rasar ut, hittar ingen att ha på mig. Hittar ingen ansiktstvål. Hittar ingen god frukost. Hittar ingen sol utanför fönstret. Hittar inte vart jag la mitt goda humör och mitt hopp om livet. Men vad ska man göra annat än att hoppas fortsättningen av dagen blir lite bättre.

nu ska det bli ordning och reda




Från imorgon ska min kropp få en nystart. Jag tror inte på några dieter och inte några förbud men jag tror på att man kan bestämma sig för vad man får äta istället för vad man inte får äta, och vad man får göra istället för vad man inte får. Mycket träning, nyttig mat och mindre alkohol så kommer min kropp bli piggelin igen. Hittat en skipper-inköps-lista och tar jag bort allt kött från den är den verkligen kanon. http://www.annaskipper.se/tipsrad.html Ska ha den på kylskåpet. Ska bli skönt att få lite ordning och reda på mina matvanor igen.


snygg snygg snyggt











mer vårpyssel i fredriksdal







Idag har vi tagit tag i den andra tomten vi har i Fredriksdal. Massa ris att dra ihop i högar och såga upp. Det blev jättefint. Nu ska vi bara vänta så det får torka upp så vi kan elda upp skiten med. Men under tiden åker vi väster ut igen. Nästa gång jag åker tillbaka till Småland har nog träden fått lite blad och blommorna slått ut och dessutom har nog lite fåglar flyttat in i fågelholken jag lagade.


true colors




Ane Bruns cover på True Colors är bland det vackraste jag hört. Här live på Konserhuset i Stockholm.

i love gbg


fairtrade & organic t-shirt från www.polyshop.se

Kvar i Småland och längtar tillbaka till mitt vackra Göteborg. På fredags ska det bli 17grader, underbar påskhelg framför oss på västkusten. Ska iofs jobba men har hela eftermiddagarna fria. Det blir mycket longboard om vädret ska fortsätta på det här sättet. Underbart!

ni vackra kvinnor



maggie gyllenhaal


frida hallgren


lindsay lohan


lena endre


duffy


hillary swank


asha ali


tuva novotny


lykke li


sarah jessica parker


kate winslet


rakel wärmländer


ingela olsson, helena bergström & alexandra rapaport


claire danes


natalia vodianova


maria lundqvist


maia hirasawa


ellen page

Vad vore världen utan oss kvinnor?! Vi ska vara så stolta och se vilken otrolig tillgång vi är och inte något som ska tryckas tillbaka och hållas på mattan. Vi ska stå upp och säga "här är vi med all vår skönhet och den ska inte ni få ta ifrån oss". Jag menar inte bara den skönheten vi ser utifrån utan den vackra kvinnliga skönhet som kommer inifrån, något som är så rent och vackert att det inte går att mäta med något annat....

....så dansa mina systrar

heja hemmakväll




In på Hemmakväll och skulle hyra film. Tre för 100:- är väl bra pris men när vi kom till kassan så var de tre underbara filmerna köpfilm. Har köpt en ny hjälm också, hittade en rätt snygg om nu hjälmar kan vara snygga, men om man jämför var denna den snyggaste. Jag och Sanna är inne i Nässjö medan moster och mamma stannade ute i kalla stugan. Vi ska ha det gott, äta ungsbakade grönsaker och sojabiffar och sen blir det Ben & Jerry´s till efterrätt till en fin film. Dom får skylla sig själva dom fick följa med in om dom hade velat. Moster säger: "Det är mysigt att sitta här och sticka lite". Kanske det är men det är nog inte så mysigt att vakna imorgon bitti och det är fem grader när man sticker ut fötterna från täcket. Jag älskar staden, jag älskar värme. Sommarstugor är för sommar.


vart tog den där elden vägen




Jag kan ju inte göra annat än att låta Lars Winnerbäck sjunga om elden denna brasans dag.

tänt va det här










Nu har vi försökt få eld på den där rishögen i två timmar, stundtals ser det ganska ljust ut, mestadels rätt rökt. Jag förstår att scouterna aldrig blev något för mig.

god morgon horshaga




Hade tänkt gå upp vid sex och jobba lite innan vi drar till sommarstugan men det blev visst inte så. Om en timme åker vi allafall mot Fredriksdal, solen lyser....vi ska elda ris idag, får hoppas vi inte eldar upp hela Småland.

ska vi slå vad




Varför ska man få så ont i vaden av att åka bräda, hoppas det går över när jag tränat upp mig lite. Iprengel på ikväll och hoppas på att det är borta imorgon. Detta har varit en fantastisk dag, hoppas morgondagen blir lika härlig trots jobb.

l som i longboard, g som i glass










och gäst ikväll är jesus, han har kickat heroin




Måste ju nästan slänga in en liten Kentlåt idag. Detta är nog min favorit av alla Kents underbara musikaliska under.

minnen från förra sommaren









Bakar kladdkaka och lyssnar på P3. En Kentlåt kom på och jag drömmer mig tillbaka till konserten förra sommaren på Slottskogsvallen här i Göteborg. Det var en underbara kväll det eller hur tjejer?

mot logopeden

Nu ska jag ut till Sävedalen igen till min logoped. Får se vad hon säger om min röst efter lördagens kväll på krogen. Tycker det låter okej men hon hör nog med lite andra öron kan jag tro. Har gjort mina morgonövningar allafall. Duktig Sara.

Sanna och hennes vän kommer idag, dom ska först ut på loppisrunda sen ska vi åka longboard och äta glass i slottskogen. Underbart med påsklov.


bästa söndagsnöjet




Ett bra sätt att spendera söndagskvällen? Kolla Sex and the City så klart....
längesen jag såg andra säsongen...den är bra den...


danskar på spårvagnen



De danska pigorna testar spårvagnen i Göteborg...
ett litet smakprov från gårdagens underbara festande

solen lyser men vinden blåser





Har vart ute och åkt lite men det blåser jävligt kallt idag. Skönt att vara inne, äta godis och ha det lite söndagsslappt med Alfons.


härlig dans, härlig fest natten lång



anna-maria och fransmannen på kontiki


fransmannen, mia, joel och anna

Gårdagskvällen var mycket fin. Hela gårdagen var väldigt fin. Nu ska jag ut och åka bräda igen, inte ens bakfull. Tack mitt konto som inte hade några pengar igår. Inte mycket alkohol, mycket dans istället, galet kul


systrarna lundberg på nefs dansgolv


mot kontiki och nef




Nu blir det vagn ner mot stan snart. Sitter och grundar med en passionsfruktsgrogg. Måste plocka upp ölen som jag svalde lite tidigare idag. Påminna dom om att hoppet inte är ute och skeppet inte seglat.  Än finns det hopp och många timmar med snurr, dans och gung kvar....det blir Kontiki först tror jag och sen vidare mot Nef.

Dansar och lyssnar till Fattaru...bra skit....varför slutade jag lyssna på det här....eller är det groggen som slått till redan.


vem orkar blogga en sån här vacker dag




Så underbar dag i vår lilla stad. Promenad med Alfons, uteservering och öl och longboard i slottskogen, solen har gått ner men det är fortfarande sjukt skönt ute. Ikväll blir det mer öl med klasskompisar...livet leker. Sen vad jag borde göra tänker jag tänka på först när det inte är skönt väder längre. Saker man borde göra hör inte hemma soliga aprildagar och romantiska aprilnätter.

då var det lov då




Lov = jobb
Jobb = pengar
Pengar = sprit
Sprit = full
Full = dans
Dans = svett
Svett = salt
Salt = hav
Hav = sommar
Sommar = longboard

Imorgon ska jag premiäråka en sväng....


underbara annika




Underbara är ett ord jag gillar att använda. Men vad ska man annars kalla denna låt, denna video, denna Annika Norlin

vad är det för väder för påsklunch




Vi skulle på vår regissörs begäran värma upp ute idag för det varit så fantastiskt väder några dagar nu. Klart det blir regn och grått och kasst bara för det. Hoppas hon ändrar sig, jag är så himla frusen av mig. Efter uppvärmingen kommer Torbjörn, vår gamla gästlärare i mask och har föreställning. Ska bli otroligt intressant. Eftermiddagen blir pjäsarbete för fullt, men innan dess, hör upp gott folk, kommer vi får gratis lunch i skolan. Påsklunch. Tur modevisingen var igår och inte idag, det betyder att jag kan äta hur mycket jag vill. Sen går jag på påsklov. Ska iofs jobba hela lovet men försöker inte tänka på det, lov är lov.

modevisning på ritz

Nu är jag äntligen hemma efter en hård dag ute på fältet. Skolan var kanon idag med, vi hade scentid så det var extra kul att slippa hålla till i vårt lilla reprum i källaren hela tiden, Wendelsbergs brist på lokaler. Nu har jag vart på modevising hela kvällen. Det gick kanonbra, Josefin min fina är så underbart duktig. Tyvärr kunde jag inte själv ta så många bilder under visingen så klart men några backstage blev det allafall. Imorgon är det fredag eller rättare sagt om 8 minuter är det fredag, så himla skönt. Sen bär det hem till mor och far på lite påsklov. Tur man går i en icke-seriös-hela-året-runt-utan-lov-skola.









Ni kanske fattar att folk kollade lite skumt på mig på vagnen hem. Svårt att avgöra om jag ser ut som en gothare, seriemördare eller prostituerad. Nu ska jag fira den fina, men långa dagen, med två mackor. Har knappt inte ätit något i dag.


kathy's song




Idag blir det lite nostalgi och min absolut favorit-Simon & Garfunkels Kathys's song. Jag fäller en tår varje gång jag hör den, bara för den är så otroligt vacker.

vad ska man ha på sig




Jag går till skolan med joggingkläder på eftersom vi är fysiska hela förmiddagen men i eftermiddag skulle jag försöka se lite snyggare ut, men i vad. Så jävla mycket kläder och inget som jag vill ha på mig är det inte konstigt?! Varje morgon samma sak, varje fest samma sak! Behövs en större garderob och mer kläder eller ett bättre modeöga? Kan väl inte säga nej till både och.


vilken pjäs




Jag var provpublik till En helt god kvinna på stadsteatern ikväll. Jag kan säga att, trots att det var ett rep och en vecka till preimär, var det bland det bästa jag sett. Ser verkligen fram emot att se den igen under spelperioden. Helt galet bra.


Nedanstående har jag kopierat från stadsteaterns hemsida www.stadsteatern.goteborg.se:


En helt god kvinna om flickdomen och kvinnosaken.


Carolina 35 år - regissör, bor ensam i en tvåa, en av hennes föräldrar kommer från Smålands inland. Carolina säger: Alla sover, alla har roligt. Men inte jag. Jag kommer inte undan, jag blir aldrig en helt god kvinna.


Precis som Alva Myrdal säger till sin Gunnar.

Gunnar är Alvas Mr Big, men varför lämnar hon inte honom och skaffar en walk-in-closet som Carrie istället? Och vad är en helt god kvinna?


Med avstamp i Alva Myrdals livslånga relation med Gunnar Myrdal kraschlandar man här och nu.


Nedanstående är mina ord:

Se den....


stress och nya skor




Är sjukt stressad varje dag nu känns det som.  Idag ska jag iväg på teater igen och måstre skynda mig till vagnen. Har vart och köpt nya skor med, till modevisingen imorgon. Jag är inte den som strussar omkring i tolvcentimeters klackar i vanliga fall, men ska man upp på catwalken så ska man.

väckarklockor




Varför måste väckarklockan ringa så irriterande varje morgon. Skulle den inte kunna vara som en snygg kille som lägger handen på axeln och säger "nu är det dags att gå upp du vackra, underbara Sara, solen har redan gått upp och den här dagen kommer bli den bästa i ditt liv". Då hade jag skrattat mig upp ur sängen varje morgon.



RSS 2.0