underbart gott

Vi har bakat hela eftermiddagen, gjort ett lite nyttigare men minst lika gott alternativ till semlebullen.



Så här börjar du:

1. Smält 100-150 g margarin eller smör
2. Häll i 5 dl mjölk, värm tills fingervarmt
3. Häll detta över 50 g jäst och rör om

Rör sedan i:

1. ½ tsk salt
2. 1 dl socker
3. 2 tsk kardemumma
4. Ca 8 dl dinkelmjöl + 4dl vetemjöl
5. Rör allt samman till deg som släpper bunkens kanter
6. Jäs i ca 15 min

Sedan gör du så här:

1. Lägg upp degen på mjölat bakbord
2. Knåda till smidig deg
3. Rulla små bullar (ca 5cm i diemeter) och lägg på plåt
4. Jäs i 30 min
5. Grädda bullarna i 5-8min i mitten av ugnen i 250 grader


Till sist gör du:

1. Skär av toppen på minibullen
2. Gröp ut bullen och lägg degen i en bunke
3. Vispa grädde med florsocker
4. Hacka chesewnötter
5. Blanda ihop nötterna, degen och lite grädde till en mandelmassliknande smet
6. Häll tillbaka blandningen i den urgröpta bullen
7. Spritsa på grädde
8. Lägg på locket och pudra på lite florsocker


Vi har nu njutit två var. Underbara.

- SARA & SANNA

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0