tjugofyra dagar för en bättre planet



Ni har väl inte missat att du denna veckan kan önska en låt till Musikhjälpen i P3 och samtidigt hjälpa till att bota malaria.


Hur gör du? Gå in på P3 hemsida så står alla instruktioner där. Det går både önska låtar och ropa in kanonsnygga saker på auktionen. Saker som Håkan Hellströms gitarr tillexempel.

Vad behöver du för att börja? En telefon, dator eller att du befinner dig i Göteborg.

Varför ska du göra det?

Information hämtat från P3 hemsida:

Tanken bakom Musikhjälpen
Grundidén är att publiken betalar för att önska en låt, att förena publikens intresse för musik med engagemang för medmänniskor världen över. All musik som spelas i P3 under dessa dagar är önskad av er. Så önska din favoritlåt och skänk samtidigt 50 kronor till Radiohjälpen.

Hur går det till
Tre programledare bor i ett glashus på ett torg (i år i Göteborg). De får inte äta fast föda och de har ingen möjlighet att lämna glashuset och gå på stan och köpa julklappar. Däremot skall de sända dygnet runt – i sex dygn.
 
Förutom att önska musik går det också att skänka pengar genom ett flertal andra insamlingsaktiviteter i och omkring glashuset och runt om i Sverige. Programledarna kommer att gästas av kända och okända personer som dyker upp i glashuset olika tider på dygnet. Vissa för att spela musik, andra för att visa sitt stöd på annat sätt.
 
Det kommer också arrangeras tävlingar där de som ringer in kan vinna priser. Vissa priser kommer att vara fina, andra inte. Det kommer framförallt att handla om tjänster som vi medarbetare på SR kan bidra med. Det kan vara DJ på fest, festfixare, en lunchdate, gå ut med hunden eller kanske styling av en okunnig programledare. Även konstverk och kändisars attiraljer kommer att tävlas ut.

Var hittar du mer information? http://www.sr.se/musikhjalpen, http://www.svt.se (sänd även live i tvåan)

Lycka till!



- SARA & SANNA


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0