internationella kvinnodagen den 8 mars




År 2009 och vi lever fortfarande i ett samhälle där många kvinnor förtrycks och lever under mannens hand. Varför fortsätter detta år efter år? Varför sker inga märkvärda förändringar?

Sverige påstås vara ett av världens mest jämnställda länder och det stämmer kanske. Men vad är det då egentligen vi jämför med? I vissa länder har kvinnor inte ens rösträtt och då är det kanske inte så konstigt att vi vi ligger högt på listan. Verkligehetens Sverige tycker inte jag luktar vidare jämnställt. Männen får ju fortfarande automatiskt högre lön för de är just män och kvinnor får ofta kämpa dubbelt upp för att få sin röst hörd.

Att vi den 8 marsinternationella kvinnodagen tar upp dessa frågor och uppmärksammar situationen är bra, men bättre vore om det dagligen var en aktiv fråga. Vi ska inte i Sverige och inte någon annan stans på jorden behöva acceptera att vi behandlas på ett orättvist sätt bara för vi föddes utan kuk. Från varje kränkt varddagssituation till stort kvinnoförtryck i världsreligioner så ska vi kunna sätta ner foten och veta att vi har rätt till att göra det. Vad är det som krävs innan detta kan blir en verklighet?

DANSA MINA SYSTRAR

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0