svar på några tal

NI HAR MÅNGA FRÅGOR. NI PÅSTÅR VÄLDIGT MYCKET. JAG GER GÄRNA SVAR PÅ TAL.

Joakim Lindrot skriver:
"Ge upp istället, varje gång negativa inlägg om oss publicerars, varthelst det än här, så mobiliserar vi oss och bemöter påhoppen. Ni kommer inte undan"

Vad är det exakt vi inte kommer undan ifrån? Kommer vi inte undan era åsikter? Inte erat propagerande om hur vi ska lösa integrationspolitiken genom att hjälpa folk på plats istället för att släppa in människor i vårt välfärdsamhälle? Intressant med hot.

Joakim Lindrot skriver också:
"De där organisationerna är så misslyckade! Vet du varför? JO, de har sedan LÄNGE aktivt arbetat för att hålla sd ur riksdagen. Men nu misslyckas de! HAHA"

Så Sverigedemokraterna sitter i riksdagen menar han? Det är inte September än på nio månader.

Joakim Lindrot skriver åter igen (han verkar ju inte ha så mycket att göra så här dagen innan jul):
"Varje år skär ni ver på vård, omsorg, pensionär, och varje år så lägger vi allt mer pengar på integration och invandring. Hur mycket skall pensionerna sänkas innan ni är nöjda? Precis som ni säger, man måste prioritera. Och det är dags att prioritera annat nu efter 30 år av galenskap"

Jag har inte i något påstående sagt att vi ska skära ner på vård, omsorg, pensionärer. Det finns betydligt mer relevanta bitar i samhället där mycket pengar finns att hämtas. Vi ska aldrig behöva plocka pengar från de redan utsatta till de redan utsatta. Leta så ska ni finna.

Jessie skriver:
"Jag tycker fan synd om jubelidioter som dig och ditt följe.. Att du är så jävla blind för verkligheten, frivilligt eller ofrivilligt. Ser du inte vilka jävla problem det ställer till? Vet du ens hur situationen i Malmö ser ut? Nej just det, du är ju verklighetsfrånvarande"

Jag ser exakt vad som händer i samhället och jag vet mycket väl hur det ser ut där ute och var problemen ligger men jag tror helt enkelt inte på ert sätt att lösa det. Det finns sätt under demokratiska former för att få en bra integrationspolitik. Vad vore Sverige idag utan mångkultur, har du ställt sig den frågan?

Jessie skriver igen:
Jag antar att du som så många andra hycklare i Pk eliten absolut INTE bor i ett invandrartätt område? Nej, tänkte väl det..Hoppas du blir så jävla överraskningsberikad att du aldrig någonsin vågar gå utanför dörren.. Det borde få stopp på ditt nonsens! Du har ju inget att bemöta oss med, jo.. Bara det gamla skitpåhoppet "rasist"...Om du nu måste visa dig så duktig, se förfan till att komma på något bättre. Fan vad jag ska skratta åt dig nästa år när SD vinner, då kan du stå där med ditt skägg i brevlådan.. Det är så jävla många fler än du anar som sitter hemma och knyter nävarna i ren ondo..

Du har ju ingen aning om vem jag är. Vart jag bor spelar i frågan inte heller någon roll. Lika lite som någon igår tyckte Sanna var en hycklare för att hon hade en blond pojkvän. Alltså helt ovesentligt. Jag har ögon att se med och jag vet vad som händer där ute. Jag vet också vad mitt hjärta står och jag vet vad jag gör när jag påstår att någon är rasist. Jag har inga avsikter att visa mig duktig på något sätt jag vill bara förbättra det land vi lever i. Att sedan skriva att Sverigedemokraterna kommer vinna är ju ett väldigt roligt inslag i ditt inlägg. Vinna vad. Få över 50% mariotet i nästa riksdagsval då menar du tro? Vinna över några fler idioter till din "sida"? Vadå vinna?

Pappa B skriver:
"Jimmie är söt! Rösta på SD 2010 så kanske din bil slipper brinna ner"

Bilarna brinner för missnöjet finns, missnöjet finns och vi måste göra något åt det. Inte genom att förbjuda grupper att ta plats i vårt samhälle. Bilarna brinner också för att människor betalar ungdomar för att tända eld på deras bilar, detta kallas försäkringbedrägeri. Allt är inte svart eller vitt. Sen är det helt upp till var och en att säga om en människa ser söt ut från utsidan eller inte. Det är på insidan jävulen sitter.

Pappa B skriver igen:
"Du verkar ju vara en sann demokrat, du trakasserar SD och vill inte debattera saken. Gå och lägg dig igen jävla snorunge"

Jag möter gärna era argument, men inte om någon kallar mig snorunge som själv inte ens kommit med något.


Utbildad statsvetare tillika Sverigedemokrat skriver:
"Ni bör veta att Sverige är det land som har bäst integration i hela Europa, och ändå blir det bara värre och värre. Mer resurser på att integrera? Varför kan vi inte lägga pengarna på att hjälpa människor i fattiga länder istället. Det blir en vinst för båda sidor. Mindre problem i Sverige, samtidigt så kan de miljarder invandringen kostar varje år göra så mycket mer hjälp i fattiga länder där pengarna räcker längre och till fler människor. Satsa på att plugga lite på högskolenivå så kanske ni kan få ett mer nyanserat förhållningssätt, och inse att världen inte är svartvit, och att Sverigedemokraterna varken är extrema eller hjärntvättade"

För det första. Du vet inte något om hur mycket jag läst på högskola eller inte gjort det. Konstig sak att påpeka, som om högskolestuderande skulle vara de enda som skulle kunna argumentera, ha åsikter, ha en bild av hur man vill förändra. Hur ska vi få ett bättre samhälle och en bättre situation för alla de människor som bor här om vi inte lägger resurser på det. Att lägga pengar och hjälpa människor i fattiga länder är inte alltid så självklart som du framställer det. En "högutbildad" stadsvetare om någon borde väl veta att det pågår krig ute i världen, att människor flyr från krigsdrabbade områden. Slänga in lite pengar i dessa länder är inte så lätt som det sägs, eller skulle vi skicka dit mer soldater menar du?

Winston säger:
"Ni behöver inte oroa er för Sverigedemokraterna. Om 30 år är invandrarna i majoritet och något årtionde senare har muslimerna tagit över Sverige. Svenskarna en folkgrupp som är utdöd om några generationer, till glädje för er antar jag"

Om 30 år kommer klimatet förändrats avsevärt. Ska vi finna en lösning på miljöproblematiken måste vi också finna ett sätt där människor kan leva tillsammans. Finna en solidaritet och en medmännsklighet. Finna ett sätt där vi ser människor som olika männsikor och inte som olika raser.

Tim säger:
"Har inte invandrare som kommer hit något som helst eget ansvar att anpassa sig till landet de kommer till? Det finns bevisligen invandrare som klarar av att anpassa sig till Sverige, så det är en lustig människosyn att omyndigförklara allihopa. Invandrare som inte lär sig språket och anstränget sig för att skaffa en försörjning har inget här att göra. Så har det alltid fungerat tidigare"

Första steget för att människor ska anpassa sig till vårt samhälle är ju att vi släpper in dom, ger dom en chans. Vi sätter människor ute i förorter och kallar dom "ett problem". Finns det då någon som helst anledning för dessa människor att vilja ta sig in i vårt samhälle. Vi måste möta problemet från rätt håll, inte anklaga människor att inte vilja integrera sig innan vi ens gett dom en möjlighet till det.

Niclas skriver:
"Människor kommer till Sverige av felaktiga grunder. Alla kan inte ha rätten att bo och leva i Sverige. Ska vi hyra en supertanker (båt) och hämta upp folk i Afrika bara för dom har det svårt?
Och vi svenska bemöter allt nytt folk väl kan du ge ett exempel på ett mer tolerant folk än svenskarna? Bara för man är Sverigedemokrat betyder det inte att man hatar invandrare och andra kulturer.Och tycker du det är rasistiskt/främlingsfientligt att ställa krav på folk som kommer till Sverige?Har du varit i ett annat land än Sverige och sätt hur deras samhälle fungerar? Typ på balkan eller mellanöstern? Jag lär väll aldrig få svar på mina frågor"


För det första förutser du att han inte kommer få något svar vilket är intressant. Menar du att du inte vill ha något svar heller då? Intressant också är att du så snällt förklarar för mig att en supertanker är en båt. Över till svaren du inte trodde han skulle få: Som jag skrev ovan så måste vi möta problemet från rätt håll, inte utesluta människor från vårt samhälle. Tror inte på den lösningen över huvud taget som du nog fattar. Problemet finns och jag är mycket medveten om det men ni ger er på det överifrån och beskyller istället för underifrån och finner lösningar. Måste allting handla om tolerans, kan det inte handla om att vilja träffa människor från andra kultur från andra länder. Jag ser ingen anledning till varför det skulle kallas tollerans och inte vilja, från alla håll. Precis som jag varit i andra länder, ja, och självklart velat lära känna deras samhälle. Man kan däremot aldrig jämföra att vara jag är på besök i ett land med att jag skulle bli berövad sin frihet i mitt hemland och var tvungen att fly till ett nytt land, där människor står med armarna korsade över bröstet och inte ens vill ha mig där. Där fick du dina svar.

Erik Hellsborn skriver:
"Antar att det är min länk som åsyftas. Varför bjuder du in till diskussion om inte ändå inte tänker lyssna på motargumenten?"

Jag lyssnar och ska läsa ditt inlägg, och som du ovan ser kan jag visst ge svar på tal.

- SARA

 


Kommentarer
Postat av: Erik

Hej Sara,



Du nämner krig och oroligheter, men faktum är ju att det endast är ca 5 % av invandrarna som är faktiska flyktingar. Resterande 95 % kommer hit av andra skäl (familjeskäl, ekonomiska skäl o.s.v).



Tycker du att Sverige borde ta emot dessa 95 %, även om det visade sig att vi går minus rent ekonomiskt på dem? På vilket sätt är det solidariskt mot andra svenskar att dra ner på den generella välfärden, till förmån för invandrande lyckosökare som inte ens flyr från något?



2009-12-23 @ 17:41:53
Postat av: Akademiker

Spontankommentar såhär innan läggdags..



"..istället för att släppa in människor i vårt välfärdsamhälle?"



Välfärdspolitiken i sig är inte evig utan har ständigt varit påväg utför klippan. På 80-talet fanns det en ekonomiare, har jag för mig, som blev utskrattad och hånad när han varnade för att det faktiskt skulle ta slut pengar i a-kassan. Att välfärdstaten skulle behöva skäras ner pågrund av parasitism. Och vad hände 10år senare? Kan kanske inte vara lätt för dig att veta med din ålder, men nu vet du. Och jag tycker inte att du ska vara arg på dig själv. Absolut inte, även jag har varit ung och dum en gång. Ärligt talat, en riktig jävla hippie. Men det finns alltid tid för förbättring och jag hoppas att du försöker ta till dig av dom mer seriöa kommentarerna här.



"Jag har inte i något påstående sagt att vi ska skära ner på vård, omsorg, pensionärer."



Nej, men vad du gör är att du försvarar Status Quo!

Vi har redan dragit upp nackdelarna mångkulturen fört med sig, en av dom är att påverka välfärden negativt. Om du tittar över ett tidsperspektiv kan du se att välfärden hela tiden krymper. Att då försvara den politik som förts ett antal decennium är ett så fundamental misstag som att inte lära sig av sina misstag. Konkret exempel: Bzz Argh! Jag fick en stöt av det elektriska stängslet. Undrar om ajg får det den här gången? Bzz



"Vi ska aldrig behöva plocka pengar från de redan utsatta till de redan utsatta."



Optimistiskt önsketänk som straffar sig i längden när man inser "Hoppsan. Vår budget var visst inte magisk".



"Det finns betydligt mer relevanta bitar i samhället där mycket pengar finns att hämtas."



Försök inte använda ord du inte kan hantera för att låta smart. Det får bara motsatteffekt.



"Jag ser exakt vad som händer i samhället och jag vet mycket väl hur det ser ut där ute och var problemen ligger men jag tror helt enkelt inte på ert sätt att lösa det. Det finns sätt under demokratiska former för att få en bra integrationspolitik. Vad vore Sverige idag utan mångkultur, har du ställt sig den frågan?"



Om du nu vet exakt hur det ser ut.. Varför försvarar du då status quo? Kan du ärligt talat ställa dig framför ett offer för mångkulturen, ett offer för en gruppvåldtäkt och säga att mångkultur är spännande och berikande? Är du så hjärtlös? Vifta inte undan detta som nonsens. Jag är ärligt talat inte mycket för pathos - Men just nu verkar du verkar slå mig med hästlängder. Är det så illa?

På vilket sätt är Sverigedemokraternas metoder antidemokratiska? Självklart har människan funderat på hur Sverige skulle se ut utan mångkultur. Att vara socialdemokrat/progressiv liberal är bland det lättaste som finns. Det krävs hjärna och mod för att kunna bekänna sig som Sverigedemokrat. Nej - Tänk efter. Det gör faktiskt det. Blir du Sverigedemokrat för att vara hipp och få vänner? HAH! Det krävs tankeförmåga nog att inte automatiskt vara en del av hjorden för att bli Sverigedemokrat.



"Du har ju ingen aning om vem jag är. Vart jag bor spelar i frågan inte heller någon roll."



Du har rätt i det där första. Vi vet inte vem du är. Däremot kan vi dra slutsatsen att du bor i en trygg liten förort eftersom du skriver så obönhörligt positivt om mångkultur. Vart du bor spelar visst roll, försök inte fly undan nu. Om du faktiskt bor mitt i ett problemområde så har du ett helt annat förhållningsätt än du har nu. Håller du inte med?



"Bilarna brinner för missnöjet finns, missnöjet finns och vi måste göra något åt det."



Jasså det säger. Så - Vad föreslår du för åtgärder?



"Jag möter gärna era argument, men inte om någon kallar mig snorunge som själv inte ens kommit med något."



Helt rätt.



"För det första. Du vet inte något om hur mycket jag läst på högskola eller inte gjort det. Konstig sak att påpeka, som om högskolestuderande skulle vara de enda som skulle kunna argumentera, ha åsikter, ha en bild av hur man vill förändra."



Nej, återigen rätt. Men dömma av din Svenska har du inte gjort det. Sedan att du attackerar hans status som sakkunnig gör din, ska vi säga avundsjuka? Synlig. Nej, det spelar ingen roll om han är utbildad och du inte är det. Vi lever i ett demokratiskt samhälle och även om du just nu debatterar med Albert - fucking - Einstein om samhällsteori så väger ditt ord lika mycket. Även om du bara läst ledarsidorna i Aftonbladet ibland för att känna dig duktig.



"En "högutbildad" stadsvetare om någon borde väl veta att det pågår krig ute i världen, att människor flyr från krigsdrabbade områden. Slänga in lite pengar i dessa länder är inte så lätt som det sägs, eller skulle vi skicka dit mer soldater menar du?"



Det vet han också, men du är för upptagen med.. ja vad nu nu gör? För att läsa lite statistik. Han liksom alla Sverigedemokrater känner till att endast ca. 5% av alla invandrare är flyktingar.

Att slänga in "lite" pengar har vi gjort sedan 60-talet. Sverige har dessutom skänker dessutom 1-2% av sina inkomster än övriga Europeiska länder.

Det är är inte bara miljoner kronor, det är miljarder vi pratar om. Och vi har gjort det i 50 år! Och har det förändrats till det bättre? Nej.

Lyssna på vad en Harvard utbildad Afrikan säger istället. Googla "Dambisa Moyo".



"Om 30 år kommer klimatet förändrats avsevärt. Ska vi finna en lösning på miljöproblematiken måste vi också finna ett sätt där människor kan leva tillsammans. Finna en solidaritet och en medmännsklighet."



Det här är kommunist/socialist kliché. Javisst jag tycker det där låter jättebra. Men försök sätta in det där i ett praktiskt sammanhang. Hur ser det ut egentligen? Och fungerar vi utan grupptillhörigheter, trivs vi som fria elektroner i ett kosmiskt mishmash?



"Första steget för att människor ska anpassa sig till vårt samhälle är ju att vi släpper in dom, ger dom en chans. Vi sätter människor ute i förorter och kallar dom "ett problem". Finns det då någon som helst anledning för dessa människor att vilja ta sig in i vårt samhälle. Vi måste möta problemet från rätt håll, inte anklaga människor att inte vilja integrera sig innan vi ens gett dom en möjlighet till det."



Faktum är att vi har det. Vi har gett dom en chans att integrera sig. Tvärtemot vad du skriver har inget vågat kalla invandrare för problem försen nu. Googla hur du vill. Gå in på Migrationsverket. Sök i PressText. Vi tar hand om dom, ingen vågar ens kalla våra berikare för problem. Dom enda som vågar är just Sverigedemokraterna. Du kan inte komma och vända på hur det faktiskt ser ut.



" TEXT "



Ditt näst sista svar var bara osammanhängande. Skriva gärna om, om du vill.



"Jag lyssnar och ska läsa ditt inlägg, och som du ovan ser kan jag visst ge svar på tal. "



Visst kan du svara. Men svar på tal ger man först när man svara så komplett på någons fråga att denne blir ordlös.



--- Förlåt för ett kanske långt inlägg. Men jag hoppas att du verkligen läser igenom det och tar till dig det. Mitt mål är inte att på något sätt reta upp dig. Jag vill bara ge dig den ocensurerade sanningen så att du och din syster får ökad förståelse. Du ska inte behöva känna dig mindrevärdig för att du inte varit en statistik nörd som mig. Men vad du behöver göra är en svår sak. Du behöver erkänna för dig själv dina brister. "Okej - Jag vet inte så mycket om mångkulturens nackdelar", "Okej - Jag är ingen akademiker", "Okej - Mitt huvudintresse är inte samhällsteori".

Detta är första steget till självförbättring för nu kan du både uppskatta och ta till dig av andras styrkor. Som vi kan av dina.



Att acceptera idéer och tankegångar som just nu kan verka svåra att förstå sig på handlar kanske inte så mycket om ren intelligens. Jag tror mycket på personlig mognad och eget ansvar. Följande uppmaning skriver jag inte med hån i tankarna, utan med förhoppningar; Väx up - Lev, Lär och Utvecklas.

2009-12-24 @ 01:58:18
Postat av: Akademiker

Man är tröttare än man tror 02:00. Det blev garanterat en del fel i ovanstående text, om innebörden gick förlorad av något så säg bara till så skriver jag om.

2009-12-24 @ 02:04:36
Postat av: Markus, inte en utbildad akademiker, bara en enkel bonde :)

Akademikern. Wow, du låter verkligen skitsmart! Jag blir förvånad! 35+ och läser bloggar lite slumpmässigt, verkligen duktigt :) Klart det finns brister i samhället. Klart det finns brister i invandringspolitiken, men SD är ju inte svaret fortfarande? Framförallt inte med Jimmie Åkesson som super sig full varje fredag och sjunger dåliga sånger. Han gör bort sig i media när han uttalar sig om muslimer. Pratar om kulturimperialism, när vi faktiskt har en lag i Sverige som heter "Religionsfrihet". Mångkultur ska helt plötslig vara skadligt för att budgeten helt plötslig inte håller? Vi tar säkerligen in skitmånga människor men det är ju bara 5 ungefär per år som får stanna. Man pratar alltså egentligen om 90-talet där det egentliga problemet var. Sverige har ju både tagit emot invandrare och så har folk utvandrat sen det fanns något som hette Sverige, men NU är det helt jävla plötsligt dåligt för att man ser lite för många muslimer när man ska handla lite alkohol.



SD håller inte måttet om en fungerande plan för invandringspolitiken, även om den låter jättefin så är den jättekorkad. Det krävs inte en akademiker för att komma på det. Bara lite sunt förnuft. Men oj, nu kanske jag blir kallad trångsynt, möjligen naiv. Men det är ju bara ett patetiskt försvar för att man inte kommer på nått bättre att säga. SD är ett lågstadie parti som är till för barnsliga och rädda människor fulla av hat och dumheter.

Puss!

2009-12-24 @ 08:49:18
URL: http://vaddum.bloggsida.se
Postat av: Killen

Akademikern: Hur tänker du när du jämför mångkultur med gruppvåldtäkt?



Och vad är mångkultur för dig? Är Sushi mångkultur för dig? Är inte Coca Cola ett jätte bra exempel på värsta sortens kulturimperialism? Vad vill SD göra åt detta? Amerikas kulturimperialism är mycket värre än muslimernas ganska blygsamma kulturyttringar.



Jag tycker att mångkultur är ett uttryck ni inte ska använda. Har hört uttrycket i debatter och Jimmie Åkesson använder sig ut av det ofta. Som om fenomenet är NYTT i Sverige?! Vad tror ni den Svenska kulturen bygger på överhuvudtaget?

2009-12-24 @ 10:45:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0