en solig dag och en sista föreställning

Har haft vår sista föreställning ieftermiddag. Det var riktigt kul.

Solen lyser och det är sjukt varmt.

Sanna har flyttat in idag. Det kommer bli fantastisk att ha min älskade sötnos här varje dag. Sara är lycklig.



sommarvärme



det var en fantastisk afton igår. Min kära Annika är kvar i Göteborg ska möta upp henne och gänget nu och käka frukost någonstans i solen....

men imorgon blir det göteborg igen



och det är mycket behövligt. Ulricehamn är ju inte vidare roligt. Tur man har en lite större stad att komma hem till. 

sannas studentdag har vart så jävla fin

är visst var den varit det...

näst sista föreställningen



...spelar vi nu vid halv elva på Wendelsbergs teater. Skulle upp vid fem och ta en promenad innan frukost tänkte jag men är, och måste inse att jag aldrig kommer bli så disciplinerad, när valet är att man kan sova en timme till. Nu måste jag packa väskan för Ulricehamnstrippen i eftermiddag och sen är det bara att ge sig ut i solskenet. Gick och la mig på tok för sent igår men det var nästan ljust ute då och nu är det absolut ljust och sol trots denna tidiga timma.

Ha en fin dag vänner, och har ni inga morgonplaner så ta er ut till Mölnlycke och se vår föreställning.

fixat...

...eller allt utan att packat men jag får göra det lite spontant imorgon bitti för nu däckar jag om jag är upp fem minuter till.

Så nu Sara snabbt in på toan kissa och borsta tänderna och sen kasta dig i sängen. Bästa stället att däcka på. Jag lovar.

skulle gå och lägga mig tidigt ikväll...

...hade jag tänkt men fastnade framför tv och måste nu:

*Städa mitt rum
*Fixa klart Sannas present
*Packa väskan för Ulricehamnsbesök imorgon


supersize vs. superskinny



Har precis kollat på Supersize vs. Superskinny på tv3. Det handar om en person som är svårt underviktig och en som är mycket överviktig som ska byta dieter för att få insit om sina ätstörningar. Det verkar vara en fungerande metod för att ändra deras sjuka synsätt på mat.

Men jag tycker det är ett jobbigt program. Måste åter igen säga hur upprörd och ledsen jag blir över att så många människor inte har en hälsosam syn på mat och sin kropp.

Det visade sig att den underviktiga tjejen hade benstomme som en 65åring fast hon själv bara var 24 och den överviktiga kvinnan fick sova med "andingsmaskin" för att inte dö i sömnen. Varför skadar vi oss själva på det här sättet, när vi antagligen bara att ett liv att leva och på ett enkelt sätt kunna göra det på ett hälsosamt sätt? Vad måste ske för vi ska kunna ändra på detta hemska problem?

chicagobesök



Har haft mina tredjedelskusiner från Chicago här hela dagen. Det har vart fantastiskt trevligt måste jag säga. Jag som trodde jag sög på engelska var ändå inte helt borttappad i socialiseringen med mina amerikanska släktingar. Man kan ju sina Sex and the city-repliker allafall. Visste att jag skulle ha använding av denna underbara serie någon gång. Nu vill jag flytta till USA också eller allafall London.

Vi har försökt visa dom Göteborg så gott det går, men så mycket har ju staden inte att erbjuda.  Bättre utbud blir det nog i Horshaga imorgon. Där ute i skogen finns mer som inte finns i Chicago, tex älgar och tuppar.

Jag har också fixat syrrans studentpresent idag, bättre sent än aldrig. Eller nästan fixat den allafall. Ska göra klart det nu framför lite Sex and the city.


jag är så mätt

Vad mätt jag är! Har gjort skitgod hommus och linssoppa. Bättre att göra äcklig mat så mat inte äter så sjukt mycket.

Har sett en till förställning på Wendelsberg ikväll. Den var läskig, snygg och helt okej.


städningen går inte så fort jag hoppats på

Men kaoset börjar sakta ordna upp sig. Jag har fått en garderob till nu när Kristin flyttar ut. Det känns sjukt skönt men konstigt nog blev den full med det samma och min stora känns fullproppad den med. Behöver en walk in closet. Hade jag haft en skulle jag förvara den här grabben där inne. För att ta fram vid väl valda tillfällen....


www.lookbook.nu


supersmoothie




Sitter i soffan och kollar på rummet jag snart ska ta mig ann och dricker mitt älsklingsmellanmål hallonsmoothie. Den består av 3dl soyamjölk, ½dl hallon och ½dl linfrökross. Sjukt god och kan inte bli en bättre start på min kommande städrush. När jag är klar ska jag käka soyakorvslunch och sen ner på mysfik och fortsätta läsa manus.


hej morgon hej solstorm hej logoped

Ska gå till min logoped om en stund. Var inte alls särskillt opepp på att gå upp idag, kändes skönt att det var så för en gång skull. Det blåser fortfarande ute men det är faktiskt soligt vilket gjorde mig förvånad. Jag ska efter logoped-Ellinor-besöket städa mitt rum och lite mer här hemma om jag fortfarande känner för det. Känner jag inte för det får jag nog fan-i-mig göra det ändå. Det behövs!

Sen ska jag sätta mig och läsa manus hela eftermiddagen fram till min teatercafétid på skolan börjar. Ska stå i fyra jävla timmar, ganska länge men hoppas jag kan smita in och kolla på någon föreställning. Såg två igår. Varav en var fin och en var ganska meningslös och kass. Tyvärr, men med ett sånt dåligt manus kan det inte bli annat.

it's a little windy...

...vad det började blåsa nu helt plötsligt. Hoppas på åska och regn nu också. Då skulle man vara uppe på Ramberget elller någon annan hög plats vid havet så man fick känna att man lever.

Kom och tänka på den underbara boken Storm-Stina som vi läste när vi var små. Den är skriven av Lena Anderson som är en helt fantastisk barnboksförfattare. Hon har också bland annat skrivit Majas Alfabet. Minns ni?



Men någon att krama om när det blåser så här vore inte helt fel, vem kunde veta att jag gjorde en sån tabbe när jag tackade nej till din inbjudan Olle....får krama mina hundra kuddar istället....

utvecklingsamtal och svåra val under en vackrare dag

Imorgon ska jag bestämma mig om hur jag ska göra med andra året på Wendelsberg. Jag vet att det är mitt beslut men på ett sätt är det bra att Kerstin sätter lite krav på mig så jag bestämmer mig, annars kan man ju gå och vela tills döden drar mig rakt ner i helvetet. Jag tror jag har bestämt mig faktiskt, men får sova på saken och sen se om jag hittar Kerstin imorgon och kan prata med henne. Hon är inte helt lätt att prata med tyvärr min älskade klassföreståndare, hon tar allt väldigt personligt, och jag gråter. En lipsill är vad jag är.

Utvecklingsamtalen gick annars bra. Bra saker Kerstin och vår kära danslärare Erika sa ska skrivas upp i min nya bok. Min "Detta är första dagen på resten av mitt liv-bok". Den är rosa och jag har pimpat den lite själv.



Läser manus nu för fullt inför starten av vår teatergrupp. Nu kan vi snart komma igång och börja arbeta på riktigt. Det första jag öppnade idag, Våra föräldrars sexuella neuroser av Lukas Bärfuss var ett fantastisk spännande manus. Vill jag absolut jobba med någon gång, sen om det blir nu eller senare spelar ingen roll. Ikväll ska jag också läsa Blåklintselden, Lyckodjuret, Honungsbutiken och Mammas köttbullar alla skrivna av Ann-Charlotte Alvefors.

Nytt mod, nya manus, ny antakningsbok, ny dag, en fin ny dag. Tack för det.

nä om man skulle sova och vakna på lite bättre humör



Jag orkar inte med sånna här dagar. Kändes denna måndag som jag kom in i en sån där jävulsk svacka som jag i vintras badade i varje dag.

Mycket på grund av det där jävla CSN....det är jättestressande att aldrig ha några pengar. Denna månaden har jag ju inte ens en chans att vara ekonomisk eftersom jag inte har ett öre att spara på.

Köpte en trisslott och vann 50 kronor...en liten start...men köpa trisslotter kommer bara leda till förödelse i slutändan ingen bra taktik.

Sen blir jag så ledsen över teatern som inte funkar som jag vill, vad ska jag bli om inte skådis....snart kommer ingen vilja jobba med mig längre.

Nu ska jag sova ifrån den här pissdagen....snälla tisdag var snällare mot mig...

och lika fort gick den i moln

...när jag nu kollade mitt konto. Vem fan har lurat i mig att jag skulle få studiebidrag denna månaden också? Jag hade inte räknat med att få ett fullt men några tusen är det någon som sagt till mig att jag skulle få. Hur ska jag nu klara mig. 2400:- som jag fick i lön räcker inte ens till hyran. Solen slocknade och Sara försvann från jorden i ett grått moln av släckt hopp.

solen lyser även på liten sara

Solen skiner idag igen. Det är fortfarande en katastrof på mitt rum men tänkte prioritera en promenad ner till stan istället för att städa.

Ikväll är det dags för fjärde föreställningen på Wendelsberg måste ju ta mig kragen och kolla in någon av de andra föreställningarna också. Denna veckan behöver jag inte hem och jobba eftersom lönen kommit in idag så jag borde ha mycket tid till teatertittande.

Har kommit på att det är så här jag vill leva. Så som jag lever just nu. Ingen skola, inget jobb och lite föreställningar då och då, mycket fest och mycket hängande med fantastiska människor, longboard och sommar. Tur jag har kommit till den insiktet så jag kan börja verkställa denna plan.

underbar eftermiddag i solen





Det blev en så fin söndagseftermiddag som jag trodde. Väldigt mysigt spatserandes vi runt i hela vackra staden. Nu ska vi fixa falafel. Mycket mat blir det denna bakisfyllda helg, men mat är fantastiskt bra har jag kommit på. Vem vill gå hungrig när det finns mat att äta. Det är synd att så många är rädda för maten. Det gör dessa personer och dess omgivingen så illa att idealen ser ut som dom gör. Vi måste komma på något sätt av övervinna det och njuta av våra kroppar och av att vi faktiskt har mat så vi kan äta oss mätta. Det enda sättet som funkar för mig är att träna och därför också kunna njuta, leva och slippa gå med en liten matjävul i bakhuvudet varje dag. Vi har bara ett liv systrar.



världskulturmuseet och städbehov



från en tidigare utställning på världskulturmuseet, ungefär sådär ser det ut på mitt rum idag

Mitt rum är i desperat behov av en städfirma. Men jag orkar inte ta tag i det. Sticker ner på stan nu istället och träffar Olle. Vi ska på världskulturmuseet och bakismysa (han får vara sympatibakis eftersom det bara var jag som var ute och slirade igår). Det kommer bli en underbar söndagseftermiddag. Städningen får bli ett senare projekt.

jessica

Min fina Jessica var ju och hälsade på mig igår. Det var så underbart att få träffa henne. Fina fina Jessica ska jag börja umgås mer med, vi bor ju inte alls långt ifrån varandra. På fredag blir det att träffa sötnosen igen och då hemma i Ulricehamn. Tack för igår Jess!!


brott och straff




En av de bästa föreställningarna jag sett, såg jag igår, Brott och Straff. Såg den för en år sen också men den var abslout lika bra denna gången. Joel Kinnaman och en stor del av de andra skådespelarna gör ett fantastiskt jobb. Dessutom är Backateatern en sån underbar teater, det är aldrig jag blivit besviken på en produktion. Dröm att få jobba där i framtiden.

fulla natt fulla dag

Vad vore livet utan alkohol va. Jo men det blir ju så mycket roligare va. Föreställningen gick sådär middagen var godigod och sen tog vi ett glas vin två glas vin tre glas vin en öl två öl och tre öl en treo fyra öl och två bakistabletter. Nu mår jag som jag aldrig mått bättre. Det är lördag och hela dagen framför mig. Jessica anländer snart. Konstutställning. Brott och Straff och sen ett glas vin två glas vin tre glas vin en öl två öl.....

mat på mediterrane




alkohol på publik








föreställning med familjen i publiken

Ieftermiddag kommer mina närmaste och kollar in ool - 1OVe mE som vi spelar klockan 16.00 på Wendelsberg. Alltså mamma, pappa, Stina och Amie (Sanna är ju fortfarande och slår klackarna i Paris).

Sen ska vi ut och käka på Mediterrane. Hoppas på att det är god mat, det verkade så. För ovanlighetens skull så stannar jag i Göteborg några dagar nu. Imorgon kommer min fina Jessica och hälsar på vi ska gå på en utställning på KV och sen blir det Brott och Straff på Backateatern på kvällen, blir ingen dålig dag det inte. Några glas vin på kvällen där med slinker nog ner, inte för många bara snälla Sara.

Nu ska jag duscha och fixa mig lite och sen ska jag in till Ulricehamn och äta frukost med Linn som är hemkommen från huvudstaden. Blir en fantastisk bra start på dagen det.


jessica nyår 08-09


jag och linn på åhaga i borås

lite solbränna skulle ju inte skada

Just nu känner jag mig sjukt blek. Kanske skulle ta sig en soldusch för att påskynda sommaren lite. Sen får vi hoppas på mycket sol i juni där jag har semester i tre veckor. Augusti kan också vara fin. Juli kan regna. Amen



dags för lite medium trodde jag och fick syn på en bonde

Tack torsdag för du ger mig lite Alison Dubios tänket jag...men så upptäckte jag att det visst är första avsnittet av bonde söker fru ikväll istället. Inte lika kul va, men får väl se om det finns någon bonnlurk som faller mig i smaken. Då skulle jag göra pappa stolt....



vs.



...jag väljer Allison...sorry farsan

älskade lykke

Hoppas på att få se Lykke Li i sommar, hon är så fantastisk, jag slutar aldrig fascineras av hennes scenframträdanden. Snygg är hon med.




då var det klippt

Gräset är kortare nu. Något annat som skulle behöva klippas är mitt hår. Men vill inte ha kort hår och därför vill jag heller inte uppsöka en frisör för av någon märklig anleding har dom en annan uppfattning om vad "klippa topparna" innebär. Å andra sidan så kommer det aldrig bli långt och fint igen om jag inte underhåller det. Nu är det en rishög.


lunchdags




Idag blir det spenatsoppa, ägg och salladstallrik. Jag är i sjukt behov av mat just nu efter att ha putsat fela fem fönster. Men fint blir det. Efter maten blir det mer putsande och gräsklippning. Duktig jag är. Tänkte ta gräsklippningen lagom till Christer i P3 klockan två. Då blir det en njutbar färd över gräsytorna.

en till dag helt ensam

Mamma och pappa har åkt iväg på utflykt och stackars Sara får vara hemma och jobba. Behöver ju pengarna så jag ska väl inte klaga men känner mig inte pepp alls idag för att göra annat än ligga på soffan och kolla film.

Helst skulle jag vilja vara där Sanna är, hon befinner sig nämligen i Paris, kan det bli mer orättvist. Men hon sitter säkert där nere och tänker på mig med, skulle ju vara konstigt annars....


ny cykel



den här fina från skeppshult skulle sitta fint....snälla pappa....

så otroligt vacker

Jag har sagt det förut och jag säger det igen....



vet inte varför jag fastnat för hennes utseende så...men det är något speciellt med henne....hon och nicole....

 


har lyckats jobba fem timmar

...och tänket jobba en stund till faktiskt. Sen ska jag gå långpromenad med Alfons och Zack och sen blir det nog en lugn tv-kväll, för far ska på whiskeyprovning och mamma på konstrunde-efterfest. Får väl se i vilket dike jag får plocka upp dom inatt.

Det är vackert ute. Sommaren är verkligen på väg.



Upptäckte just den vackra tv-tablån för i afton också....

19.30 Halv åtta hos mig
20.00 Rent hus
21.00 Lie to me eller så kollar jag film....

synd inte Olle var här....

gi-glass





Har glömt lägga ut receptet på den goda gi-glassen jag gjorde härmodagen. Den är tyvärr slut nu eftersom den blev så fruktansvärt god. Men kanske ska göra lite ny till helgen och bjuda min familj på när dom kommer och kollar föreställningen.

Det är enkelt också....
1. Vispa 4 äggvitor så hårt så du kan vända bunken upp och ner utan att dom ralmar i huvudet på dig
2. Vispa 4 äggulor med 3msk honung (egentligen skulle det vara 5dl sötningsmedel, men jag tror att 3msk honung är mycket nyttigare, och godare)
3. Vispa 2dl grädde nästan lika hårt som äggvitorna men akta så det inte blir smör
4. Blanda ihop allt lugn men noga och tillsätt hallon, nötter eller nått annat nyttigt och gott, häll det i en glassburk och frys ner det tills det stelnat och fått glasskonsistens
5. Ät och njut

mår fint denna morgon men....

vi var väldigt trötta när vi vaknade efter en sen kväll och väldigt drömfylld natt.

Gårdagens föreställning gick väldigt fint. Den var annorlunda dessutom. Annorlunda fast bättre.

Nu är jag hemma i Horshaga igen, känner mig pigg och kry idag och funderar på om mitt sjukdomstillstånd under måndagen och tisdagen ihuvudsak berodde på min alkoholiserade lördagskväll och natt. Börjar man bli gammal tror, ska man börja festa lite lugnare?! Det tror jag inte är en bra ide. Lugnt kan man ta det i graven.

föreställning ikväll igen




Ska snart börja packa ihop mig för att åka ner mot Göteborg igen. Klockan åtta kör vi andra föreställningen av ool-1OVe mE. Kom och kolla!!!

vackert


emmabodabiljetterna bokade



Visst blir det en vecka i smålänska skogarna i år igen
För gammal, jag?! Så länge jag känner mig som 18 så är jag 18












ska ni hänga med?!!


två små pojkar i rusningstrafiken



...detta är en av mina favorit lars winnerbäck låtar, och när man hittar en sån här underbar video på tisdagsmorgonen kan väl dagen inte bli annat än fantastisk. Det finns hopp.

det gör ont för varje hjärtslag



får avsluta dagen med dessa underbart vackra kvinnor....visst är den fin

bra filmval sara

Har hunnit se två filmer idag medan jag snuvigt suttit nerkrupen i soffan. Två jävligt fina filmer dessutom....



och...



se dom....

om jag var 13 år kanske jag hade legat där

209359_tete

när jag nu är 23 kanske jag ligger där igen

och nu kommer febern också

Mår inte alls bra idag. Jobbade två timmar sen har jag bara legat resten av eftermiddagen. Inte vidare kul det här inte. Ska sätta på en ny film och lägga mig en stund till, vill ju ut och gå eller göra nått mysigt i eftermiddagssolen men är väl inte någon bra ide. Inne med en kopp varmt får det bli.

ännu mer nackont och ytterligare en städdag

Tyckte att det var värt allt headbangande igår men nu vet jag inte. Jag har liksom jävligt svårt för att röra mig idag. Jag hoppas att det försvinner tills imorgon kväll då vi har föreställning igen.

Nu ska jag sätta igång med dagens jobb. Städa ur alla skåp i köket hos mor och far. Jag älskar att städa, särskillt hemma hos andra. Alltså så har jag nu en plan B om jag inte blir skådespelare, då ska jag ha ett eget "Rent hus"-program.


nackont

Det börjar oroväckande framfräda en smärta i min nacke. Kan det bero på allt headbangande och fantastiska dansande igår....det var det värt isåfall...


kepan

Nu ska jag ha på mig min nya keps varje dag...tack bandkillen för den....


bantar ni så växer vi

Premiären följdes av en sjukt kul eftermiddag och kväll. Vi var först hos vår älskade regissör Robin på champagnemys. Sen bar det av hemåt en stund för att göra oss iordning och sedan hem till Joel för att dyka ner i rödvinsdjupet för att vingla ut på stan och in på Sticky för att dansa till vakterna fick släpa oss ut därifrån. Ut på stan igen, snodde en mycket snygg keps och satte igång ett larm på en butik. Skramlade ihop sista slantarna för en taxi till Johanneberg. Tre timmars sömn och två mycket snurriga tjejer vandrade hem genom ett söndagsdoftnade Göteborg.

Tyvärr dog min kamera redan hos Joel men kanske var det bäst så.





























Ja ni kan ju fatta hur det fortsatte.....så jävla roligt....

Bör tilläggas att en kille tyckte vi var omogna inne i stan och sa så moget själv "Väx upp" till oss. Han var ganska fet och hans flickvän med...
"Bantar ni så växer vi" skrek jag och Moa och sen sprang vi...han blev sjukt sur....han jaga oss....feta männsikor springer inte särskillt snabbt....


lyckad premiär

Kan inte säga annat än att det gick bra. Var så sjukt kul dag igår överhuvudtaget. Nedan är bilder från föreställningen.
















imorgon smäller det

Ska bli spännande med premiär men ännu mer spännande med premiärfest. Jag vet att jag borde tycka det är roligare med teatern men nu gör jag inte det. Men det ska inte bli tråkigt heller. Upp tidigt så bäst att gå och lägga sig. Jag och Sanna har gjort sjukt god glass idag. Ska lägga ut receptet någon dag. Tex imorgon, om jag hinner. Nästa dag, morgondag kommer vara en full dag. På alla sätt. Härligt.


jobbdag

Vi är lediga från allt som heter teater idag. Igår eftermiddag genomförde vi ett klart godkänt genrep och det känns nu helt okej inför lördag. Hoppas vi får mycket publik.

Ska börja jobba snart. Ska få vara ute hela dagen säger min kära far och det tackar och bugar jag för...solen lyser. Ikväll blir det säkert grillning och mys här hemma hos päronen.

Imorgon åker vi tidigt tillbaka till Göteborg, och med mig har jag inga mindre än Annika, Sanna och hennes vän Emelie som alla ska se vår fantastiska föreställning. Lördag kväll kommer alkoholen flöda och pengarna jag jobbar ihop idag kommer försvinna lika snabbt från min plånka som de hamnade där. Det är så livet ska vara. Det är så livet är.


nämen kolla där hänger staketet, det måste jag fixa


nämen kolla där hänger staketet, det måste jag fixa

wendelsbergs teaterfestival 2009

Imorgon, fredag den 15 maj börjar Wendelsbergs årliga teaterfestival, där bland annat föreställningen oo1 - lOVe mE kommer spelas. Alltså c-produktionen jag spelar i. Mer information finns på teaterfestivalens blogg http://teaterfestivalen.blogg.se/  

Här nedan är schemat för alla föreställningarna:

Ni var generationen som köpte mer skor och ni får vad ni förtjänar


Fredag 15/5 17.00

Tisdag 19/5 18.30

Lördag 23/5 15.30

Söndag 24/5 16.30

Onsdag 27/5 16.30

Lördag 30/5 19.30


Snart kommer tiden -
(Ursäkta men vi är faktiskt några som försöker leva i ett parförhållande här)


Fredag 15/5 19.00

Måndag 18/5 17.30

Lördag 23/5 13.00

Måndag 25/5 19.30

Torsdag 28/5 20.00

Lördag 30/5 17.30


Ett sorligt djur


Lördag 16/5 12.30

Måndag 18/5 20.00

Fredag 22/5 20.00

Söndag 24/5 18.00

Fredag 29/5 12.40

Söndag 31/5 18.00


oo1 - lOVe mE


Lördag 16/5 14.00

Tisdag 19/5 20.00

Fredag 22/5 16.00

Måndag 25/5 18.00

Fredag 29/5 10.30

Söndag 31/5 16.30


The Man from Earth


Lördag 16/5 16.00

Torsdag 21/5 19.00

Söndag 24/5 19.30

Tisdag 26/5 19.30

Fredag 29/5 19.30

Lördag 30/5 21.00


Rats and Peacocks


Lördag 16/5 18.00

Söndag 17/5 16.00

Tisdag 19/5 17.00

Torsdag 28/5 18.00

Söndag 31/5 13.00


Rocky Horror Show


Lördag 16/5 19.30

Onsdag 20/5 20.00

Torsdag 21/5 13.30

Onsadg 27/5 20.00

Lördag 30/5 15.00

Söndag 31/5 19.30


FAST


Söndag 17/5 14.30

Onsdag 20/5 18.00

Torsdag 21/5 16.00

Lördag 23/5 16.30

Fredag 29/5 18.00

Lördag 30/5 13.00


Livet Nästa


Söndag 17/5 18.00

Onsdag 20/5 16.30

Tisdag 26/5 18.00

Fredag 29/5 16.30

Lördag 30/5 10.30

Söndag 31/5 11.30


Den klonade mamman:


Söndag 17/5 19.30

Fredag 22/5 17.30

Lördag 23/5 20.00

Söndag 24/5 13.00

Onsdag 27/5 18.00

Söndag 31/5 14.30


Teater Egon (produktionsåret) (Tillägnad + Flickan från Montreal)


Lördag 23/5 18.00

Söndag 24/5 15.00


skönt med en lugn hemmakväll


Äntligen hemmas hus blir mer och mer klart för visning.  Foto: Carl-Johan Bauhn/Meter

Det känns längesen jag bara kunde sätta mig och titta på tv och känna att jag inte behöver göra något. Ett stort glas soyamjölk två knäckebröd och halv åtta hos mig, följt av äntligen hemma. Vilken Svensson jag är....härligt.

vad jag älskar att promenera

.....jag borde åka och fjällvandra i sommar. Sanna ska vi göra det en av våra två semsterveckor i juni? Eller ska vi dra till New York eller London kanske? Solsemester. Vi måste styra upp något.

Jag vet att vi inte har några pengar men det kanske löser sig. Jag köper en trisslott idag och du en.


en lång gårdag

Vi jobbade från tio på förmiddagen till elva på kvällen igår. Tyvärr känns det inte mycket bättre trots att vi repade så länge. Jag har sjukt svårt med min roll och vem hon ska vara förälskad i. Känner mig totalt nollställd och vill egentligen inte göra det här längre. Men det är bara att försöka hitta en utväg, en lösning för vi har premiär om fyra dagar. Då kommer Annika, min fina Annika. Det ska bli fantastiskt att ha henne tillbaka i stan. Något att se fram emot allafall. Jag ska genomföra detta för hennes skull helt enkelt.

Idag har vi en ledig slapp dag vilket är lite konstigt men ganska skönt. Vi skulle verkligen behöva repa men eftersom jag inte har något lust till det är det ganska skönt att hänga ute hos Moa och slappa i hennes trädgård. Först ska jag förbi Royal en sväng, och lämna lite information om föreställningen. Men vill man att arbetskamraterna ska se det?!! Suck.

Sol ut idag allafall, jag ska gå jättemycket, måste passa på.


måste börja sova mer

Har kommit på att jag säkert börjat må mycket sämre den senaste tiden på grund av att jag sover så lite. Skulle vilja ha några timmar till på kvällen så man hinner med allt "viktigt" som ska göras. Men måste prioritera min sömn nu tror jag. Att sova fyra, fem timmar per natt är inte helt okej.

Denna veckan har vi preimär på vårt c-projekt så det kanske inte går så bra med det där att sova mycket, men ska försöka.

Är i ärlighetens namn inte alls sugen på att repa imorgon, men så fort det går upp för mig att det börjar närma sig premiär, så hoppas jag allt blir lite roligare.

Men sova som sagt...nu...

..skulle vilja ligga i min säng hemma hos mamma och pappa inatt med...men det är så mycket jag vill som inte går att uppfylla.



Har varit en väldigt mysig dag hemma idag allafall...särskilt i stallet med Red Surprise och Prima...saknar hästarna och ridningen, tänk om jag skulle satsat på det istället...tänk om

...och långt hår


202371_enffff

mina önskningar går ju inte fixa över en natt...synd

drömben


201183__mg_5015


Varför kan inte mina ben se ut sådär. Så fort jag går ner i vikt så försvinner mina bröst men rumpan och benen ser man ingen förändring på. Men när jag går upp lägger det sig bara på rumpan och benen och brösten fortsätter krympa, ologiskt. Ett par nya ben är vad jag önskar mig idag.

så var man bonne igen




Nu har jag gjort ovanligt mycket bonnesysslor idag. Det är så mysigt att vara här ute på landet när det är vår. Massa bajs, gräs och kyklingar.

Nu sorterar jag och Sanna på mammas begäran ur våra garderober. Vi har fyllt tre sopsäckar med kläder som ska skänkas och slängas. Så här tomt har det aldrig varit i min garderob. Det enda som hänger kvar är en broderad väst som jag bara inte kan med att slänga. Men jag har också hittat massa som får följa med mig till Göteborg. Inte för jag har någon plats men snart flyttar Kristin ut och då får jag en garderob till.

Ska fortsätta med resten av mitt rum, våra tredjedelskusiner från Chicago kommer snart och hälsar på och då ska det vara fint säger mamma. Men det är inte helt fel att få betalt för att städa på sitt egna gamla rum.

god morgon diciplin




Ja, jag ställde om väckarklockan, men fem minuter senare så gick jag faktiskt upp. 45min promenad och en fin liten frukost på det så känner jag mig väldigt stolt. Nu ska jag sätta igång med dagens jobb. Ska börja med att städa päronens kontor och företagets lunchrum. Alla borde vara vakna så här tidigt på söndagmornarna, så underbart härligt att vara diciplinerad. Från och med idag är det just det som gäller.

Vuxenpoäng till mig...igen

imorgon ska jag gå upp 05.45

Jag ska upp tidigt. Promenera med Alfons och Zack. Njuta av vårmorgon i skogen. Äta frukost. Jobba hela dagen. Promenera. Njuta av vårkväll i skogen.

tillskärarakademins modevising 2009

Idag har vi varit och besökt Tillskärarakademins årliga modevising på Brewhouse i Göteborg. Det är fantastiskt vad många duktiga och talangfulla som går på den skolan. Att vara lite bättre på att sy egna kläder skulle ju inte skada. Men kan ju inte vara bra på allt, som det sägs.

Däremot har jag blivit väldigt professionell på att ramla överallt, hela tiden. Dagens skedde självklart inne på modevisingen (som tur var i pausen) över två rader med stolar och rakt ner i golvet. Ett nytt blåmärke förväntas på höger knä.

Lite smakprov från visningen kommer här nedan

Sofia Svensson



Charlotta Wallin


Johanna Eriksson



Cecilia Olsson



Kristin "sambo" Johansson



Kristina Nybonde


Stina Wångstedt



Jenny Wallin


Diana Lazare



Jennifer Ottemo


Anna Emanuelsson


Publiktack


tingsholms vårblandning




Åkte till Ulricehamn bara för att se min underbara syster sjunga, men hela vårblandingen på mitt gamla gymnasium var mycket bättre än jag hoppats på. Bara någon enstaka falsksjungande körmedlem. Annat var det på våran tid.

Jag är så sjukt stolt över min Sanna hon gjorde "Aldrig ska jag sluta älska dig" från "Livet är en slager" så fantastiskt fint så jag grät genom hela låten, det gick rakt in i hjärtat.

Det föll fler tårar under de dryga två timmarna på Tingsholm. Bland annat under Sannas fina vänner Emelie, Gabriella och Linneas låtar.

Sanna - Aldrig ska jag sluta älska dig


Linnea - Vägen hem igen


Emelie - Son of a preacher man


Gabriella - Gabriellas sång


ett gäng lovande 90-talare där....

after work och biokväll

Vi fick sluta tidigt idag. Jihi.

Nu ska jag slänga på mig nått snyggt och möta upp Jane, Maria och Linda på en liten öl. Inte två.

Sen ska jag och litet hjärta på bio.

Det kändes lite bättre i skolan idag, ett rep gick riktigt bra. Eller bättre.

Punkt.


måste skaffa en mini pc och få tillbaka min skaparglädje




Det här funkar ju inte, jag hinner ju aldrig blogga fast jag har en massa saker att skriva om. Vi repar så mycket nu och dessutom är det så mycket annat jag är ute och flänger på så jag hinner aldrig hem till min älskade dator.

Vi körde ett sjukt kasst genomdrag idag. Vi har tappat modet i gruppen och måste tända till vår skaparglädje. Jag skulle vilja kunna säga som Bert att
"jag har kulturella ambitioner" men hela tiden tappar jag lusten.

Ska man hålla på med något annat? Nä, va skulle det vara...

Tänkt en lång stund och min högintelligenta hjärna jobbar på högvarv, och jag kan inte komma på något som jag skulle passa som.
Jag är körd, mitt liv är slut. Måste hitta tillbaka till min teaterlust och min tro på gud...

Nä för fan, gud är ett påhitt och jag är ett kulturellt misslyckande det är så det är, är väl bara att acceptera

ett måste är avklarat

Jag har många måsten just nu och idag, trots lite svajig i kroppen, så har jag tagit tag i min frukstansvärda garderob. Jag kommer nämligen ofta (många gånger när jag ska klä mig till fest) till en punkt då jag börjar riva ut alla mina kläder ur garderoben och skita i att plocka in dom igen. Nu har kläderna prytt mitt golv som en mycket färglad men mindre trevlig matta under någon vecka och jag tyckte det var dags att ta tag i den lilla skönhetsmissen i min inredning.





Jag undrar hur länge dom kommer få ligga i sånna fina höga mina älskade kläder

och gårdagen blev en riktigt lång dag

Jag var så frukstansvärt trött på morgonen igår och kände att hela min kropp var ur funktion. Efter många tragglande reptimmar kom jag ändå igång och eftermiddags och kvällsrepen blev riktigt roliga och bra, och aningens flamsiga. Det behövde vår seriösa grupp. Föreställningen kommer bli så jävla bra. Nu är det snart bara en vecka till premiär.



idag mår jag mindre bra. Ska vila mig.

en lång dag framför mig

Var verkligen uppe tidigt för att jag skulle ut och springa innan duschen men det regnade så obehagligt ute så jag sket helt enkelt i det och sov en halvtimme till. Nu har jag både ätit frukost och lagat mat till den kommande lååånga dagen i skolan. Vi har scentid mellan fyra och tio. Pust. Suck. Stön.

snyggt där....


196906_p1000988


193806_picture_2

192943_lookbook3

www.lookbook.nu

blodcentralen

Skulle börja lämna blod tänkte jag men mina värden var för dåliga. Får börja käka mer järn helt enkelt. Tänker nog beställa en tid hos en läkare allafall för att kolla lite andra värden. Känner mig lite halvsvajig.

Ska ut och gå lite nu allafall, måste rensa hjärnan och andas in lite luft. Känner mig inte vidare glad ikväll, och det beror inte på att jag inte få lämna blod, så kul är det nog inte.

en lååång dag på jobbet




Inte för det är mycket ob vi får inom hotellbranschen men bättre att jobba över idag än igår allafall för på lördagar får vi nämligen inte ett öre extra. Jävligt snålt och dåligt, vem vill då jobba helg då liksom?! Inge, men man måste ju, det växer ju inte jobb på träd åt en outbildad amatörskådis.

Ska gå till Johanneberg tänkte jag. Det kommer bli svettigt men bara det inte börjar regna ska det nog gå bra. Men innan dess ska jag dammsuga här på mitt lilla rum. Jag såg en dammråtta passera i lugna mak, dom försöker inte ens fly och gömma sig i hörnerna längre. Det var så långesen jag hade framme dammsugaren så dom har helt tappat respekten för mig. Måste bli en ändring på det.


vill ju inte gå och lägga mig

Det är lite jobbigt att vara frukostvärdinna när man vill vara uppe och kolla på en film nu efter Robinson. Men ska krypa ner och låtsas att min tv är trasig.
Till veckan ska jag börja sortera min garderob. Måste fixa en ny vårgarderob och eftersom jag alltid är pank ska jag sy om mina gamla kläder istället för att köpa nya. Ska skriva barnboken också. Det är bara två veckor till premiär. Jävligt spännande.

Hittade en så fin bild på Nicole. Hon är väl för vacker....


det är inte bara vi svenskar som gör dålig film

Igår såg vi det norska beviset på att kassa filmer finns i många länder....



se den inte...totalt meningslös


ytterligare en vacker dag




Ser ut som det blir en vacker dag idag med. Synd man ska vara inne och jobba bara, men så fort jag slutat ska jag ut i solen och fortsätta på min fina bränna som jag påbörjade igår...jag kan väl säga att den är mer röd än någon annan färg. Det är så det ska vara på våren.

valborgsfest och fredagsmys

Visst blev det en festfylld valborg minsan. Alkohol upp över den milda grad så huvudvärken tog över dagens förmiddag. Sen kom en huvudvärkstablett ner i magen och hälsade en vacker fredagseftermiddag vid kanalen välkommen.






RSS 2.0