tjugofyra dagar för en bättre planet



KRAV- och Rättvisemärkt mat finns i nästan alla affärer nu för tiden. Gör ett aktivt val när du handlar. Betala någon krona mer och bidrag till en hållbar utveckling.

Hur gör du? I vissa affärer finns miljömärkta varor på ett ställe och på andra finns de brevid den andra maten av samma sort. På många ställen är de också utmärkta med en "ekologisk" skylt. Det finns även butiker som bara säljer KRAV och rättvisemärkt mat. Leta så skall du finna. Tycker du det är dyrt att köpa all mat miljövänligt så börja med viktiga varor som bananer, kaffe, the, russin, vindruvor, vin, kakao och självklart animaliska produkter. Gå sedan stegvis över till mer varor märkta med KRAV och Rättvisemärket. Se upp för falska bemärkningar. För att vara säker på att kraven uppfylls välj någon av ovanstående märkningar.

Vad behöver du för att börja? Prioritera dina inköp. Dra in på något som du inte behöver och välj att handla dina viktiga vaor med gott samvete.

Varför ska du göra det? Den ekologiska och rättvisemärkta produktionen av mat ökar för varje dag men vi behöver bli fler som konsumerar av dessa miljövänliga alternativen för att det verkligen ska göra någon skillnad för vår framtid. Ju mer ekologiskt vi väljer köpa desto billigare kommer det med tiden att bli. I alla led mår männsikor och djur bättre av ekologisk och rättvisemärkt produktion. Skillnaden och mer fakta om dessa finns på sidorna nedan.

Var hittar du mer information? http://www.slv.se/grupp1/Markning-av-mat/Ekologisk-mat/ http://www-rattvisemarkt.se

Lycka till!



- SARA & SANNA

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0