tjugofyra dagar för en bättre planet





Spara vårt jordklot ett moln av koldioxid nu i juletider och ge dig själv en lugn behaglig stund på väg till släkt och vänner. Åk kollektivt.

Hur gör du? Bestäm dig för att göra julfirandet till den helgen du ställer bilen och tar dig fram kollektivt. Du bokar biljetter på tågbolag eller bussbolag och låter bilen vila.

Vad behöver du för att börja? Endast att hitta en lämplig biljett till den plats du ska.

Varför ska du göra det? För miljön skull vore det bästa om fler och fler väljer att resa kollektivt året runt men just i jultider kanske det är lite extra viktigt av många anledningar. Just därför att många väljer att ta bilen och många reser under jul och nyårshelgen sker också många olyckor ute på vägarna. Det kan vara snö, halt och kallt vilket bidrar till att det är svårare att ta sig fram. Många dricker också alkohol under dessa helger och omedvetet ger sig många ut på vägarna med för högt promille i blodet. Detta vet vi alla kan ge ödestigna konsekvenser. Att starta upp kalla biler är heller ingen hitt, det släpps ut en mycket högre andel miljöfarliga ämnen när man startar en bil kall. Det är dessutom väldigt skönt att ta sig fram med buss eller tåg, ingen i familjen behöver ligga och köra och tänka på att ta sig fram i tid, den kan vi helt överlåta till den kollektiva föraren. Smidigt, praktiskt, säkert och miljövänligt.

Var hittar du mer information? http://www.sj.se http://www.swebusexpress.se http://www.bus4you.se http://www.gobybus.se

Lycka till!



- SARA & SANNA

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0