tjugofyra dagar för en bättre planet



Varje gång och i varje situation är det inte lätt att säga vad man tycker, men vi får aldrig bli rädda för att göra det. Våga stå på dig när det blåser motvind. Våga säga vad du tycker även fast du inte riktigt är säker på hur orden kommer komma ur din mun.


Hur gör du? Tala med dina vänner och bekanta om problem du brinner för, väck fredliga diskussioner som förhoppningsvis kan leda till att du och de du pratar med blir snäppet klokare i ämnet. Att prata med folk, informera och stå för dina åsikter är det viktigaste för att driva frågor framåt i samhället. Försök se problem mer än bara svarta eller vita, hitta nyanser, finn lösningar, tillsammans. Diskutera kan man göra i alla situationer, men var noga med att inte provosera, vanligtvis kommer man längre genom att på trevligt sätt prata och byta åsikter.

Vad behöver du för att börja? Att diskutera lär man sig bara genom att praktisera det. Alla kan inte börja med att lägga argument som en riksdagspolitiker, men lyssnar du till ditt hjärtas röst hittar du oftast ett sätt att sätta ord på dina tankar och känslor.

Varför ska du göra det? Som vi nämnde ovan är ett av det viktigaste sätten att föra information och åsikter vidare i samhället att just prata om det, sprida det vidare. Det finns så många som sitter med mycket tankar men ingen att bolla dom med. Den person du kanske trodde att du sist av allt skulle ha något utbyte att prata med är kanske den som kan ge dig mest. Det är otroligt viktigt att lära sig stå upp för det vi tycker och våga ge oss in i diskussioner, även om det till en början bara är mellan vänner.

Var hittar du mer information?
 Som sagt. Börja med dina vänner och våga sedan prata med folk som du kanske inte känner. Alla bär vi på tankar och åsikter. Alla har vi en historia att utbyta.

Lycka till!



- SARA & SANNA

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0