efterlängtade julkalender

Det jag verkligen längtar efter när regnrusket och vintern smyger sig på, det börjar imorgon. Julkalendern, Superhjältejul!

I år handlar det om två av mina favoriter på barnkanalen, Supersnälla Silversara och Stål Henrik. Kan ju tillägga att jag kollar på barnkanalen minst en timme varje dag, så jag vet vad jag pratar om. 

Årets kalender handlar alltså om två superhjältar som har blivigt gamla och gaggiga och som nu ska berätta om sitt liv för de besökande barnbarnen och för oss i tevesoffan. Själv är jag mer fötjust i julkalendrar med mer mysigt tema där allt inte är så stilrent och stelt, men tror denna i alla fall kan bli bra.

Så i morgon klockan 07.15 sitter jag (och säkert alla andra barn i vårt avlånga land) bänkad framför teven.- SANNA

pia piaNär Pia Johansson var med i Parlamentet måste jag säga att jag hyste en väldig hatkärlek till denna kvinnas insats. Hennes hysteriska humoristiska-politiker-karkatär gjorde mig till hälften spyfärdig och till hälften överväldigad. Efter jag slutade kolla på detta program (som jag nog egentligen inte gillar alls) tycker jag för var dag och varje gång jag ser och lyssnar till henne bara mer och mer om henne.

Förra året såg vi Petra von Kants bittra tårar på Stockholms stadsteater med Pia i huvudrollen och efter det älskar jag henne. Hon har något mycket speciellt, som kan lyfta teaterns värld till skyarna.

Ikväll är hon med i "Vem tror du att du är?" på ettan klockan nio. Jag tycker det är så otroligt intressant med människors livshistorier. Tror det kommer bli en tårdrypande timme framför teven här ute i skogen.

- SARA

jag har jobbat fyra timmar

Bra gjort av mig tycker jag.

Orkar bara inte stiga upp så förbaskat tidigt nu när det är så mörkt ute. Dessutom är det farligt att gå upp för tidigt. Jag riskerar ju att bryta båda vristerna, armarna och nyckelbenen om jag joggar i mörker och jogga gillar jag göra innan frukost.

Jag tror dessutom jag kommer bli deprimerad om jag inte sover så mycket som jag just nu gör. Alla andra vintrar har jag vart uppe med tuppen och då har jag också lidit genom hela det mörka halvåret.

Jag riskerar också att utsätta mina påsar under ögonen för ett allt för starkt tryck om jag går upp när det är mörkt. Måste anstänga mina ögon så förnetiskt så påsarna snart hänger nere vid fötterna.

Alltså är mina nya lite mer slappa vanor mycket nyttigt för mig, dock inte för min ekonomi.

- SARA

andra dagen avklarad

Andra dagen på kommersen är avslutad och vi har krängt en hel del saker. Kanske inte för så mycket vi hoppats på men över 1000 spänn har vi fått ihop allafall. Bättre än inget. Bara två lådor kvar som får vandra till Myrorna eller Emmaus.

Jämför med en vanlig helg med utgång och massa öl så har vi allafall gått med stor ekonomisk vinst. Dessutom har vi haft kanonkul. Loppmarknader är en väldigt bra uppfinning.

Hemma i lägenheten igen har vi ätit soppa och knäckebröd och ska nu övergå till att städa upp i en lite smått kaotisk situation. Blir en rolig söndagskväll det här.

- SARA & SANNA

lördagskväll på bästa sätt

Min fina Jane har i veckan fyllt år och ikväll firade vi det hemma hos henne och Niklas. Fantastiskt trevligt.

Dessutom gott folk. Min plan med max tre glas vin i veckan håller utomordentligt. Gillart!

- SARA


lagom rika och berömda

Nu är första dagen på kommersen avklarad. Vi är trötta, rosiga och lite lagom rika och berömda. Måste säga att folk är lite snåla men sänker man priset med en femma, köper dom som aldrig förr.
-SANNA & SARA


då sticker vi iväg då

Långkalsonger och termos. Bilen är fullproppad med saker som vi ska göra oss av med.

Det här ska bli skoj. Hörs i eftermiddag när vi är rika och berömda.

- SARA & SANNA


doobidoo för hela timmen

I den lite smågröna soffan på Munkebäckstorget slår vi ett slag för att Doobidoo är ett mångt mycket trevligare underhållningsprogram än Idol må vara. Vi glädjs så mycket att vi ställer oss upp i soffan och dansar genom nästan hela timmen mellan åtta och nio på SVT1.

Vi säger heja Lasse Kroner, för att du leder fredgens bästa underhållning.Dessutom är det så bra så man hinner se slutet på Idol när den fina timmen gått. Det räcker liksom med att se lite av låtarna, repriserna, och vem som blir utröstad.
Som tyvärr ikväll blev fel person. Nu hoppas vi på Tove för allt vad vi är värda.

- SARA & SANNA


väster ut

Städat hela dagen och sorterat i mammas "syrum". Där fanns ingen struktur över huvud taget. Det kanske däremot kan bli efter jag har lagt min varma organiserande hand över det, men behöver några dagar till för att slutföra det projektet.

Nu bär det av mot Göteborg. In med alla saker i bilen och sen tutar vi och kör. Lagom fort.- SARA

småplock och göteborg

Idag ska vi gå och småplocka med lite allt möjligt. Lite jobb, lite fritid, lite välgörenhet. Det betyder lite slänga massa gammal skurv, lite smide, lite städa hela huset fredagsfint.

Ikväll bär det av till Göteborg igen med bilen full med saker som vi kan sälja på loppmarknaden imorgon och på söndag. Vi ser fram emot höga försäljningssiffror. Vi ser framför allt fram emot att blir av med all gammal skit.- SARA

var inte med denna gången heller

Köpte Veckorevyn när vi var nere på byn förut. Men inte fanns min debattartikel med nu heller. Börjar fundera på om dom tänker skita i att ta med den. Vore tråkigt. För dom.

Kanske nästa nummer. Hoppas på nästa nummer.

Idag har jag ätit för många pepparkakor. Tål inte pepparkakor. Tur för er att ni inte sover i samma säng. Synd för Alfons att det är precis vad han måste göra.bilden på peppisarna har jag lånat

- SARA

gårdagens lilla fynd

Glömde ju skriva om våra fina fynd vi hittade på Lindex igår. Lagom till lönedagen man inte fick någon lön.Köpte ett par i svart och ett par i guld. Ynka 159 kronor. Sjukt nöjd med detta lilla impulsköp. Tights är alltid bra att ha. Sara älskar tights.

Sara har aldrig på sig annat än tights.


- SARA

skapa istället för att sparaMålar istället för att jobba. Att måla kanske kan bli mitt nya jobb. Så kan jag både skapa och spara.

- SARA

sprungit bort

Sprungit fort genom skogen. Försökt springa bort en liten svag ångest som vilar i mig, en liten irritation, men det lyckades inget vidare.Måste jobba nu. Har ingen lust att vara ute men det är nog så det blir. Får inte vara kräsen i lågkonjuntur.

- SARA


nu har jag gjort det igen

Tappat bort något som jag aldrig kommer få igen. Jag får aldrig tillbaka något som försvinner. Det har jag lärt mig nu. Gråter lite för jag har ingen lust att heta Sara länge. Är så jävla trött på mitt slarv. Så var denna dagen förstörd. Tack gud för du hatar mig.

- SARA

lite mer att önska sig

Lite drygt en vecka kvar till året innan 25 och kommit på lite mer saker jag önskar mig. Alltså en liten fortsättning på den förra: http://saralouisenilsson.blogg.se/2009/november/onska-mig.html & http://saralouisenilsson.blogg.se/2009/november/en-till-liten-onskan.html


 

1. Produkter från underbara Body Shop. Gärna en sån där fin julkalender
2. Femte Harry Potter boken. För jag har nu, hör och häpna, bara två kapitell kvar i nummer fyra
3. Prenumation på någon inredningstidning. Mammas kommer vara lite väl långt bort kommande år

- SARA

lämnar mitt hem i kaos

Att jag idag lämnar mitt kära rum upp och ner, kan jag inte påstå gör vidare ont. För ur detta kaos håller närmligen en ordning på att skapas. Rom byggdes inte på en dag och flytten till Stockholm kommer bli mycket enklare efter bortrensning av massa skit. Bort med papper. Böcker. Sladdar. Tidningar. Säng. Pennor. Alla bäckar små blir en lättare last.

Känner mig kreativ på ordspråksfronten idag så här kommer ännu en till. Kaos är granne med Gud.- SARA

en nya regnig dag

En nya härlig regnig dag menar jag väl? Ja precis vad jag menar det. Dagarna springer fram på ett underbart sätt fram fast att regnet faller. Lite vatten har väl inget dött av.

Jag, Alfons och Sanna ska snart gå till Sävedalen för ett besök hos min kära logoped. Se om vi kan få ordning på Alfons hesa stämma någon gång. För min röst är inte hes längre den är fin och snygg och mina stämband vibrerar som dom ska. Nästan precis som dom ska.

Melissa Horn sjunger i högtalarna denna morgon och grannarna tycker hon sjunger för högt så dom bankar i väggen så tavlorna ramlar ner på andra sidan. På denna sida ligger Sara i sängen med en tavla över sig och tycker Melissa sjunger precis lagom högt. Liten tavla i huvudet har väl ingen dött av.och jag kan inte skilja på om jag vill vinna dig. och jag kan inte skilja på om jag vill va med dig. och jag kan inte skilja på om jag vill bli av med dig. och jag kan inte skilja på om jag vill skada dig. men du om nån borde förstå att man inte gör så här mot mig.

- SARA


underbar dag och mycket motion i nya löparskor

Bytt mina punkterade promenadskor mot ett par kanonsköna joggingskor. Precis vad jag behövde. Vi har tagit en lång runda runt Göteborg och sedan en lite kortare joggningrunda nu mot kvällskvisten. Sanna, Sara och Alfons har motionerat som aldrig förr. I nya sköna skor gör man gärna det.

Hos min kära Sven-Åke gick det fint ser ni. Ingen operation blir det och mina stämband går nästan ihop som dom ska. Nu ska jag bara fortsätta tillämpa mina nya röstrutiner så ska min röst snart vara fin som snus igen.
Vi har också varit på Sense och ätit deras kanongoda buffé. Ett av Göteborg bästa matställe vill jag kalla det. Kanonmysigt är det också.


Helt underbar dag har vi hart som nu avlutas framför teven med Pelle Svanslös.
Fina fina saga. Fina fina tisdag.

- SARA


kommersen loppmarknad

Sara ska till Lundby sjukhus i dag, jag ska städa mitt rum och rensa ut så mycket grejer som möjligt. I helgen ska vi stå på kommersen loppmarknad. Eftersom vi snart ska flytta är det kanon att bli av med massa gammal skit och samtidigt bli enormt rika.I alla fall kommer det nog bli ett fantastiskt spännande sätt att spendera helgen på.

-SANNA

mina punkterade skor

Det har hänt något märkligt med mina skor. Sulan består av två luftkuddar som ska göra att man får snyggare ben, ja om man går runt i dom. Den ena skon är nu platt. Luften eller vad det nu varit i dom har liksom gått ur. Både fram och bak. 1199 fattigare och bara två och en halv månad. Tur jag hittat kvittot.- SARA


sju åtta nio

Så om inte Alfons väcker mig tidigare blir det att tassa upp då.

Ringa Lundby och uppdatera mig om tiden för läkarbesöket. Liten lapp, väldigt borta. Samma lapp logopedbesök, så får ringa Ellinor också och uppdatera om tiden.

Ut på morgonpromenad såklart och sen frukost med Sanna.

Har fått låna pengar av henne nu igen eftersom jag går längre ner i min ekonomiska kris för varje dag som går. Eller kris är det egentligen inte. Bara vanlig Sarakris. I allafall ska jag bjuda henne på lunch imorgon har jag lovat, med lånade pengar, från henne. Känns logiskt. Jag är nog rätt logisk. Har bara inget räknehuvud.

Sova var det. Sova ska jag.så skulle alfons kunna ligga i fågelboet

- SARA

en avdammad klassiker på vhs

Tillbaka i kära lägenheten på Björcksgatan. Ätit nötter, druckit te och varit på mysig kvällspromenad iklädd lite väl mycket kläder, efter en annars frusen dag.

Nu har vi letat längst in i filmskåpet och hittade ett band med kära Bridget på. Den härliga VHS-kvalitén gör sitt och vi njuter till fullo ut vår måndagskväll framför 24".- SARA & SANNA

rugg och rusk och tripp till göteborg

Vi har jobbat ute idag. Sanna och jag. Rugg och rusk är precis vad vädergudarna har skänkt oss från ovan. Tänk om regnet kunde sluta falla för en secund och kvällarna blivit ljusa igen. Man vill ju inte bli bitter nu när allt känns så bra. Imorgon ska jag till herr foniatiker och kolla hur halsen ser ut. Därför åker vi ner mot västkusten och av erfarenhet tror jag inte på bättre väder där.

Inte ska vi hänga läpp för det. Lever gör man och det är bra det.- SARA


skulle inte sovit så länge i morse...

....för nu är sömnen allt för långt bort.

Vrider mig en timme. Vrider mig i två. Läser en gammal tidning. Läser om måltidsersättning med pepparkakssmak och med lussekattssmak. Tycker det låter rätt konstigt.

Skriver lite.

Hittar något jag skrivit förut. Kanske kan vara bra att skriva det igen. Tangenter ger en ny vinkel på ord och meningar. 

En gång till så kanske det spricker. Vem vet. Vet du.
Tio gånger till kanske gör mig starkare. Eller fixar jag det ens dit. Vem vet. Vet du.
Visste du.
Idag känns det bättre. Det har släppt. Det släpper alltid lite dagen efter. Dagen efter tårkanaler inte kan hålla tätt, magen ekar i tomma vågor och då hjärtat känns förbrukat och längtar efter att bytas ut.
Det handlar egentligen inte om den dagen, dina dagar. Utan alla dagar. En upprepad missbruksperiod. Drogerna som tar dig. Tar mig. Men som alltid slår tillbaka när ruset lagt sig.
Jag fångar er alla. Mitt jag fångar er var och en. Sen förvinner ni. Lika snabbt som ni kom.
Frågande.


Där fick hon ett sms som fick henne att le. Då fick jag inget sms alla och allt känns konstigt, fel, över.
Överdrivet överbliven.


Somliga somnar med skalet på rätt sida brevinkastet, somliga gör inte det.

Vad som än händer och när jag än somnar så ska jag ändå gå upp imorgon. 5.45.

- SARA

söndag i all ära

Väldigt trevliga söndagstimmar med älskade familjen min med en lite väl gammal uppdatering av Geni. Men bättre slut på denna helgen går knappt få.
 
- SARA

pannkisar med saffran

Storasyster hade 0,5 gram saffran i sin plånbok. Det hällde vi i pannkakssmet och gjorde fina kakor av. Sen bjöd vi mor och far och dom blev glada i fejset och runda om magen.
Alfons ville också smaka på en god saffranspannkaka.

 

- SARA & SANNA


och nästan klar

Idag har en ny tavla blivit klar. Eller nästan klar allafall. Finpilla kommer jag nog göra, några dagar till.- SARA

regnet det bara öser ner

..men det hindrade inte oss från att ta en lång promenad i skogen. Finns inga dåliga väder, bara dålig träningsmotivation. Min är på topp, och komma ut och känna att jag lever efter gårdagens helvete känns mer än underbart. Idag är första dagen på resten av mitt liv.Resten av dagen ska jag spendera med penseln i hand. En ny tavla är på gång.

- SARA


en till liten önskanDen här ikea-fotöljen skulle jag gärna sitta i mitt rum på Daggstigen och snurra i.

- SARA

aldrig mer

Jag skriver detta nu så jag ska komma ihåg. Komma ihåg vilket fruktansvärt övergrepp jag utsätter mig själv för, allt för ofta.

Det första jag såg i morse var inte den vackra klarblåa himlen över en av världens vackraste städer, utan botten på en toalettstol. Djupt ner. Kroppen skriker. Den vill bara bli av med giftet jag självmant stoppat i mig.

Efter hundra av dessa mornar borde min kropp gett upp, men fantastisk som den ändå är försöker den återigen tafatt få mig att förstå vad jag gör med mig själv.

Inne i mitt huvud skriker ångesten och desperationen av att jag inte kan ligga kvar. Inte ligga och vänta. Vänta på att det går över. Min buss går om en timme.

Jag trevar mig ut i trapphuset. Kallsvettas i hissen. Andas frisk luft, försöker andas. Kallsvettas på perongen. En liten flicka, kanske fyra år, ler emot mig och hon är så vacker, lördagen är så vacker men jag vill bara gråta. Jag vill lägga mig på rälsen och låta tåget ta smärtan ifrån mig.

Pendeln suckar när den möter min klagosång. Trappsteg känns som berg att bestiga. Magen vänder sig. Ny toalettstol. Jag ger min kropp en tillfällig lättning genom att spy upp något som inte finns. Mat som inte landar, nya kilometerhöga trappsteg och tanternas blickar.

Bussen rullar ut och bort från min förälskelse till stad. Solen som skulle värma mig tar mig ur balans. Det är ett hån att världen är som vackrast när kroppen mår som sämst.

Hånet föder jag helt på egen hand genom självvalt greppade glas och tömda flaskor.

Det är inte varje morgon jag känner så här, ofta mår jag bättre än i vanliga fall. Men så kommer dom. Dagarna som sätter hela världen i kraftig otäck gungning. Dagarna det varit bättre att man inte vaknade alls. Varje gång lika förvånad, varje gång lika ångerfull.

Det farliga är inte dessa tomma smärtsammt ekande timmar. Det farliga är att jag inte känner mina gränser. Hellre för mycket än för lite. Så har det alltid varit. Hellre lite för mycket än så lite att jag inte har roligt. Att jag inte kan vara social, att jag inte kan träffa männsikor. Visa mitt jag.

Jag kan visa mitt jag utan det här. Jag är stark men idag är jag svag.

Imorgon kanske jag skrattar åt det här. Imorgon kanske jag raderar inlägget och börjar planera min nästa tripp på alkoholens toppar. Men jag hoppas på att det blir tvärt om och att jag aldrig behöver känna så här igen. Aldrig mer.

- SARA

äntligen besked

I går fick jag brev från Väddö folkhögskola och den 8 December åker jag dit på intervju. Det är ett litet steg på vägen och jag kan andas ut, var så oroligt att min ansökan inte kommit fram. Det ska bli så spännande och Sara du måste följa med!

-SANNA


hej och tack min fina corizandyTillbaka i Stockholm. Lämnat Uppsala och min underbart fina och snälla Corizandy bakom mig. Om en dryg timme sätter sig jag och Mayra på café och myser och sen blir det lite lagom mycket fest ikväll. Som alltid. Lite lagom.

- SARA

det blir ett snålt sista dygn

Åker hem till mor och far redan imorgon, insåg att jag ekonomiskt bara fixar en till dag i Stockholm. Dessutom är jag så pass smart så jag köpte min hembiljett redan idag. Nattens monster gör gärna att jag glömmer av att jag har en utgift dagen efter, glömmer att det finns en morgondag överhuvudtaget.

En flaska billigt vin är vad kvällen får erbjuda. Träffa efterlängtade Maja och förhoppningsvis min fina Mayra med om hon bara blivit frisk. Fest på söder och utgång, om det blir en billig sådan. Det kommer bli ett snålt sista dygn. Men det är bara bra för mig.- SARA

här äter vi med händerna

Ikväll har vi varit på en afrikans restaurang och ätit helt underbart god (och mättande) mat. Vi har sittande smådansat till afrikanska toner och drömt oss bort till ett varmare land med kryddor från himlen.- SARA


önska sig kan man alltid

Om två veckor på ett ungefär råkar man fylla 24 år och en liten önskelista kanske kommer väl till pass i tider som dessa. För det hör liksom till, även om man nu inte råkar få något av det som står innanför listornas ramar.1. Systemkamera eller allafall ett litet bidrag till en sådan
2. Stor spegel och gärna en sån som man bara kan ställa pang, rakt på golvet
3. Överkast till dubbelsäng i någon fin färg som brunt, lila eller beige
4. Teaterbiljett till någon härlig teater på någon av mina nya stammishak 5. Gymkort på bra gym i huvudstaden så jag kan träna mig inför beatch 2010
6. Dukar och akrylfärger så jag kan måla fler tavlor till mitt nya hus
7. Tågluffkort till nästa sommar på sisådär 14 dagar
8. Kuddar för prydnad som skall pryda mitt nya hem

- SARA
ja om gud ändå fanns

Det är alltid en mycket speciell känsla som sprider sig i kroppen när jag stiger in i en kyrka. Ett susande pirr djupt där inne som långsamt slåss med hyklerin att beträda Guds hus där kors trängs med tända ljus, vaxdockor och begravda kungar som gett namn åt årliga lopp på skidor.Vackert det är det. Frågor föds, och de största frågorna jag bär med mig ut ur Uppsala domkyrka är om varför man i heliga fridens namn inte får gå upp i Pelle Svanslös-tornen och om Jesus verkligen är från Danmark.

- SARA


en ny härlig grådassig dag

Vaknar upp i en riktigt säng efter att ha spenderat lite för många nätter på obekväma sovplatser. Vaknar upp i ett lugn med min fina Cory i sängen brevid.

Utanför fönstret täcks hela Uppsala av ett grått sudd, men jag antar att vi måste lära oss att spice up the winter months i det här landet. Alltså lära oss att se det vackra i det som tidigare inte ens existerat. Helt plötsligt mår jag bra mitt i november, händer inte ofta.bilden är fin. den har jag lånat

- SARA

saffrans uppsansala

Här i Uppsala finns en väldigt fin vän som bjuder på lasagne, chokladmoussetårta, chilichoklad och saffranspannkaka. Sara är mättare än på länge, men också mycket nöjd över situationen.Så har vi spenderat en trevlig stund framför "Bonde söker fru" och tagit oss ett varv runt domkyrkan. Imorgon ska vi gå in. Det ska bli spännande. Med min okristliga livsyn så är jag aldrig i kyrkor längre, men i denna måste man ju bara gå in.

- SARA


hej till stockholm på några dagar

Har hoppat på tåget mot Uppsala. Nu ska jag äntligen få träffa min fina Cory igen. Första gången på sjukt länge. Allt för länge.- SARA


i söderkvarter

Varit ute på en dryg timmas lång powerwalk genom Södermalmskvarteren. Det är himla fint väder idag. Det tackar jag för.

Varje steg blir nu, i en ny stad, ett steg för första gången. Kan inte säga annat än att jag njuter mycket av det. Känns lite som när man var liten och hittade nya stigar i skogen att rida på. Jag visste aldrig vart jag skulle hamna eller på vilken väg jag skulle komma ut, men det var det charmigaste med det. Bästa sättet att lära sig världen. Staden. Skogen.
Till råga på det åker jag idag till Uppsala. En stad jag aldrig ens varit i. Bara inte mitt utomordentliga lokalsinne går ur rubbning av alla nya intryck och alla nya gatunamn.

- SARA

god eftermiddag min fina mayra

Fikat med Mayra på ett mysigt café i närheten av Marie Laveau på Hornsgatan vid namn Montmartre. Underbart att få träffa min kanonfina vän första gången på länge. Sen kom Linn med. Det gör aldrig saken sämre.
Nu ska vi laga mat och heala Linns nacke så hon kan ha sex imorgon.

- SARA


synonymer till inspiration

Jag tackar och bugar för all underbar beklädnadsinspiration jag får från nedanstående websidor, och många därtill så klart.

http://stockholmstreetstyle.feber.se
 http://fashiontoast.comhttp://jonesochgiftet.blogg.sehttp://malmostreetstyle.sehttp://lookbook.nuhttp://hel-looks.com http://ytligheter.comhttp://lisaplace.devote.se


Varifrån får ni era modeimpulser?

- SARA

jag sa ju att stockholm är vackert i november

Visst regnar det utmed Årstaviken men där är nog vackrare här nu än på sommaren. Nästan alla båtar ligger under sina täcken och sover sin lilla stilla sömn uppdragna på land medan joggare och barnvagnar tyst stryker förbi. Vattnet ligger i ro och känns tryggt, kallt och stilla. Regnets droppar sätter sina stolta spår på allt som behöver lite extra liv nu när november lagt sig som en självömkande kloss över staden.De enda båtar som ligger kvar och sakta följer vattnets dans är de som inte får vila bara för mörkret smyger sig på och de som glömdes kvar när deras ägare flög söder ut så fort de första höstlöven föll.
Här och var ligger en anka begravd......och en loppa som under sommaren hoppat från gren till gren och gett oss visdom om livet ligger och väntar efter ett värmande snötäcke.Vid Hornstulls strand väntar november på att december ska komma och efter en julmarknad att pryda gator och på ett badhus att inte försvinna.

Det bästa med Stockholm idag är nog ändå, att det trots allt bor så många människor på så liten yta, finns ett litet ledord, som gör att man när som helst kan slå sig ner på en parkbänk brevid en annan människa som tycker livet är vackert och dagarna värda att leva bara man har varandra.....med risk att bli lite blöt där bak.

- SARA


här peppas det


09.16. Tisdag. Pepp.- SARA

finns inga dåliga väder

Tänkte ut en bra idé om vad jag skulle göra om det regnade idag. Det regnar idag. Planen har jag dock glömt.

Det är bara att dra på sig bra kläder och ut i regnet. Kanske kan låna Linns paraply med golfknopp så kan jag till och med röra mig i de fina kvarteren.- SARA

måndag. eller vad är det för dag egentligenNu har vi druckit lite öl. Det skadar aldrig.

Imorgon ska jag lära mig lite mer om vad huvudstaden har att erbjuda. Så ska jag träffa Mayra. Kanske Maja.

Stockholm är vackert till och med i november.

- SARA

utarbetad

I dag har jag räffsat löv i våran trädgård, i hela 4 timmar. Jag är trött och har ont i armarna. Får nog ta ledigt i morgon.

-SANNA


husligt bra kommer det bli

Vi har nu vart ute i Stuvsta och kollat huset. Det kommer bli så sjukt bra.

Linn och jag i villa. Husligt kul.Sen har vi också hittat den plats som vi ska flytta till nästa gång. Perfekt för min och Linns högteknologiska hjärnor.- SARA

varför får du inga nya vänner

Läste en artikel i en av Rebeccas hälsotidningar som handlade om varför man inte får nya vänner. Jag och Linn kom på en början på en ny sån lista, som jag sammanställt.

Varför har du inga vänner alls? 

Kryssa i alternativen som stämmer på dig.

O Dricker du upp dina vänners drinkar när dom är på toaletten på krogen

O Pratar du skit om dina vänner när du tror dom inte hör

O Snor du saker ur dina vänners bostäder

O Tömmer du obegränsat dina vänners kylskåp när du hälsar på

O Väcker du dina vänner med trumpet eller trummor varje morgon

O Tar du för givet att du får lägga dig i dina vänners säng när du vill och förutsätter att din vän ska lägga sig på golvet så fort du dyker upp

O Målar du om dina kompisars väggar eller tavlor utan att fråga

O Byter du tevekanal när dina vänner ser på sitt favoritprogram

O Lämnar du snor och blodfläckar i böckerna du lånar av dina vänner

O Använder du dina vänners underkläder och lägger tillbaka dom utan att tvätta dom först

O Pratar du bara om dig själv och skiter i att lyssna när dina vänner säger något

O Bajsar du med öppen dörr hemma hos dina vänner

O Lånar du filmer i dina vänners namn och skiter i att lämna tillbaka dom

O Ligger du med dina kompisars flick- eller pojkvänner eller både och

O Skrattar du högt när dina vänner lider av livskriser

O Slår du dina vänner mer än två gånger om dagen

O Förför du dina vänners föräldrar

O Anlägger du bränder hemma hos dina vänner

O Snor du dina vänners räkningar och slänger dom

O Ringer du till dina vänner från skyddat nummer och leker massmördare

Om du kryssat i ett eller fler av alternativen så börja fundera på varför du gör så och sluta med det genast så kanske du kan få tillbaka några av dina vänner

Om du kryssat i fem eller fler av alternativen så börja fundera på varför du gör så och sluta med det genast så kanske du kan få några nya vänner i en annan umgängeskrets

Om du kryssat i åtta eller fler av alternativen så börja fundera på varför du gör så och sluta med det genast så kanske du kan få några nya vänner i en annan stad

Om du kryssat i tretton eller fler av alternativen så börja fundera på varför du gör så och sluta med det genast så kanske du kan få några nya vänner i ett annat land

Om du kryssat i femton eller fler av alternativen så är det ingen ide att börja fundera på varför du gör så och sluta med det utan sök dig till psykvården med det samma- SARA


torrschampo och tvättid

Linn och Sara tvättar.

Linn ska köpa USB. Sara ska köpa torrschampo.

Linn och Sara ska kolla hus och sen dricka öl med Linns klass.

Det är de fina planerna för idag. Planerna för första dagen i underbara men väldigt gråa och regniga Stockholm.och nej. jag och linn är inte på väg hem från krogen på kortet utan till. drägg, vi?

- SARA

framme i stockholm

Nu är vi framme i Sveriges pärla och hemma i Linns lilla krypin på Söder.

Vi funderar skarpt på att sova snart. Klockan är nio så det är helt okej. Det har vi tagit ett gemensamt beslut om.Imorgon ska vi kolla huset i Huddinge. Tjoo.

- SARA


ulricehamn har aldrig varit bättre

En lördagkväll kan man inte tillbringa på ett bättre sätt än jag gjorde i går, med underbara vänner och ett halvtomt ströget.

-SANNA


på tåg mot huvudstad

Nu har jag sorgligt nog lämnat Rebecca och Linköping bakom mig men sitter gladerligen på tåg mot älskade Stockholm. Konstigt nog har jag också lämnat Linn på perongen, fast jag ska bo hos henne. Hon tar ett senare tåg men vi är i princip framme samtidigt. Jag tog trögtåget. Hon tar hightechtåget. Så kan det gå. Så är livet.

Vi har bakat lussekatter med Rebeccas körvänner i eftermiddag. Eller dom har bakat och jag och Linn har legat och sovit på en matta. Utmattade efter en helg i rödvinsdjup, dans och glittrande glädje. Sen har vi ätit kanongod middag på en restaurang jag glömt namnet på men har en god smak kvar i munnen av.

Om två timmar återförenas lilla Linn och jag på stationen i huvudstaden. Sen är det bara staden som kan avgöra vad som händer nästa fina vecka.

Är upprymd. Upprymd fast november gör mig påmind om att helvetet när som helst kan knacka på. I år tänker jag inte ens öppna. Det har jag redan bestämt.

- SARA

mer gårdag

Linns kamera är så fin så jag snor massa bilder. Som jag iofs tagit.


...u som i underbart!

- SARA


och jag mår toppen

Nu har vi dansat och det snurrar i min skalle, fast ändå inte. Underbara Linn och Rebecca. Jag älskar er.

- SARA

första dygnet i linköping avklarat


och jag är bakfull. Vad kan det bero på tro.


Vi hade däremot en underbar gårdagskväll.

Efter ett litet besök på systemet vandade vi med tunga kassar hem till RebeccaLagade kanongod mat och myste hemma hos fröken WimnellVi klädde oss för dansgav oss ut i Linköpingsnattenoch in på förefest hos Rebeccas fina vän Emma

Ut på stanoch in på studentklubb


Sen blev det ganska svart

Men nu är jag på banan igen efter en slapp dag och mys på thairestaurang inne i stan. Allafall är jag på banan ganska snart. Då korkar vi upp och ger oss ut i en ny natt i Linköping. Östergötlands pärla.

- SARA

 


lördagskväll

I kväll bär det av från skogen in till Sofie i Ulricehamn, där ska vi dricka vin och sedan gå ner till det ströget.
Innan festligeheterna i staden åker jag med mamma och pappa till Jönköping för att fira min kusin, blir en fullspeckad kväll.
-SANNA

på buss mot linköping

På buss mot Linköping kan man äta grekisk sallad inpackad i plast
På buss mot Linköping kan man tänka på livet och titta på vättern, samtidigt
På buss mot Linköping kan man skriva i sin fina rosa skrivbok om korpar och brevinkast
På buss mot Linköping kan man skakigt gå på toaletten och lyssna på motorvägens sus
På buss mot Linköping kan man inte prata med någon...

...för på bussar i Sveige pratar man inte med varandra. Särskillt inte med dom man inte känner. Längtar tillbaka ut i världen där folk vill umgås och där det lyser öppenhet om människor. Där inte det enda stället att träffa människor är under berusningens nätter. Alla har musik i öronen eller huvudet i en bok. Man gör allt för att slippa konfronteras med sin svenska tysta instängda trygghet.

Kanske tänker någon som jag. Ingen av oss gör något åt det.i bil på väg mot buss mot linköping

- SARA

är det nån som vill smaka på min misslyckade kaka

Jag skulle baka en kaka till Rebecca. Jag kör ett säkert kort. En kladdkaka kan väl ingen misslyckas med. Men tydligen har jag en grovt förvrängd självbild, för misslyckat var precis vad det blev.

Tur jag gjorde två så jag kunde provsmaka på den ena. Det var ingen trevlig upplevelse min mun fick vara med om. Känns som jag blandat i salt istället för socker. Kanske är det det jag har. Inget kul att bjuda på den när man väl kommer till underbara. Nu hinner jag inte baka en ny men det är väl tanken som räknas.

Mina tankar är rena mina handlingar katastof.Typiskt.

- SARA

nu tycker jag det får vara nog

En tvåtimmars arbetsdag får räcka för denna fredag.

Nu ska jag träna en stund och sen blir det dusch och packning. Vad ska man ha med sig tro? Hur länge ska man vara borta? Ingen som vet men som vanligt ska jag försöka packa lite. Som vanligt kommer det misslyckas.

- SARA

f som i rebecca. f som i linn

Imorgon är det äntligen fredag och min lilla minisemestervecka tar sin början.

Det kan ju inte börja bättre än en fredagkväll i Linköping.

F som i Finaste och underbaraste bästis Rebecca 


och F som i Fantastiska blivande sambo och sötnosen Linn.

Kommer gladerligen jobba fyra timmar imorgon. Sen ska jag packa väskan och bege mig mot nordöstligare och mer civiliserade breddgrader.

- SARA


teatersugen

Gud va sugen jag är på att stå på scen nu. Min teaterabstinens blir bara värre och värre för varje dag. Hoppas på att mitt skådespel kommer igång igen så fort vi kommer upp till huvudstaden. För utan teatern är jag helt halv.

Finns det en liten upphöjd del av något rum i helgen så finns det risk att jag ställer mig på den. Bli inte rädda Linköping.- SARA

klart nelly ska vara med på bild
Den där stackars Nelly kan ju däremot inte fått en så jättebra placering eftersom hon tydligen låg ner varje gång Ulricehamns Tidning skulle ta kort på henne.

- SARA

ett litet mellanmåls experiment

Jag älskar ju smoothie men under de kalla årstiden fryser man in i hjärnbalken efter ett glas med denna kalla dryck.

Så till dagens mellanmål tog jag och hällde allt i en gryta efter mixern och värmde.Smoothiesoppa blir resultatet. Jag har bara soyamjölk, linfrö och frysta bär i min men till helgen kan man kan ju alltid lyxa till det lite grann och blanda i allt möjligt som..

...yougurt
...frukt
...fil
...honung
...glass
...grädde
...vodka

- SARA

min fina och tillbaka öster ut nästkommande sommar

Har haft en myskväll med min underbara Emelie. Även fast vi inte träffats så mycket de senaste åren är vi fortfarande lika bra vänner. Det älskar jag. Nästa sommar har vi en liten plan. Öster ut. Här ska redan börja sparas pengar.

Men nu är jag uppe för sent igen. Imorgon bitti blir det upp tidigt för ytterligare en arbetsdag. Pust. Men snart är vi klara med all målning. Kontoret har aldrig varit så fint.

Dessutom är det snart helg. Betyder Linköping.


bilden på min fina är lånad från faceboken

- SARA

och där sitter sara söta lilla rara underbara oskuldsfulla

hon spar sig till en man som kan älska som bara kärlek kanFick ett tips av Sanna som fick ett trips från Emelie.

Jag säger med glädje hej till Melissa Horn.

Nu sticker rara underbara lilla Sara och hälsar på fina Emsan i Vegby. Underbart!

- SARA

nu kan jag pusta ut

Jag har målat klart, klistrat klart och skickat i väg det till Väddö. Äntligen kan jag pusta ut och ta det lite lugnt. Hoppas bara det inte kommer bort på vägen. Då gråter jag!
-SANNA

alltid ute i sista minuten

På söndag den 15 november ska arbetsproverna vara innlämnade, ett A3 innehällande foton är klart. Nu är det bara 3 stycken kvar. I dag ska jag bara jobba med att få kart dessa och inte göra något annat.-SANNA


när blev det så här

Jag är så sjukt morgontrött.

och det säger hon som är känd för att vara uppe minst tre timmar innan skolan eller jobbet börjar. Hon som alltid joggade innan frukost. Hon som levde dygnets bästa timmar på morgonen.

Inte nu längre. Jag är dödligt trött var eviga morgon. När blev det så här?

Så nu har jag två val allafall, gå och lägga mig igen eller gå till jobbet. Jag tänker på resan framåt helgen och kryper upp till jobbet. Jag har inget val. Punkt. Jäsp.

- SARA

då var den nog klar

Brukar ju gå och måla lite på mina tavlor efter jag hängt upp dom men denna är nog någurlunda klar.

Så här får du nu hänga i mitt gamla flickrum tills du får äran att inviga väggarna i vårt nya boende om någon månad.
pappa trodde det var ett fjällandskap

- SARA

då var denna jobbdag över

Nu ska man då träna någon timme framför teven och sen ska jag fortsätta måla. Efter en hel dag med att måla väggar är jag sjukt sugen på taveldukar och akrylfärg. Konstverk som föreställer saker. Eller inte föreställer saker.

- SARA


helt plötsligt gillar jag den här tisdagen

Jag har ätit pumpasoppa. Lyssnat på Kate Nash. Plötsligt är tisdagen ganska fin.- SARA

jag ser det snöar

hurra. eller. nä ganska jobbigt.

- SARA

då var det tisdag då

Lite oinspirerande att vakna upp till veckans andra dag, men igår flödade kreativiteten. Den är inte klar än men börjar väl ta form.- SARA

idag orkar jag inte bry mig

Igår blev man komiskt nog känslomässigt golvad av en fjunig fjortis men idag orkar jag inte bry mig.


Har varit hos min fina logoped Ellinor idag, nu ska jag göra allt för att mina stämband ska bli vackra igen. Annars får herr Sven-Åke operera. Det blir nog bra vilket som.

Imorgon är jag tillbaka på banan igen och ska jobba för fullt fram till fredag då jag styr norr ut mot Linköping och mina underbara Rebecca och Linn. Sen blir det Stockholm någon vecka. Kolla huset leka och med Linn och Mayra och tar nog även en tur till Uppsala och träffar fina Cory.

Det är värt en veckas hårt jobb med något så fantastisk framför mig.- SARA


glömde bort en viktigt sak

Så mycket jag kämpar för att hålla mig över ytan. Vill. Så är den viktigaste regeln så svår att hålla. Förälskelsen.

Bli inte förälskad.

Men min närhet är tydligen en rättighet och mina känslor något att bara se förbi. Se över, köra över. 

Känns som jag går runt med en skylt som berättar för varje prins där ute att här kommer något som redan är trasig så var snälla att trampa lite mer på henne.

Ärlighet. I Ärlighetens namn mår jag kasst just nu. 

Ska skriva en ny skylt. Så kanske helvetet till liv kan låta mig vara ifred.  - SARA


ner i djupet upp på farsans dag

Det är ju inte annat än att vara pigg idag hur hårt det än var igår. Det är ju ändå älskade pappas allra egna dag.

Tänk att man kan ha så roligt i lilla Ulricehamn allafall. Ser staden med ett nytt litet öga kanske. Men nej jag tänker aldrig flytta dit. Bara alkoholisera mig med fina vänner ibland. Sovplatser finns ju gott om ändå.

Vi började allafall gårdagen med att vara quizledare i Rånnavägs bygdegård. Vilken rivstart.Sen tog vi en sväng in till den stora stora staden vid Åsunden. Helt okej trevligt det och mycket blev det för att släcka törsten och blöta upp den torra strupen.Så nu sitter man här, lite småsliten och tänker på vad sängen ser skön ut. Men icke går man dit och lägger sig utan istället tar man och firar fars dag med råge. Händer ju bara en gång om året.

- SARA

god morgon sverige

Mår relativt bra idag efter en blöt gårdagskväll. The Producers var den värsta "teatern" jag sett någonsin. Har inte så mycket batteri så jag hinner skriva om det nu, men en längre resension kommer komma. Urs och urs.

Efter besöket på Lorensberg dök vi ner i rödvindjupet. Först på familjen och sen på Dancing Dingos. Bara man har rätt folk vid sin sida kan man ju faktiskt ha kul var som helst. Till och med på en rockbar för pensionärer.

Nu måste vi runt på stan och göra lite ärenden innan tåget går hem mot skogen igen.

- SARA

phu vad jobbigt det här var alltså, phuNu är jag hemma från teater, regn och drickande på bar. Sitter och begrundar kvällen och tittar på Sunes Jul, bästa julkalenden någonsin!

-SANNA

nu är vi äntligen klara

Den här fotograferingen har varit planerad jättelänge men vi har inte hittat en enda dag som passade. Så regnar det ju så mycket i den här stan så vi körde den hemma istället.

Nu ska jag bara fotoshoppa sen åker bilderna mot Väddö. Det här kommer bli så sjukt bra.

- SANNA

fotograferingen är i full gång

Lite smakprov från fotograferingen av min första kollektion.


Nu fortsätter vi....

- SANNA

big in japanEn av världens vackraste låtar ger jag er runt sex denna morgon. Fy skatan va jag älskar Ane Brun. Särskillt så här tidigt på morgonen. Särdkillt mitt på dagen särskillt till kvällmat och särskillt på natten.

- SARA

imorgon bitti bär det av mot götet igen

Pappa kör oss för han ska på jobb i Stora Höga. Det tycker jag är bra. Sanna tycker det är ännu bättre med tanke på att hon ska dra med sig hundra klänningar vi ska fota imorgon. Hoppas vädret är på vär sida, annars kommer jag frysa ihjäl.

På kvällen sedan ska vi träffa gamla Royalgänget med öl och teater och skoj. Inte illa pinkat för en fredagskväll.

Min fina Jessica har varit här ikväll. Planer smids för att landa i Rånnavägs bygdegård lördag kväll. Blir inte dumt det inte.Men nu blir det säng. Bilen går halv sju imorgon. Gäsp.

- SARA

nä. jag vägrar låta vintern ta mig

Man kommer alltid till en punkt där man har ett val att vända. Där man fortfarande kan vända.

Nu tänker jag göra det innan min hjärna går ner i nått grått avgrundsdjup som under alla andra vintrar.

Nu tänker jag också ge er mer eller mindre användbara tips om vad man kan göra om man vill ta sig längre från den förfrysande vinterdepressionen och behålla sommarens glädjerus.

Jo man kan då till exempel....

...äta mat. Äta bra mat. Inte tröstäta bara för det känns tungt utan ge kroppen vad den behöver. Varken mer eller mindre.

...dansa mycket. I alla situationer där det bjuds upp tills dans. Skaka röven av dig. Eller va fan, bjud också upp dig själv när som, var som.

...lyssna på peppmusik. Depp i öronen, depp i hjärnan. Variera dina omgångar med kärlekskrankande vinterballader med de låtar du inte kan sluta skratta till.

...titta. Se, öppna ögonen och njut av allt det vackra där ute. Himmel. Hav. Gråsparv. Snöflinga. Trafikkaos.

...umgås. Ju mer du stänger in dig dessto värre blir det. Umgås så mycket du kan med alla som du vill umgås med. Framför allt, sitt inte hemma och tyck synd om dig själv. Ingen att umgås med. Umgås med någon eller något annat. En hund. En skog. En stad.

...inte umgås med dom som suger musten ur dig. Som tar mer än vad dom ger. Man får faktiskt lov att göra slut med kassa vänner.

...rita, måla, skriv. Använd dina kreativa lustar för att få ur dig alla kall skit.

...sov lagom. Vila ut med sov inte för länge. Liggsåren och hjärnans demoner föds gärna i sängen.

...skratta. Går det inte få fram ett ynka litet skratt så le. Le falskt tills hjärnan ställt om dig och det blivit ett äkta bländande leende på dina läppar.

...ligga. Har du ingen att ligga med kan du alltid ligga med dig själv. Lusten flyger oss till högre höjder.I år tänker jag inte låta vintern ta mig.

Vad gör ni för att döda mörkret under vintermånaderna? Delge gärna.


- SARA

är molnen på väg hitåt

Är Sverige på väg att hinna ikapp mig tro?

Det är moln på väg hitåt. Men varför? Varför kommer mörkret nu?

Många frågor, aldrig svar. Måste göra något. Vad ska jag göra tro...

...rensa ihopskrumpnade rönnbär kanske.
När jag är klar med det ska jag tänka på hur lycklig jag är så kanske kommer det tillbaka. Det euforiska ljuset.
 
- SARA


jag ser det snöar

Idag blev det joggtur på snötäckt mark. Kallt är det också, men det hör väl vintern och snön till.Nu blir det jobb. Sista dagen denna veckan. Glädjer mig mycket.

- SARA

det var väl ingen topp i julgranen precis

...men Morden får väl duga för en onsdag.

Imorgon är det torsdag, då kräver jag mer.

- SARA

det är nån jävel som lurat arslet av mig

Idag börjar SVT nya kriminalserie Morden. Det är en fristående fortsättning på den kritikerrosade serien Graven som handlar om kriminalkommissarie Cege Ljung, som nu får sitt första fall på 25år.

Jag hoppas på att Sveriges Television får till det den här gången. Skulle inte vara helt fel att ha en nya kär serie att följa sex veckor framöver på höstruggiga onsdagskvällar. Om inte annat kan vi alltid njuta av skådespelare som Kjell Bergqvist, Cecilia Nilsson och Annika Hallin i rollerna.Ikväll klockan åtta på ettan, serru. Nej nio. Vilken tur. Då kan jag kolla bonde söker fru först.

- SARA

run run. snö snö

Nu ska jag ut en runda i skogen innan det mörknar. Det snöar och blåser tjugo sekundmeter ostlig vind så vi får väl se hur förnöjd upplevelsen blir.- SARA

bit för bit igen
Blir det någon kentkonsert i vår tro? Jennifer....

- SARA

trött

Vill sova.

- SARA

jag är i en kreativ process

...och därför får mitt rumsgolv se ut på det här sättet.Sara älskar kreativa processer.

- SARA

då har man tränat då

...och kollat på Bert samtidigt. Inte illa. Nu ska jag med pappa ut i mörka skogen med hundarna. Sen ska jag steka hallomiost och måla mer tavlor. Vi har ju snart ett helt hus med tomma väggar.

 

- SARA

om man skulle ta sig en omgång

...på mammas Orbitrac. Måste blir fit till beatch 2010.

- SARA

jobbdags igen

Skulle börjat vid sju men så sa min kropp att den ville sova mer. Det fick den.

Men nu är jag utvilad. Pigg och ser så sjukt fräsch ut så ni skulle bara veta. Man måste ju klä upp sig och sminka sig grannt inför en dag med målarpenseln i hand.


bilden har min fina linn knäppt

- SARA

i promise that it's just love victoria

Klart min andra tavla för idag. Måste köpa mer färg.

Röd färg. Svart färg.- SARA

röda fingrar. dukar. målarlust.

Satte mig i soffan och kollade rakt fram. En timme.

Kollade på mitt golv. En timme.

Hittade färger och dukar och målarlust. 


i promise that it's only love david

- SARA
men uh vilken dag

Rå dag.

Jag fryser och mår illa. 

Är det värt det tro? 

- SARA

trädgårdsjobb i höstregnet

.. det resulterade i att jag hittade trädgårdens sista äpple för i år. Det hängde alldeles ensam på vårt enda äppelträd, så jag plockade ner det och tog med in.Nu ska jag göra äppelpaj!

-SANNA


den fina lördagskvällen

Vi började gårdagens fina kväll hemma hos Niklas med spel, likör och vin.
Sedan vandrade vi vidare till invigningen av den nya nattklubben Karisma på kungsgatan.Efter det hamnade jag och Emsan först på underbara Pustervik där jag tappade min telefon plus lite andra saker men återfann självfallet allt igen. För jag tappar ju aldrig bort saker för gott.

Vi hann även med en sväng till Nef innan vi vinglade hem genom Göteborgsnatten. En fantastiskt lyckad kväll. Som alltid.


Den här fina söndagen har mest varit liggande platt. Det var jag värd efter tre dagars effektiv alkoholkonsumtion.

- SARA


den kreativa hjärnhalvan

I går gick Emelie på maskeradbal, jag fick sy klänningen. Satt hela dagen i Emelies soffa, kollade på extremt sprakiga VHS-filmer och sydde klart klänningen som vanligt i den sista minuten. Fick ingen bild på den igår men en på fina Emelie i vår egendesignade mask.


 
I dag har jag också använt mina kreativa fingrar och målat bilder och sytt klart en klänning som ska skickas in som arbetsprover till folkhögskolan.
Hoppas, hoppas jag kommer in och får göra det jag verkligen brinner för.

-SANNA

RSS 2.0