nä men god kväll prag

Vi har nu suttit på tåg i sju timmar och är gladerligen framme i Prag.

Resan var inte alls så dum. Efter Italien tycks de fina människorna från världens alla hörn regna över oss. Två mycket trevliga grabbar hade vi som resesällskap denna trippen och vi har inte i någon stad kännt oss så säkra när vi anlände. Vi fick eskort fram till hosteldörren. Bra där.

Tillbaka till vår fina söndag i Budapest.

Först museumbesök the House of terror som ligger på Andrássy út. Gatan där både nazisterna och kommunisterna hade hemliga center där de höll och torterade fångar under andra världskriget. Ett fantasitkt intressant och obehagligt museum på samma gång.



Efter det vandrade vi upp till ett av Budapests många badhus. Ett mycket vackert sådant. Först åt vi lunch på trappan och väntade på vår nyfunna vän Ben och sen var det bara att hoppa i, ja efter vi hittat ut laburinten med omklädningsrum. Utomhuspoolerna var bäst. Bästa söndagseftermiddagen på länge.







Efter en tripp genom vackra Budapestkvällen ner till hostellet gick vi ut och åt middag med Ben. Vi har inte ätit ute många gånger denna resan och det smakade fantastiskt. Man kan äta och dricka väldigt billigt i den staden. Det gillar vi.



Efter middagen ramlade den äldre halvan av oss in på en pub med två ungerska liveband, fotbollsspel, två amerikaner och en hund. Den yngre halvan gick hem och sov. Därav hennes lite klarare huvud idag.





Sista dagen i Budapest har vi ägnat åt second-hand shopping, här köper man kläder för kilopris. Väldigt bra ide.
Men det gäller att plocka små, lätta plagg.



- SARA & SANNA


Kommentarer
Postat av: Guy from the train

hello!

hope you had a good night!



Akos

2009-09-29 @ 08:25:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0