tjugofyra dagar för en bättre planet


Att välja att bära äkta päls är inte bara bland det värsta man kan göra på ett etiskt plan, det är också en mycket omiljövänlig process att framställa detta totalt onödiga material.


Hur gör du? Du köper ingenting som är gjort av äkta päls eller innehåller något med äkta päls. Du väljer att köpa snygga pälsimitaitioner istället om du vill ha något liknande. Numera finns fuskpälsar som ser kanonsnygga ut som du kan bära utan att hundratals djur ska behöva sätta livet till. Tänk på att en pälskrage också kommer från ett, helt i onödan, dödat djur.

Vad behöver du för att börja? Förstå att päls är en vara som är totalt onödig och fruktansvärt att handla med. Att också förstå att lyx inte ska vara en produkt av att föda upp, plåga och döda för nöjes skull.

Varför ska du göra det? Pälsdjursindustin innebär att man föder upp ett djur i fångenskap, och låter det leva ett väldigt kort liv på ett mycket onaturligt sätt och sedan gasas dom ihjäl för att sedan bara användas tills pälsbeklädnader, alltså inte användas i sin helhet. Detta gäller svensk uppfödning, utomland är det ofta ännu värre. Många pälsar kommer från djur som stulits från dess rätta ägare, de får leva under fasansfulla förhållanden och sedan slits ofta pälsen av innan djuret är dött, allt för att få ut så mycket päls och tjäna så mycket pengar på det som det går. Både pälsindustin innanför och utanför Sveriges gränser präglas av ett förhållningsätt där djur bara är en vara som inte bär något hjärta, hjärna eller har några känslor i kroppen. Det har dom. Dom andas exakt samma luft som vi gör och ingen levande individ ska behöva behandlas på sådant sätt som pälsindustins djur gör. Dessutom är uppfödning och bearbetning av päls en mycket miljöbetyngd process. Pälsarna ska behandlas i industri i många led innan de hamnar i butik vilket ger ett mycket högt utsläpp av växthusgaser.

Var hittar du mer information? http://www.djurensratt.se http://www.furisdead.com

Lycka till!








- SARA & SANNA

Kommentarer
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

usch dessa stackars djur =(

2009-12-14 @ 19:54:42
URL: http://pyttis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0