jag sa ju att stockholm är vackert i november

Visst regnar det utmed Årstaviken men där är nog vackrare här nu än på sommaren. Nästan alla båtar ligger under sina täcken och sover sin lilla stilla sömn uppdragna på land medan joggare och barnvagnar tyst stryker förbi. Vattnet ligger i ro och känns tryggt, kallt och stilla. Regnets droppar sätter sina stolta spår på allt som behöver lite extra liv nu när november lagt sig som en självömkande kloss över staden.







De enda båtar som ligger kvar och sakta följer vattnets dans är de som inte får vila bara för mörkret smyger sig på och de som glömdes kvar när deras ägare flög söder ut så fort de första höstlöven föll.




Här och var ligger en anka begravd...



...och en loppa som under sommaren hoppat från gren till gren och gett oss visdom om livet ligger och väntar efter ett värmande snötäcke.



Vid Hornstulls strand väntar november på att december ska komma och efter en julmarknad att pryda gator och på ett badhus att inte försvinna.





Det bästa med Stockholm idag är nog ändå, att det trots allt bor så många människor på så liten yta, finns ett litet ledord, som gör att man när som helst kan slå sig ner på en parkbänk brevid en annan människa som tycker livet är vackert och dagarna värda att leva bara man har varandra...



..med risk att bli lite blöt där bak.

- SARA


Kommentarer
Postat av: Elin

Vad vackert, jag fick en känsla av att det finns hopp även denna höst:)

2009-11-17 @ 14:14:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0