filmjölksbröd
Världens enklaste och godaste lördagsnöje är att baka bröd. Ännu enklare med ett bröd som inte ens behöver jäsa.
1. Du blandar ihop:
4dl fullkornsdinkelmjöl
3½ dl rågsikt
2dl kli
½dl krossade linfrön
½dl solrosfrön
½dl fiberhavregryn
1½tsk salt
½tsk bikarbonat
ev. russin, dadlar, fikon, kryddor etc.
2. Häller sedan på:
1 liter ekologisk filmjölk
3. Rör om ordentligt och häller i två oljade brödformar.
4. Grädda i nedre delen av ugnen lite dryga en timme på 175grader
5. Ta en lång morgonpromenad
6. Kom hem och ät av det nygräddade brödet.
- SARA
1. Du blandar ihop:
4dl fullkornsdinkelmjöl
3½ dl rågsikt
2dl kli
½dl krossade linfrön
½dl solrosfrön
½dl fiberhavregryn
1½tsk salt
½tsk bikarbonat
ev. russin, dadlar, fikon, kryddor etc.
2. Häller sedan på:
1 liter ekologisk filmjölk
3. Rör om ordentligt och häller i två oljade brödformar.
4. Grädda i nedre delen av ugnen lite dryga en timme på 175grader
5. Ta en lång morgonpromenad
6. Kom hem och ät av det nygräddade brödet.
- SARA
Kommentarer
Trackback