underbart gott
Vi har bakat hela eftermiddagen, gjort ett lite nyttigare men minst lika gott alternativ till semlebullen.
Så här börjar du:
1. Smält 100-150 g margarin eller smör
2. Häll i 5 dl mjölk, värm tills fingervarmt
3. Häll detta över 50 g jäst och rör om
Rör sedan i:
1. ½ tsk salt
2. 1 dl socker
3. 2 tsk kardemumma
4. Ca 8 dl dinkelmjöl + 4dl vetemjöl
5. Rör allt samman till deg som släpper bunkens kanter
6. Jäs i ca 15 min
Sedan gör du så här:
1. Lägg upp degen på mjölat bakbord
2. Knåda till smidig deg
3. Rulla små bullar (ca 5cm i diemeter) och lägg på plåt
4. Jäs i 30 min
5. Grädda bullarna i 5-8min i mitten av ugnen i 250 grader
Till sist gör du:
1. Skär av toppen på minibullen
2. Gröp ut bullen och lägg degen i en bunke
3. Vispa grädde med florsocker
4. Hacka chesewnötter
5. Blanda ihop nötterna, degen och lite grädde till en mandelmassliknande smet
6. Häll tillbaka blandningen i den urgröpta bullen
7. Spritsa på grädde
8. Lägg på locket och pudra på lite florsocker
Vi har nu njutit två var. Underbara.
- SARA & SANNA
Så här börjar du:
1. Smält 100-150 g margarin eller smör
2. Häll i 5 dl mjölk, värm tills fingervarmt
3. Häll detta över 50 g jäst och rör om
Rör sedan i:
1. ½ tsk salt
2. 1 dl socker
3. 2 tsk kardemumma
4. Ca 8 dl dinkelmjöl + 4dl vetemjöl
5. Rör allt samman till deg som släpper bunkens kanter
6. Jäs i ca 15 min
Sedan gör du så här:
1. Lägg upp degen på mjölat bakbord
2. Knåda till smidig deg
3. Rulla små bullar (ca 5cm i diemeter) och lägg på plåt
4. Jäs i 30 min
5. Grädda bullarna i 5-8min i mitten av ugnen i 250 grader
Till sist gör du:
1. Skär av toppen på minibullen
2. Gröp ut bullen och lägg degen i en bunke
3. Vispa grädde med florsocker
4. Hacka chesewnötter
5. Blanda ihop nötterna, degen och lite grädde till en mandelmassliknande smet
6. Häll tillbaka blandningen i den urgröpta bullen
7. Spritsa på grädde
8. Lägg på locket och pudra på lite florsocker
Vi har nu njutit två var. Underbara.
- SARA & SANNA
Kommentarer
Trackback