il grande blu

Efter en jobbig tågresa sittandes i elva timmar genom Italien gick vi halv nio imorse in på Catanias centralstation, lika vilsna som vi kännt oss i alla nya städer vi kommit till. Catania är dock inte så stort så det vara ganska lätt att hitta till vårt fina hostel Ostello del plebisicito. Här verkar också kanonbra. Rummen är jättefina och både frukost och gästkök finns. Dessutom finns något vi är i väldig behov av just nu, tvättmaskin.



Efter att ha dumpat av vår packning tog vi ut riktningen mot havet. Precis över Catania ligger vulkanen Etna. Det ska bara vara 23 km dit så vi är ganska sugna på att gå, allafall en bit.







Så nu har vi äntligen fått bada i medelhavet och suttit på stranden hela förmiddagen. Solen har behagligt kikat fram bakom tunna moln och vinder har blåst helt perfekt. Vi njuter av vädret och det stora blå men besväras tyvärr nästan ännu mer av italienarna. Det hade vart helt underbart om man bara fick vara ifred.

Här på hostelet är det allafall lugnt och nu har vi käkat hur mycket lins/bön/svamp/tomatsoppa som helst, det känns som vi kan stå oss i flera dagar. 

Ikväll är det något som kallas "The white night" här i Catania med massa gratis koncerter som vi tänkte kolla in. Innan dess behöver vi nog vila lite och ta några glas vin här på hostelet. € 0.50 för ett glas. Sjukt billigt och bra.

Än så länge gillar vi denna lilla stad vid havet ganska bra allafall. Om nu bara Etna inte får något utbrott och italienarna slutar äckla sig så kommer detta bli kanondagar på Sicilien.

- SARA & SANNA


Kommentarer
Postat av: jenna

åh ni ser ut att ha det härligt! jag vill med bada! =)

2009-09-20 @ 12:12:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0