tjugofyra dagar för en bättre planet


Konsumtionen ökar och i samma takt plastpåsarna. Gör ett superenkelt miljövänligt val och ta med dig en tygkassa så fort du ger dig ut och shoppar.


Hur gör du? Har du ingen tygkasse så köp en nästa gång du är på ICA, Konsum eller var du nu handlar. De flesta mataffärerna har tygkassar för en billig slant. Det finns också fina tygkassar i andra affärer och på nätet. Gör det till en vana att alltid ha den med dig, så slipper du alltid köpa eller be om en plastkasse som sedan blir liggande eller slängs. Välj gärna en kasse i ekologisk bomull så knuffar du vår jord i rätt riktning ännu en gång.

Vad behöver du för att börja? Endast den lilla miljövänliga kassen och komma ihåg att ta med den.

Varför ska du göra det? Plast är ett material som kräver väldigt mycket energi för att framställas. Varje gång vi handlar och väljer att köpa eller få en ny plastpåse är det ett beslut som påverkar vår miljö mycket mer än vi tror. Det är så enkelt att istället bära sina varor i en kasse som håller mer än en gång. Dessutom finns det väldigt många kanonfina tygkassar där ute, alltså mycket snyggare att bära runt på än en ful miljöbov till plastpåse.

Var hittar du mer information? http://www.gilmmabutik.se, http://www.baggu.se, http://www.tygkassen.net

Lycka till!





- SARA & SANNA

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0