tjugofyra dagar för en bättre planet


Vi tröttnar nästan alla förr eller senare på våra gamla prylar och kläder men det betyder inte att dom behöver vara obrukbara för det. Skänk istället för att slänga och handla i andrahand istället för att alltid konsumera nytt.


Hur gör du? Runt om i Sverige finns allt från loppmarknader till second handaffärer med dyra märkeskläder. Vad de har gemensamt är att de säljer begagnade prylar och kläder. Städer har ofta stort utbud av dessa typer av affärer och leta så kommer du snart hitta din favorit. Ta dig tifd att leta när du väl är där. Många kläder kan med en liten omstyling bli som ett helt nytt plagg. Leta även på nätet efter begagnade varor. Det samma gäller på andra hållet, skänk bort dina saker eller sälj på nätet eller till vissa butiker som köper in märkes och antika varor.

Vad behöver du för att börja? Ibland behöver du lite tålamod för att hitta guldkornen och ibland behövs bara att du travar in i en butik för att hitta drömplagget eller prylen till ett bra pris.  

Varför ska du göra det? Konsumtionen av nya saker slår varje år nytt rekod och detta är inte kostnadsfritt för vår planet och för människorna på den. Framställning av kläder, skor och prylar sker ofta på ett mycket omiljövänligt sätt och dessutom på ett mycket oetiskt sätt. Att använda saker i andra hand gör så produktionen av nya saker minskar och vi får ett längre hållbart samhälle. Dessutom är även detta en guldgruva för din plånbok. Många av loppmarknader och second handbutiker har även en direkt anknytning till välgörenhetsorganisationer där även delar av vinsten går till förbättring av vår jord, på ett eller annat sätt.

Var hittar du mer information? http://www.myrorna.sehttp://www.emmaus.se, http://www.tradera.com   

Lycka till!



- SARA & SANNA

Kommentarer
Postat av: Anonym

2009-12-07 @ 15:37:23
URL: /http://www.skänkes.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0