arvika närmar sig

Nu åker vi snart upp mot värmlänska skogarna. 28 grader i Arvika på onsdag. Blir grejer det när vi ska ha upp Ladyfesttältet på festivalområdet och bära alla grejer.

Fuck va mycket vi har att göra imorgon....


svårt att blogga när solen lyser

Det har varit en så underbar helg ute i solen så jag har helt enkelt inte kunnat blogga. I fredags bestämde jag mig för att jobba extra på kvällen istället för att sitta och vara bitter över att vara ensam. 12 timmar blir bra pengar på en dag. Igår jobbade jag förmiddagen och sen kom Olle och Sanna hem och vi spelade kubb och grillade med Rebecca som också kom på besök. Så underbart att träffa min sötnos Rebecca, finare människor får man leta länge efter.















Idag har jag, Olle och Sanna hängt på en strand i Ljungsarp (jag vet att det är mobbat). Nu är vi röda, bruna och utmattade efter en fantastisk helg. Imorgon är det upp tidigt igen för en joggingtur och sen till stugan och jobba hela dagen i värmen.




ännu en ensam fredagskväll

Sanna ska iväg till Ulricehamn och festa och pappa har precis gett sig av mot Falkenberg, där mamma redan varit hela veckan. Vad ska lilla Sara gör ikväll då mitt ute i skogen. Gå en lång runda med vovvarna ska jag nog börja med och sen blir det nog att sätta sig framför vår tv. Synd på en sån fin kväll. Är inte på världens bästa humör.

reseplaner

Jag och Sanna har jobbat i Horshaga idag och nu på kvällen har vi kollat upp tåg och hostels ner i Europa. Än så länge ser resplanen ut så här: Första stopp bli Berlin i två nätter, vidare till Paris i två nätter. Sen åker vi ut mot Franska västkusten och stannar till i Brest en natt, Nantes i två nätter, Bordeaux i två nätter och sen åker vi ner till San Sebastian i Spanien där vi tänkte stanna lite längre, för det ser sjukt fint och härligt ut, visst gör det....



efter det åker vi antingen direkt till Barcelona eller en sväng ner i Spanien för att sedan ta oss igenom Frankrike upp till London....sen får vi se hur mycket pengar vi har kvar och hur länge vi stannar där....det kommer bli en helt underbar månad. Nu gäller det bara att få ihop pengar...


en fantastisk dag i solen













Vi tog färjan ut till Brännö och är efter en underbar dag i solen ganska brända

saltholmen nästa



Det är så jävla skönt väder ute. Jag och Sanna kastar oss på vagnen och ger oss av ut mot Göteborgs skärgård.


sista jobbdagen på ett tag



Ja i allafall på hotellet. Det bästa är att vi är lediga imorgon. Känns som jag inte haft en helt ledig dag på evigheter. Jag och Sanna ska jobba med våra Arvika-karakrärer och sola hela dagen. Sen blir det Arvika-möte på kvällen hos storasyster och sen om vi hinner ger vi oss hem till mor och far.

Nu sitter vi vid tv och slappar med smoothie och rabarberpaj. Hmm...lite Sex and the city på det kanske...vet att jag sagt att jag kommit ifrån mitt beroende men jag tror jag råkade ljuga.

sommarvärmen är tillbaka



Lagom till jag och Sanna ska ha semester. Vi jobbar bara imorgon sen är det ledigt/Horshagajobb/Arvika. Så underbart att slippa hotellet ett tag. Jag och Sanna funderar på att skaffa en mini-pc så vi kan blogga på våran resa i höst, och dessutom lite smidigare nu i sommar. Min dator är jättebra men inge smidig att bära med sig. Men vi måste räkna lite på det. Vi badar ju inte i pengar och resepengar är viktigast. Nu ska vi fixa mat och sätta oss på gården och käka.

då var man morsa då



I natt drömde jag att jag födde en flicka. Klara hette hon. Jag tappade bort henne hela tiden. Men hon var väldigt söt. Drömmen va så sjukt verklig fram till dess att Klara helt plötsligt var två hundar istället, varav den ena var döv och spang mitt ut i vägen och blev näst intill påkörd av en lastbil. Jag tror inte jag ska ha barn än.

ett nytt beroende



Känner faktiskt inte samma ständiga behov av att kolla på Sex and the City längre. Jag har t.o.m ställt in boxen i dvd-skåpet. Men ett beroende utbytts ofta med ett annat. Mitt nya är Morden i Midsomer. Lite längre avsnitt dock men perfekt för en lördagskväll när jag måste sitta hemma själv. Jag tror det har med sommaren att göra med. Sommaren är bästa tiden för engelska deckare.

johan sover, sanna är borta...



...och här sitter jag ensam och kollar en dokumentär på svt2 som handlar om ett härligt, genuint gäng som bor på husbåtar i  Ryssviken i Stockholm. Eller bodde eftersom dom blev ivägkörda för att där skulle byggas nya "flashiga" husbåtar åt rika knösar. Jag älskar dokumentärer. Kollade massa på svt play innan men det funkar inte nu med mitt tröga bredband.
 
Oj nu tyckte jag det rörde sig på övervåningen nu. Ska fråga Johan om vi ska åka longboard.

äppelkriget



Ja och Johan har kollat på den svenska klassikern Äppelkriget från 1971. Härtans vad fin den var. Känns väldigt 70-tal och väldigt Tage Danielsson/Hasse Alfredsson. Nu ska Johan iväg till jobbet och Sara ska sova. Det blev en fin midsommarafton till slut utan sill och potatis, utan nubbe och hångel. Tack för det!


kaksmetsabstinens och epedemistämning



Det har inte varit helt lätt att vara i hotellets kök idag. Det godaste jag vet är kaksmet och nu får jag ju inte äta det, under min detox-renings-period. Det var jättesvårt, men jag klarade det. Jag kan inte säga annat än att jag är stolt över mig själv.

Det är verkilgen "har-jag-missat-att-det-slagit-ut-en-svår-epedemi-stämning" på stan idag. Men det är inte så oväntat när man är kvar i stan just den helgen ingen vill vara kvar i stan. Men det är ganska skönt, jag kan tillexempel gå ut och jogga nu utan att stöta på några andra äckligt hurtiga människor. Råkar jag dock träffa en levande själ så kommer den kolla med mig med en "du-har-iget-liv-du-som-joggar-på-midsommarafton-blick. Men det skiter jag i. Jag skulle antagligen tittat på samma sätt om jag hade systemetpåsen i handen och kransen på huvudet redo för lite snurr årets ljusaste natt.


midsommarmorgon och uppe med tuppen



En härlig promenad är avklarad och nu sitter jag med min smoothie och njuter (ja faktiskt) av att vara uppe. 

Inatt flyttade Sannas pojkvän Johan in hos oss. Han måste smygit in med alla sina grejer för han lyckades inte väcka mig och det är jag tacksam för.

Välkommen till Göteborg Johan!!


Det kommer bli en fin helg, synd bara att Olle inte är hemma ikväll, men jag får klara mig, jag har ju Alfons. Vi ska kolla på Änglagård eller någon annan svensk sommarfilm, äta midsommarinspirerad detox-mat och ha det myspys. Snälla kan ingen bara ge mig ett vuxenpoäng på stört.

Glad midsommar på er alla, nu springer jag till jobbet.

nu går jag ut och joggar



Regnat har äntligen slutat falla över Horshaga och jag tänkte ta mig en tur i skogen med joggingskorna på innan jag drar tillbaka till "storstaden". Har suttit och planerat Europatrippen och funderar på vad man vill se och vart man vill åka. Tänkte att en bra rut kanske kan vara: Sverige-Tyskland-Italien-Spanien-Frankrike-Storbrittanien. Jag skulle ju gärna ta båten mellan Rom och Barcelona på 19 timmar men jag tvivlar på att Sanna sätter sig på den. Ser hon inte land blir hon sjösjuk och får dödsångest säger hon. Vore underbart att vara ute på medelhavethavet i nästan ett dygn. Får komma på något sätt att övertala lillasyster.

Nä jogga var det ja.


jag börjar min detox med att köpa godis för 150:-



Ja man skulle ju kunna tro att jag blivit helt knäpp och är totalt odisiplinerad men sanningen är att jag levererade ett rullband till godisfabriken i Mullsjö. Pappa skickade med 200:- som Sara skulle köpa godis för. Det gick så bra så, men lite frustrarande är det att jag inte tänker äta något av det, för det tänker jag inte.

det hänger mörka moln över fjärden



Det ser ut som det kommer börja regna snart. Tanken var att jag skulle jobba utomhus idag så det är inte så bra om de där molnen kommer hitåt.

Har sovit nästan åtta timmar i natt. Bra där Sara. Läste en artikel om sömnbrist. Har man bara sovit 4-5 timmar i en vecka så är man lika dålig reaktionsförmåga som en som har 0.8 promille alkohol i blodet. Dessutom har man efter 5 dagars dålig sömn 32% mer risk att gå upp i vikt och lika dåliga blodvärden som en diabetiker. Mina femtimmarsnätter måste alltså förintas.  


spara spara spara

Bild på snabbtåg. Tågluffa i Europa! Foto: SJ

Jag och Sanna planerar för fullt höstens tågluffäventyr (eller mest jag eftersom jag börjar bli gammal och känner att jag måste göra något tonårsaktigt). Den 8 september bär det av ut i Europa. Vi ska antingen vara borta i en månad eller 22 dagar. Det blir antagligen en månad. Underbart.

Så nu är det bara att sätta igång med att spara. Vartenda litet inköp ska planeras och på allt jag kan dra in på ska jag också göra det. Nu blir det dessutom billigare hyra när Johan flyttar in. Inte dumt, inte dumt.

Nu ska jag krypa ner i sängen, läsa lite Damernas värld (jag vet, låter inte vidare tonårsaktigt) och sen sova. Upp för joggingtur imorgon bitti och sen en lång arbetsdag. Men det blir mycket roligare att jobba nu när vi har planen spikad. Alla pengar är guld världa...hehe där fick jag till det.

God natt

en annorlunda midsommar


Fick en fantastiskt fin idé när jag satt och var lite bitter över att jag jobbar hela midsommarhelgen. Tidigare år har jag druckit mer alkohol än någon annan gång på året och efter alla konstens regler levt så ohälsosamt som går men i år ska jag "detoxa mig". Alla vet väl redan vad detox är men syftet är allafall att rensa kroppen från gifter och ge den en liten "nystart". Jag kommer ha otroligt roligt där jag sitter med mina gröna hälsodrinkar och örtteer på midsommarafton. Bara så ni vet.

Detoxmaten:

Expempel på mat med hög näringstäthet vilket betyder att råvarorna har ett högt innehåll av vitaminer, mineraler, antioxidanter. Fettet är av det nyttiga slaget, proteinkällorna innehåller nästan inget mättat fett och kolhydraterna har lågt GI. Inga tomma kalorier med andra ord. Välj gärna ekologiska råvaror.


Grönsaker och rotfrukter

med extra mycket antioxidanter och fibrer:
Broccoli
Paprika
Palsternacka
Morötter
Spenat
Aubergine
Blomkål
Vitkål
Lök

Supernyttiga frukter och bär:
Blåbär, hallon, körsbär, havtorn, svarta vinbär
Äpplen
Päron
Apelsin
Katrinplommon
Plommon

Nyttiga fettkällor:
Avokado
Oliver
Nötter, mandel och frön
Oliv och rapsolja
Linfröolja
Nötoljor

Bra proteinkällor:
Bönor, linser och ärter
Tofu

Kolhydrater med lågt GI:
Quionoa
Pasta gjord på quionoa
Dinkel
Bulgur
Råris
Fullkornspasta


ny parfym



Öppnade mitt bankkonto imorse och såg till min glädje att skatteåterbäringen har kommit och var myckety högre än jag trodde. Firade med att gå in i Gällstad på vägen hem till Horshaga och köpte den här underbara parfymen.


sannas dag

Idag fyller min älskade syster år. Vi började fira redan igår med picknick i Slottskogen. Idag har vi ätit frukost och kollat på film i Sannas säng. Nu är vi hemma hos mor och far för att äta tårta och fortsätta firandet.

picknick i slottskogen igår kväll



frukost och paket på sängen imorse



sanna i sin nya klänning hon fick av mig

longboard och bio



Vi har precis kommit hem från longboardtripp runt stan och ett biobesök på Bergakungen. Äntligen såg jag Män som hatar kvinnor. Vet faktiskt inte varför jag inte sett den tidigare för den var fantastiskt bra. Så fort den kommer ut på dvd ska jag inhandla den till mitt filmbibliotek. Båda den andra och tredje filmen i Milleniumtriologin ska också komma ut på bio i år. Flickan som lekte med elden i mitten av september och Luftslottet som sprängdes i slutet av november. Älskar när man inte behöver vänta flera år innan uppföljarna till filmer kommer. Ännu mer älskar jag när det kommer kvalitetsfilmer på svenska, händer ju inte varje dag.  

han slängde i papperskorgen

Hittade en video från spårvagnstrippen in till stan fredag natt...



vad ska man säga....

lugnet på landet



Jag är helt ensam hemma hos mina föräldrar. Mamma är Lysekil och pappa i Danmark och jag passar huset.

Har vart ute på morgonpromenad men hundarna och ätit lång frukost framför tv. Så himla lugnt och skönt. Har lovat att jag ska städa när jag ändå är hemma så tänkte sätta igång med det nu. Men det är nog det enda som jag ska göra idag innan jag åker tillbaka till Göteborg. Städa i lugn takt och njuta av lugnet. Underbara söndag...dessutom letar sig solen fram idag, ganska ofta. Sara njuter.





p.s i love you



Alltså detta är nog en av dom finaste filmerna jag vet. Jag är en riktig lipsill, men igenom denna filmen är inte mina kinder torra för en minut.

..och p.s hilary i love you


fina fina kväll

Det var en fantastisk trevlig kväll igår. Efter franska seder drack jag rödvin, efter svenska seder mycket rödvin. Därefter gick det som det gick men var underbart roligt. Sen att man råkar komma hem utan telefon igen är väl en småsak och inget att gräma sig över.

vår fina franska mat



och våra fina franska gäster




 

vår underbara franska krogrunda







arbetsdagen är slut

Nu får vi sätta fart. 4½ timme tills gästerna kommer.

kaosartade franska förberedelser







Tro det eller ej men vi nästan fixat allt inför festen nu. Det här kommer bli så himla fint! Längtar tills imorgon!

festförberedelserna i full gång...snart



Nu gäller det att sätta fart. Allt, och då menar jag allt måste vara klart innan denna dagen slår över till fredag. Jag ska börja med att baka.

Det hade underlättat om jag inte var så jävulskt mätt. Jag och Sanna passade på att svänga in på Andrum efter vi handlat nere i stan. Äter man på Andrum är risken alltid stor att man blir på tok för mätt och i det tillståndet befinner jag mig nu. Tillståndet då man bara vill fortsätta sitta/ligga i soffan och skita i att göra något mer på hela dagen.

Men så är läget på det viset att Sara och Sanna ska ha inflyttningfest imorgon....så det är bara att resa på sig....nu

regnet det bara öset ner...

kan det bli tråkigare väder ute. Tror kanppt det. Gud vad jag önskar att jag fick ligga kvar i sängen idag och bara mysa så kunde det få regna hur mycket det ville utanför och det hade inte rört mig ett dugg. Men ut med Alfons ska jag nu och sen till jobbet. Jag har som vanligt gått och lagt mig för sent och därmed haft väldigt svårt att gå upp, så nu måste jag sätta fart. Pust och stånk och regnkappan på.

nyklippt

Jag skulle behöva mig en saxomgång i huvudet men idag var det min lilla Alfons som blev av med en stor mängd hår. Visst blev han fin? Jag tycker han ser så himla mycket yngre ut. I juli fyller han fyra och då vill man ju inte se ut som en skäggig gubbe.

Före


Efter

damm i näsan

Jag har sopat ur hela utbyggnaden på verstaden idag. Jag har damm överallt. Ser liksom lite gråbrunbränd ut, kanske skulle kunna bli ett nytt mode. Efter den stundande lunchen är det bara 2½timmes arbetsdag kvar, känns mycket bra det. Hoppas jag får en mindre dammig uppgift i eftermiddag. Men iofs, nu är jag redan smutsig så kör på. Kasta in mig att göra rent pannan eller nått. Svart är ju alltid inne.

Nu ska jag fixa lunch. Omelett blir det idag. Kan bli gott.


jag sa ju sol

Ser du någon sol?

Tycker vädret kan vara lite mer lockande om man ska orka gå ut överhuvudtaget. Jag är lite sen till jobbet nu, men som sagt, man blir inte så pepp på att gå utanför dörren när det är så här grått och trisst. Det var det som min kropp kännde när den försov sig.


blev lite morden i midsomer istället



Äntligen hemma var gamla reprisavsnitt så vi satte på Morden i Midsomer istället. Ett mycket bra tidsfördriv när tv-utbudet sviker. Mamma köpte typ alla när man fick dom med expressen. Alla avsnitt är upplagda på exakt samma sätt men ändå är dom grymt bra tycker Sara, mamma och ev. pappa. Han säger inte så mycket om det. Helst skulle han nog vilja kolla på sin nya DVD om skogsmaskiner.


jaha vad är det på tv idag då

Hitta massa kul men sen kom jag på att här ute i skogen läggs inga pengar på onödiga kanaler "ettan, tvåan, fyran har vi klarat oss med alla år" så Äntligen hemma får det då blir. Inte mer med det.



och Martin och Lulu går väl inte av för hackor. Men va skönt det vore om Lulu lämnat botoxen och idominsalvan hemma. Hon kanske borde vara med i ett program som hette Äntligen 40årskris istället...


i skogarna igen



Är som sagt ledig imorgon så nu har jag åkt mot Ulricehamn igen....skulle inte vädergudarna kunna skänka mig en solig dag och minst 20grader imorgon så kan jag vara ute och jobba hela dagen....amen


försov mig

Det hade vart underbart att gå till jobbet i Göteborgsmorgonsolen men det får bli vagnen. Nu har jag bråttom.

fick lite jobb imorgon med

Ska jobba en stund på morgonen innan jag ska ut till Ellinor, min logoped, sista gången innan sommaruppehållet. Min röst känns verkligen som den sett bättre dagar. Jag förstår inte varför det inte funkar med hennes tips. Så fort jag är där känns hela halsen och allt fantastiskt men ute i verkliga livet funkar det inte. Ska verkligen lägga manken till i sommar och öva med hennes härliga kasettband varje dag....Ingen misshandel. Misshandel leder till böter som min första läkare sa. "Du får böta 1000 kronor varje gång du misshandlar dina stämband"..... det har jag inte råd med....

Efter besöket åker jag nog tillbaka till jobbet en stund, om det behövs. Sen blir det hem till Horshaga för att hämta lite saker till festen och jobba på hemmaplan onsdag då jag är ledig från hotellet. Måste få in så mycket pengar jag kan nu till sommar och höstäventyren som förhoppningsvis kommer bli:

*London
*Arvikafestivalen
*Emmabodafestivalen
*Tågluff i Europa
*New York



...hej vad klockan blivit mycket...om man skulle sova....

vinnare i project runway - leanne marshall



Både jag och Sanna älskade Leannes Marshall kollektion allra bäst i finalen i Project Runway, och hon vann. Underbart!!! Tycker ni rätt designer vann?!!

fulla ikeapåsar, dvd-filmer och besökrekord

Nu är vi hemkomna från ikea. Det blir alltid så många kassar av någon konstig anledning. Vi har gjort om hela köket nu med små deltaljer och Sannas rum börjar äntligen ordna upp sig. Vi hann också in på Mediamarkt en snabbis och hittade självklart massa dvd-fimer. Bland annat Dårfinkar & Dönickar och The Quentin Tarantino Collection. Väldigt prisvärda kan jag lova.



Idag har jag haft rekordmånga beökare på min blogg. 1045 unika besökare än så länge. Jag är så glad för varje ny besökare som hittar hit. Är lite dålig på att uppdatera bloggen just nu, men det går ju i vågor. Hade jag haft en bättre dator som jag kunde bära med mig lite lättare hade jag kunnat skriva mycket mer. Min laptop är enorm....på gott och ont. Mest ont. Men jag kan inte vara arg på mamma för hon köpte en helt ny dator till mig bara för den är "lite" stor.

Ni sitter jag och Sanna och kollar in sista avsnittet på Project Runway...nu visas snart kollektionerna. Underbart....

jobb och ikea

Nu har jag och Sanna avslutat sommarens första arbetsdag. Skönt att mjukstarta lite. Nu sticker vi ut till ikea (igen) och letar roliga prylar till lägenheten och äter soppa för 19 kronor. 

ett försök till träning

Jag har på en pilatesboll gjort ett tappert försök till att träna bort lite av den kopiösa mängd godis jag satt i mig efter modevisingarna  Och nej, det var inte så lätt som jag trodde. Ska fråga på friskis för jag har sett att andra har fått privatundevisning på denna uppblåsta träningsboll. Den ska vara effektiv men antagligen bara om man vet hur man gör.
Jag åt lite popcorn istället.

Nu ska jag somna i nybäddad säng med nya lakan. Bästa.

Ett Sex and thje City avsnitt kan jag nog somna till....ja jag är beroende. Beroende av Carrie Bradshaw.


nystädat

Nu har jag städat hela undervåningen. Nu får vi hoppas det håller sig så här fint tills fredag. Men nästa vecka har Sanna städvecka....alltså behöver jag inte bry mig....haha

Imorgon börjar vi jobba på hotellet. Ska lära upp Sanna, det ska bli spännande....

ladyfestmöte om arvika

Nu verkar det nästan klart att vi får åka. Vi ska gå runt som ladyfest statistiska centralbyrå och undersöka genusfrågor på festivalområdet. Ska bli sjukt kul. Arvika here we come!!




söndagsscones



Jag har gjort scones och jag och Sanna har ätit så vi nästan spricker. Scones och godis är två ätbara ting som skulle behövas sättas stoppknapp på. Men en mycket trevlig start på dagen, med brakfrukost och sex and the city.

Saras rågsconesrecept
3dl rågmjöl

3dl dinkelmjöl

1tsk bakpulver
½tsk salt
1dl soyamjölk
100gr smör

sen kan man behöva kasta i lite mer mjöl...efter bahag...efter behaaag...



varför gick du i moln

Såg sol och såg den försvinna bakom ett grått moln. Varför kan det inte vara lite sommar nu när man är ledig denna söndag. Tänkte jogga men det blir en promenad istället. Min hals gör lite ont. Får inte bli sjuk nu. Det vore grymt onödigt.


frankriketema



För alla ni som bestämt er för att komma på min och syrrans inflyttningfest nästa fredag och inte sett meddelandet på facebook så måste jag berätta att vi har bestämt ett tema. Ett mycket bra tema om jag får säga det själv.

Vive la France


spännande visning

Dagens visning gick också fint....många spännande kreationer...












skogsjogging



Låg och drog mig väldigt länge i sängen i morse, och bestämde mig nästan för att skita i min inplanerade morgonjoggingtur. Så tog jag mig i kragen och gav mig ut, det var underbart härligt, inte jobbigt alls. Synd det inte finns en sån här bra joggingskog i Göteborg. Finns ju ett joggingområde precis där jag bor men där kryllar det av överhurtiga mamma/pappajoggare med "joggingbarnvagnar", fotbollslagsjoggare, frisbeegolfjoggare, maratonjoggare, "vi har ett hälsosamt parförhållande"joggare, ja alla joggare man inte vill träffa på när man själv är ute och svettas hänger i det området. Nä då går jag nästan hellre till friskis och ställer mig på ett löpband. Konstigt men sant, men hurtiga stadsbor i konstruerade joggingspår gör mig lite illamående.


stickvisning

Imorgon har textilhögskolans förstaårselever på modedesign en vising med "experimental knitwear" i Göteborg. Kom förbi Piazza på Magastinsgatan 3 klockan 18.00. Kommer bli kanon!







...dessutom kommer jag ju gå modell igen och det får man ju inte missa....

lyckad visning

Lång och arbetsam dag på Simonsland i Borås. Men också en mycket lyckad dag. Nu ska jag njuta med lite godis framför tv hemma hos päronen i skogen och imorgon bitti blir det tillbaka till Göteborg igen för ytterligare en modevisning.
















okända mobilsamtal och märkliga sms

Fick först och främst ett sms om att jag skulle "betala städningen" på en fest som jag inte gick på. Kul att folk vet om jag var där eller inte. Sen ringde någon som jag inte har någon aning om vem det var. Halv tre. Kan folk sluta störa mig när jag ligger och skönhetssover.

...men idag är det fredag, det kommer bli en mycket fin dag skulle jag tro. Ska gå en liten promenad  nu först och sen bär det av till Borås. Borde man kunna åka på en timme va. Jag är inte så van bilkörare, alltså jag vet inte riktigt hur långt tid det tar att ta sig mellan olika platser. Men jag chansar på 60min och hoppas det inte är för mycket kö.

....och vart tog värmen vägen förresten, inte lätt att bättra på brännan när det är 10grader varmt ute. Kom tillbaka min sommar.


hej då wendelsberg



Det är nog inte sista gången jag är på Wendelsberg men sista skoldagen hade jag idag. Lite märkligt men ändå känns det som jag gjort helt rätt beslut. Har ingen lust att gå där i höst och då ska jag inte göra det heller. Sen vad jag ska göra istället kan jag bestämma senare. Jag har massa planer.

första visingen klar




Kom precis hem från Borås och första visingen för textilhögskolan. Det gick bra men svårt att koppla bort att man väger minst 15kg mer än många av de andra modellerna. Men det är bara att gå ut och försöka vara nöjd med den kropp jag har. Tjock är jag ju inte allafall.

Ikväll ska jag ut till skolan en sista gång, det är en liten fest, får träffa mina klasskompisar en sista gång innan sommaren. Sen slutar jag på Wendelsberg. Tack och adjö.

Imorgon blir det tre visningar till i Borås och sen blir det hem till Horshaga en sväng i helgen. Ska jobba lite och softa in sommaren med god mat och lite ompyssling.


skogspromenad

Är just hemkommen från Horshaga mor och far och skogen. Det har varit en fantastisk dag. Imorgon blir det en snabbis till skolan och sen Borås och modevising på textilhögskolan. Känner mig på tok för uppsvullen för att gå upp på en catwalk men det är bara att bita ihop och hoppas på det bästa. 











textilhögskolans examenvisning 2009

Examensarbetet är den stora finalen för studenterna. Då ska de visa sitt formspråk och den stil som de utvecklat under studietiden. På fredag den 5 juni är det dags för den viktiga finalen som sätter punkt för tre års studier.


Bland de examensarbeten som visas finns rena, konstnärliga och lekfulla projekt till mer företagsanpassade beställningar. Som en röd tråd bland flera finns en reaktion till dagens överkonsumtion. Eller vad sägs om kollektiva plagg, sju schyssta sjalar som speglar mångfalden eller slowfashion-textilier som förändras efter hand som de används?


Missa inte årets stora händelse på Textilhögskolan!


Den 4-7 juni
visas Textilhögskolans examensvisning på Simonsland i Borås.

Pressvisning: 4 juni premiär kl. 12:00, lunch kl. 12:30 och modevisning kl.13:30

Vernissage sker den 5 juni kl.13:00, visningar kl.13:30, 15:00 och 17:00

Den 6-7 juni visas utställningen och visningsföremålen mellan kl.11:00-17:00.

Adress: Industrifastigheten Simonsland, Nybrogatan 9, innergården, Borås.


del ur evelina bryngelssons kollektion


del ur anna lindströms kolletion

källa: 
www.hb.se


ut till skogen



Är ledig idag. Ska ut till mor och far en sväng, klappa en häst, låna en bil, tvätta och fika lite och sen åka hem igen.

skola och teaterfest



Ska til skolan nu, vi ska ha någon slags diskution om vårt c-projekt. Det hade vart kul om det inte var så att tråk-Jan leder det hela. Långsammare man får man leta efter.

Efter skolan ska vi direkt ut til Lerum på teaterfest. Har jag absolut ingen lust med idag, men kanske drar dit och äter och sen hem till Sanna. Imorgon är jag ledig mest hela dagen. Hoppas solen lyser då.

Borsta liten tand och iväg till blir det nu.

kanske lite arvika



Det blir kanske Arvika med Ladyfest vecka 27 istället för London. Om allt går vägen så får jag och Sanna åka med och göra något roligt teaterprojekt på festivalen. Blir i så fall hur kul som helst. London får vi ta senare. Vi har all tid i världen. Men nu måste jag sova så jag kommer upp till skolan imorgon.

det närmar sig finalen i project runway



Har precis kollat in näst sista avsnittet av Project Runway. Programmet som leds av Heidi Klum där unga designers tävlar mot varandra. Nu är bara tre designers kvar som i sista avsnittet ska visa upp sina kollektioner på modeveckan i New York. 

Nu får vi bara inte missa sista avsnittet och den stora finalen nästa måndag klockan tio.

ikea här kommer vi

Nu sticker jag och Sanna ut till Ikea och handlar upp hennes studentpengar. Tjiho.


skor...skor...skor...mer än ett par skor

Nu ska jag ner och möta Sanna och Alfons på stationen. Stackars mor och Sanna har städat ur hennes gamla lägenhet i värmen. Besiktningsmannen var en skitstövel, men det var han när jag bodde där också. Det är så sjukt varmt idag, man ska inte klaga men ändå. Har fått ordning i köket nu och plockat upp alla Sannas skor. Det är inte bara ett par skor som står i vår hall nu kan jag lova. Det får bli ett ikeabesök snart och köpa skohyllor, kanske ikväll.


nu är det lite varmt

Svetten rinner en sån här dag. Redan vid nio var det kokhett när jag var ute på morgonpromenad. Jag vet att jag ska vara i skolan idag men jag vill inte sitta och lyssna på tråk-Jan hela dagen. Ska lägga mig i skuggan och läsa manus istället.

Sommaren är här, det är första juni och Sara är lycklig idag också.


sommarfrukost på bryggan i ulricehamn

RSS 2.0